Мариновані сливи на зиму – 6 простих рецептів з покроковими фото

8e06fe41debcec42559d6041436248fc

Мариновані сливи на зиму – це оригінальна заготівля, яка точно урізноманітнює ваше меню. Готове частування можна подавати в якості закуски або використовувати в приготуванні різних закусок. Для маринування в домашніх умовах використовуйте перевірену добірку з шести рецептів з покроковими фото.

Мариновані сливи без стерилізації на зиму

Мариновані сливи без стерилізації на зиму нескладно приготувати в домашніх умовах. Готове частування вийде неймовірно соковитим, а також порадує апетитним пряним ароматом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

На 4 півлітрові банки:

  • Слива – 1,2 кг.
  • Вода – 750 мл.
  • Цукор – 300 гр.
  • Оцет 6% – 75 мл.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Перець запашний горошок – 8 шт.
  • Кориця молота – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування маринованих слив без стерилізації на зиму насамперед промиваємо плоди і стерилізуємо банки.

81eb9020fd56cbda0b6a1b2da4e0612c

Крок 2. Щільно кладемо сливу в ємності, заливаємо окропом і прогріваємо під кришкою.

8d35b741eaf03ab0fa935f149123cddc

Крок 3. В цей час займемося приготуванням маринаду. У каструлі кип’ятимо воду з цукром і корицею. В кінці вливаємо оцет.

bebfc939b9e8528fa6dc470cb381bc0f

Крок 4. З слив акуратно зливаємо воду.

64f94c5bdfbcea636a35e1151273b251

Крок 5. Додаємо сюди горошини перцю, гвоздику і лаврове листя.

444e2203c75947372207ec72e4d74a13

Крок 6. Заливаємо вміст гарячим маринадом.

7a4123354f0fe531bb25f8f90516d896

Крок 7. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.

29d1314f8846ba63fa786f7802ed7c38

Крок 8. Мариновані сливи без стерилізації на зиму готові. Прибирайте на зберігання!

b6dedf4ab9e0e72476f0326a41766d08

Сливи як оливки, мариновані на зиму

Сливи як оливки, мариновані на зиму – це оригінальне частування для вашого домашнього або святкового меню. Цікава закуска нікого не залишить байдужим і швидко розлетиться зі столу. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

На одну літрову банку:

  • Слива – 0,8-0.9 кг.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 5 ч.л.
  • Цукор – 8 ч.л.
  • Оцет 6% – 5 ч.л.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти, які знадобляться, щоб приготувати сливи як оливки, мариновані на зиму.

588feec4f87055f77793cd1443009c01

Крок 2. Сливи перебираємо і добре промиваємо під водою. Проколюємо їх зубочисткою в декількох місцях для кращого маринування.

803a14763daa6d8712d9a16ca2b56e71

Крок 3. Стерилізуємо банки і на дно розкладаємо половину спецій.

f3148f52030a5dcb7c5dbfe5715fcc38

Крок 4. Викладаємо сюди сливи і залишилися спеції.

21e8f66cab438b494c4aba7ed287b192

Крок 5. Заливаємо вміст банок киплячою водою.

e45b8df14d97c2d2c97599a685c9a455

Крок 6. Прикриваємо кришкою і настоюємо 10 хвилин. Воду зливаємо і повторюємо процедуру.

d4445ea73aece93ceb3e15af7053cabe

Крок 7. Другий раз воду зливаємо в металеву миску або сотейник.

859c56b7a9c325c08297c8cb7c6e16e1

Крок 8. Додаємо сіль, цукор і доводимо маринад до кипіння.

af83ecdf1ab85c42cfdb49296a1f3fb4

Крок 9. Вливаємо оцет і прибираємо з вогню.

14a50e0fd52cabdfe0f4ec7b14e48bcc

Крок 10. У кожну банку вливаємо олію.

744581867ec7cf03c9d406d6e0ec70a7

Крок 11. Вливаємо маринад з оцтом. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.

c79748927256f8a81285d8b79ef14c4d

Крок 12. Сливи як оливки, мариновані на зиму готові. Прибирайте на зберігання.

409614512041ae8c9213c98489b78ae4

Сливи, мариновані з гвоздикою

Сливи, мариновані з гвоздикою, кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Готове частування вийде неймовірно соковитим, а також порадує апетитним пряним ароматом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг.
  • Вода – 250 мл.
  • Цукор – 100 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст.л.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати сливи, мариновані з гвоздикою, підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

4e1a256da05997d737bc6ab62d369a47

Крок 2. У стерилізовані банки викладаємо спеції і промиті сливи.

9dbe216b2082df36b836280760d7bf96

Крок 3. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришками і даємо настоятися протягом 20 хвилин.

75076e3126861247847a81ad6d0f9354

Крок 4. Акуратно зливаємо воду в каструлю.

28eb3dbabb78d792de40dd017829cdd7

Крок 5. Доповнюємо її цукром і кип’ятимо.

f414496d55fa9ff7dfc75d9fb0b5bff3

Крок 6. В кінці вливаємо столовий оцет. Вимикаємо вогонь.

61d74bb7e91975855c24e90cce52944f

Крок 7. Виливаємо ароматний маринад до слив. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.

8cb0e20efa562f86cdc80767755944aa

Крок 8. Сливи, мариновані з гвоздикою готові. Прибирайте на зберігання.

f06ccedc56b92460426530e516d61f9d

Сливи з коньяком на зиму

Сливи з коньяком на зиму виходять дуже соковитими, апетитними і насиченими до смаку. Перед таким частуванням буде важко встояти. Його можна додавати в випічку і інші домашні страви. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

На 4 банки по 0,7 літра:

  • Слива – 2,5 кг.
  • Цукор – 0,5 кг.
  • Коньяк – 8 ст.л.
  • Оцет 9% – 125 мл.
  • Перець запашний горошок – 1 ст.л.
  • Гвоздика – 1 ст.л.
  • Кардамон – 1 ч.л.
  • Кориця молота – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти, щоб заготовити сливи з коньяком на зиму.

dc84e8934895d2acd094ebf75f3901de

Крок 2. У стерилізовані банки розкладаємо спеції: перець і гвоздику.

23ea6c8a33ff91abb0239005fdb04dca

Крок 3. Промиваємо сливи, ріжемо їх на половинки і видаляємо кісточки. Підготовлені половинки викладаємо в банки.

9b17e2912a30314d3d825da5ebb0e195

Крок 4. Заливаємо вміст окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 10 хвилин.

a2440a2736c6e32eefbdebe5be42304d

Крок 5. Зливаємо воду в каструлю. Доповнюємо її цукром, корицею, кардамоном і оцтом. Кип’ятимо три хвилини.

677499412720b2409054a4f26c55349e

Крок 6. Розливаємо по банкам з сливами коньяк. Заливаємо вміст маринадом.

2f9d08a06862e9612a3fae95cfaa64f6

Крок 7. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в рушник і залишаємо до повного охолодження.

20d468154b2763484cab1fdacbf09b79

Крок 8. Сливи з коньяком на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

3f81d7eedf7507ed34063f102e06c2a2

Мариновані сливи з корицею на зиму

Мариновані сливи з корицею на зиму нескладно приготувати своїми руками. Готове частування вийде неймовірно соковитим, апетитним, пряним і ароматним. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 3. години 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Оцет 6% – 10 ст.л.
  • Цукор – 0,7 кг.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Лист лавровий – 10 шт.
  • Перець запашний горошок – 10 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Гвоздика – 10 шт.
  • Насіння кардамону – 10 шт.
  • Шкірка лимона – 0,5 шт.
  • Аніс – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для заготівлі маринованих слив з корицею на зиму.

4fae7f1513f6bf641de1b82e24cf5e52

Крок 2. Промиваємо сливи і викладаємо їх в глибоку миску. Доповнюємо паличкою кориці і іншими прянощами зі списку.

dd3f054f4f4a59be014cd1f7352c9fd6

Крок 3. У каструлі варимо воду з цукром близько 15 хвилин. В кінці вливаємо оцет.

e3428c65d43d38820b2ba07e0b1b88c2

Крок 4. Заливаємо сливи і спеції отриманим сиропом.

ca2440b569f6bbe81de5d029e1b230c2

Крок 5. Закриваємо кришкою і залишаємо на 1 годину. Після воду зливаємо в каструлю, кип’ятимо і знову заливаємо сливи на годину. Проробляємо процедуру три рази.

955b79df94aed3bc828e0901adefed34

Крок 6. Прибираємо із заготівлі паличку кориці і шкірку лимона. Перекладаємо в стерильні банки заливаємо маринадом і закручуємо кришками.

9082f36e302672ab4968c70cf6cbdaa2

Крок 7. Мариновані сливи з корицею на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.

cfb963304d15280a08ef3a5ba93b6841

Мариновані сливи з часником і зеленню

Мариновані сливи з часником і зеленню – це оригінальна і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Слива – 3 кг.
  • Кінза – 2 пучка.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 4 головки.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо сливи під водою перш, ніж приступити до заготівлі маринованих слив з часником і зеленню.

3fae4e80ffa982d793ec9d26089dc525

Крок 2. Підготуємо інші продукти за списком.

6aff6d9b6441a30072387798790500fd

Крок 3. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.

e008e139efc7ceef0766e48f7d553e24

Крок 4. Подрібнюємо всю зелень ножем.

e71c06ce9df0c5457908275afaade1a5

Крок 5. Натираємо часник на терці і відправляємо до зелені.

ee86b5f63388f963452ade74705e20fb

Крок 6. Гарненько вимішуємо заготівлю.

de3492df5de5d5e02ef937bc4c0a26d1

Крок 7. Акуратно надрізаємо кожну сливу.

e84109138b096fc0ac274c019f175cdc

Крок 8. Витягуємо кісточки так, щоб не порушити форму плодів.

a2a03ffb0176f57a1ee0ed30c1f31e71

Крок 9. Поступаємо так з усіма сливами.

e1303967fe57854faf322ce5853e5e49

Крок 10. Відміряємо необхідну кількість спецій.

d81e9c49586a0c6896e6e4dbfd5987b0

Крок 11. Розкладаємо їх по невеликих стерилізованих банкам.

12bb0185916c52a176c5d7e65c6953fe

Крок 12. Починаємо кожну сливу заготівлею із зелені і часнику.

e84aca1f7b2f37de956e775084a5b54f

Крок 13. Викладаємо фаршировані сливи в банки.

af18e378a5bd63a5c9efa2b1f2dd40ab

Крок 14. Заливаємо їх окропом на 15 хвилин.

eb2920a5bd88f996c2287468b3bf174a

Крок 15. Воду з банок зливаємо в каструлю. Кип’ятимо з сіллю, цукром і оцтом. Розливаємо по банкам, закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

549adca13789791aff6c59518c9772ac

Крок 16. Мариновані сливи з часником і зеленню готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

072c2614b8d92b518f9e394119afca90

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал