Куряча печінка – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

48f9827b37376627b53fa9c283c81644

Куряча печінка – це корисний і поживний продукт, з якого можна приготувати безліч апетитних страв для домашнього або святкового столу. Кращі кулінарні ідеї шукайте в нашій перевіреній добірці з дев’яти простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото і докладним описом процесу.

Паштет з курячої печінки в домашніх умовах

Паштет з курячої печінки в домашніх умовах відрізняється не тільки ніжним смаком, але і корисними поживними властивостями. Готовий продукт можна просто намазувати на хліб і подавати до столу в якості цікавої закуски. Для приготування паштету з субпродукту використовуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
  • Морква – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Масло топлене – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо курячу печінку, очищаємо її від плівок.

deadfbf397a83ac00483df9d2e866649

Крок 2. Потім печінку опускаємо в киплячу воду і варимо 15 хвилин. Далі відкидаємо на друшляк, щоб скла вода і даємо охолонути. Трохи бульйону зберігаємо, він стане в нагоді надалі.

09792233f30e4ad789bbf736fc0b0313

Крок 3. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо моркву на терці.

7d95535ba8483f3f515c2b4a8bf744cd

Крок 4. Обсмажуємо овочі до м’якості на топленому маслі. Вливаємо сюди пару столових ложок бульйону від курячої печінки і тушкуємо 5 хвилин.

ea33178fadae500cfd070565cf716cfd

Крок 5. У чашу блендера кладемо відварну печінку, обсмажені овочі і вершкове масло. Перемелюємо до утворення ніжної однорідної маси.

7ceae34b7720265f56f5ce3784906bfb

Крок 6. Солимо вміст за смаком і перемішуємо.

7795d34fa6e72c9abb60b24ec1b5acb4

Крок 7. Паштет з курячої печінки в домашніх умовах готовий. Пригощайтеся!

5bd931806d5e7817c7e99a1284fd246b

Печінкові оладки з курячої печінки

Печінкові оладки з курячої печінки порадують ніжним смаком, поживними властивостями і простим кулінарним процесом. Апетитне частування послужить чудовою ідеєю для ваших яскравих перекусів. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,4 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – за смаком.
  • Морква – за смаком.
  • Брокколі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

4070ece7ad17519e7ec76398f3f06541

Крок 2. Ріпчаста цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Ошпарюємо суцвіття брокколі.

63e8908abb5a00ea783ae120652b0cf7

Крок 3. Очищену моркву ріжемо тонкими кружечками. Всі овочі можна обсмажити або відварити до м’якості.

1a5ace6570485816e740983bdc1ae9a7

Крок 4. Добре промиваємо курячу печінку, очищаємо її від плівок, потім подрібнюємо блендером до однорідності.

642ee19d32dd8a8424544a8f6a7b0505

Крок 5. До печінкової маси викладаємо підготовлені овочі, висипаємо сіль і перець. Знову подрібнюємо до однорідності.

2e2cdcfa97f31d0f54b7494e291b1ee8

Крок 6. У масу відправляємо борошно і куряче яйце. Замішуємо однорідне тісто.

21200f37765fd54f2cce4e7e9a54301f

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією і порційно викладаємо сюди тісто. Обсмажуємо частування до рум’янцю з обох сторін.

29d526accd7af3cae2dcdf19e72cc9e7

Крок 8. Печінкові оладки з курячої печінки готові. Подавайте до столу!

ea7c20815d1ced3f74565002bd4ef318

Печінковий торт з курячої печінки з морквою і цибулею

Печінковий торт з курячої печінки з морквою і цибулею – це апетитна і неймовірно смачна закуска, яка підійде як для домашнього, так і для святкового столу. Приготувати живильне частування своїми руками зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Молоко – 150 мл.
  • Олія – 30 мл. + для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Майонез – 200 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і очищаємо курячу печінку, потім подрібнюємо її в блендері до однорідного стану. У цю масу відправляємо сіль, спеції, курячі яйця і молоко. Перемішуємо до однорідності.

2c39979b6c2519624069a6064f0f26ca

Крок 2. Висипаємо сюди борошно і ще раз гарненько все перемішуємо до зникнення грудочок. Далі виливаємо 30 мл. олії.

b30bd8f359f07a4f48b5f6b7e5bb21bb

Крок 3. Розігріваємо сковороду і порційно виливаємо сюди підготовлене рідке тісто. Розділимо його по всій поверхні сковороди і починаємо обсмажувати.

f4382b10f7aad1c434ec059fe8352096

Крок 4. Так обсмажуємо все млинці до рум’янцю.

3a9f480fa9c403598f25082691364978

Крок 5. Подрібнюємо цибулю і натираємо на терці моркву. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.

18e975f47efdad42084816c1be55dc51

Крок 6. У глибокій мисці збиваємо холодні вершки до утворення пишної маси. Додаємо сюди майонез, подрібнений часник, сіль і перець. Перемішуємо.

537ba8a1a41f97dcc13a5129dcbfac43

Крок 7. Починаємо формувати торт. На плоску тарілку кладемо один печінкової млинець. Обмазуємо його обсмаженими овочами.

e2098684448e9d15bb8f06f15d0d38ef

Крок 8. Обмазуємо заготівлю підготовленим кремом.

3e94bd1dc9f8a75d3864e5b5e650d719

Крок 9. Посипаємо подрібненою зеленню і повторюємо так всі верстви.

ec94b272ecd8ce2e3fc770d653275af3

Крок 10. Печінковий торт з курячої печінки з морквою і цибулею готовий. Прикрашайте за своїм смаком і подавайте до столу!

538251f49629b1ead720ff6b470ea351

Салат з курячої печінки

Салат з курячої печінки – це дуже смачний і яскравий салат для вашого легкого вечері або святкового столу. Така закуска порадує корисними і поживними властивостями. Щоб приготувати таке частування в домашніх умовах, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – 40 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо промиту петрушку і очищений часник. Цибуля обробляємо тонкими півкільцями. Викладаємо все в глибоку ємність.

eb93ce71f7bbcc104d2b3691319a7bb5

Крок 2. З помідорів вирізаємо плодоніжку. Самі овочі обробляємо на часточки і відправляємо до решти овочів.

7ab412dbed42132e160abe967e124027

Крок 3. Солимо овочі і перемішуємо. Прибираємо на час для виділення соку.

34744fcd117d1d85ddd40772ca8206bf

Крок 4. Добре промиваємо під водою курячу печінку і очищаємо її від плівок. Потім ріжемо тонкими смужками.

7400ead306efee48391695b30567f596

Крок 5. Викладаємо шматочки печінки в пакет з борошном. Гарненько струшуємо для рівномірного розподілу борошна.

4bb0e66869e18dede9b6a21dec8dac75

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ньому печінку близько 6-8 хвилин. В кінці трохи солимо.

ecaee221f1188478a27e5786b0c71850

Крок 7. Перекладаємо підготовлену печінку в заготівлю з овочами, перемішуємо і залишаємо під кришкою на 10 хвилин.

22094ffd92e58fa40011fc6f020b4026

Крок 8. Салат з курячої печінки готовий. Подавайте частування до столу!

882c938f52aa2ee9d721261284439dcc

Котлети з курячої печінки

Котлети з курячої печінки – це дуже смачне, апетитне і поживна тарілку для вашого сімейного обіду або вечері. Такий продукт можна подавати з будь-якими гарнірами. Урізноманітнюйте домашнє меню за допомогою нашого перевіреного рецепта з покроковими фото.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Сало свіже – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква варена – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крупа манна – 2 ст.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хліб білий – 100 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо печінку і очищаємо від плівок. Сало обробляємо на невеликі частини.

aeec27f0d6346967f9a8f976e3d92f5d

Крок 2. Печінка і сало відправляємо в чашу блендера. Сюди ж відправляємо шматочки вареної моркви і цибулі. Також додаємо вимочений білий хліб. Подрібнюємо вміст до однорідності.

d702c65b611a7b6959fb14571ecb4330

Крок 3. В отриманий фарш додаємо куряче яйце, сіль і чорний перець.

8b5ae62c10dfc320ff0b87f59541ee46

Крок 4. Перемішуємо вміст і висипаємо борошно з манною крупою. Знову все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

86ce40b12cdc2a3e6ac7a9347d7e6e3d

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією і порційно викладаємо сюди заготівлю з печінки.

da2d63bdaca97e10dd4c1e1b9ebd1e71

Крок 6. Котлети обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

7337655cdc8bed499191b281b1914917

Крок 7. Котлети з курячої печінки готові. Подавайте до столу і угощайтесь!

5cded776899eae39ed42e25b56bb8ce0

Паштет з курячої печінки з морквою, цибулею і вершковим маслом в блендері

Паштет з курячої печінки з морквою, цибулею і вершковим маслом в блендері – це ніжне і неймовірно смачне частування, яке можна намазувати на хліб або використовувати в приготуванні різних закусок. Для виконання кулінарної ідеї беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 70 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Масло вершкове – 110 гр.
  • Масло топлене – 20 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

b7e412a0cda564e345cd9151e0a0320a

Крок 2. Промиваємо і очищаємо курячу печінку, потім відварюємо її близько 15 хвилин.

1f697b64ac6924859345bfff1643eab3

Крок 3. Відкидаємо готову печінку на друшляк і повністю даємо стекти воді. Трохи бульйону зберігаємо, він стане в нагоді надалі.

e62addcb4b201fcc1937b04324ba246f

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і натираємо моркву на терці.

56b7a9efad3a02e9a9983816f3e1f893

Крок 5. Обсмажуємо овочі на топленому маслі до м’якості. Далі вливаємо пару столових ложок бульйону і тушкуємо ще 5 хвилин.

f8ee95df910d2114df8cfbae1fa0dcd0

Крок 6. Вершкове масло кімнатної температури обробляємо на невеликі кубики.

cc38357d37d8d6211df71b0c2088e75c

Крок 7. Охололу курячу печінку з’єднуємо з овочами і шматочками вершкового масла. Подрібнюємо до однорідності за допомогою погружного блендера. Потім додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо блендером. Перекладаємо заготівлю в відповідну форму і залишаємо на ніч в холодильнику.

09ee1880faede3ffd62c271d7d6ff340

Крок 8. Паштет з курячої печінки з морквою, цибулею і вершковим маслом в блендері готовий. Оцінюйте ніжний смак!

ce8b704ade0e2816d939dd7d6723d41e

Підлива з курячої печінки

Підлива з курячої печінки порадує не тільки яскравим смаком, але і корисними поживними властивостями. Подавайте соковите частування до обіду або вечері з вашими улюбленими гарнірами. Для приготування страви беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Олія – 40 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

b7bfb60904ace74cd5e5152d76516341

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву.

0b94fd7e731895b7475f4708dc1dffa2

Крок 3. Овочі обсмажуємо до м’якості на олії.

7145b8bd95c11aad0d2cc5e1c0331d47

Крок 4. Потім викладаємо до них подрібнений болгарський перець. Смажимо все разом на помірному вогні близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

0eaafc01f9c090320810f7350d913b6d

Крок 5. Далі сюди викладаємо попередньо промиту і очищену печінку. Краще обробити її на порційні шматочки.

328133ffb3513c536bd23292317f263c

Крок 6. Помішуємо вміст і обсмажуємо протягом 7 хвилин.

9e709a20dff5c39905b562bfa92ed12b

Крок 7. Далі в заготівлю відправляємо спеції і томатну пасту.

dfe315447b136eb59da83400476e32d5

Крок 8. Заливаємо все це кип’яченою водою, щоб були покриті нею овочі і печінку і перемішуємо.

322c30a92dd099bc306cc3bb5a6dc5de

Крок 9. Тушкуємо підливу під кришкою близько 10 хвилин. За цей час вміст сковороди загусне.

58e0be5a445a7d0f37cca8513ae8d99c

Крок 10. В кінці готування додаємо подрібнену зелень.

3a56e4f3ad120c1dcc6cf7c70c9366bc

Крок 11. Підлива з курячої печінки готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!

a3197cf7c5ba1978b39327556c5be2c2

Рулет з курячої печінки

Рулет з курячої печінки – це ніжне і неймовірно смачне частування, яке підійде як для домашнього, так і для святкового столу. Приготувати апетитну закуску своїми руками зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Сирок плавлений – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо і очищаємо від плівок курячу печінку. Після відварюємо її до готовності в киплячій воді. На це піде приблизно 15 хвилин.

d1e38ed5a0ca34409d7dd0af4d78d7ea

Крок 2. Подрібнюємо цибулю з морквою і обсмажуємо їх на олії до м’якого стану. Солимо до смаку.

81b17d755e1914d04229e3a3e5fceddb

Крок 3. У чашу блендера відправляємо відварну курячу печінку і розм’якшені овочі. Перемелюємо масу до однорідності.

dfa318acff0b812bac4eda32866db59a

Крок 4. У гарячу печінкову масу викладаємо шматочки вершкового масла кімнатної температури і знову все перемелюємо в блендері. Можна додати сіль і спеції за смаком.

5d38b4f6dda8ead0a09a9f1a1241f9c8

Крок 5. Отриману масу з печінки викладаємо рівним шаром на фольгу.

b5275b7d8df938237df794c7f5141bd4

Крок 6. Посипаємо пласт з печінки тертим плавленим сирком.

662234e4b752f2ce05963067e3ed213f

Крок 7. Акуратно звертаємо щільний рулет за допомогою фольги і відправляємо його в холодильник на 2-3 години.

efdaee796ac7ae9f5c0ae1ae0aaf95b1

Крок 8. Рулет з курячої печінки готовий. Прикрашайте і подавайте до столу!

994ad999986bd1717eb59bf24112031d

Тушкована куряча печінка в вершках на сковороді

Тушкована куряча печінка в вершках на сковороді послужить відмінним доповненням до картопляному або іншому гарніру. Таке частування виходить неймовірно апетитним, смачним і поживним. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість курячої печінки і промиваємо її під водою.

85f5a7df4b904040b4867c5098245658

Крок 2. При необхідності печінку очищаємо від плівок.

de4fd65027980b729f4dd0072de10c09

Крок 3. Далі субпродукт нарізаємо невеликими шматочками.

1a9150c4571736825464821776c0e50e

Крок 4. Відправляємо печінку в сковороду з олією.

7bbd43c9d3c944b301c2f15d95b15c10

Крок 5. В цей час ріжемо ріпчасту цибулю тонкими четвертинками.

b230470be027a7371bbd054febd19ebe

Крок 6. Морквину натираємо на дрібній терці.

c49a79628c25c37cfc7884942df46fe4

Крок 7. Овочі відправляємо до печінки на сковороду.

bc7797a685357a1d6f158da614772d59

Крок 8. Гарненько перемішуємо вміст.

b5680c20f9154e123a667ed24f25cc39

Крок 9. Закриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин.

632287505ae966f7ce2e8aedc727e8fd

Крок 10. Відміряємо необхідну кількість вершків.

25c47d8ea3675595f861f7e670531a08

Крок 11. Виливаємо вершки в заготівлю і додаємо сіль за смаком. Після закипання зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо під кришкою 10-15 хвилин.

d64df36470e521d6e6a560acf0cb269c

Крок 12. Тушкована куряча печінка в вершках на сковороді готова. Подавайте до столу!

4935213c3323b34778b0eed7cd1ec8c4

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал