Рис з овочами – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Рис з овочами – це ситна та поживна страва, яка порадує вас не тільки простотою приготування, але й своїми чудовими смаковими характеристиками. Крупа чудово гармонує, як із свіжими, так і із замороженими овочами. Крім рослинних компонентів, також рекомендуємо вам спробувати розсипчастий рис з креветками або ніжним курячим м’ясом. Вивчайте статтю, і ви привабливо підберете рецепт, який припаде вам до душі і влаштує вас за складом.

Рис з куркою і овочами на сковороді

Рис з куркою і овочами на сковороді – це ситне і корисне блюдо, яке надовго позбавить вас від голоду і зарядить енергією. До складу входять виключно « здорові » і доступні продукти, калорійність страви невелика, тому дозволити собі з’їсти невелику тарілочку можна навіть на ніч!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Рис – 1 ст.
  • Вода / бульйон – 2 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування знімаємо шкірку і лушпиння з овочів і промиваємо їх разом з куркою, даємо трохи часу обсохнути. Вичищаємо насіння з солодкого перцю.

Крок 2. Цибулину дрібно нарізаємо.

Крок 3. Нарізаємо кубиком болгарський перець, морквину подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 4. Філе курки нарізаємо невеликими скибочками.

Крок 5. На на розігрітій олії злегка підрум’янюємо овочеву суміш, додаємо куряче м’ясо і смажимо до білого кольору.

Крок 6. Рис промиваємо в декількох водах і відкидаємо на сито, чекаємо, поки стече зайва рідина. Пересипаємо крупу в сковороду до решти інгредієнтів.

Крок 7. Заливаємо продукти водою або бульйоном ( підігріваємо попередньо ), приправляємо сіллю і молотим перцем – тушкуємо під кришкою до м’якості рису на повільному вогні.

Крок 8. Апетитну страву розкладаємо по тарілках і знімаємо пробу. Смачного!

Рис з овочами, запечений в духовці

Рис з овочами, запечений в духовці – це простий і дуже смачний спосіб урізноманітнити звичний раціон і здивувати своїх рідних яскравим і неймовірно смачним блюдом. Така страва стане, як прекрасним гарніром, так і самостійним блюдом.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода / бульйон – 2 ст.
  • Суміш овочева заморожена / свіжа – 200 гр.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо крупу під струменем води і після, даємо трохи часу обсохнути. Викладаємо рис в жароміцну ємність з високими бортиками.

Крок 2. Додаємо свіжі або заморожені овочі ( склад може бути будь-яким ), підсипаємо улюблені спеції і сіль – перемішуємо.

Крок 3. Заливаємо компоненти водою або попередньо звареним бульйоном. У разі використання заморожених овочів, скорочуємо обсяг рідини на чверть склянки.

Крок 4. Накриваємо ємність фольгою або кришкою і переміщаємо в заздалегідь прогріту до 180 градусів духову шафу на 25-35 хвилин.

Крок 5. Рис подаємо до столу в теплому вигляді, в якості приладів – палички. Смачного!

Рис із замороженими овочами на сковороді

Рис із замороженими овочами на сковороді – це дуже просте і швидке в приготуванні блюдо, але головне – неймовірно смачне, ароматне і корисне. Такий рис сподобається навіть дітям, так як блюдо насичене яскравими фарбами, за рахунок використання овочевої суміші.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Рис пропарений – 150 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Овочі заморожені – 200 гр.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти, згідно зі списком вище: цибулину « звільняємо » від лушпиння.

Крок 2. Крупу промиваємо і заливаємо водою в пропорції один до двох, доводимо до кипіння і тушкуємо під кришкою на мінімальному нагріванні 15-17 хвилин.

Крок 3. Нарізаємо цибулю півкільцями і пасеруємо кілька хвилин на соняшниковій олії.

Крок 4. Підсипаємо заморожені овочі.

Крок 5. Компоненти перемішуємо і обсмажуємо протягом 5-7 хвилин.

Крок 6. Додаємо відварний рис.

Крок 7. Здабрюємо суміш чорним перцем і сіллю, орієнтуючись на свої смакові переваги.

Крок 8. Складові ще раз помішуємо і прогріваємо близько двох хвилин.

Крок 9. Розсипчастий рис з добавками викладаємо в піалу і приступаємо до трапези. Смачного!

Рис з овочами в мультиварці Редмонд

Рис з овочами в мультиварці Редмонд – це ситне і поживна страва, яке стане для вас і вашої родини смачним обідом або вечерею, після якого не залишиться тяжкості в шлунку. Процес дуже простий, необхідно лише почистити і нарізати овочі, а після відправити в чашу, разом з рисом.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Спеції для плову – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В першу чергу очищаємо всі овочі і ополіскуємо під водою. Дрібно нарізаємо зубки часнику і солодкий цибуля.

Крок 2. За допомогою терки подрібнюємо морквину.

Крок 3. Довільними скибочками нарізаємо болгарський перець, попередньо очистивши його від насіннєвої коробочки і перетинок.

Крок 4. У чашу мультиварки відправляємо всі підготовлені овочі, а також промитий рис – ретельно перемішуємо.

Крок 5. Доповнюємо компоненти лавровим листом, приправою для плову і сіллю – помішуємо.

Крок 6. Вводимо олію і воду, знову перемішуємо.

Крок 7. Запускаємо програму « Плов », а на таймері встановлюємо « 30 хвилин ». Після звукового сигналу, вичікуємо ще 10 хвилин і тільки після, відкриваємо кришку. Смачного!

Рис по-китайськи з яйцем і овочами

Рис по-китайськи з яйцем і овочами – блюдо азіатської кухні, яке давно набрало популярність і в наших широтах, завдяки своїм приголомшливим смаковим характеристикам і простотою готування. Спробуйте приготувати така страва, і воно увійде в ваш раціон!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Рис відварний – 300 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Горошок зелений консервований – 150 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для подачі.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою кухонних граязичких ваг відміряємо необхідну кількість рисової крупи.

Крок 2. Відварюємо рис в підсоленій воді, згідно з інструкцією на упаковці.

Крок 3. Відварену крупу відкидаємо на сито, промиваємо і даємо час обсохнути.

Крок 4. У глибоку тарілку вбиваємо яйця, підсолюємо і розколучуємо.

Крок 5. Яєчну суміш виливаємо на сковороду з розігрітим маслом.

Крок 6. Розбиваючи омлет на скибочки, доводимо його до готовності на помірному полум’ї.

Крок 7. Яйця викладаємо в тарілку, підливаємо масло в сковорідку і пасеруємо морквину, натерту на дрібній терці 3-4 хвилини.

Крок 8. Додаємо яйця і дрібно нарубаний часник в сковороду до морквині.

Крок 9. Зливаємо розсіл з горошку і кукурудзи – пересипаємо до решти інгредієнтів і перемішуємо.

Крок 10. Тримаємо суміш на вогні 2-3 хвилини.

Крок 11. Пересипаємо до овочів і яєць рис.

Крок 12. Здабрюємо страву соєвим соусом і при необхідності сіллю, перемішуємо.

Крок 13. Через 5 хвилин викладаємо блюдо в тарілку, посипаємо подрібненою зеленню і насолоджуємося. Смачного!

Рис з креветками і овочами

Рис з креветками і овочами, томлений в вершках – це страва, яке здивує вашу другу половинку під час романтичної вечері або ж змусить ваших гостей попросити поділитися рецептом, якщо ви подасте таке блюдо до святкового столу. Обов’язково спробуйте і ви переконаєтеся в тому, що це ідеальне поєднання смаків!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • Рис – 150 гр.
  • Креветки відварні – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 30 мл.
  • Вершки 10% – 50 мл.
  • Сіль – 10 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – 10 гр.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Промитий рис відварюємо до м’якості в підсоленій воді.

Крок 2. Овочі чистимо і нарізаємо: цибулю – півкільцями, перець солодкий – соломкою, а моркву тремо на терці для моркви по-корейськи.

Крок 3. Пасеруємо овочі на на розігрітій олії.

Крок 4. Очищаємо креветки, дрібно шинкуємо зелень і часник.

Крок 5. До пасивувати компонентів викладаємо ½ частина морепродуктів, зелень і часник – тушкуємо 2 хвилини.

Крок 6. Вводимо готовий рис, перемішуємо і прогріваємо 60 секунд під кришкою.

Крок 7. Форму для випічки кексу устилаємо пакетом або харчовою плівкою, викладаємо рисову масу.

Крок 8. Заготівлю акуратно перевертаємо на плоске сервірувальне блюдо.

Крок 9. Для соусу в чаші блендера перебиваємо залишилися креветки і вершки.

Крок 10. Отриману масу викладаємо в центр кільця і прикрашаємо петрушкою.

Крок 11. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Рис з овочами і соєвим соусом

Рис з овочами і соєвим соусом – це ситний, але в той же час легка вечеря, який прекрасно підійде навіть вегетаріанцям. Незважаючи на те, що в рецепті не використовується м’ясо і риба, крупа з різними овочами, заправлена солоним соусом, виходить дуже збалансованою і смачною.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Рис – 200 гр.
  • Горошок зелений – 100 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Перець солодкий – ½ шт.
  • Соус соєвий – 2-3 ст.л.
  • Олія соняшникова – 100 мл.
  • Вода – 400 мл.

Процес приготування:

Крок 1. З овочів знімаємо шкурку і лушпиння, ополіскуванні водою і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 2. Цибулину нарізаємо тонкими чверть кільцями.

Крок 3. Морквину подрібнюємо на терці з дрібними отворами.

Крок 4. Видаляємо з солодкого перцю насіннєву коробочку і плодоніжку, ріжемо соломкою.

Крок 5. Нарізані інгредієнти обсмажуємо на маслі близько 4-5 хвилин.

Крок 6. Висипаємо крупу і горошок.

Крок 7. І заливаємо складові гарячою водою.

Крок 8. Підливаємо соєвий соус і доводимо до кипіння, тушкуємо рис з добавками протягом 20 хвилин.

Крок 9. Ароматне блюдо розкладаємо по порційних тарілках і запрошуємо сім’ю до обіду. Смачного!

Рис з м’ясом і овочами на сковороді

Рис з м’ясом і овочами на сковороді – це блюдо, яке допоможе вам нагодувати всю сім’ю повноцінним обідом або вечерею, провівши біля плити мінімальну кількість часу. Розсипчастий рис ідеально поєднується з кубиками соковитої свинини, стиглими помідорами і корисною морквою.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 400 гр.
  • Рис круглий – 1,5 ст.
  • Помідори – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені овочі промиваємо під струменем води разом з м’ясом.

Крок 2. Нарізаємо свинину кубиками середнього розміру і обсмажуємо пару хвилин на розігрітій олії, потім зменшуємо полум’я і потроху вливаємо гарячу воду, тушкуємо під кришкою близько 20-30 хвилин.

Крок 3. Додаємо півкільцями цибулі і шматочки морквини, перемішуємо і смажимо 3 хвилини.

Крок 4. Після, засипаємо кубики помідора, прогріваємо ще 3 хвилини.

Крок 5. Всипаємо промитий рис до овочів і м’яса, перемішуємо.

Крок 6. Заливаємо складові водою так, щоб рідина покривала продукти на 2 сантиметри, приправляємо сіллю і молотим перцем, а також розчавленими зубками часнику. Накриваємо жароміцний посуд кришкою і тушкуємо блюдо 15-20 хвилин на повільному полум’ї.

Крок 7. Готовий рис з добавками присмачуємо рубаною зеленню. Смачного!

Овочеве різотто на сковороді

Овочеве різотто на сковороді – це класика італійської кухні, якій можна запросто побалувати себе, так як готується таке блюдо дуже просто і легко, а продукти для його приготування, можна з легкістю виявити на полицях будь-якого продуктового магазину. Спробуйте і ви пошкодуєте, не зустріли даний рецепт раніше!

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Бульйон м’ясний – 500-700 мл.
  • Рис круглий – 200 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Селера – 2 стебла.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томати – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир твердий – 1 жменю.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – 2-3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очищаємо і нарізаємо максимально дрібними кубиками, обсмажуємо на розігрітій олії цибуля, селера і болгарський перець. Вводимо компоненти з часовим проміжком в 3-4 хвилини.

Крок 2. Потім додаємо в сковороду нарізаний часник і рис, ретельно перемішуємо і прогріваємо протягом декількох хвилин.

Крок 3. Підливаємо черпак бульйону і тушкуємо страву на повільному полум’я під кришкою до тих пір, поки крупа не вбере в себе рідина. Вливаємо наступну порцію і повторюємо дії до тих пір, поки рис не буде готовий.

Крок 4. Помідор обдаємо окропом, знімаємо шкурку і подрібнюємо м’якоть.

Крок 5. Томатні кубики додаємо в практично готове блюдо, солимо і перчимо – перемішуємо.

Крок 6. Для подачі натираємо сир на дрібній терці і ріжемо зелень – змішуємо.

Крок 7. Розкладаємо різотто по тарілках і щедро присипаємо сирною сумішшю. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал