Як приготувати Люля-кебаб домашній – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

aaf6b6ff4e1874d8488ac70434dc4f9c

Люля-кебаб – це апетитна м’ясна страва з додаванням ароматних спецій та прянощів. Таке частування можна приготувати зі свинини, яловичини, курки чи індички. Найкращі кулінарні варіанти шукайте в нашій добірці з дев’яти смачних рецептів приготування з покроковими фото та докладним описом процесу.

Класичний люля-кебаб зі свинини

Класичний люля-кебаб зі свинини – це апетитне та смачне частування для вашого столу. Таку яскраву м’ясну страву можна подавати до столу з лавашем, свіжими овочами чи зеленню. Для приготування люля-кебабу в домашніх умовах беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина –450 гр.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Базилік – 2 гілки.
  • Кріп – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Суміш перців – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок свинини прокручуємо через м’ясорубку двічі та викладаємо у миску.

8e734971100f6e9e10a08afc0bb4f998

Крок 2. Сюди ж відправляємо подрібнені часник, базилік, кріп та цибулю. Додаємо сіль та спеції, ретельно перемішуємо.

313406e7f5193b1f90f989738142ff7a

Крок 3. Перекладаємо заготовку в щільний пакет, зав’язуємо його та відбиваємо об стіл близько 5 хвилин. Можна пройтися кухонним молоточком.

bca10601cac9d6036089793e860d37fa

Крок 4. Підготовлений фарш кладемо назад у глибоку миску та залишаємо його на 15 хвилин.

f07e81a9cb124b541fcaf44db2ecfbaf

Крок 5. Нанизуємо заготівлю на шампури. Ліпимо мокрими руками, так зручніше.

57d5957b51c48d305ccf6bcb72d835be

Крок 6. Встановлюємо заготовки над мангалом з вугіллям та підрум’янюємо з усіх боків.

9ff773f2ef136a64d5e5c3795265bfbe

Крок 7. Класичний люля-кебаб із свинини готовий. Подавайте до столу з будь-якими доповненнями до смаку.

60e845c1e8611a2f9304e18b68d487c2

Люля-кебаб на сковороді на шпажках

Люля-кебаб на сковороді на шпажках – – це оригінальне м’ясне частування, яке нікого не залишить байдужим. Подавайте апетитну страву до домашнього чи святкового столу. Приготувати яскравий на смак люля-кебаб нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яловичина – 350 гр.
  • Курка – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину та курку прокручуємо через м’ясорубку.

794d39e4882efce4bcf2e6ef21f9c1c5

Крок 2. До фаршу відправляємо подрібнену цибулю, сіль та спеції.

64a9aac7be0f72bfbea8fc3893c64d74

Крок 3. Добре перемішуємо вміст і відбиваємо фарш протягом 20 хвилин. Потім заготовку прикриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на пару годин.

53bbfea2e6b8ce8a646ef03bca35789a

Крок 4. З підготовленого фаршу ліпимо невеликі довгасті ковбаски.

ac946ea646df43386f2fb80c60b35df0

Крок 5. Нанизуємо ковбаски на дерев’яні шпажки та викладаємо у сковороду з олією.

c2216fa081dbb51a682ccd1df21f9f63

Крок 6. Обсмажуємо частування до рум’янцю з усіх боків. Потім можна викласти їх на тарілку та обмазати томатною пастою для більшої пікантності.

08f26be6b53f4847ecf36f6440d9c5da

Крок 7. Люля-кебаб на сковороді готовий на шпажках. Подавайте яскраву страву до столу!

80d06ab315f9deda921344da0f93b683

Люля-кебаб із фаршу яловичини

Люля-кебаб з фаршу яловичини – це неймовірно поживне та смачне частування для вашого столу. Таку апетитну м’ясну страву можна подавати до столу з лавашем, свіжими овочами чи зеленню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 160 гр.
  • Петрушка – до смаку.
  • Кінза – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

0b6fee2ad213e7473b439171c398d3a8

Крок 2. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

95e7ba83e95fe07f6c21d4ff401ca332

Крок 3. Подрібнюємо петрушку та кінзу.

ed7d0c0ea29aad4ddc14509ca0d9335a

Крок 4. Шматок яловичини прокручуємо через м’ясорубку.

8efdfddfe6d7162e35b76450c9ae6504

Крок 5. Отриманий фарш з’єднуємо з цибулею, зеленню та спеціями.

c22cd333964874cf218a73b518ab9127

Крок 6. Ретельно вимішуємо заготівлю протягом 15 хвилин.

49ef408977613c92e2d7a0804d45bd28

Крок 7. Формуємо рівні ковбаски з фаршу та нанизуємо їх на дерев’яну шпажку.

21a9687733a4700b0040dcaeb7a474f3

Крок 8. Викладаємо заготовки на сковороду з олією та обсмажуємо до рум’янцю з кожного боку. Найкраще використовувати сковороду гриль.

746ae4e5cdb0d37fc7b24852d03af38c

Крок 9. Люля-кебаб із фаршу яловичини готовий. Подавайте до столу!

c3f857a90de0030b05ae8c4a708e9277

Домашній люля-кебаб із курки

Домашній люля-кебаб із курки порадує яскравим смаком та неймовірною поживністю. Приготувати апетитну страву з птиці нескладно. Для цього використовуйте наш покроковий кулінарний рецепт із фото. Урізноманітнюйте ваше звичне меню та порадуйте рідних.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква –100 гр.
  • Кабачок – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе прокручуємо через м’ясорубку та викладаємо у глибоку миску.

943b5518cf4f5cd128b4c9fd62f7a96a

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на олії близько 3-5 хвилин.

24d7b8c96ca3eacad72e69f6e23ff98b

Крок 3. Викладаємо до цибулі терту моркву та кабачок.

8c144776087dedf5c7db0a3617035b14

Крок 4. Перемішуємо овочі та смажимо їх разом близько 5 хвилин на помірному вогні.

2b85b54f0df8e70e9f345e3c1e1292d8

Крок 5. Злегка остиглі овочі викладаємо в чашу блендера. Перемелюємо до утворення однорідної маси.

d0d412291c89c45147b48354ede64f85

Крок 6. Відправляємо овочеву заготовку до курячого фаршу. Сюди ж додаємо подрібнені часник та зелень. Солимоо і перчимо до смаку.

0689e77b29e6dcb5e4eda876cbb5c93c

Крок 7. Ретельно вимішуємо заготовку, потім перекладаємо в целофановий пакет і відбиваємо об поверхню столу.

9373e4d1e0555dc5d8ba1c9913da4178

Крок 8. Ліпимо невеликі довгасті ковбаски та нанизуємо їх на дерев’яні шпажки. Викладаємо заготовки на лист з пергаментом і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 20-30 хвилин.

e5e3c3a7bf7492d0952d50e0012a4d3e

Крок 9. Домашній люля-кебаб із курки готовий. Подавайте частування до столу!

13f2515b56882956d57bf21acde6ab23

Справжній люля-кебаб із баранини

Справжній люля-кебаб із баранини відрізняється насиченим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш баранячий – 1 кг.
  • Сало курдючне – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Зіра мелена – 0,5 ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для подання:

  • Соус гранатовий – до смаку.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування баранячого фаршу можна дрібно порубати шматок баранини ножем або сокиркою.

722c57aa3dd627c902d9b0cd1f443c23

Крок 2. Також подрібнюємо курдючне сало.

2a3fc27a0c4a2e603e3760884db2bbb1

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо баранячий фарш та курдючне сало. Сюди ж додаємо подрібнену цибулю, сіль та спеції. Ретельно перемішуємо та прибираємо в холодильник на півгодини.

d51e35f803b3a871ca8aca58cf24dc20

Крок 4. Далі охолоджений фарш добре відбиваємо об поверхню столу або обробну дошку.

0d2814d02e75eb5cb0b37e18547e0243

Крок 5. Ліпимо з фаршу невеликі ковбаски та нанизуємо їх на шампури. Встановлюємо заготовки над формою та прибираємо в холодильник на 15 хвилин.

861277d55393a6f2294d9d2898c9125f

Крок 6. Далі готуємо частування на вугіллі близько 15 хвилин. Потім м’ясу даємо відпочити 10 хвилин.

75e483433fa161666a2fdc12199000e9

Крок 7. Справжній люля-кебаб із баранини готовий. Подавайте до столу з соусом та зеленню!

0be7b78f5d88c042088aaf61ff8834d9

Як приготувати люля-кебаб на мангалі

Як приготувати люля-кебаб на мангалі ми розповідаємо в нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фото. Таке м’ясне частування стане родзинкою вашого столу. Подавайте, доповнивши лавашем, свіжими овочами, зеленню чи улюбленими соусами.

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 300 гр.
  • Шпик – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Пере чилі мелений – 0,5 ч.л.
  • Петрушка сушена – 100 гр.
  • Спеції для шашлику – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячий фарш перемішуємо з подрібненим шпиком, цибулею, сіллю та спеціями. Ретельно перемішуємо та відбиваємо.

37f376418aba17ef31b2e717520edd36

Крок 2. Мокрими руками ліпимо з фаршу довгасті ковбаски та нанизуємо їх на дерев’яні шпажки.

a52046667ba140feaf7dc5681889bb40

Крок 3. Посипаємо заготовки сушеною петрушкою, подрібненим перцем чилі.

ad6047f3af63fcbc1bf4a481af721441

Крок 4. Краї дерев’яних шпажок обертаємо фольгою, щоб вони не підгоряли.

ff0e4430eb6dbd873135f68641b993f4

Крок 5. Готуватимемо частування на мангалі з вугіллям. Викладаємо заготовки на ґрати, встановлені над мангалом.

5a155e5709dec942700e3a93b2fc2195

Крок 6. Обсмажуємо до готовності 15 хвилин, періодично перевертаємо.

119e1fe78b6483a88768785897a95047

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати люля-кебаб на мангалі. Беріть на замітку!

04adc9ae3837859c1070dfa503998781

Люля-кебаб у беконі в духовці

Люля-кебаб у беконі у духовці – це цікавий варіант приготування апетитного м’ясного частування для вашого домашнього столу чи свята. Перед такою стравою ніхто не зможе встояти. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Бекон підкопчений – 180 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо готовий м’ясний фарш або прокручуємо шматки м’яса через м’ясорубку.

4c87d4e9d888f7b50974f4c8461a6028

Крок 2. Далі фарш ретельно вимішуємо руками чи за допомогою міксера.

2ba53115ee62ac6f0e5d5431ca1b6ad8

Крок 3. Вимішуємо його із сіллю та перцем і далі можна відбити руками. Потім прибираємо у холодильник на 30 хвилин.

9fe0010ba1e17621ff6e71931f392fb3

Крок 4. Ліпимо з фаршу довгасті ковбаски, нанизуємо їх на шпажки або шампури.

25c839fec8d5140cd5f25ffcd53bd8e1

Крок 5. Обмотуємо заготовки тонкими скибочками бекону.

cd8d67901d9a6433d0b439dc82a306a8

Крок 6. Встановлюємо заготівлі над формою із бортиками.

e467f2a136c2e7c4bc62b12edc4a2f33

Крок 7. Запікаємо в духовці 15 хвилин|мінути| при температурі 250°.

63b8aaf55cd067fb565aa29aebf0ad27

Крок 8. Люля-кебаб у беконі у духовці готовий. Пригощайтесь!

5008e9f08afeba0f9797bd967355fa00

Люля-кебаб з індички

Люля-кебаб з індички – це апетитна і напрочуд смачна страва для вашого столу. Таке яскраве частування з птиці можна подавати до столу з лавашем, свіжими овочами чи ароматною зеленню. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе індички – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – 10 мл.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти.

833d956dd47599beb915629c70280df1

Крок 2. Філе індички промиваємо і дуже дрібно ріжемо ножем. Можна використовувати м’ясорубку.

cb2b5887dec70c50634cdbb9221ce77e

Крок 3. Перекладаємо заготовку з птиці в глибоку миску і відправляємо до неї подрібнену цибулю.

64fc31848212e4131b405ea1fec945b3

Крок 4. Розбиваємо сюди куряче яйце, вливаємо олію, додаємо сіль та спеції. Ретельно все перемішуємо і відбиваємо. Далі прибираємо у холодильник на 20 хвилин.

5b3fb1a083fa59cca951e87cb918868e

Крок 5. З підготовленого фаршу ліпимо довгасті ковбаски та нанизуємо їх на вологі шпажки.

d9b2c07f87ed45098a51d14979233b87

Крок 6. Кладемо заготовки у форму для запікання та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. У процесі запікання люля-кебаби перевертаємо.

1f8d31caa58fc4aed78bec0428117ed5

Крок 7. Люля-кебаб з індички готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

4fa0114b5fd3051a21a0a1b5e8163baf

Люля-кебаб із сиром

Люля-кебаб із сиром порадує вас оригінальним смаком, апетитним зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Зелень – 25 гр.
  • Твердий сир – 20 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

398b7a8c9b6416d86de90993ab669c29

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш та подрібнену цибулю.

ff027d70a6cadb1839b36460e0e3805c

Крок 3. Сир натираємо на тертці та відправляємо у загальну масу.

4068348a2897f0fd1920eebe5a02edd0

Крок 4. Сюди ж викладаємо подрібнену зелень, додаємо сіль та спеції.

5a4be3b0d2a73ebf61a2871be4a8c54d

Крок 5. Вимішуємо масу і добре відбиваємо її руками. Потім ділимо на невеликі кульки, яким далі надаємо довгасту форму.

131c4cdfb9012ab9c6449c0c6e72a930

Крок 6. Кожну ковбаску нанизуємо на дерев’яну шпажку.

4be468ebd854d3966a4ca662033fd4ff

Крок 7. Далі заготовки можна обсмажити на сковороді, запекти в духовці або приготувати пароварці.

beaf7ec9ba8d0676cf48f806e2af7297

Крок 8. Люля-кебаб із сиром готовий. Подавайте апетитне частування до столу!

dce77ffd24fe14173dd6a630da95ee6d

Як приготувати кебаб в домашніх умовах – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал