Як приготувати Люля-кебаб домашній – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Люля-кебаб – це апетитна м’ясна страва з додаванням ароматних спецій та прянощів. Таке частування можна приготувати зі свинини, яловичини, курки чи індички. Найкращі кулінарні варіанти шукайте в нашій добірці з дев’яти смачних рецептів приготування з покроковими фото та докладним описом процесу.

Класичний люля-кебаб зі свинини

Класичний люля-кебаб зі свинини – це апетитне та смачне частування для вашого столу. Таку яскраву м’ясну страву можна подавати до столу з лавашем, свіжими овочами чи зеленню. Для приготування люля-кебабу в домашніх умовах беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина –450 гр.
  • Часник – 6 зубчиків.
  • Базилік – 2 гілки.
  • Кріп – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Суміш перців – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок свинини прокручуємо через м’ясорубку двічі та викладаємо у миску.

Крок 2. Сюди ж відправляємо подрібнені часник, базилік, кріп та цибулю. Додаємо сіль та спеції, ретельно перемішуємо.

Крок 3. Перекладаємо заготовку в щільний пакет, зав’язуємо його та відбиваємо об стіл близько 5 хвилин. Можна пройтися кухонним молоточком.

Крок 4. Підготовлений фарш кладемо назад у глибоку миску та залишаємо його на 15 хвилин.

Крок 5. Нанизуємо заготівлю на шампури. Ліпимо мокрими руками, так зручніше.

Крок 6. Встановлюємо заготовки над мангалом з вугіллям та підрум’янюємо з усіх боків.

Крок 7. Класичний люля-кебаб із свинини готовий. Подавайте до столу з будь-якими доповненнями до смаку.

Люля-кебаб на сковороді на шпажках

Люля-кебаб на сковороді на шпажках – – це оригінальне м’ясне частування, яке нікого не залишить байдужим. Подавайте апетитну страву до домашнього чи святкового столу. Приготувати яскравий на смак люля-кебаб нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яловичина – 350 гр.
  • Курка – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину та курку прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 2. До фаршу відправляємо подрібнену цибулю, сіль та спеції.

Крок 3. Добре перемішуємо вміст і відбиваємо фарш протягом 20 хвилин. Потім заготовку прикриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на пару годин.

Крок 4. З підготовленого фаршу ліпимо невеликі довгасті ковбаски.

Крок 5. Нанизуємо ковбаски на дерев’яні шпажки та викладаємо у сковороду з олією.

Крок 6. Обсмажуємо частування до рум’янцю з усіх боків. Потім можна викласти їх на тарілку та обмазати томатною пастою для більшої пікантності.

Крок 7. Люля-кебаб на сковороді готовий на шпажках. Подавайте яскраву страву до столу!

Люля-кебаб із фаршу яловичини

Люля-кебаб з фаршу яловичини – це неймовірно поживне та смачне частування для вашого столу. Таку апетитну м’ясну страву можна подавати до столу з лавашем, свіжими овочами чи зеленню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої добірки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 160 гр.
  • Петрушка – до смаку.
  • Кінза – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

Крок 3. Подрібнюємо петрушку та кінзу.

Крок 4. Шматок яловичини прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 5. Отриманий фарш з’єднуємо з цибулею, зеленню та спеціями.

Крок 6. Ретельно вимішуємо заготівлю протягом 15 хвилин.

Крок 7. Формуємо рівні ковбаски з фаршу та нанизуємо їх на дерев’яну шпажку.

Крок 8. Викладаємо заготовки на сковороду з олією та обсмажуємо до рум’янцю з кожного боку. Найкраще використовувати сковороду гриль.

Крок 9. Люля-кебаб із фаршу яловичини готовий. Подавайте до столу!

Домашній люля-кебаб із курки

Домашній люля-кебаб із курки порадує яскравим смаком та неймовірною поживністю. Приготувати апетитну страву з птиці нескладно. Для цього використовуйте наш покроковий кулінарний рецепт із фото. Урізноманітнюйте ваше звичне меню та порадуйте рідних.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква –100 гр.
  • Кабачок – 100 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Петрушка – 4 гілки.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе прокручуємо через м’ясорубку та викладаємо у глибоку миску.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на олії близько 3-5 хвилин.

Крок 3. Викладаємо до цибулі терту моркву та кабачок.

Крок 4. Перемішуємо овочі та смажимо їх разом близько 5 хвилин на помірному вогні.

Крок 5. Злегка остиглі овочі викладаємо в чашу блендера. Перемелюємо до утворення однорідної маси.

Крок 6. Відправляємо овочеву заготовку до курячого фаршу. Сюди ж додаємо подрібнені часник та зелень. Солимоо і перчимо до смаку.

Крок 7. Ретельно вимішуємо заготовку, потім перекладаємо в целофановий пакет і відбиваємо об поверхню столу.

Крок 8. Ліпимо невеликі довгасті ковбаски та нанизуємо їх на дерев’яні шпажки. Викладаємо заготовки на лист з пергаментом і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 20-30 хвилин.

Крок 9. Домашній люля-кебаб із курки готовий. Подавайте частування до столу!

Справжній люля-кебаб із баранини

Справжній люля-кебаб із баранини відрізняється насиченим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш баранячий – 1 кг.
  • Сало курдючне – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Зіра мелена – 0,5 ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для подання:

  • Соус гранатовий – до смаку.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування баранячого фаршу можна дрібно порубати шматок баранини ножем або сокиркою.

Крок 2. Також подрібнюємо курдючне сало.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо баранячий фарш та курдючне сало. Сюди ж додаємо подрібнену цибулю, сіль та спеції. Ретельно перемішуємо та прибираємо в холодильник на півгодини.

Крок 4. Далі охолоджений фарш добре відбиваємо об поверхню столу або обробну дошку.

Крок 5. Ліпимо з фаршу невеликі ковбаски та нанизуємо їх на шампури. Встановлюємо заготовки над формою та прибираємо в холодильник на 15 хвилин.

Крок 6. Далі готуємо частування на вугіллі близько 15 хвилин. Потім м’ясу даємо відпочити 10 хвилин.

Крок 7. Справжній люля-кебаб із баранини готовий. Подавайте до столу з соусом та зеленню!

Як приготувати люля-кебаб на мангалі

Як приготувати люля-кебаб на мангалі ми розповідаємо в нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фото. Таке м’ясне частування стане родзинкою вашого столу. Подавайте, доповнивши лавашем, свіжими овочами, зеленню чи улюбленими соусами.

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 300 гр.
  • Шпик – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Пере чилі мелений – 0,5 ч.л.
  • Петрушка сушена – 100 гр.
  • Спеції для шашлику – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячий фарш перемішуємо з подрібненим шпиком, цибулею, сіллю та спеціями. Ретельно перемішуємо та відбиваємо.

Крок 2. Мокрими руками ліпимо з фаршу довгасті ковбаски та нанизуємо їх на дерев’яні шпажки.

Крок 3. Посипаємо заготовки сушеною петрушкою, подрібненим перцем чилі.

Крок 4. Краї дерев’яних шпажок обертаємо фольгою, щоб вони не підгоряли.

Крок 5. Готуватимемо частування на мангалі з вугіллям. Викладаємо заготовки на ґрати, встановлені над мангалом.

Крок 6. Обсмажуємо до готовності 15 хвилин, періодично перевертаємо.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати люля-кебаб на мангалі. Беріть на замітку!

Люля-кебаб у беконі в духовці

Люля-кебаб у беконі у духовці – це цікавий варіант приготування апетитного м’ясного частування для вашого домашнього столу чи свята. Перед такою стравою ніхто не зможе встояти. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Бекон підкопчений – 180 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо готовий м’ясний фарш або прокручуємо шматки м’яса через м’ясорубку.

Крок 2. Далі фарш ретельно вимішуємо руками чи за допомогою міксера.

Крок 3. Вимішуємо його із сіллю та перцем і далі можна відбити руками. Потім прибираємо у холодильник на 30 хвилин.

Крок 4. Ліпимо з фаршу довгасті ковбаски, нанизуємо їх на шпажки або шампури.

Крок 5. Обмотуємо заготовки тонкими скибочками бекону.

Крок 6. Встановлюємо заготівлі над формою із бортиками.

Крок 7. Запікаємо в духовці 15 хвилин|мінути| при температурі 250°.

Крок 8. Люля-кебаб у беконі у духовці готовий. Пригощайтесь!

Люля-кебаб з індички

Люля-кебаб з індички – це апетитна і напрочуд смачна страва для вашого столу. Таке яскраве частування з птиці можна подавати до столу з лавашем, свіжими овочами чи ароматною зеленню. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе індички – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – 10 мл.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти.

Крок 2. Філе індички промиваємо і дуже дрібно ріжемо ножем. Можна використовувати м’ясорубку.

Крок 3. Перекладаємо заготовку з птиці в глибоку миску і відправляємо до неї подрібнену цибулю.

Крок 4. Розбиваємо сюди куряче яйце, вливаємо олію, додаємо сіль та спеції. Ретельно все перемішуємо і відбиваємо. Далі прибираємо у холодильник на 20 хвилин.

Крок 5. З підготовленого фаршу ліпимо довгасті ковбаски та нанизуємо їх на вологі шпажки.

Крок 6. Кладемо заготовки у форму для запікання та відправляємо у розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. У процесі запікання люля-кебаби перевертаємо.

Крок 7. Люля-кебаб з індички готовий. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

Люля-кебаб із сиром

Люля-кебаб із сиром порадує вас оригінальним смаком, апетитним зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Зелень – 25 гр.
  • Твердий сир – 20 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш та подрібнену цибулю.

Крок 3. Сир натираємо на тертці та відправляємо у загальну масу.

Крок 4. Сюди ж викладаємо подрібнену зелень, додаємо сіль та спеції.

Крок 5. Вимішуємо масу і добре відбиваємо її руками. Потім ділимо на невеликі кульки, яким далі надаємо довгасту форму.

Крок 6. Кожну ковбаску нанизуємо на дерев’яну шпажку.

Крок 7. Далі заготовки можна обсмажити на сковороді, запекти в духовці або приготувати пароварці.

Крок 8. Люля-кебаб із сиром готовий. Подавайте апетитне частування до столу!

Як приготувати кебаб в домашніх умовах – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал