Повидло з груш на зиму – 8 простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ця стаття присвячена грушевому повидлу, ми зібрали 8 найбільш вдалих рецептів, за якими повидло можна заготовити на зиму в домашніх умовах.

Простий рецепт повидла з груш з корицею

Повидло з груш з прянощами вас підкорить не тільки своїм смаком, а й чудовим ароматом з пряними нотками кориці. У зимові вечори ці ласощі можна подавати до чаю і готувати з ним чудову домашню випічку.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Груші – 0,5 кг.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Цукор – 350 гр.

Процес приготування:

  1. Грушу помийте, зріжте шкірку і дуже дрібно наріжте. Перекладіть нарізані фрукти в каструлю, засипте їх цукром.

  2. Також додайте корицю.

  3. Добре перемішайте інгредієнти і розімніть в пюре. Можна скористатися для цього блендером.

  4. Поставте ємність на плиту, доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини.

  5. Потім зменшіть температуру і продовжуйте уварювати фрукти ще 12-15 хвилин. Періодично перемішуйте повидло і знімайте піну.

  6. Якщо після закінчення цього часу у вас вийшла густа і однорідна маса, то можна розкласти повидло по стерилізованих банках і закатати.
  7. В іншому випадку повторіть процедуру ще один або два рази, консистенція повидла дуже сильно залежить від виду груш. Закачування повністю остудіть, закутавши пледом, потім проведіть в прохолодне місце на зберігання.

Смачного!

Як заготовити повидло з груш з лимоном на зиму?

Груші є не тільки смачними, а й дуже корисними фруктами, вони багаті вітамінами Е, Р, А, С, В і не тільки. Вживання домашніх заготовок з груш в зимовий час сприяє зміцненню імунітету і підтримці захисних функцій організму.

Час готування: 12 годин.

Час приготування: 90 хв.

Порцій: 15.

Інгредієнти:

  • Груша – 2 кг.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 1,5 кг.

Процес приготування:

  1. Груші ретельно помийте.

  2. Потім очистіть груші від шкірки.

  3. З груш видаліть серцевину і дрібно наріжте.

  4. Викладіть подрібнені фрукти в каструлю.

  5. Додайте до них цукор і залиште на деякий час, щоб груші пустили сік, можна залишити на ніч.

  6. Після цього поставте каструлю з грушами на вогонь і доведіть до кипіння, а потім відразу приберіть з плити. Грушеву масу остудіть.

  7. Таку процедуру повторіть ще раз.

  8. Лимон ретельно вимийте гарячою водою і перейдіть через м’ясорубку.

  9. Додайте лимон в повидло, доведіть його до кипіння. Проваріть 5 хвилин і знімайте з вогню.

  10. Гаряче повидло розкладіть по стерилізованим банкам і щільно закрийте чистими металевими кришками. Зберігайте повидло в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Просте повидло з груш з апельсином на зиму

Візьміть на замітку цей рецепт чудового ласощі з груш і апельсинів. Повидло стане вашим улюбленим частуванням в зимовий час: його можна просто так їсти ложкою, намазувати на білий хліб або додавати в сир.

Час готування: 130 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 20.

Інгредієнти:

  • Груша – 3 кг.
  • Апельсин – 1,5 шт.
  • Цукор – 500 гр.
  • Вода – 125 мл.

Процес приготування:

  1. Груші помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину з насінням і наріжте їх дрібними кубиками.

  2. Ретельно вимийте апельсини. Цедру натріть на дрібній тертці. Апельсин розберіть на часточки і наріжте їх більш дрібними шматочками.

  3. Фрукти викладіть в каструлю, додайте цукор і воду. Поставте каструлю на вогонь, доведіть її вміст до кипіння, потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити повидло 25-30 хвилин.

  4. Уварену фруктову масу зніміть з вогню, остудіть і пюріруйте блендером. Потім знову поставте повидло на вогонь і доведіть до кипіння.

  5. Після цього зменшіть вогонь і варіть повидло 40-60 хвилин. Воно повинно дуже добре загуснути.

  6. Гаряче повидло розкладіть по стерилізованим банкам.

  7. Закрийте банки стерильними кришками і укутайте закачування в ковдру до повного охолодження. Зберігати повидло слід в прохолодному місці.

Смачного!

Грушеве повидло зі шкіркою через м’ясорубку

Повидло з груш виходить густим і ароматним. Готується такі ласощі просто і вам знадобиться тільки два інгредієнта: груші і цукор. Причому, можна використовувати груші різного ступеня стиглості.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг.
  • Цукор – 0,5 кг.

Процес приготування:

  1. Груші помийте і просушіть.

  2. Наріжте груші тонкими часточками.

  3. Прокрутіть груші через м’ясорубку.

  4. Отримане грушеве пюре перекладіть в каструлю, додайте цукор і добре перемішайте.

  • Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і млоїте фруктове пюре 1,5 години. Повидло повинно дуже добре загуснути.

  • Тару для повидла простерилизуйте, кришки прокип’ятіть. Розкладіть повидло по банкам і закатати їх.

  • Після того, як закачування повністю охолонуть, перемістіть їх в прохолодне місце.

Смачного!

Смачне домашнє повидло з груш і яблук на зиму

Грушево-яблучне повидло по старому рецептом, яким користувалися наші бабусі. Це смачна і корисна домашня заготовка, смак і аромат якої відразу нагадує про домашній затишок і безтурботне дитинство.

Час готування: 120 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 12.

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг.
  • Яблука – 1 кг.
  • Цукор – 500 гр.

Процес приготування:

  1. Яблука та груші ретельно вимийте і висушіть.

  2. Наріжте фрукти великими шматками, гілки та коробочки з насінням видаліть. Перекладіть фрукти в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть воду до кипіння і продовжуйте варити 15-20 хвилин, поки фрукти не стануть м’якими.

  3. Вийміть яблука і груші з води і протріть їх через сито.

  4. Отримане пюре змішайте з цукром і поставте на вогонь. Варіть повидло протягом години на помірному вогні, поки воно не стане досить густим. Не забувайте періодично перемішувати його, щоб не підгоріло.

  5. Потім гаряче повидло розкладіть по стерилізованим банкам і щільно закрийте чистими кришками. Остудіть закачування при кімнатній температурі і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Грушеве повидло без цукру на зиму

Грушеве повидло без цукру по консистенції і смаку більше нагадує дитяче харчування. Для приготування такого ласощі необхідно відібрати щільні стиглі плоди без ознак зіпсованості.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8 .

Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг.
  • Вода – 50 мл.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч.л.

Процес приготування:

  1. Груші добре помийте, просушіть і наріжте кубиками. Перекладіть фрукти в каструлю, щоб вони не потемніли, збризніть їх лимонним соком.

  2. До грушам додайте воду, доведіть масу до кипіння. Потім зменшіть температуру і продовжуйте томити груші під кришкою ще півгодини.

  3. Після цього пюріруйте грушевий масу блендером.

  4. У грушеве пюре додайте лимонну кислоту, перемішайте і варіть його на середньому вогні 2-3 хвилини.

  5. Потім грушеве повидло розкладіть по стерилізованим скляним банкам.

  6. Банки поставте в об’ємну каструлю, влийте воду, щоб вона доходила до« плечей »банок. Прикрийте банки кришками і стерилізують їх в окропі 15 хвилин.

  7. Після стерилізації щільно закрийте банки металевими кришками. Остудіть закачування, закутавши теплою ковдрою, зберігайте повидло в холодильнику або іншому прохолодному місці.

Смачного!

Простий і смачний рецепт грушевого повидла зі згущеним молоком на зиму

Оригінальний і дуже смачний рецепт грушевого повидла. Деякі господині цей десерт називають «грушевої згущеним молоком» за його однорідну консистенцію і чудовий смак. Крім того, до складу повидла входить згущене молоко.

Час готування: 100 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Груша – 1 кг.
  • Згущене молоко варене – 80 мл.
  • Цукор – 50 гр.
  • Вода – 60 мл.

Процес приготування:

  1. Груші добре вимийте проточною водою, зріжте шкірку, видаліть коробочки з насінням.

  2. Наріжте груші дрібними кубиками, викладіть в каструлю і влийте трохи води. Доведіть фруктову масу до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть груші 40 хвилин.

  3. Проварені груші пюріруйте блендером.

  4. У грушеве пюре додайте цукор і згущене молоко, перемішайте і варіть на повільному вогні 10 хвилин.

  5. Грушеве повидло розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх кришками і остудіть, укутавши теплим пледом або рушником. Зберігайте повидло в прохолодному місці.

Смачного!


Рейтинг
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності