Як приготувати пишні сирники з домашнього сиру – 9 рецептів сирників з сиру на сковороді з покроковими фото

39694de1539fe86fbab2f2642a1baeba

Приготувати пишні сирники з домашнього сиру – це один з найсмачніших та найпопулярніших варіантів сніданку. Для вдалих сирників важливі якісний сир, певна пропорція яєць, борошна та цукру, панування та правильне смаження. Ці нюанси вказані у добірці рецептів цієї теми.

Пишні сирники з сиру з борошном на сковороді

Сирники з сиру з борошном є найпростішим і найшвидшим варіантом для сніданку, а особливо для дитячого меню. Борошно добре зберігає форму сирників при смаженні та додається її небагато, не більше 4 ст. ложок на півкілограма сиру. Сирники можна приготувати як із цукром, так і з додаванням часнику із зеленню.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Борошно у тісто – 4 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванільний цукор – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для сирників.

9fface614acee14992e8c00ed95477a1

Крок 2. Сир перекласти в окремий посуд і розбити яйце, але можна додати тільки жовток.

e1b2984f275b4e430eea4c8e10162cac

Крок 3. Потім насипати два види цукру та щіпку солі.

1fa63ae47b748ab1d0fde4e7822f8df4

Крок 4. Виделкою ці інгредієнти перемішати до однорідного стану.

905fbacdd6c90f383c746e13c844ddfc

Крок 5. Насипати в сирну масу дві столові ложки борошна і ще раз добре перемішати.

886409895a5d86e49f6e4439477d4bbb

Крок 6. На окрему тарілку насипати дві столові ложки борошна для паніровки.

8632d6a75c827265daafba357a3e4545

Крок 7. Руками замішане тісто розділити на 11-12 шматочків, скачати їх у кульки, надати плоскої форми і запанувати в борошні.

27f5b1054536d8ccd4617f82fc5f8f6f

Крок 8. Сформовані сирники розкласти на присипаній борошном дошці і можна приступати до смаження.

1f0320cdfee0cfd26c951c6399966401

Крок 9. У сковороді розігріти трохи олії і перекласти сирники, розташовуючи один від одного на невеликій відстані.

a5fdb3d678a56e9799130a1bcce9fa77

Крок 10. Обсмажити сирники на невеликому вогні, на олії, протягом 3 хвилин з кожного боку.

6a13c883034c401c1c97bbcd75db4017

Крок 11. Приготовлені сирники з сиру з борошном подавати до сніданку гарячими та на додаток із солодким топінгом. Смачного!

e402d60dd12075fafb388048e1e63c0a

Класичні сирники з сиру з манкою на сковороді

Сирники з сиру з манкою замість борошна на сковороді завжди виходять з ніжною і пишною текстурою, і хрусткою рум’яною скоринкою. Особливо доречна манка, якщо сир містить багато сироватки, адже для вдалих сирників сир має бути сухішим. Тісто для сирників із манкою потрібно трохи часу для набухання крупи.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 2 хвилини.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Манка – 1.5 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – для смаження.

Для панірування:

  • Манка – 1 ст.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно з пропорцією рецепту і потрібною вам кількістю порцій усі інгредієнти для сирників.

d780348c89f3515b983edb4cb62db92b

Крок 2. Сир перекладіть в окремий посуд і розімніть вилкою. Великозернистий сир протріть на сито або подрібніть блендером.

c544f1278f6403188b0ca28ae8753f6b

Крок 3. Розбийте у сир куряче яйце.

8ecfa1e91801fd53d21ab0891a7b43e9

Крок 4. Потім насипте до нього потрібну кількість манки. До вологого сиру манки додайте трохи більше.

af4dab5992aed57d5ca56fa56235edc9

Крок 5. Насипте ложку цукру, не більше, інакше сирники можуть підгоріти і «попливти», щіпку солі..

276963a4823a91fe124862cff27671f6

Крок 6. Виделкою ці інгредієнти добре перемішайте і залиште на 15 хвилин для набухання манки.

c24239b0f3af393525ff061df179fb10

Крок 7. В окремій тарілці перемішайте інгредієнти для панірування.

7c53fbe1e74fbbc7da512eed662a7838

Крок 8. Вологі руки з сирною маси сформуйте невеликі сирники у формі биточків і обваляйте з усіх боків у паніровці.

6b9f3f038af5b243cac82caf37ef6574

Крок 9. Обсмажте сирники на розігрітій олії, на невеликому вогні і до хрусткої золотистої скоринки з обох боків.

2669563f1f4c17d7236c0fac7cf61cad

Крок 10. Приготовлені на сковороді сирники з сиру з манкою подавайте до гарячого столу і в додатку сметаною. Смачного!

d2a0d85643bf23ab9e8d4cc1e9aac9bd

Сирники без яєць

Рецепти сирників без яєць затребувані, коли яйця протипоказані через алергію, або їх не було в холодильнику. Такі сирники будуть тримати форму, тільки якщо вибрано сухий та жирний сир. Якщо сир вологий, тоді сирники смажаться на кшталт оладок. У цьому рецепті сир подрібнюємо вручну та додаємо до нього манку.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Цукор – 1 ст. без гірки.
  • Манка – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Борошно для паніровки – 2 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Сир вручну перетираємо на сито, тому що використання блендера робить його пастоподібним, вологим та сирники сформувати неможливо.

1da37664301ab2b4e4d31f1d52bdbe8e

Крок 2. До протертого сиру насипаємо дві столові ложки манної крупи, цукор, щіпку солі та трохи ваніліну. Ці інгредієнти ложкою добре перемішуємо до однорідної густої текстури і залишаємо на 10 хвилин, щоб манка набухла.

b45e1135d7f961ccc4a231154eb68918

Крок 3. Після цього часу сирну масу перекладаємо на присипану борошном обробну дошку.

0af6455b22603e6fa4a71bc5786232bb

Крок 4. Акуратно робимо її в «ковбаску» діаметром до 4-5 см і присипаємо борошном.

d97b942b0b5e4175ca788a9a09159c7a

Крок 5. Гострим і посипаним борошном ножем розрізаємо масу на заготівлі.

e49e0f69d5160769f8900be705d81f06

Крок 6. Кожну заготовку обвалюємо в борошні і тильною стороною ножа надаємо форму сирників.

c8d345f2f28f264db3a59ca7bb95af87

Крок 7. У сковороді добре розігріваємо трохи олії, перекладаємо на неї сформовані сирники і вогонь відразу зменшуємо до середньої, щоб паніровка не підгоріла.

5157387aee78b2c4f76c9055957241e7

Крок 8. Смажимо сирники, не прикриваючи сковороду кришкою, по 3 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.

1b8131f1b01869c0b71d87252ce5370a

Крок 9. Приготовлені сирники без яєць перекладаємо на тарілку, доповнюємо солодким топінгом або сметаною і подаємо до сніданку. Такі сирники смачні й у холодному вигляді. Смачного!

92fcc6d8fd6e6f3f6a2cf3537aa0021e

Сирники з родзинками

Сирники з родзинками просто готуються і будуть у вас не лише смачним сніданком чи вечерею, а й десертом. У цьому рецепті вам пропонується приготувати такі сирники із сухого жирного сиру та борошно використовувати лише для панірування. Сирники добре збережуть форму за рахунок яєць і вийдуть дуже ніжними. Родзинки вибираються світлі і без кісточок.

Час приготування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Сир сухий 5-9% – 450 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце С2 – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно для панірування – 140 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Світлий і без кісточок родзинки добре промити, перекласти в піалу і на 10 хвилин залити окропом.

440ef622ca8bb5da58e21862b5a3ddde

Крок 2. В окремий посуд протерти через сито вибраний сир. Розбити до нього два курячі яйця, насипати цукор із сіллю і ретельно перемішати за допомогою вінчика або занурювального блендера в однорідну масу.

bd488804fa79dd3b8e6993a0824ea734

Крок 3. В отриману сирну масу перекласти родзинки, обсушити серветкою. Досі перемішати. Посуд прикрити плівкою та на 1 годину поставити в холодильник, що буде зручніше для роботи.

9e6095338d5c1967f7d5228ddefa3606

Крок 4. В окремий посуд насипати борошно для паніровки. У сковороді добре розігріти олію.

3c28dc44f188609ce843ad537d105131

Крок 5. Сирну масу столовою ложкою перекладати на борошно і відразу руками сформувати її у формі сирника.

92ce48c4997a33d8f14a6042afe9741e

Крок 6. Сирники обсмажити на гарячій олії до рум’яної скоринки з обох боків.

eeb31dbd17468f02acd23b7c94847231

Крок 7. Приготовлені сирники з сиру із родзинками одразу подати до столу, доповнивши солодким топінгом. Смачного!

b3c17fc639be90521981a257ca8b7324

Сирники з рисовим борошном

Сирники з рисовим борошном будуть ідеальним варіантом для тих, кому протипоказаний глютен, та й калорій у них менший, а смак нейтральний. Приготування сирників з рисовим борошном не відрізняється від класичних варіантів. Для дієтичного харчування цукор можна замінити будь-яким цукрозамінником. У цьому простому рецепті до сирників додаємо кокосову стружку, але це необов’язково.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Сир зернистий 5% – 300 гр.
  • Рисове борошно – 65 гр.
  • Цукор/цукрозамінник – до смаку.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кокосова стружка – 2 ст.
  • Олія/кокосова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста перекласти сир та розбити одне яйце. Якщо сир досить сухий, то розбити два яйця. Відразу насипати потрібну кількість рисового борошна.  Додати трохи цукру / цукрозамінника та за бажанням кокосову стружку.

bee09c3af81462e2f3a139429a476378

Крок 2. Потім ці інгредієнти вилкою добре перемішати. Сирна маса на вигляд може бути сухою, але для сирників це нормально.

fa328298d00877f61b311b84fa8f24e3

Крок 3. Долонею взяти невелику кількість сирної маси, трохи стиснути, щоб пішло повітря, і сформувати міні-сирник у формі шайби. По краях сирників залишаться невеликі тріщини, оскільки сир зернистий.

6d39ca60235fe9d5d2e6548e17e66496

Крок 4. У великій сковороді добре розігріти олію або кокосову олію і викласти на неї сформовані сирники.

ba1dd5db1ae6be0d7e361fb2284608e2

Крок 5. Обсмажити сирники на середньому вогні та до рум’яної скоринки з обох боків.

f9f13ba7f27385b54c55e7cc742864a0

Крок 6. Приготовлені сирні сирники з рисовим борошном перекласти на тарілку сервіровки, доповнити солодким топпінгом зі свіжими ягодами і подати до столу. Смачного!

83352b0f9cf22f3bbce18f105f53412a

Пишні сирники з бананом

Сирники з бананом будуть у вас варіантом смачного сніданку, адже ці інгредієнти добре поєднуються смаком. Насолода банана дозволяє зменшити кількість цукру, що зробить страву і менш калорійною. Для сирників сир береться сухий та зернистий, а банан вибирається стиглим або навіть перестиглим. У цьому рецепті до сирної маси додаємо манку та соду.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Манка – 4 ст.
  • Сода – 1 гр.
  • Борошно для панування – 50 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для бананових сирників.

419c539f514fc903bfad51d38efc52e3

Крок 2. Сир перекласти в окремий посуд, розбити до нього яйце, насипати цукор та ретельно перемішати. Великозернистий сир можна швидко, щоб не вийшов рідким, подрібнити блендером.

eab61d76c0e732a843a61cb40f16c94b

Крок 3. Банан звільнити від шкірки та в окремому посуді вилкою розім’яти, щоб залишилися невеликі шматочки.

0a31384e2869ee5df3a05c58b804ff5b

Крок 4. Перекласти подрібнений банан у сирну масу. Потім насипати манну крупу з щіпкою соди і ще раз добре перемішати. Замішане тісто залишити на 10-15 хвилин|| для набухання манки.

4f4175c1f621ec18bc17393e4251525f

Крок 5. В окрему тарілку насипати борошно для панірування. Мокрою ложкою набирати сирну масу, перекладати на борошно та руками сформувати сирники.

ddb8670bd1e24724afb74f32c3d9c2ed

Крок 6. Розігріти в сковороді трохи олії і перекласти на неї всі сформовані сирники.

934736f5f5ce30b9ec6127f880def74e

Крок 7. Обсмажити їх на середньому вогні та до рум’яного кольору з обох боків.

a354bd4bd22047fe2f2dcf152ab0f763

Крок 8. Приготовлені сирники з сиру з бананом перекласти зі сковороди на паперові серветки для видалення олії та подати до сніданку гарячими, доповнивши будь-яким топінгом. Смачного!

0e6dcb751a28deee6580d5120805dfe4

Пишні сирники з розпушувачем

Пишні сирники з розпушувачем, хоча в традиційних варіантах він не додається в тісто, за рахунок цього інгредієнта виходять з повітряною текстурою, без кислинки і подібні до сирних кексів або пончиків. Тісто замішується тільки руками, а обсмажувати сирники краще на двох видах олії.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Сир 5-9% – 700 гр.
  • Цукор – 3 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 6 ст.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – до смаку.

Для смаження:

  • Олія – 30 мл.
  • Вершкове масло – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. В окремий глибокий посуд перекласти сир, насипати до нього два види цукру, розбити два яйця і рукою ретельно перемішати.

4f3c5fcacb6beddd85243747412c639a

Крок 2. Борошно просіяти на сито і перемішати з розпушувачем та сіллю.

8b1fe7fa5caddd8477b47ff12c2ecd85

Крок 3. Борошняну суміш пересипати до сирної маси і рукою замісити тісто до однорідної густої і досить липкої текстури.

09ed3d47f73dde8380a683ccfdf25f74

Крок 4. Стільницю присипати борошном. Вологими руками із замішаного тіста сформувати великі сирники та добре обваляти їх у борошні.

6232a84c635c2738833e2f79828ee194

Крок 5. У сковороді розігріти олію та вершкове масло. Обсмажити на них сформовані сирники на маленькому вогні та до рум’яної скоринки з обох боків.

cf275258e7fa39c735fa97d3694dc104

Крок 6. Приготовлені пишні сирники з сиру з розпушувачем розкласти порційними тарілками і подати до столу, доповнивши сметаною. Смачного!

0716dbf4817b7e4f5cdf568e6b4e989a

Сирники зі сметаною на сковороді

Сирні сирники зі сметаною на сковороді відрізняються гарним смаком, неймовірною ніжністю і готуються або з додаванням сметани в тісто, або тушкуванням у сметанному соусі. У цьому рецепті сметану додаємо до сиру, замішуємо тісто на борошні та збитому з цукровою пудрою білку. Сир для сирників вибираємо зернистий та сухий. Смак доповнимо родзинками, але це за бажанням.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Сметана – 2 ст.
  • Борошно – 3 ст.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 3 ст.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Родзинки – 1,5 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відміряти, згідно з рецептом, усі інгредієнти для сирників.

96c90754115d81082b88ac2b97a348ee

Крок 2. Сир перекласти в посуд для замісу тіста, добре розім’яти вилкою, додати один жовток і вказану в рецепті кількість сметани з цукром та сіллю. Ці інгредієнти перемішати.

788ea59df58745b03574298246b67a4f

Крок 3. Через сито до сиру насипати борошно та перемішати. Родзинки добре промити та обсушити серветкою.

7500112b3944f05440e4fd23384b608a

Крок 4. У чашці білок збити за допомогою міксера стійку піну.

74204c63dd83e8390d2136df5129d1c4

Крок 5. До сирної маси перекласти збитий білок, додати родзинки з ванільним цукром і акуратно, щоб білок не осів, замісити тісто.

306fe7ebdef269d00321670c4e79ba01

Крок 6. Ложкою набирати замішане тісто, перекладати на борошно та руками сформувати сирники.

90005bb8727fd340a0dd2b9746b3bfa1

Крок 7. У сковороді добре розігріти олію. Перекласти на нього сформовані сирники і обсмажити на середньому вогні, щоб сирне рідке тісто схопилося рум’яною скоринкою.

5ae5cd4c2d74e4b72b04667559e0390a

Крок 8. Акуратно сирники перевернути на інший бік та обсмажити до готовності вже на невеликому вогні.

d37ca29e7ce84d507f1ccc2d350e68a5

Крок 9. Сирники зі сковороди перекласти на стос паперових серветок для видалення надлишків олії.

30eb7abd8e90e1beab925cbe7c7a37a9

Крок 10. Приготовлені сирні сирники зі сметаною на сковороді розкласти по порційних тарілках, доповнити солодким топінгом та подати до сніданку. Смачного!

78e834b32fbab6769ae0c6af0532bb5d

Пишні сирники з яблуками на сковороді

Варіантом смачного та корисного сніданку можуть бути у вас сирники із сиру з яблуками на сковороді. Для сирників сир береться сухий та жирний. А яблука вибираються солодкі та соковиті. У цьому рецепті тісто для сирників замішуємо з додаванням манки, яйця та розпушувача. Яблука нарізаємо шматочками, прогріваємо в мікрохвильовій печі з додаванням прянощів з цукром і змішуємо з тістом.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Манка – ½ ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яблука – 2 шт.
  • Кориця – 0.5 ч.л.
  • Імбир – 0.3 ч.л.
  • Борошно – для паніровки.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте, згідно з пропорцією рецепту, всі інгредієнти для яблучних сирників.

e625749803f70a6e1209aa8d1449c464

Крок 2. Сир перетріть на сито відразу в посуд для замісу тіста. Розбийте до сиру одне яйце і все перемішайте.

53c3fdb2c9a06cced5f09337b7d415cd

Крок 3. Потім насипте до сирної маси потрібну кількість манки з розпушувачем та сіллю.  Виделкою ці інгредієнти ще раз перемішайте і залиште на 20 хвилин при кімнатній температурі, щоб крупа набухла.

47e13bff5268f0ff91482b93509bbde8

Крок 4. Помийте і нашаткуйте на невеликі кубики два яблука. Перекладіть їх у пластмасовий посуд.

d943829717e05d6e98cb3562fba5d095

Крок 5. Насипте до яблука цукор з корицею та імбиром, перемішайте та поставте на 3 хвилини в мікрохвильову піч, включивши її на максимальну потужність.

97fb81e85540594eae2f35163eb08a39

Крок 6. Яблучну масу остудіть, перекладіть до сирної, і ще раз перемішайте все.

b8d5e8e63a4573cebe12143f2a76438b

Крок 7. З цього сирно-яблучного тіста руками сформуйте сирники та запануйте у борошні.

cef9cdb0ec51d447c3d3922a6aace694

Крок 8. Обсмажте сирники на розігрітій олії на середньому вогні, під прикритою кришкою і протягом двох хвилин на одній стороні.

f40929d13e594a47a8cbd374e4fefc37

Крок 9. Потім акуратно переверніть і обсмажте до золотистої скоринки з іншого боку.

ebc0c6a3014a284de397225171a91e7b

Крок 10. Приготовлені сирники з сиру з яблуками на сковороді сервіруйте до столу з будь-яким топінгом. Смачного!

49237cd34581456a34fef0db5d892ce0

Ідеальні Українські СИРНИКИ – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал