Сімейний рецепт: улюблене печиво з дитинства – Хмиз

Всіма улюблене печиво зі спогадами з дитинства “Хмиз”. Пам’ятаю, коли бабуся його готувала – аромат стояв на всю квартиру! Пропоную згадати улюблені ласощі – адже готується воно простіше простого!

Сімейний рецепт: улюблене печиво з дитинства - Хмиз

Інгредієнти:

  • Яйця – 2;
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Борошно – 250 г;
  • Рослинна олія – 500 мл;
  • Цукрова пудра – за смаком.

Приготування:

  1. Яйця збийте з дрібкою солі. Вилийте в просіяне борошно і замісити еластичне тісто.
  2. Скачайте тісто в кулю, накрийте серветкою і залиште при кімнатній температурі на півгодини.
  3. Розділіть тісто на кілька частин, розкачайте кожну в дуже тонкий пласт і розріжте на ромби. В середині кожного зробіть вертикальний надріз. Чим тонше ви розкачаєте пласт, тим більше хрустким вийде печиво.
  4. У кожної заготовки виверніть два протилежних краю всередину.
  5. У сковороді розігрійте олію на вогні вище середнього. Викладайте заготовки одним шаром і обсмажуйте хмиз до рум’яної скоринки з обох сторін — це займе не більше хвилини. Олії повинно бути достатньо, щоб під час обсмажування хмиз не стикався з дном сковороди.
  6. Готове печиво викладіть на паперові рушники. Перед подачею посипте цукровою пудрою.

Смачне і ароматне печиво з дитинства готове!!! Всім приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал