Гарбузовий суп – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Гарбузовий суп — це надзвичайно яскрава страва, яка асоціюється з золотою осінню. Страва виходить просто приголомшливою. Навіть якщо ви не любите цей овоч, суп запам’ятається назавжди. Найприємніше, що приготувати страву без праці зможе кожен. Ошатною стравою можна підкорити серце найпередовіших гостей. Кажу так, тому що завжди сама ігнорувала цей корисний продукт.

Гарбузовий суп з куркою

Гарбузовий суп з куркою виходить надзвичайно апетитним. Хрустка курочка і сухарики чудово доповнюють ніжну кремову текстуру яскравого осіннього супу. Ароматне частування можна подати на звану вечерю або насолодитися тарілкою у вузькому сімейному колі.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Окріп – 700 мл.
  • Картопля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Вершки 15-20% – 100 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сушений часник – 1 ч.л.
  • Курка – 300 гр.
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Італійські трави – для подачі.
  • Сухарики – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз вимийте і обсушити. Розріжте навпіл, видаліть нутрощі, а потім почистіть від шкірки гострим ножем. З цибулини зніміть лушпиння. Коренеплоди обдайте під краном водою, помийте щіткою і видаліть шкірку овочечисткою.

Крок 2. Цибуля нарізати довільно. Морквину натріть теркою. У товстостінні каструлю влийте олію без запаху. Складіть овочі і спасеруйте до м’якого стану.

Крок 3. Почищену гарбуз наріжте великими квадратиками. Відправте до овочів і підрум’яньте, періодично перевертаючи.

Крок 4. Картоплю розріжте на кубики. Відправте до овочів.

Крок 5. Залийте окропом. Після закипання мінімізуйте нагрів і варіть під кришкою хвилин 20. Посоліть і приправте молотим імбиром.

Крок 6. Поки вариться суп, обмийте куряче м’ясо, мені подобається використовувати м’якоть курячого стегна. Поріжте, як вам подобається. Посмажте на сухій сковорідці.

Крок 7. Коли м’ясо покриється рум’яною скоринкою з усіх боків, приправте спеціями для курки.

Крок 8. Білий хліб або батон наріжте квадратиками, складіть в пакет, полийте маслом, підсоліть і приправте сушеним часником, перемішайте, викладіть на деко і підсушіть в духовці.

Крок 9. Каструлю з овочами зніміть з плити і акуратно, щоб не обпекти руки парою, пробийте вміст заглибним блендером до гладкої маси.

Крок 10. Влийте вершки, додайте подрібнений часник. Розмішайте. Суп поставте на плиту і прогрійте пару хвилин.

Крок 11. Ошатний гарбузовий суп розлийте по тарілках. Прикрасьте шматочками рум’яної курки і часниковими сухариками, присипте італійськими травами. Запрошуйте сім’ю до обіднього столу і їжте з насолодою!

Крем-суп з гарбуза з молоком

Крем-суп з гарбуза з молоком – мега смачний спосіб цікаво і швидко вгамувати голод. Особливо подобається блюдо тим, хто не вживає м’ясо. Однак менш апетитним або ситним блюдо не стає. Приготування цього супу не вимагає спеціальних навичок і реалізується легше легкого.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Вода – 1,5 л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Молоко – 250 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Прованські трави – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Сухарики – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Яскраву гарбуз облити під струменем води. Відріжте часточку, а потім видаліть шкірку гострим ножем. Почищену гарбуз наріжте великими квадратиками. Картопля і моркву почистіть від шкірки, крупно поріжте. Складіть в каструлю для варіння супу. Влийте воду і варіть 20-30 хвилин до м’якості овочів.

Крок 2. Цибулину облупіть від верхнього шару і нарізати довільно. У сковорідку влийте масло, розжарієте і додайте цибулю. Готуйте до прозорості цибулі, а потім збільште нагрів і зарум’яньте.

Крок 3. Зварені овочі перекладіть в склянку блендера.

Крок 4. Сюди ж перекладіть рум’яний цибуля, присипте куркумою, меленим перцем, прованскімі травами і сіллю. Влийте молоко. Доведіть до однорідності. Суп перелийте в каструлю і прогрійте пару хвилин після появи бульбашок.

Крок 5. Ароматний гарбузовий суп розлийте по тарілках. Задекоруйте на свій розсуд улюбленою зеленню або присипте гарбузовим насінням. Я подаю з домашніми сухариками. Запрошуйте сімейство скуштувати цей шедевр і подавайте ошатну частування! Приємної насолоди!

Суп з гарбуза з креветками

Суп з гарбуза з креветками – вишукане перша страва. Класний спосіб цікаво пригостити рідних і близьких. Ароматний, яскравий і красивий суп сподобається багатьом. І навіть якщо у вас складні відносини з гарбузом, це блюдо потрапить в саме серце. А оригінальна подача злегка шокує рідних.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 400 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Креветки очищені – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 100 гр.
  • вершки
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Насіння гарбузове – для прикраси.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. З цибулини і часнику приберіть лушпиння і нарізати довільно. З морквини видаліть шкірку овочечисткою, крупно поріжте. Візьміть товстостінні каструлю. На дно налийте олія без запаху. Розжарити і закиньте овочі. Обсмажте овочі, періодично перевертаючи.

Крок 2. Гарбуз вимийте і обсушити. Відріжте часточку, а потім почистіть від шкірки і насіння гострим ножем. Почищену гарбуз наріжте, як вам подобається, і відправте до овочів.

Крок 3. Заправити сіллю і перцем, залийте водою і готуйте 20-25 хвилин при слабкій температурі.

Крок 4. Каструлю зніміть з плити і акуратно, щоб не обпекти руки парою, пробийте вміст погружним блендером до гладкої маси. Влийте вершки до потрібної вам консистенції. Розмішайте. Суп поставте на плиту і підігрійте.

Крок 5. Додайте попередньо приготовані креветки, доведіть до появи бульбашок і вимкніть плиту.

Крок 6. Розділіть на порції, за бажанням прикрасьте гарбузовим насінням. Якщо подасте в гарбузі, буде дуже оригінально.

Крок 7. Яскравий гарбузовий суп готовий! Кличте рідних і пригощайте ошатним стравою! Приємної насолоди!

Гарбузовий суп з сиром і сухариками

Гарбузовий суп з сиром і сухариками виходить дуже смачним. Ніжна бархатістая текстура страви геніально поєднується з приємним хрускотом. Осіннє частування виглядає яскраво і піднімає настрій в похмурі дощові дні. Готуйте, радуйте своїх рідних і чекайте овацій!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Бульйон м’ясної – 500 мл.
  • Картопля – 5 шт.
  • Вершки 10% – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник сушений – за смаком.
  • Хліб для сухариків – 200 гр.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю і морквину помийте щіткою під водою, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. З цибулини приберіть верхній шар.

Крок 2. Овочі крупно нашаткуйте. Хоча, якщо хочете заощадити час, можна нарізати подрібніше, щоб вони швидше зварилися.

Крок 3. Складіть в товстостінний посуд для варіння супу і залийте бульйоном, варіть 25-30 хвилин до готовності. У мене гарбуз була натерта і заморожена, тому додала в середині варіння. Ви ж вимийте свою гарбуз, видаліть серцевину і шкірку, крупно наріжте і готуйте разом з іншими овочами.

Крок 4. Каструлю з овочами зніміть з плити і акуратно, щоб не обпекти руки парою, пробийте вміст заглибним блендером до гладкої маси. Збалансуйте смак сіллю, молотим перцем і сушеним часником. Влийте вершки. Розмішайте.

Крок 5. Тепер в оксамитову масу відправте плавлений сир і знову пробийте блендером.

Крок 6. Поки суп настоюється, приготуйте сухарики. Білий хліб або батон розріжте на квадратики, перекладіть в поліетиленовий мішок, полийте маслом, підсолити і приправте сушеним часником, струсіть і викладіть в форму, підсушіть в духовці.

Крок 7. Вершковий гарбузовий суп розділіть на порції. Прикрасьте часниковими сухариками. Запрошуйте рідних трапезувати і отримуйте задоволення від яскравого страви!

Суп-пюре з гарбуза в мультиварці

Суп-пюре з гарбуза в мультиварці – смачно, ситно і корисно! Мої рідні завжди раді, коли на столі присутній цей яскравий насичений суп. Кожен доповнює його своїми улюбленими продуктами – гарбузовим насінням, сухариками, креветками або підсмаженим курячим м’ясом. Я люблю в чистому вигляді. Ну а ви вибирайте свій варіант.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 300 гр.
  • Вершки – 400 мл.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Морквину помийте щіткою під водою, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Вимийте гарбуз, видаліть серцевину і шкірку, крупно наріжте.

Крок 2. З картоплею поступите таким же чином.

Крок 3. З цибулини і часникових зубчиків приберіть верхній шар. Настругати, як подобається. На дно чаші електроприладу влийте олію без запаху. На панелі встановіть режим « Випічка ». Закиньте цибулю і підрум’яньте.

Крок 4. Далі ці ж дії зробіть з картоплею, не виймаючи цибулю.

Крок 5. Гарбуз у мене заморожена, але це не має значення. Перекладіть її до складових страви і теж обсмажте. Не забувайте перемішувати.

Крок 6. Перемкніть програму на « Туштування », готуйте 15 хвилин при закритій кришці, а в кінці приготування додайте пропущений через прес часник.

Крок 7. Приготовані овочі перекладіть в стакан від блендера, підсолити, викладіть вершкове масло і залийте вершками. Пробийте інгредієнти до бархатистою маси.

Крок 8. Апетитне яскраве частування розділіть на порції, присипте улюбленою зеленню. Кличте гостей трапезувати і отримуйте задоволення від ошатного частування!

Суп з гарбуза на бульйоні

Суп з гарбуза на бульйоні готується просто. У мене часто в запасах залишається курячий бульйон, який я зберігаю в морозильнику. Тоді цей суп не забирає багато часу, і ніхто не здогадається, що бульйон побував в морозилці. Ну, а якщо ви варите свіжий бульйон, буде потрібно трохи більше вільного часу. Але це того варто!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 650 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Курка – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі частини обмийте під водою, складіть в каструлю і поставте варитися на помірний вогонь. Підсоліть.

Крок 2. У товстостінний сотейник або іншу ємність покладіть вершкове масло і розтопіть при температурі нижче середнього.

Крок 3. З цибулини приберіть верхній шар і дрібно нарізати. Перекладіть в розтоплене масло. Обсмажте до прозорості.

Крок 4. Морквину поскребіть ножем або видаліть шкіру овочечисткою, натріть за допомогою терки.

Крок 5. Натерту морквину перекладіть в бульйон.

Крок 6. Вимиту картоплю почистіть овочечисткою, розріжте на квадратики.

Крок 7. Гарбуз вимийте і обсушити. Відріжте часточку, а потім очистіть від шкірки і насіння гострим ножем. Почищену гарбуз наріжте великими квадратиками.

Крок 8. Картоплю з гарбузом перекладіть в бульйон. Варіть до готовності.

Крок 9. Вийміть курячі частини. Збалансуйте смак сіллю і перцем. Перекладіть пасерований цибуля. Вимкніть нагрів і влийте вершки. Розмішайте.

Крок 10. Акуратно, щоб не ошпарити, пробийте вміст погружно блендером до гладкої маси. Суп поставте на плиту і прогрійте пару хвилин.

Крок 11. Насичений гарбузовий суп розділіть по порціях.

Крок 12. Оксамитовий вершковий суп готовий до подачі. Запрошуйте сімейство і пригощайте яскравим осіннім блюдом! Смачного!

ПП дієтичний гарбузовий суп-пюре

ПП дієтичний гарбузовий суп-пюре – це корисна овочева бомба! Бюджетне і дуже апетитне блюдо виходить яскравим і святковим. Зожники відзначать цей рецепт для себе. Тут все поєднується просто ідеально. Осіннє частування оселиться в вашому серці назавжди!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 гр.
  • Вода / бульйон – 1,5 л.
  • Помідори – 1 шт.
  • Селера – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз обмийте, а потім видаліть шкірку, волокна і насіння. Очищену гарбуз наріжте великими квадратиками.

Крок 2. Візьміть товстостінні ємність. Складіть гарбуз, налийте гарячу воду. Нагрійте до кипіння і варіть приблизно 20 хвилин.

Крок 3. З цибулини зніміть лушпиння і нарізати довільно. Морквину поскребіть, видаливши шкірку, натріть теркою. Обсмажте овочі, періодично перевертаючи.

Крок 4. Болгарський перець ополосніть, розріжте на кубики, видаливши нутрощі. Перекладіть до обсмажуванні. Готуйте все разом.

Крок 5. Селера промийте і почистіть, наріжте і відправте в сковорідку.

Крок 6. Помідори обдайте під краном водою і подрібніть, додайте до овочів. Тушкуйте овочі до готовності. Заправити сіллю і перцем.

Крок 7. Овочі перекладіть в ємність більшого розміру і акуратно, щоб не обпекти руки паром, пробийте вміст заглибним блендером до бархатистою маси. Корисний гарбузовий суп розділіть на порції. Задекоруйте улюбленою зеленню. Кличте домашніх і пригощайте вітамінним блюдом! Приємної насолоди!

Гарбузовий суп з беконом

Гарбузовий суп з беконом виходить яскравим і запашним. Приємний хрускіт бекону контрастує з ніжною текстурою страви і ідеально доповнює його. Якщо хочете підняти настрій рідних і урізноманітнити повсякденне меню, неодмінно приготуйте цей вітамінний суп.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг.
  • Курячий бульйон – 500 мл.
  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Бекон – для подачі.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз обмийте, а потім видаліть шкірку, волокна і насіння.

Крок 2. Почищену гарбуз наріжте великими квадратиками.

Крок 3. З цибулини приберіть лушпиння і нарізати довільно. Морквину поскребіть щіткою і видаліть шкіру овочечисткою. Так само крупно наріжте. Овочі складіть в каструлю.

Крок 4. Вилийте заздалегідь підігрітий курячий бульйон.

Крок 5. Варіть при помірній температурі 20-25 хвилин. Збалансуйте смак сіллю, мускатним горіхом і перцем.

Крок 6. Акуратно, щоб не обпекти руки паром, пробийте вміст погружно блендером до гладкої маси.

Крок 7. Влийте вершки і пробийте ще раз. Вийде густа оксамитова маса. Прогрійте пару хвилин, але не кип’ятіть.

Крок 8. Сковорідку нагрійте.

Крок 9. Обсмажте бекон до золотистого хрусткого стану.

Крок 10. Яскравий гарбузовий суп розділіть по порціях. Задекоруйте трояндочками з бекону, зеленню і присипте гарбузовим насінням і ароматними спеціями. Кличте домашніх і пригощайте кулінарним шедевром! Приємної насолоди!

Гарбузовий суп-пюре з кокосовим молоком

Гарбузовий суп-пюре з кокосовим молоком досить цікава і незвичайне блюдо, яке обов’язково відзначать кулінарні знавці. Для любителів азіатської кухні теж стане приємним подивом це чудове частування. Запросіть компанію для дружніх посиденьок і піднесіть це яскраве страву.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 300 гр.
  • Кокосове молоко – 100 мл.
  • Паста тому ям – 50 гр.
  • Креветки очищені – 200 гр.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз обмийте, а потім видаліть шкірку, волокна і насіння. Почищену гарбуз наріжте великими квадратиками. Овочі складіть в каструлю. Влийте гарячу воду і варіть 20-25 хвилин після появи перших бульбашок.

Крок 2. Очищені креветки підрум’яньте на вершковому маслі, додавши подрібнений часник.

Крок 3. Підготуйте кокосове молоко і пасту тому ям.

Крок 4. Зварену гарбуз злийте через сито, залиште, щоб зійшла зайва волога. Перекладіть в каструлю, підсолити, додайте пасту тому ям, налийте кокосове молоко, пробийте вміст заглибним блендером до гладкої маси. Суп поставте на плиту і прогрійте пару хвилин.

Крок 5. Апетитний гарбузовий суп розлийте по тарілках. Задекоруйте рум’яними ароматними креветками.

Крок 6. Кличте домашніх і подавайте апетитне частування! Приємної насолоди!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал