Як приготувати голубці – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

483924b3d8f098eba81b74ce6d3b97a9

Як приготувати голубці? Голубці – це універсальна гаряча страва для вашого домашнього обіду чи вечері. Приготувати апетитне частування можна різними способами. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій добірці з дев’яти смачних рецептів з покроковими фото та докладним описом процесу.

Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді

Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді порадують не лише цікавим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Таку соковиту та поживну страву точно нікого не залишить байдужою. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1,5 кг.
  • Фарш –500 гр.
  • Рис – 110 гр.
  • Вода –330 мл.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо рис під водою та відварюємо його після закипання близько 10 хвилин. Потім відкидаємо на сито і даємо охолонути.

23df0dddd1fc4e47b0f783e0735fe264

Крок 2. Промиваємо капусту та вирізаємо з неї качан. Розбираємо капусту на листя.

9e3b3f8a8720657e438d1e9a12ca6190

Крок 3. Доводимо до кипіння воду у великій каструлі. Порційно опускаємо до неї листя на 5 хвилин. Потім дістаємо з води та даємо охолонути.

24858b351d15cb5d61697b954ab7c0ec

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, рис, сіль та перець. Гарненько перемішуємо.

e40be4fe78a2b4b29c90874d7544e1dc

Крок 5. Ліпимо з фаршу невелику котлету та викладаємо на край листа. Загортаємо голубці.

3a7696a3e8ad8404ee2291409c7ab28f

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо на ньому до рум’янцю наші голубці.

0189ecf897aaa58cd20d5d4c475cc2a8

Крок 7. В іншій сковороді з олією обсмажуємо до м’якості цибулю з морквою. Доповнюємо овочі цукром та сметаною. Також всипаємо сюди сіль та перець. Перемішуємо та гасимо близько 1 хвилини.

1c1256166d18944cf26a382daa314880

Крок 8. Голубці у сковороді заливаємо соусом та гасимо під кришкою на слабкому вогні близько 30 хвилин.

030b63ba44a868f8840bdcd3ebd515fc

Крок 9. Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді готові. Подавайте до столу!

da80edd2d6163c197de3ef5778599e61

Смачні голубці зі свіжої капусти у духовці

Смачні голубці зі свіжої капусти у духовці відрізняються яскравим смаком та поживними властивостями. Подавайте цікаве частування до обіду чи вечері, з гарніром чи без. Ваші близькі точно не зможуть встояти. Для нескладного приготування своїми руками беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 800 гр.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сметана – 2 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо капусту та вирізаємо з неї качан. Підготовлений овоч викладаємо в каструлю з киплячою водою. Проварюємо близько 3 хвилин. Потім капусту остуджуємо та акуратно розбираємо на листя.

b57aad8b86ac6bd4d5f58f0e56f3c9ee

Крок 2. Відварюємо рис до напівготовності та вимішуємо його з фаршем, доповнивши сіллю та чорним меленим перцем.

9cefa8a117c176ce9f4e5d762c87c023

Крок 3. З отриманого фаршу з рисом ліпимо невеликі котлети, кладемо їх на край капустяних листів.

b3d071bc7aa34cd204c9d11aa71e3fea

Крок 4. Загортаємо заготівлі у формі голубців.

f8ddce253c4672528802356446c0791d

Крок 5. Продовжуємо згортати голубці, доки не закінчаться всі інгредієнти.

7180a9d37023eb798096e171228b10bb

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній голубці до рум’янцю з обох боків.

100c6419a012378f17d52f9553b0ff88

Крок 7. В окремій сковороді з’єднуємо воду, борошно, сметану, томатну пасту, сіль. Вимішуємо заготівлю та доводимо до кипіння.

75a6b8d3a059148a854fdabebb3ff466

Крок 8. Перекладаємо голубці у форму для запікання та заливаємо соусом.

0fd58b1dea93bb1885708f30122c4644

Крок 9. Відправляємо у розігріту до 200° духовку на 40 хвилин. Запікаємо під фольгою. Потім її прибираємо та запікаємо без фольги ще 10 хвилин.

ac3ab65ea02877bddf3682357e8defca

Крок 10. Смачні голубці зі свіжої капусти готові в духовці. Подавайте до столу, доповнивши зеленню!

9bfbb9348f1ea7188a1a76861e6b11d3

Ліниві голубці з капусти, фаршу та рису на сковороді

Ліниві голубці з капусти, фаршу та рису на сковороді – це проста та цікава кулінарна ідея для вашого ситного обіду чи вечері. Таке смачне та привабливе частування точно нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Свинина –500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Окріп – 0,5 ст.
  • Сік томатний – 1,5 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти у потрібній кількості.

d8339d30297e581387f58a92209f99da

Крок 2. Подрібнюємо цибулю та натираємо моркву на тертці. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості легкого рум’янцю.

40aed07da3657b0a0ff6db0a177de806

Крок 3. Дрібно шаткуємо промиту капусту і викладаємо її в сковороду до цибулі та моркви. Перемішуємо і гасимо на слабкому вогні під кришкою близько 10 хвилин.

7d5816e191885347a0c15393645ba0a9

Крок 4. У глибокій мисці перемішуємо відварений рис та обсмажені овочі.

9e1c90e2ec3b3f55dde819a5b511ca68

Крок 5. Сюди викладаємо м’ясний фарш і розбиваємо куряче яйце. Додаємо сіль, спеції та ретельно перемішуємо.

0f875502ce3006888dd170f0ad70b257

Крок 6. З отриманої маси мокрими руками ліпимо невеликі котлети. Обсмажуємо їх у сковороді на олії пару хвилин до легкого рум’янцю.

0c6d25da7f93896b3e93f073582fe864

Крок 7. Заливаємо заготівлі томатним соком. Сюди можна всипати спеції за смаком. Вливаємо половину склянки окропу і акуратно перемішуємо.

0f07d869ac6c134b1bffee25b7e9ab70

Крок 8. Тушкуємо на помірному вогні під кришкою близько 20 хвилин, періодично перевертаючи наші заготовки.

88b6b159b3d7b92a327e5ebdccaa9576

Крок 9. Ліниві голубці з капусти, фаршу та рису на сковороді готові. Можна пригощатися!

c6fb0f083bc81a352c30156909978df4

Голубці з пекінської капусти

Голубці з пекінської капусти виходять дуже ніжними та приємними за смаком. Апетитна та ситна страва ідеально підійде для вашого сімейного обіду чи вечері. Порадуйте себе та близьких за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фото та докладним описом процесу.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 650 гр.
  • Рис –100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томати у власному соку – 850 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти. Заздалегідь відварюємо рис до напівготовності близько 7 хвилин.

0da8a87c525ffc19f40c65467e299807

Крок 2. Акуратно розбираємо пекінську капусту на листя. Білу товсту частину листя злегка відбиваємо кухонним молотком. Верхнє листя капусти дрібно нарізаємо.

ef072acc66f39f623697782b0f25e6ec

Крок 3. Очищаємо цибулю і нарізаємо її тонкими четвертинками.

8f81a4f8b64a9d3f688c78899fdfe03f

Крок 4. Морквину пропускаємо через велику тертку.

7785783b232b3fa5d6f0334659d73cd6

Крок 5. На олії обсмажуємо цибулю і викладаємо до неї моркву. Перемішуємо та готуємо ще 1 хвилину.

3c41c131c362563a0fb17b8aba2825aa

Крок 6. Сюди викладаємо подрібнену капусту, перемішуємо і готуємо разом близько 5 хвилин. Половину цих овочів відправляємо у фарш.

aa5f4c9e546e687791fc24326b08f02d

Крок 7. До овочів, що залишилися, викладаємо томати у власному соку, додаємо сіль і перець. Прогріваємо соус близько 2 хвилин. Від цього соусу відокремлюємо одну третину.

31b730a2a25b0c9ad7b1b8ae8010c386

Крок 8. М’ясний фарш перемішуємо з овочами та рисом. Додаємо сіль та перець. Якщо маса виходить надто густою, вливаємо трохи води.

610a958b135c3e4a3a85d047e25eb072

Крок 9. На край капустяного листя викладаємо частину нашого фаршу з рисом та овочами.

4de5fbd5c383f3210a5a6bf17d2cabdc

Крок 10. Згортаємо заготівлі у голубці.

8c2a4533ae2d4ba66b0f0e708aab66d0

Крок 11. Усі голубці викладаємо у посуд із тушкованими овочами.

fd7781eda872d750e65c15e392ec77cb

Крок 12. Закриваємо їх відкладеними овочами та вливаємо трохи води. Тушимо близько 40 хвилин на невеликому вогні під кришкою.

9eb3ad680dfbc24c0b784700f8f2000f

Крок 13. Голубці із пекінської капусти готові. Подавайте апетитну страву до столу!

ddb180bc322319f8a1f3db04fb3db9b1

Тушковані голубці у сметанному соусі

Тушковані голубці у сметанному соусі виходять дуже смачними та ніжними. Таке соковите та поживне частування точно нікого не залишить байдужим. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото. Порадуйте себе та своїх близьких!

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 10 аркушів.
  • Фарш курячий – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Сіль – 1 ст.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Суміш спецій – 1 ст.
  • Сметана – 3 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Лимон – 0,25 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокому посуді з’єднуємо курячий фарш, подрібнену цибулю та добре промитий рис.

98687c50395402cfa7cb159becbe5100

Крок 2. Сюди ж відправляємо сіль та спеції. Ретельно все перемішуємо.

85cf0136a9305e8ea70da5a18bc18855

Крок 3. Промиваємо качан капусти і відправляємо в мікрохвильову піч на 5 хвилин при максимальній потужності.

01bd3b519d0832ad15dd38adfd81bc74

Крок 4. Далі качан розбираємо на листя.

595a628000c199c371546f8439178910

Крок 5. На край кожного капустяного листа викладаємо наш фарш.

9c71d9d9ae632c08b1f0dc53f7ff0573

Крок 6. Згортаємо заготовки щільні акуратні голубці.

bc37f02845fa90af7323f5daf69dc70c

Крок 7. Далі перекладаємо їх на сковороду.

c30208d34207012070e9e48a9780216f

Крок 8. Сметану вимішуємо з водою та отриманим соусом заливаємо нашу страву.

42c85d3846aae66a1926fbef704f97f5

Крок 9. Сюди вичавлюємо лимонний сік і тушкуємо страву на помірному вогні 30 хвилин.

23589612a8ba713025bd667c541b6255

Крок 10. Тушковані голубці у сметанному соусі готові. Можна куштувати!

240dfd5f8a1b03204576509ce5a5615f

Голубці у томатно-сметанному соусі

Голубці в томатно-сметанному соусі порадують насиченим смаком, поживними властивостями та дивовижною соковитістю. Обов’язково спробуйте приготувати апетитну страву за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото. Порадуйте себе та своїх близьких!

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Томатний соус – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вода –70 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – для змащування деко.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо капусту та розбираємо її на листя. Це листя занурюємо в киплячу воду на 5 хвилин і після остуджуємо.

7fd2ed4066a16b4e90834631f00bf1bb

Крок 2. У високу склянку викладаємо сметану, томатний соус та шматки цибулі. Подрібнюємо продукти за допомогою занурювального блендера до однорідності.

786ef224e40d48262612598e679f8ede

Крок 3. Для начинки у глибокій тарілці з’єднуємо фарш, відварений рис та сіль. Також сюди можна відправити пару подрібнених кубиків льоду, але це необов’язково. Гарненько вимішуємо вміст.

8f3037d512b1dd7ff7dbe01793afa31a

Крок 4. Порційно начинку викладаємо на капустяне листя.

2e67525755d8b2d369d35f13d2ba6cc7

Крок 5. Згортаємо заготовки щільні голубці.

1b49a59f54240e1daa8692b8984ac4c6

Крок 6. Викладаємо всі голубці на лист, змащений олією, і поливаємо все це раніше приготовленим соусом. Відправляємо в розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.

2218667b1fe181813cf83252cafa335f

Крок 7. Голубці у томатно-сметанному соусі готові. Подавайте до столу!

48b032f47a24bbf21b1f5ef1a96bf0a2

Класичні голубці у мультиварці

Класичні голубці у мультиварці нескладно приготувати у домашніх умовах. Така кулінарна ідея дозволить заощадити вам час та сили. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фото. Голубці вийдуть дуже соковитими та яскравими за смаком.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Рис – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Для заливання:

  • Сметана – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо.

dc8b991e51879f104300d8257418bd86

Крок 2. З капусти вирізаємо качан, сам овоч занурюємо в киплячу воду на 10 хвилин.

972e5a0e1037d1629cfa7861cb04eee8

Крок 3. Витягуємо капусту з води, остуджуємо її та акуратно розбираємо на листя. Зрізаємо товсту частину кожного листка.

b16469ef9e5f45a28728f66fd7b1a46e

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі на олії до м’якості.

f4d81bd8ec4a840ea52ba0355230921c

Крок 5. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш, відварений рис та обсмажені овочі. Сюди ж відправляємо сіль та спеції. Добре все перемішуємо.

df9badb82de1cf68a118cc1e41445a5d

Крок 6. Порційно начинку викладаємо на капустяне листя і формуємо голубці.

c3d6acbe92f66ada947998d60617f4e5

Крок 7. Викладаємо голубці у мультиварку. До них відправляємо лаврове листя. Окремо вимішуємо воду, сметану та томатну пасту. Отриманим соусом заливаємо наші голубці та включаємо режим «тушкування» на 1 годину.

78013358c0c65134a6a3cad3c5c313ef

Крок 8. Класичні голубці готові в мультиварці. Пригощайтесь!

210bb681089cc8148feed75ce1f1f129

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем – це чудова кулінарна ідея для вашого поживного сімейного обіду або вечері. Таке смачне та апетитне частування точно нікого не залишить байдужим. Для приготування голубців використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 шт.
  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 3 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо качан капусти та акуратно розбираємо його на листя.

15c23f626d4d838baba53540569e07ef

Крок 2. Кип’ятимо воду з невеликою кількістю солі і проварюємо в ній капустяне листя 5 хвилин.

69eb30fa88e395185eafdcfc7e316e6e

Крок 3. Відкидаємо листя на друшляк і даємо їм охолонути.

75f21dffc212c078920bb9836144f6f7

Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо курячий фарш, подрібнену цибулю, сіль та перець.

ee31464871f3608c3ed0e801ba6fdec1

Крок 5. Промиваємо рис кілька разів та відварюємо його до напівготовності близько 10 хвилин.

efcdfe6459ad3ee38d7d9dc8eb1c159b

Крок 6. Викладаємо рис до фаршу.

9cf4056a9d2a8a2d4ab4ca7518228d2f

Крок 7. Добре все перемішуємо до однорідності.

1d0fa14f6e8236b72574e690c280bf70

Крок 8. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Обсмажуємо овочі до м’якості на олії.

46868a9322f16d0cad9165eb009481c8

Крок 9. Сюди викладаємо томатну пасту, розведену у воді.

430b8b998ab774dabe6b6b5f061424d7

Крок 10. Доводимо заготівлю до кипіння, солимо та перчимо її.

0e05b5a981278a8979aec30350e32071

Крок 11. На кожен капустяний лист викладаємо нашу начинку.

c863a0d642d7b2428c5b30f58e87cbd0

Крок 12. Починаємо згортати голубці, підвертаємо низ капустяного листа та краю.

6b87b85360ccb6b2f118bf5495d20718

Крок 13. Згортаємо акуратні щільні голубці.

acee29e37be11a0d11ed3cd92ff11ead

Крок 14. Викладаємо їх у велику каструлю.

15b7dd91c78118e04def37460097be7b

Крок 15. Заливаємо їх нашою підливою з овочами.

03253ea2542a189d2289558b9a4ea6df

Крок 16. Закриваємо кришкою та гасимо до повної готовності близько 30-40 хвилин.

c8333b9436700a77315952d0db21dcb2

Крок 17. Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем готові. Пригощайтесь!

ff92836113065bde0dc58ac11821de40

Ліниві голубці з м’ясом та рисом у духовці

Ліниві голубці з м’ясом та рисом у духовці порадують не лише яскравим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Така соковита та цікава страва точно урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис відвареної – 1,5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо фарш та подрібнену цибулю.

a49fa6fbd648be56b8be721b12bbe582

Крок 2. Сюди викладаємо терту моркву і дрібно порізану капусту.

157cafd483946f8e9676213881341a23

Крок 3. Доповнюємо продукти відвареним рисом.

39a1f257b5725d38feb204820fd659d2

Крок 4. Посипаємо все це сіллю, перцем, ретельно перемішуємо.

187608cb4bd608467579f3119b85ef08

Крок 5. Із заготівлі мокрими руками формуємо акуратні котлети та викладаємо їх у форму для запікання.

bee2645941dbacbc1255cb9d048bfa2f

Крок 6. Заливаємо частування сумішшю з води, томатної пасти, солі та перцю. Відправляємо у розігріту до 180° духовку на 30-40 хвилин.

debe89c43e8eec93384f1b1c5543ceba

Крок 7. Ліниві голубці з м’ясом та рисом у духовці готові. Подавайте до столу!

3edb4a8752230c0a49693a6ddabb0811

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал