Пісний салат з рисом і огірком, який виходить смачний і ситний

Настав Великий піст і мені хотілося б поділитися з вами рецептом дуже простого, але смачного салату, який урізноманітнює ваше меню.

Адже пісне блюдо хотілося б отримати не тільки корисне, але і досить ситне для підтримки працездатності.

З цього яскравого пісного рисового салату добре починати новий день. Він досить легкий, але в той же час поживний і корисний, так як складається з овочів і свіжої зелені.

Крім того, рецепт простий, не займе у вас багато часу, та й продукти для цього салату є, напевно, під рукою у кожної господині.Пісний салат з рисом і огірком, який виходить смачний і ситний

Не забувайте, що пісні рецепти можуть бути дуже смачними!

Інгредієнт:

  • варений рис-250 гр.;
  • свіжий огірок – 1 шт.;
  • кріп-1 пучок;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • рослинна олія-4 ст. л..

Приготування:

  1. Насамперед необхідно зварити рис. Для цього його висипати в каструлю, трохи посолити і залити окропом з розрахунку 1:2.
  2. Потім додати 1 ст.л. рослинного масла, прикрити кришкою і варити на маленькому вогні не більше 15 хвилин.
  3. Я зазвичай використовую в салати рис басматі. Цей сорт дуже підходить для приготування саме розсипчастих страв.
  4. Свіжий огірок нарізати тонкими смужками.
  5. Зелень кропу дрібно нашаткувати ножем.
  6. Приготувати заправку для салату. Для цього в рослинне масло додати сіль і чорний мелений перець за смаком і добре перемішати.
  7. З’єднати в салатнику остиглий рис, огірок, зелень кропу і заправити приготованим соусом. Все акуратно перемішати і подавати до столу!
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал