Голубці зі свіжої капусти класичні – 9 покрокових рецептів приготування з фото

Голубці зі свіжої капусти класичні - 9 покрокових рецептів приготування з фото

Голубці зі свіжої капусти – це традиційна українська страва, яка не втрачає своєї актуальності і зараз. Але це зовсім не дивно, адже поєднання капустяного листя з фаршем і овочами нікого не залишає байдужим. Для приготування можна використовувати сковорідку або форму для запікання, а також існує безліч різновидів соусів, в яких тушкується підготовлені напівфабрикати. Подавати готові голубці рекомендується із щедрою порцією охолодженої сметани.

Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді

Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді відмінно зберігають свою форму і не розвалюються навіть після тривалої обробки. Як начинка, радимо вам використовувати якісний фарш з яловичини, доповнений пасерованими овочами та рисовою крупою.

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8-9.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 качан.
  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Рис –50 гр.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо начинку: до фаршу додаємо одну цибулину, подрібнену через м’ясорубку, промитий до прозорої води рис, приправи та сіль – ретельно перемішуємо руками до рівномірного розподілу.

b23ca875a5151fb8dbc0c756cc63e3c1

Крок 2. Відокремлюємо листя від качана і проварюємо їх кілька хвилин у киплячій воді до м’якості та еластичності.

d70eae33b40705a5bd14bd783f53aca0

Крок 3. Щільні частини листя зрізаємо вістрям ножа, на край поміщаємо трохи начинки та згортаємо конвертиком.

4b06a407787e02ab9eb9d5b74881ee49

Крок 4. Подібним чином формуємо усі заготівлі.

bf4b8a19b5686a3d75e2415532f35751

Крок 5. Другу цибулину та морквину довільно подрібнюємо та обсмажуємо на олії до золотистості.

5bfc00b9feb912ed5f48c1d0560a584d

Крок 6. До засмаження вливаємо воду і кладемо томатну пасту, перемішуємо і доводимо до кипіння – тушкуємо близько 5 хвилин, всипаємо сіль та цукор.

508940701032644ce8fe1b8d4666b7f0

Крок 7. В ароматний соус поміщаємо напівфабрикати.

ee0e7e5e3bd8bb93a1f5a1a2b034a5a1

Крок 8. Вливаємо окріп приблизно до середини голубців, кип’ятимо і відразу зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою. Тушкуємо близько 40 хвилин до м’якості.

cf4c536b4661783c5330197ef00ec180

Крок 9. Страва сервіруємо, доповнивши свіжою зеленню та сметаною. Смачного!

087fed268b0637c3e6b76e4fd817eee7

Ліниві голубці з капусти, фаршу та рису

Ліниві голубці з капусти, фарш та рису – це справжня знахідка для кулінарів, які люблять готувати смачні страви, але при цьому докладати мінімум зусиль! Для приготування нам не потрібно проводити жодних маніпуляцій з листям капусти, що значно спрощує процес.

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рис круглий – 50 гр.
  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Перець чилі мелений – 1 ч.л.
  • Сухарі панірувальні – 30 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сметана 15% – 250 гр.
  • Порошок томатний – 90 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Вода –200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник наливаємо 150 мілілітрів води, злегка підсолюємо та доводимо до кипіння. Висипаємо рис, повторно кип’ятимо та проварюємо на маленькому полум’ї 12-15 хвилин. Далі, відкидаємо на друшляк і даємо стекти надлишкам рідини.

4353bcb2199c61c42935f1c5acc58426

Крок 2. Знімаємо листя капусти з качана і вирізаємо жорсткі ділянки, дрібно шаткуємо разом з очищеною цибулею.

235ddbab1340998904974563024638a5

Крок 3. Цибулю з капустою заливаємо окропом на 10 хвилин, потім викладаємо в сито і старанно віджимаємо руками.

ee715758bbbf21899b0aea61c2be066b

Крок 4. Перемішуємо фарш з овочами, рисом, сіллю та чорним перцем.

20e22958b535e9b3c856e00c4b32d0d4

Крок 5. Змочуємо долоні у воді і формуємо «котлетки», пануємо в сухарях і смажимо на гарячій олії до утворення характерної скоринки.

6aa8c5a931dd0c29041e012cf8b067c6

Крок 6. Для приготування соусу розводимо томатний порошок у теплій воді (200 мл).

a2cd672833d72d7f0bbb62242b01722a

Крок 7. Доповнюємо соус перцем чилі, коріандром, сметаною та сіллю – помішуємо.

dac220988ed2e6fd4cc84aa590770662

Крок 8. Рум’яні голубці перекладаємо у форму для запікання та заливаємо соусом, готуємо при 180 градусах протягом 45 хвилин.

c179440ddb3f5ede23493d8de0d7ba4b

Крок 9. Ароматну страву подаємо до столу у гарячому вигляді та знімаємо пробу. Смачного!

888e0e1a3f8f7b20018c519cd236adc1

Голубці зі свіжої капусти у духовці

Голубці зі свіжої капусти в духовці – це не тільки дуже смачна, але ще й корисна страва, тому що вона багата на білки і клітковину. Для рецепту вам знадобляться лише ті продукти, які найчастіше є під рукою кожного кулінара. Порадуйте сімома апетитними голубцями, і вони будуть вам вдячні!

Час приготування – 80 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис –100 гр.
  • Томатна паста – 100 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сметана – 250 гр.
  • Вода –500 мл.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти обполіскуємо, вирізаємо качан, укладаємо в пакет і зав’язуємо, відправляємо в мікрохвильову піч на 7-8 хвилин, потім прямо в пакеті підставляємо під струмінь холодної води.

00111e1e32e790f0c281abc63a24e715

Крок 2. Паралельно подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці морквину, обсмажуємо на олії до м’якості та золотистості.

59955d019dfe486726263b582aa5dfd6

Крок 3. Перемішуємо фарш із засмажкою, відвареним до напівготовності рисом, меленим перцем та сіллю.

0a01d64052927d8f8b3c8bcd4bc0456c

Крок 4. Формуємо заготівлі звичним для вас способом.

cd55d40926f354cfce5da2abfdf6f4e2

Крок 5. Порваним і зайвим капустяним листям вистилаємо дно плоского листа.

c4d36e8fc75b636fa9ce17da8ced8c74

Крок 6. В один шар викладаємо напівфабрикати.

0f2dbac53e685406d84a4c04dc2b0077

Крок 7. Для заливки змішуємо 500 мілілітрів води зі сметаною, томатною пастою та приправами.

0dac5f8bb41ea91b51eb9e605287b852

Крок 8. Отриманим складом заливаємо голубці та прикриваємо фольгою, запікаємо протягом 60 хвилин при 180 градусах.

3cbfaa31876d3702d339ea68949fa0cb

Крок 9. Соковиті голубці викладаємо на тарілку сервіровки і подаємо до столу, щедро полив соусом. Смачного!

9d682c4cd0209a1f7bbc9f9c2388c690

Голубці зі свіжої капусти у сметанному соусі

Голубці зі свіжої капусти у сметанному соусі – це ніжна страва, що тане в роті, на готування якого доведеться витратити чимало часу, проте, підсумковий результат безперечно вартий цього. Фарш з птиці, м’яке капустяне листя і неймовірний смак соусу – запорука вдалої вечері або обіду.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Батон – 70 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Рис пропарений – 50 гр.
  • Часник – 10 гр.
  • Капуста білокачанна – 1 кг.
  • Аркуш лавра – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Сметана 20% — 200 гр.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Борошно – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю з часником. З капусти знімаємо листя і проварюємо їх у окропі кілька хвилин до м’якості, виймаємо та обсушуємо. Батон замочуємо у холодній воді на кілька хвилин і віджимаємо.

0e740abbe96bd03d637d251381630f4b

Крок 2. Для начинки: викладаємо в миску фарш, замочений батон і подрібнену цибулю та часник (один зубчик часнику залишаємо). Все пробиваємо в блендері, додаємо відварений рис, солимо і перчимо, і перемішуємо.

eb1284b664f0c714b5de5180e38ec6f6

Крок 3. Жменю начинки поміщаємо в центр листа і згортаємо на кшталт конвертика.

da117b6e2efd1f491a021e41efbcc13d

Крок 4. Заготівлі складаємо в товстостінну каструлю.

1f05e0670d9cae00421cc793cf05a3a9

Крок 5. Паралельно змішуємо складові для соусу: борошно, сметана, зубчик часнику та ароматний базилік.

529951e8a0e34f7dc317d7db1fb36735

Крок 6. Викладаємо сметанну масу до голубців і підливаємо воду, злегка солимо і перчимо – прибираємо в духову шафу, прогріту до 180 градусів.

0a4f4a95310d38e9b867a2ed210d4570

Крок 7. За півгодини додаємо лаврушку і запікаємо ще 30 хвилин. Смачного!

f8ec41490af2fea5092d84221277c0cb

Голубці у томатно-сметанному соусі

Голубці в томатно-сметанному соусі – це страва, що чудово підходить для сімейного прийому їжі, яка надовго позбавить вас від голоду, і не супроводжуватиме вас тяжкістю в шлунку. Капустяне листя чудово відтіняє насичений смак м’ясної начинки.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Капуста – 2 кг.
  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Вода – 1л.
  • Томатна паста – 4 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Аркуш лавра – 1 шт.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти надрізаємо у качан і поміщаємо у велику каструлю, заливаємо водою і проварюємо до тих пір, поки верхнє листя не розм’якшаться.

7f3c446ed88853733471be1a4091e2c5

Крок 2. Акуратно відокремлюємо листочки. Наступне листя так само надрізаємо біля основи, проварюємо і відокремлюємо наступні листочки. Так відокремлюємо від качана капусти необхідну кількість листя.

6ed71e7b305de5285f7ca5dca9514dd6

Крок 3. Після остигання листя, зрізаємо тверду частину біля основи.

437d5d6ec1e1b54ca3e2136bbb7b71a4

Крок 4. Рис ретельно промиваємо і заливаємо 400 мл води, варимо 7-8 хвилин після закипання і відкидаємо в сито, обполіскуємо і даємо час добре стекти.

e4278f9131c05c483b803e3b9c977d7a

Крок 5. У тарілці з високими бортиками поєднуємо рис з фаршем, улюбленими приправами та сіллю – вимішуємо до однорідної консистенції.

158c6cae87851d17bf2a533357d1cb73

Крок 6. Вологі руки відокремлюємо трохи начинки і формуємо «котлетку», викладаємо на основу листа, і згортаємо в конверт або рулетик з підгорнутими краями.

a6717f2d291177eec655d35266edb34e

Крок 7. Поміщаємо напівфабрикати в глибоку сковорідку, додаємо лаврушку та горошини перцю.

7bea0e1433c6a1307109375da7b148ab

Крок 8. Для заливки відміряємо 600 мілілітрів води, доповнюємо томатною пастою, сметаною та приправами.

da81831ec1cba2e7d329595219f61517

Крок 9. Переливаємо соус до голубців, доводимо до кипіння і гасимо під кришкою близько півгодини.

52cb23ab6e74daf8c9557b25ad2609fd

Крок 10. Апетитні голубчики розкладаємо по порційних тарілках та негайно дегустуємо. Смачного!

bc27780926d72290f7b1de8204109334

Голубці з пекінської капусти

Голубці з пекінської капусти – це легка і дуже ситна страва, яка готується досить просто і з тих продуктів, які завжди є під рукою. Замінюючи білокачанну капусту пекінської, страва виходить набагато ніжнішою і м’якшою. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 качан.
  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Рис – ½ ст.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Морквина – 2 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Розбираємо качан на листочки, невеликими порціями відправляємо листя в мікрохвильову піч на 5 хвилин при максимальній потужності.

94727f4f722a3043e2ada954651e5fc9

Крок 2. Промиту рисову крупу відварюємо до напівготовності та перемішуємо з м’ясним фаршем, додавши сіль та улюблені приправи.

a7f625ef89132eb9a0199a62f60faaad

Крок 3. Очищену морквину подрібнюємо за допомогою тертки з великими отворами і пасеруємо до рум’яності на розігрітій олії. Засмаження перекладаємо в посуд для тушкування.

a61d18ba434b411aef3c2f5d77cd4ac5

Крок 4. У розм’якшеного листя обрізаємо грубу частину, кладемо 1-2 ложки начинки і формуємо рулетик, піднімаючи краї до центру.

33bddd665020631f504ae6070f42405e

Крок 5. Поверх овочевої піджарки поміщаємо голубці.

373fb247533062612d9742d802d03768

Крок 6. Заливаємо напівфабрикати водою практично догори, підсолюємо.

19cd74b3f36294cde42d0711e2c909f8

Крок 7. Готуємо страву протягом 60-80 хвилин під кришкою на повільному нагріванні. Готуйте та отримуйте задоволення!

8498eeb5c0e1300718aca74994a31a44

Ліниві голубці в мультиварці

Ліниві голубці в мультиварці – це елементарний варіант ситної та смачної вечері для всієї родини, з приготуванням якої впорається навіть дитина. Все приготування полягає лише в закладанні компонентів у чашу, все інше за вас зробить сучасна техніка! У пропорціях вказані обсяги мульти-стаканах.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг.
  • Фарш –500 гр.
  • Рис – 2 мульти-склянки.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Вода – 4-5 ст.
  • Сметана – 2-3 ст.
  • Томатна паста – 1,5 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

a60bf51ce366c2e2add64e40f486aa0a

Крок 2. Овочі очищаємо та подрібнюємо: цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці. Компоненти готуємо до м’якості на олії (режим «жарка»).

02043cbe418ad8e190c66ac7a0317707

Крок 3. Капусту тонко шаткуємо та солимо, активно розминаємо руками та викладаємо поверх засмажки.

e0da5252315ee963cb61f2cce4e1b5d3

Крок 4. Фарш солимо і перчимо – перемішуємо і розділимо в рівний шар.

80c0eee03bc6962866365212247bba14

Крок 5. Останній шар – промита до прозорої води рисова крупа.

32ccc0a9b4f6e48d38f5025b6d2f9ee6

Крок 6. Рис змащуємо сумішшю томатної пасти та сметани, посипаємо сіллю та чорним перцем – заливаємо водою та закриваємо кришкою. Готуємо протягом години, запустивши програму «тушкування».

b8cbf1308a3054ccb6c73f26a86e4d76

Крок 7. Викладаємо ліниві голубці в піали та знімаємо пробу. Смачного!

b0008fe91d8ce7dd35de5a50bd5d8bc3

Ліниві голубці без додавання рису

Ліниві голубці без додавання рису – це дуже смачна і оригінальна страва, яка підкорить вас своєю легкістю і м’якою текстурою, перед якою неможливо встояти. Страва має яскравий і насичений м’ясний смак, тому до столу рекомендується подавати в поєднанні з гарніром.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 800 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сік томатний – 1 ст.
  • Сметана – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти обполіскуємо під струменем води та обсушуємо, шаткуємо.

286f9c21b2e605aa5e8eaad33a7afccf

Крок 2. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулини, довільно нарізаємо.

3ec59a79b0f01c6240d10724bde5d2ac

Крок 3. Подрібнені овочі разом із натертою на тертці морквою викладаємо у каструлю з товстим дном.

392b7943ff712bf250733f7f68bbdd59

Крок 4. Слідом у вогнетривкий посуд додаємо рубану зелень, сіль, фарш – добре перемішуємо.

2acccc37192c362992f79dcf344a37d9

Крок 5. З отриманої маси вологими руками формуємо кульки середнього розміру.

e93d235529a0a80f6f238ed51c211b43

Крок 6. Для заливки змішуємо сметану та томатний сік.

3224c918878c824a0381332f2ee6358f

Крок 7. Затока голубці соусом, гасимо страву 45 хвилин, прикривши кришкою. Смачного!

382575abd87a3e20aa165582b38286dc

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем – це страва, що ідеально підходить для буденного раціону. На готування вам не доведеться витрачати багато часу, а ось готові голубчики порадують вас своїми чудовими смаковими характеристиками і ароматом, не передається.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 9.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Капуста – 900 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Рис –100 гр.
  • Кетчуп – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу відокремлюємо листя від качана, не порушуючи їх цілісність. Ретельно промиваємо крупу до прозорої води, очищаємо від лушпиння та шкірки овочі.

9c6e175122586ae48994846531df6322

Крок 2. Цибулину ріжемо максимально дрібно.

edf5687cc950bca63fa12894b5acfa90

Крок 3. За допомогою тертки з дрібними отворами подрібнюємо моркву.

dafc5f0ae6a21337ca2d1ada0288a76b

Крок 4. Рис заливаємо водою і присолюємо, відварюємо до напівготовності та перекидаємо в друшляк.

c78e44f892494d314b01db13f1b32f3d

Крок 5. Паралельно на розігрітій олії протягом 5 хвилин пасеруємо овочі.

b65941d94db7862f550e6e5f34eda50c

Крок 6. В іншій каструлі 2-3 хвилини варимо листя капусти.

7b70d21fb33046270450132a5113b32e

Крок 7. У тарілці з високими бортиками змішуємо фарш, яйце, засмажку, рис та сіль із перцем.

e3eafc78c412707f051c5d5c96ba4e61

Крок 8. Формуємо напівфабрикати.

12672d0238080e723d08e35c1d70325f

Крок 9. Перекладаємо заготовки у вогнетривкий посуд, заливаємо водою та кетчупом. Солимо та перчимо.

381fb8c67bbf30cb86007c424e36a239

Крок 10. Тушкуємо голубчики під кришкою 30-40 хвилин.

a322ff2d12bed2ec7ca05347c2bf95b2

Крок 11. Сервіруємо та подаємо. Смачного!

f087988dd6a1a0c43632c85357c8de5d

Голубці з молодої капусти🥬 – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал