Голубці зі свіжої капусти класичні – 9 покрокових рецептів приготування з фото

Голубці зі свіжої капусти класичні - 9 покрокових рецептів приготування з фото

Голубці зі свіжої капусти – це традиційна українська страва, яка не втрачає своєї актуальності і зараз. Але це зовсім не дивно, адже поєднання капустяного листя з фаршем і овочами нікого не залишає байдужим. Для приготування можна використовувати сковорідку або форму для запікання, а також існує безліч різновидів соусів, в яких тушкується підготовлені напівфабрикати. Подавати готові голубці рекомендується із щедрою порцією охолодженої сметани.

Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді

Голубці з капусти з фаршем та рисом на сковороді відмінно зберігають свою форму і не розвалюються навіть після тривалої обробки. Як начинка, радимо вам використовувати якісний фарш з яловичини, доповнений пасерованими овочами та рисовою крупою.

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8-9.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 качан.
  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Рис –50 гр.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо начинку: до фаршу додаємо одну цибулину, подрібнену через м’ясорубку, промитий до прозорої води рис, приправи та сіль – ретельно перемішуємо руками до рівномірного розподілу.

Крок 2. Відокремлюємо листя від качана і проварюємо їх кілька хвилин у киплячій воді до м’якості та еластичності.

Крок 3. Щільні частини листя зрізаємо вістрям ножа, на край поміщаємо трохи начинки та згортаємо конвертиком.

Крок 4. Подібним чином формуємо усі заготівлі.

Крок 5. Другу цибулину та морквину довільно подрібнюємо та обсмажуємо на олії до золотистості.

Крок 6. До засмаження вливаємо воду і кладемо томатну пасту, перемішуємо і доводимо до кипіння – тушкуємо близько 5 хвилин, всипаємо сіль та цукор.

Крок 7. В ароматний соус поміщаємо напівфабрикати.

Крок 8. Вливаємо окріп приблизно до середини голубців, кип’ятимо і відразу зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою. Тушкуємо близько 40 хвилин до м’якості.

Крок 9. Страва сервіруємо, доповнивши свіжою зеленню та сметаною. Смачного!

Ліниві голубці з капусти, фаршу та рису

Ліниві голубці з капусти, фарш та рису – це справжня знахідка для кулінарів, які люблять готувати смачні страви, але при цьому докладати мінімум зусиль! Для приготування нам не потрібно проводити жодних маніпуляцій з листям капусти, що значно спрощує процес.

Час приготування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Рис круглий – 50 гр.
  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Перець чилі мелений – 1 ч.л.
  • Сухарі панірувальні – 30 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сметана 15% – 250 гр.
  • Порошок томатний – 90 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Вода –200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник наливаємо 150 мілілітрів води, злегка підсолюємо та доводимо до кипіння. Висипаємо рис, повторно кип’ятимо та проварюємо на маленькому полум’ї 12-15 хвилин. Далі, відкидаємо на друшляк і даємо стекти надлишкам рідини.

Крок 2. Знімаємо листя капусти з качана і вирізаємо жорсткі ділянки, дрібно шаткуємо разом з очищеною цибулею.

Крок 3. Цибулю з капустою заливаємо окропом на 10 хвилин, потім викладаємо в сито і старанно віджимаємо руками.

Крок 4. Перемішуємо фарш з овочами, рисом, сіллю та чорним перцем.

Крок 5. Змочуємо долоні у воді і формуємо «котлетки», пануємо в сухарях і смажимо на гарячій олії до утворення характерної скоринки.

Крок 6. Для приготування соусу розводимо томатний порошок у теплій воді (200 мл).

Крок 7. Доповнюємо соус перцем чилі, коріандром, сметаною та сіллю – помішуємо.

Крок 8. Рум’яні голубці перекладаємо у форму для запікання та заливаємо соусом, готуємо при 180 градусах протягом 45 хвилин.

Крок 9. Ароматну страву подаємо до столу у гарячому вигляді та знімаємо пробу. Смачного!

Голубці зі свіжої капусти у духовці

Голубці зі свіжої капусти в духовці – це не тільки дуже смачна, але ще й корисна страва, тому що вона багата на білки і клітковину. Для рецепту вам знадобляться лише ті продукти, які найчастіше є під рукою кожного кулінара. Порадуйте сімома апетитними голубцями, і вони будуть вам вдячні!

Час приготування – 80 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Рис –100 гр.
  • Томатна паста – 100 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сметана – 250 гр.
  • Вода –500 мл.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти обполіскуємо, вирізаємо качан, укладаємо в пакет і зав’язуємо, відправляємо в мікрохвильову піч на 7-8 хвилин, потім прямо в пакеті підставляємо під струмінь холодної води.

Крок 2. Паралельно подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці морквину, обсмажуємо на олії до м’якості та золотистості.

Крок 3. Перемішуємо фарш із засмажкою, відвареним до напівготовності рисом, меленим перцем та сіллю.

Крок 4. Формуємо заготівлі звичним для вас способом.

Крок 5. Порваним і зайвим капустяним листям вистилаємо дно плоского листа.

Крок 6. В один шар викладаємо напівфабрикати.

Крок 7. Для заливки змішуємо 500 мілілітрів води зі сметаною, томатною пастою та приправами.

Крок 8. Отриманим складом заливаємо голубці та прикриваємо фольгою, запікаємо протягом 60 хвилин при 180 градусах.

Крок 9. Соковиті голубці викладаємо на тарілку сервіровки і подаємо до столу, щедро полив соусом. Смачного!

Голубці зі свіжої капусти у сметанному соусі

Голубці зі свіжої капусти у сметанному соусі – це ніжна страва, що тане в роті, на готування якого доведеться витратити чимало часу, проте, підсумковий результат безперечно вартий цього. Фарш з птиці, м’яке капустяне листя і неймовірний смак соусу – запорука вдалої вечері або обіду.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Батон – 70 гр.
  • Цибуля – 50 гр.
  • Рис пропарений – 50 гр.
  • Часник – 10 гр.
  • Капуста білокачанна – 1 кг.
  • Аркуш лавра – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Сметана 20% — 200 гр.
  • Базилік сушений – 1 щіпка.
  • Борошно – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю з часником. З капусти знімаємо листя і проварюємо їх у окропі кілька хвилин до м’якості, виймаємо та обсушуємо. Батон замочуємо у холодній воді на кілька хвилин і віджимаємо.

Крок 2. Для начинки: викладаємо в миску фарш, замочений батон і подрібнену цибулю та часник (один зубчик часнику залишаємо). Все пробиваємо в блендері, додаємо відварений рис, солимо і перчимо, і перемішуємо.

Крок 3. Жменю начинки поміщаємо в центр листа і згортаємо на кшталт конвертика.

Крок 4. Заготівлі складаємо в товстостінну каструлю.

Крок 5. Паралельно змішуємо складові для соусу: борошно, сметана, зубчик часнику та ароматний базилік.

Крок 6. Викладаємо сметанну масу до голубців і підливаємо воду, злегка солимо і перчимо – прибираємо в духову шафу, прогріту до 180 градусів.

Крок 7. За півгодини додаємо лаврушку і запікаємо ще 30 хвилин. Смачного!

Голубці у томатно-сметанному соусі

Голубці в томатно-сметанному соусі – це страва, що чудово підходить для сімейного прийому їжі, яка надовго позбавить вас від голоду, і не супроводжуватиме вас тяжкістю в шлунку. Капустяне листя чудово відтіняє насичений смак м’ясної начинки.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Капуста – 2 кг.
  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Рис – 200 гр.
  • Вода – 1л.
  • Томатна паста – 4 ст.л.
  • Сметана – 2 ст.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Аркуш лавра – 1 шт.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти надрізаємо у качан і поміщаємо у велику каструлю, заливаємо водою і проварюємо до тих пір, поки верхнє листя не розм’якшаться.

Крок 2. Акуратно відокремлюємо листочки. Наступне листя так само надрізаємо біля основи, проварюємо і відокремлюємо наступні листочки. Так відокремлюємо від качана капусти необхідну кількість листя.

Крок 3. Після остигання листя, зрізаємо тверду частину біля основи.

Крок 4. Рис ретельно промиваємо і заливаємо 400 мл води, варимо 7-8 хвилин після закипання і відкидаємо в сито, обполіскуємо і даємо час добре стекти.

Крок 5. У тарілці з високими бортиками поєднуємо рис з фаршем, улюбленими приправами та сіллю – вимішуємо до однорідної консистенції.

Крок 6. Вологі руки відокремлюємо трохи начинки і формуємо «котлетку», викладаємо на основу листа, і згортаємо в конверт або рулетик з підгорнутими краями.

Крок 7. Поміщаємо напівфабрикати в глибоку сковорідку, додаємо лаврушку та горошини перцю.

Крок 8. Для заливки відміряємо 600 мілілітрів води, доповнюємо томатною пастою, сметаною та приправами.

Крок 9. Переливаємо соус до голубців, доводимо до кипіння і гасимо під кришкою близько півгодини.

Крок 10. Апетитні голубчики розкладаємо по порційних тарілках та негайно дегустуємо. Смачного!

Голубці з пекінської капусти

Голубці з пекінської капусти – це легка і дуже ситна страва, яка готується досить просто і з тих продуктів, які завжди є під рукою. Замінюючи білокачанну капусту пекінської, страва виходить набагато ніжнішою і м’якшою. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська – 1 качан.
  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Рис – ½ ст.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Морквина – 2 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Розбираємо качан на листочки, невеликими порціями відправляємо листя в мікрохвильову піч на 5 хвилин при максимальній потужності.

Крок 2. Промиту рисову крупу відварюємо до напівготовності та перемішуємо з м’ясним фаршем, додавши сіль та улюблені приправи.

Крок 3. Очищену морквину подрібнюємо за допомогою тертки з великими отворами і пасеруємо до рум’яності на розігрітій олії. Засмаження перекладаємо в посуд для тушкування.

Крок 4. У розм’якшеного листя обрізаємо грубу частину, кладемо 1-2 ложки начинки і формуємо рулетик, піднімаючи краї до центру.

Крок 5. Поверх овочевої піджарки поміщаємо голубці.

Крок 6. Заливаємо напівфабрикати водою практично догори, підсолюємо.

Крок 7. Готуємо страву протягом 60-80 хвилин під кришкою на повільному нагріванні. Готуйте та отримуйте задоволення!

Ліниві голубці в мультиварці

Ліниві голубці в мультиварці – це елементарний варіант ситної та смачної вечері для всієї родини, з приготуванням якої впорається навіть дитина. Все приготування полягає лише в закладанні компонентів у чашу, все інше за вас зробить сучасна техніка! У пропорціях вказані обсяги мульти-стаканах.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг.
  • Фарш –500 гр.
  • Рис – 2 мульти-склянки.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Вода – 4-5 ст.
  • Сметана – 2-3 ст.
  • Томатна паста – 1,5 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Овочі очищаємо та подрібнюємо: цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці. Компоненти готуємо до м’якості на олії (режим «жарка»).

Крок 3. Капусту тонко шаткуємо та солимо, активно розминаємо руками та викладаємо поверх засмажки.

Крок 4. Фарш солимо і перчимо – перемішуємо і розділимо в рівний шар.

Крок 5. Останній шар – промита до прозорої води рисова крупа.

Крок 6. Рис змащуємо сумішшю томатної пасти та сметани, посипаємо сіллю та чорним перцем – заливаємо водою та закриваємо кришкою. Готуємо протягом години, запустивши програму «тушкування».

Крок 7. Викладаємо ліниві голубці в піали та знімаємо пробу. Смачного!

Ліниві голубці без додавання рису

Ліниві голубці без додавання рису – це дуже смачна і оригінальна страва, яка підкорить вас своєю легкістю і м’якою текстурою, перед якою неможливо встояти. Страва має яскравий і насичений м’ясний смак, тому до столу рекомендується подавати в поєднанні з гарніром.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Капуста білокачанна – 800 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сік томатний – 1 ст.
  • Сметана – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Качан капусти обполіскуємо під струменем води та обсушуємо, шаткуємо.

Крок 2. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулини, довільно нарізаємо.

Крок 3. Подрібнені овочі разом із натертою на тертці морквою викладаємо у каструлю з товстим дном.

Крок 4. Слідом у вогнетривкий посуд додаємо рубану зелень, сіль, фарш – добре перемішуємо.

Крок 5. З отриманої маси вологими руками формуємо кульки середнього розміру.

Крок 6. Для заливки змішуємо сметану та томатний сік.

Крок 7. Затока голубці соусом, гасимо страву 45 хвилин, прикривши кришкою. Смачного!

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем – це страва, що ідеально підходить для буденного раціону. На готування вам не доведеться витрачати багато часу, а ось готові голубчики порадують вас своїми чудовими смаковими характеристиками і ароматом, не передається.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 9.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Капуста – 900 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Рис –100 гр.
  • Кетчуп – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу відокремлюємо листя від качана, не порушуючи їх цілісність. Ретельно промиваємо крупу до прозорої води, очищаємо від лушпиння та шкірки овочі.

Крок 2. Цибулину ріжемо максимально дрібно.

Крок 3. За допомогою тертки з дрібними отворами подрібнюємо моркву.

Крок 4. Рис заливаємо водою і присолюємо, відварюємо до напівготовності та перекидаємо в друшляк.

Крок 5. Паралельно на розігрітій олії протягом 5 хвилин пасеруємо овочі.

Крок 6. В іншій каструлі 2-3 хвилини варимо листя капусти.

Крок 7. У тарілці з високими бортиками змішуємо фарш, яйце, засмажку, рис та сіль із перцем.

Крок 8. Формуємо напівфабрикати.

Крок 9. Перекладаємо заготовки у вогнетривкий посуд, заливаємо водою та кетчупом. Солимо та перчимо.

Крок 10. Тушкуємо голубчики під кришкою 30-40 хвилин.

Крок 11. Сервіруємо та подаємо. Смачного!

Голубці з молодої капусти🥬 – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал