Бельгійські вафлі – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Бельгійські вафлі — це м’який різновид вафель, які можна приготувати в духовці в силіконовій формі або за допомогою електро-вафельниці. Ніжна випічка полюбиться вашим діткам. Вафлі готують як солодкі, так і нейтральні. Це відмінний варіант для смачного сніданку. Для приготування випічки використовують різні рецепти. У цій збірці зібрані найпопулярніші рецепти. Готуйте вафлі і радуйте своїх рідних і близьких!

Бельгійські вафлі з сиром

Бельгійські вафлі з сиром виглядають дуже апетитно. Побачивши випічку, в ваших очах закриється цікавість і захочеться покуштувати рум’яний виріб. Солодощі прикрашають цукровою пудрою і подають на сніданок або до дружнього чаювання. Одного разу пригостивши своїх рідних, ласощі стане їх фаворитом.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 20

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Молоко – 500 мл.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Олія – 120 мл.
  • Розпушувач – 20 гр.
  • Сир – 180 гр.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Складіть продукти для смачних вафель. Яйця категорії С0-С1 візьміть з холодильника, обмийте під водою і обсушити серветками.

Крок 2. Стукніть про плоску поверхню. Рідина перелийте в велику миску. Всипте цукор.

Крок 3. Скористайтеся ручним міксером.

Крок 4. Інтенсивними рухами електроприладу збовтайте до стану однорідності. Вилийте рафіновану олію і злегка підігріте молоко. Додайте сюди ж сир. З’єднайте масу міксером.

Крок 5. Відзначте пшеничне борошно.

Крок 6. Підсоліть.

Крок 7. Додайте розпушувач.

Крок 8. У кухоль-сито насипте суху суміш. Просіявши, введіть до рідких продуктів. Продовжуйте вимішувати, поки не досягнете однорідності.

Крок 9. Увімкніть прилад в мережу і розігрійте.

Крок 10. Вилийте тісто. Закрийте вафельницу і готуйте вафлі 4-5 хвилин.

Крок 11. Підчепити приготовані вафлі дерев’яною лопаткою і приберіть з панелі. Дайте охолонути.

Крок 12. Спечіть вафлі з усього тіста.

Крок 13. Вафлі присипте цукровою пудрою і подавайте з улюбленими наповнювачами.

Крок 14. Їжте і отримуйте насолоду від повітряної випічки. Смачного!

Домашні вафлі на кефірі

Бельгійські вафлі на кефірі зможе приготувати навіть дитина. Змішати тісто абсолютно нескладно. Приготування випічки можна перетворити в гру, і з користю провести час з дітьми. Недосвідчені кулінари теж з легкістю зможуть порадувати близьких і улюблених людей смачною випічкою. Ніжні вафлі припадуть до смаку всім.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Молоко – 50 мл.
  • Кефір – 200 мл.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло вершкове – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло доведіть до м’якого стану в мікрохвильовці імпульсами або на вогні. Молоко і кефір теж злегка прогрійте на вогні або в мікрохвильовці. Вилийте в вершкову суміш. Об’єднайте вінчиком.

Крок 2. Яйця категорії С0-С1 візьміть з холодильника, обмийте під водою і обсушити серветками. Вдарте про плоску поверхню. Перелийте до рідких складових. Посоліть і підцукріть. Інтенсивно збовтайте вінчиком до гладкої маси.

Крок 3. Кухоль-сито наповніть необхідною кількістю пшеничного борошна і харчової соди. Просіявши сухі продукти, насипте в рідку суміш. Об’єднайте вінчиком, ретельно перемішуючи, щоб позбутися від грудочок. Соду можна замінити пекарським порошком.

Крок 4. Вставте штекер приладу в мережу і розігрійте. Вилийте тісто.

Крок 5. Закрийте вафельницу і випікайте вафлі 4-5 хвилин.

Крок 6. Підчепити приготовані вафлі дерев’яною лопаткою і зніміть з панелі. Дайте охолонути. Ніжні вафлі виходять повітряними з пористою текстурою. Випічку доповніть варенням або улюбленими топпінгами. Насолоджуйтесь апетитною випічкою. Приємного чаювання!

Бельгійські вафлі на молоці в домашніх умовах

Бельгійські вафлі в домашніх умовах – зручний спосіб швидко приготувати частування до чаю. М’які вафлі можна подати на сніданок і порадувати домочадців. Повітряна випічка подобається всім без винятку. Доповнити десерт можна улюбленим варенням або сиропом. Комусь подобаються вафлі зі свіжими фруктами. Ну а ви вибирайте свій варіант!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Молоко – 180 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для змащування.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – за смаком.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для повітряного десерту. Яйця категорії С0-С1 вийміть з холодильника, обмийте під водою і обсушити серветками.

Крок 2. Яйця вдарте про плоску поверхню. Відокремте білки від жовтків. Білки поставте охолоджуватися.

Крок 3. Вершкове масло доведіть до м’якості в мікрохвильовці імпульсами або на водяній бані. Перекладіть до жовтків.

Крок 4. Всипте цукор.

Крок 5. Потім відправте ванільний цукор.

Крок 6. Ретельним перемішуванням об’єднайте складові.

Крок 7. До просіяного борошні додайте пекарський порошок ( розрихлювач ). Перемішайте.

Крок 8. Поступово додайте до вершково-яєчної маси.

Крок 9. Маса вийде досить густий, її складно буде перемішувати вручну, але так і повинно бути.

Крок 10. Трохи прогрійте молоко і поступово влийте в густе тісто.

Крок 11. Гарненько розмішайте, щоб не залишилося грудочок.

Крок 12. Холодні білки підсолити.

Крок 13. Ручним міксером збивайте до пишної білої піни. При перевертанні тари, збиті білки будуть залишатися в ємності.

Крок 14. У кілька прийомів додайте в тісто, і акуратно вмішайте.

Крок 15. Тісто стане повітряним.

Крок 16. Вставте штекер приладу в мережу і розігрійте вафельницу. Для впевненості перший раз промажте вафельницу маслом, щоб вафлі не прилипли до панелі.

Крок 17. Вилийте тісто. Закрийте вафельницу і випікайте вафлі 4-5 хвилин.

Крок 18. Підчепити приготовані вафлі дерев’яною лопаткою і зніміть з панелі. Дайте охолонути. Ніжні вафлі доповніть варенням, згущеним молоком або улюбленими топпінгами.

Крок 19. Запрошуйте рідних чаювати і отримуйте задоволення від повітряного десерту. Приємного чаювання!

Домашні вафлі в духовці

Домашні бельгійські вафлі в духовці найчастіше випікаються в силіконових або антипригарних формах. Вироби готуються довше, ніж в електровафельниці. Однак це теж прийнятний варіант. Для прикраси використовують свіжі ягоди і шоколад. Це моє улюблене поєднання. Ви можете прикрашати за своїми уподобаннями.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 9

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 215 гр.
  • Молоко – 2 ст.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Малина – для прикраси.
  • Шоколад – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця категорії С0-С1 візьміть з холодильника, обмийте під водою і обсушити серветками. Вдарте про плоску поверхню і вилийте в миску.

Крок 2. Підцукріть.

Крок 3. Посоліть.

Крок 4. Потім додайте харчову соду.

Крок 5. Вершкове масло доведіть до м’якості в мікрохвильовці імпульсами або на вогні. Перекладіть до складових. Трохи прогрійте молоко і влийте в миску. Ретельним перемішуванням електроприладу об’єднайте складові. До просіяного борошні додайте соду. Перемішайте. Поступово додайте до вершково-яєчної маси.

Крок 6. Гарненько розмішайте міксером, щоб не залишилося грудочок.

Крок 7. Підготуйте силіконову форму для вафель.

Крок 8. Заповніть тістом. Прогрійте духовку, виставивши на датчику 180 градусів.

Крок 9. Випікайте 15 хвилин.

Крок 10. Акуратно вийміть з форми.

Крок 11. Складіть на деко і випікайте ще хвилин 5.

Крок 12. Готові вафлі перекладіть на тарілку.

Крок 13. Задекоруйте відповідно до власних уподобань. Я обожнюю поєднання шоколаду зі свіжими ягодами.

Крок 14. Закип’ятіть чайник, приготуйте чай або каву і приступайте до трапези. Запрошуйте сімейство чаювати і отримуйте задоволення від божественного десерту. Приємного чаювання!

Бельгійські вафлі з сиром

Бельгійські вафлі з сиром виходять фантастичними. Відмінний варіант для приятельських застіль. Сирний соус чудово поєднується з ароматними травами. Ніжна випічка подобається всім. Солоний варіант теж дуже апетитний. Мені і моїм друзям подобається запашна закуска. Це класна альтернатива покупному фастфуду.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Борошно кукурудзяна – 160 гр.
  • Кефір – 450 мл.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Прованські трави – за смаком.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.

Для соусу:

  • Сир Чеддер – 100 гр.
  • Молоко – 250 мл.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Об’єднайте в чашці пшеничну і кукурудзяну борошно ( можна взяти борошно тільки одного виду ), пекарський порошок ( розрихлювач ), попередньо просіявши через кухоль-сіто, сіль, цукор і прованські трави. Перемішайте.

Крок 2. Яйця категорії С1 візьміть з холодильника, обмийте під краном водою і обітріть серветками. Розбийте і вилийте в окрему ємність. Налийте оливкова олія і злегка підігрітий кефір. За допомогою вінчика інтенсивно розбовтайте до однорідності.

Крок 3. До перемішаним складовим поступово всипте сухі інгредієнти, з’єднайте вінчиком.

Крок 4. Підготуйте силіконову форму для вафель. Заповніть тістом. Прогрійте духовку, виставивши на датчику 180 градусів. Випікайте вироби 15 хвилин.

Крок 5. Поки вафлі печуться, приготуйте соус. Сир Чеддер наріжте квадратиками.

Крок 6. У товстостінні каструлю або сотейник насипте пшеничне борошно і підсмажте до золотистого кольору. Посоліть і приперчіть. Тонкої цівкою введіть молоко і, розмішуючи вінчиком і розбиваючи грудочки, варіть до в’язкості. У густу масу перекладіть сир. Помішуйте вінчиком, поки сир не розійдеться, після чого приберіть з плити.

Крок 7. Ароматні вафлі акуратно витягніть з форми. Перекладіть на тарілку. У центр налийте сирний тягнеться соус. Вафлі з такого ж тіста можна спекти в електроприладі. Так буде набагато швидше.

Крок 8. Відразу ж пригощайте гучну компанію, поки соус не застиг. Їжте в гарячому вигляді і отримуйте задоволення від дивовижної закуски. Приємної насолоди!

Смачні картопляні вафлі

Картопляні бельгійські вафлі – шикарна альтернатива драникам. Я люблю блюдо за те, що вафлі не вбирають в себе масло на відміну від свого оригіналу. Картопляні вафлі – класний варіант для будь-якого прийому їжі. Доповнивши вафлі сметаною або вершковим сиром і подавши з червоною рибою, ви отримаєте вишуканий шедевр і безліч приємних вражень.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Картопля – 700 гр.
  • Сир – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю помийте щіткою від піску і забруднень. Кожуру зніміть економкою.

Крок 2. Цибулину облупіть від верхнього шару.

Крок 3. Відзначте необхідну кількість твердого сиру.

Крок 4. Яйця категорії С1 візьміть з холодильника, обмийте під краном і обітріть рушниками. Підготуйте кухонний комбайн, м’ясорубку або подрібнювач.

Крок 5. Складові пропустіть через комбайн, посолите і приперчіть. Вбийте курячі яйця, додайте пшеничне борошно. Пробийте до однорідного стану.

Крок 6. Увімкніть прилад в мережу і розігрійте. Для впевненості перший раз промажте вафельницу маслом, щоб картопляні вироби не прилипли до панелі. Розподіліть тісто.

Крок 7. Закрийте вафельницу і випікайте деруни 4-5 хвилин. Підчепити приготовані картопляні вафлі дерев’яною лопаткою і зніміть з панелі. Спечіть все вафлі, поки не закінчиться картопляне тісто.

Крок 8. Ніжні вафлі подавайте з улюбленими наповнювачами. Я люблю зі сметаною. Насолоджуйтесь із задоволенням. Смачного!

Бельгійські вафлі без масла

Бельгійські вафлі без масла – варіант для фітоняшек і зожників. Золотиста хрустка скоринка зводить з розуму. Це класний варіант корисного перекусу або смачного ласощів. Приготувати таку випічку не складе труднощів. Все максимально просто і швидко. Не потрібно довго стояти біля плити і вигадувати, чим же таким поласувати.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 20

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 мл.
  • Підсолоджувач – за смаком.
  • Борошно рисова – 4 ст.л.
  • Вівсяна каша з протеїном – 80 гр.
  • Банани – 1 шт.
  • Цедра апельсина – 5 гр.
  • Сир 2% – 180 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця категорії С1 візьміть з холодильника, обмийте під краном і обітріть рушниками. Вдарте про плоску поверхню. Вміст вилийте в глибоку ємність.

Крок 2. Візьміть сир, у мене 2%.

Крок 3. До яєць вилийте кефір і відправте пачку сиру. Розімніть масу виделкою, але це необов’язково. Все одно всі компоненти потрібно буде пробити погружное блендером.

Крок 4. Додайте вівсяну кашу. У мене вівсяна каша з протеїном. Її цілком можна замінити звичайною вівсянкою.

Крок 5. Насипте розпушувач.

Крок 6. Для аромату додайте апельсинову цедру або корицю.

Крок 7. Всипте підсолоджувач. У мене Фітпарад.

Крок 8. Всипте рисову борошно.

Крок 9. Слідом закиньте очищений банан.

Крок 10. Для зручності озброїтеся погружно блендером і подрібніть всі компоненти.

Крок 11. Увімкніть прилад в мережу і розігрійте. Розподіліть ложкою тісто. Закрийте вафельницу і випікайте вафлі 4-5 хвилин.

Крок 12. Підчепити приготовані вафлі дерев’яною лопаткою і зніміть з панелі. Спечіть все вафлі таким способом.

Крок 13. Корисні вафлі виходять з хрусткою скоринкою. Заварюйте чай або ароматну каву. Насолоджуйтесь смачною випічкою. Смачного!

Ніжні вафлі на сметані

Бельгійські вафлі на сметані виходять супер ніжними. М’яка випічка доставляє неймовірне задоволення. Це класний варіант для сімейного сніданку. Апетитні вафлі полийте улюбленим варенням або згущеним молоком молоком. Якщо млинці і оладки вам приїлися, приготуйте вафлі і насолоджуйтеся!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2,5 ст.
  • Сметана – 100 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Сіль – щіпка.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Вода – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця категорії С0-С1 візьміть з холодильника, обмийте під водою і обсушити серветками, вдарте про плоску поверхню. Відокремте білки від жовтків.

Крок 2. Білки з сіллю збивайте ручним міксером до пишної білої піни. При перевертанні тари, збиті білки будуть залишатися в ємності. Поставте охолоджуватися.

Крок 3. До жовтків всипте цукор. Потім додайте сметану.

Крок 4. Ретельним перемішуванням об’єднайте складові.

Крок 5. До просіяного борошні додайте пекарський порошок ( розрихлювач ). Перемішайте. Поступово додайте до яєчної маси.

Крок 6. Маса вийде досить густий, її складно буде перемішувати вручну, але так і повинно бути.

Крок 7. У кілька прийомів додайте збиті білки в тісто, і акуратно вмішайте.

Крок 8. Влийте воду і розмішайте. Тісто стане повітряним.

Крок 9. Вставте штекер приладу в мережу і розігрійте вафельницу. Для впевненості перший раз промажте вафельницу маслом, щоб вафлі не прилипли до панелі. Вилийте тісто. Закрийте вафельницу і випікайте вафлі 4-5 хвилин.

Крок 10. Підчепити приготовані вафлі дерев’яною лопаткою і зніміть з панелі. Ніжні вафлі доповніть улюбленими топпінгами. Запрошуйте рідних чаювати. Приємного чаювання!

Бельгійські вафлі з бананом

Бельгійські вафлі з бананом виходять надзвичайно апетитними. Якщо ви з якихось причин не вживаєте білу борошно, то цей рецепт неодмінно вам сподобається. Для цих вафель я використовую вівсяні пластівці довгого варіння. Завдяки пластівцях корочка виходить хрусткою, при цьому м’якоть залишається ніжною.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 1,5 ст.
  • Сметана – 0,5 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Банани – 1 шт.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте вівсяні пластівці. Рекомендую використовувати пластівці довгого варіння або геркулес.

Крок 2. Пересипте в чашу подрібнювача.

Крок 3. Пробийте блендером, щоб пластівці перетворилися в борошно.

Крок 4. Яйця категорії С0-С1 візьміть з холодильника, обмийте під водою і обсушити серветками, вдарте про плоску поверхню і вилийте до вівсяної борошні.

Крок 5. Очищені банани поламайте і відправте до інших компонентів разом зі сметаною і медом.

Крок 6. Пробийте складові до однорідності.

Крок 7. Залиште тісто хвилин на 10, щоб вівсянка набрякла.

Крок 8. Підготуйте силіконову форму для вафель.

Крок 9. Заповніть тістом. Прогрійте духовку, виставивши на датчику 180 градусів. Випікайте вироби 25 хвилин.

Крок 10. Через 12 хвилин акуратно переверніть вафлі.

Крок 11. Апетитні вафлі акуратно витягніть з форми. Перекладіть на тарілку.

Крок 12. Ставте чайник, заварюйте чай або каву. Пригощайте близьких. Насолоджуйтесь корисною випічкою! Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал