Печиво “Персики” – дуже смачна випічка, родом із дитинства

Якщо хочите згадати смак дитинства, то обов’язково приготуйте це печиво. Пам’ятаю у селах весілля з палатками, і ту різноманітну домашню випічку – горішки, корзиночки, трубочки, персики…Як згадаю, то аж сум охоплює за тими часами, а Вас? Сьогодні хочу Вам запропонувати рецептик саме печива “Персики”, тож приступимо.

Печиво "Персики" - дуже смачна випічка, родом із дитинства

Список потрібних нам інгредієнтів:

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 1 склянка (на 200 мл) цукру
  • 70 гр масла вершкового (розм’якшеного)
  • 2 скл. сметани
  • 1 ч. л. ваніліну
  • 1 ч. л. з гіркою розпушувача
  • 3,5 склянки борошна

Для начинки:

  • 1 банка вареного згущеного молока (380 гр)
  • 1 пачка вершкового масла (180 гр)
  • горіхи за бажанням (волоські/мигдаль)

Для прикраси:

  • 1 маленький буряк
  • 1 невелика морква
  • цукор

Покроковий рецепт приготування:

  1. Яйця збиваємо із цукром до пишної піни.
  2. Додаємо м’яке вершкове масло, сметану та ванілін. Знову все збиваємо до однорідності.
  3. Додаємо просіяне борошно та розпушувач, добре перемішуємо та замішуємо тісто на присипаній борошном робочій поверхні. Тісто виходить м’яке та пластичне. Борошном не забивати! Інакше печінки потріскаються в духовці і гарного печива не вдасться.
  4. Ділимо тісто на шматочки завбільшки приблизно з волоський горіх або близько 25 гр. Формуємо однакові півсфери і викладаємо на застелене пергаментом деко на деякій відстані один від одного. У процесі випікання вони трохи підростуть.
  5. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Головне не пересушити печиво. Рум’яної скоринки не буде, печиво залишається бліде.
  6. Після духовки трохи остудити заготовки і поки вони ще теплі вирізати з них серединки. Це робити відразу, так як, якщо вони охолонуть повністю, то кришитимуться.
  7. Для крему збиваємо розм’якшене вершкове масло з вареним згущеним молоком. Всипаємо частину крихти від серединок печива, ретельно перемішуємо.
  8. Викладаємо крем у половинки, за бажанням додаємо горішок у серединку. Скріплюємо половинки між собою.
  9. Фарбуємо половинки в соку буряка та моркви (морква та буряк натерти на тертці та віджати сік через марлю). Морквяний сік проявляється не так яскраво, не розмочуйте печиво тривалим зануренням, колір виявиться, коли обваляєте печиво в цукрі.
  10. Дати печиву висохнути кілька годин і зберігати в холодильнику.

Смачного Вам, та приємного приготування!

Автор рецепта: tosha_homecook_recipe

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал