Булочки з корицею – 9 простих рецептів приготування в духовці в домашніх умовах з покроковими фото

981c00f9c3e44cae2becc7f61a428fcd

Булочки з корицею – це частування на всі часи, яке можна просто подати до чаю, пригостити гостей або взяти з собою на роботу або навчання як ситний перекус. Готувати таку випічку можна з різного тіста: дріжджового, бездріжджового або навіть використовуючи напівфабрикат готового листкового тіста – вибір тільки за вами!

Крім кориці, здобу часто доповнюють фруктами, цукром або всілякими помадками, які добре просочують пишне і м’яке тісто, роблячи смак десерту ще яскравішим і насиченішим. Тому якщо ви захоплюєтеся випічкою та всім, що з нею пов’язано, то обов’язково зверніть увагу на цю статтю та виберіть рецепти, які вам сподобаються найбільше!

Булочки з корицею з дріжджового тіста у духовці

Булочка з корицею з дріжджового тіста в духовці – це незрівнянно смачне частування, яке допоможе вам здивувати своїх рідних, а також наповнити своє житло чарівним ароматом домашньої випічки, на який втечуть не лише рідні, а й сусіди!

Час приготування – 2 год. 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 540 гр.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 8 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершкове масло розм’якшене – 80 мл.
  • Цукор пісок – 40 гр. + 2 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія рослинна – для змащування.

Для начинки:

  • Цукор пісок – 50 гр.
  • Кориця мелена – 2 ч.л.
  • Вершкове масло розм’якшене – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для опари змішуємо тепле молоко з дріжджами та двома чайними ложками цукру – даємо постояти 10-15 хвилин.

e5fb61e638bea8b1cfe384e33ac38897

Крок 2. В іншій глибокій чаші змішуємо яйця, розм’якшене вершкове масло, сіль та цукор.

5f67da95b81a34a9314f4387dccccb5b

Крок 3. Додаємо опару та перемішуємо.

9ccc58220cc6111732cc53f50ae9b24b

Крок 4. Порціями додаємо борошно, яке просіяли, і вимішуємо тісто ложкою, а після руками. Вимішуємо грудку руками не менше 10 хвилин.

3694bf5bdf9ff5b2f1a56d47b608e247

Крок 5. Велику миску промазуємо тонким шаром олії та викладаємо основу, накриваємо та ставимо в тепле приміщення на півтори години.

1431943a6c7af11677ad980e657cfed1

Крок 6. Тісто, що піднялося, обминаємо, паралельно змішуємо цукор з корицею для начинки.

815aa6192d70cce363a9b75b1acbaed7

Крок 7. Розгортаємо основу в пласт (5-7 міліметрів) і змащуємо вершковим маслом, посипаємо сухою сумішшю.

1aa269f1d4cc0d604c2a0df480d8484c

Крок 8. Краї піднімаємо та укладаємо до центру, промазуємо вершковим маслом.

1f2ee31805f146d819c7a23da9786fdf

Крок 9. Ще раз складаємо навпіл і притискаємо долонями, розрізаємо на шматочки зі сторонами п’ять сантиметрів.

d74d368fefc33da2bf662644ed4ae485

Крок 10. Натискаємо на середину кожної скибочки, не розрізаючи.

4cfbc7d3cc8799d97ee72d94e1f3ba8b

Крок 11. Заготовку розтягуємо руками, прокручуємо та згортаємо, формуючи булочку. Викладаємо на лист з пергаментом.

722ae8f2720068f606ea6864186b1493

Крок 12. Залишаємо для вистоювання на 15-20 хвилин, а потім випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного чаювання!

741ead381eb5f878a75e5c332ba73730

Прості булочки з корицею та цукром у духовці

Прості булочки з корицею та цукром у духовці – це пишне та повітряне частування, яке підкорить вас своїми смаковими характеристиками при першій же дегустації. Такі булочки відмінно поєднують у собі насичений смак, яскравий аромат і м’яку текстуру, що тане в роті.

Час приготування – 3 год.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • Борошно – 540 гр.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор пісок – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Вершкове масло – 75 гр.

Для начинки:

  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Цукор пісок – 50 гр.
  • Кориця мелена – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло розтоплюємо і злегка остуджуємо, підігріваємо молоко до теплого стану, розбиваємо яйце і відокремлюємо білок від жовтка.

486c63140c5a61eed053d719b3dd0139

Крок 2. У робочій ємності змішуємо дріжджі з борошном, яке просіяли.

80f7b5fe2653790629eb1d407a8381be

Крок 3. В іншій ємності поєднуємо тепле молоко з білком, вершковим маслом, сіллю та цукром.

007d2cc57e00658723b3a6405f2605c4

Крок 4. Вливаємо склад у суху суміш і замішуємо тісто ложкою, а потім руками на столі, припудреному борошном.

1f69caeb357facec14ee0d289ea0b2cc

Крок 5. Поміщаємо грудку у велику ємність і прикриваємо рушником або харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце без протягів і залишаємо на півтори години.

d26d98a9f9a511fac98db01b1c1bdcf6

Крок 6. Об’ємне тісто обминаємо і розгортаємо тонкий прямокутник.

c78f9d45072f1543c86a67a795218f49

Крок 7. Покриваємо пласт вершковим маслом і присипаємо корицею з цукром, згортаємо в рулет і ріжемо на 12 шматочків.

6c31b5969ab3911d0c888ee3aaed11a9

Крок 8. Вистилаємо лист пекарським папером і перекладаємо заготовки.

0d49144bcff0a937388c36726841027d

Крок 9. Змащуємо верхівки жовтком та присипаємо невеликою кількістю цукрового піску.

6c18ba5deac0acdf5d6551ed61554868

Крок 10. Залишаємо під рушником на півгодини для вистоювання, а потім випікаємо 20-25 хвилин (180 градусів).

fb8781075dccfda2f7fd4ef74d2d31f8

Крок 11. Випічку злегка остуджуємо та негайно дегустуємо. Смачного!

8fad2ba93c3b0552549c1c5ef8aea58e

Смачні булочки з листкового тіста і корицею

Смачні булочки з листкового тіста і корицею – це домашня випічка нашвидкуруч, з приготуванням якої впорається навіть дитина, бо рецепт виключає замішування та розкочування тіста, замінюючи його готовим напівфабрикатом. Мінімум зусиль, часу та інгредієнтів, а результат чудовий!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове – 2560 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Тісто дістаємо з морозилки та перекладаємо на стіл, залишаємо під плівкою до розм’якшення.

5133bd21802f773792a2e15be031ef9c

Крок 2. У піалі з’єднуємо цукор та корицю – рівномірно посипаємо основу.

31fa9d5fd2bb0d0d0679543c8a454195

Крок 3. Скручуємо пласт у рулет та гострим ножем розрізаємо на 6 сегментів.

d2242825174e9a6af38d3cfa05eab2d0

Крок 4. Напівфабрикати перекладаємо в жароміцну форму для кексів і ставимо вертикально.

8d50b8c2932e10d876fe79a363311ec2

Крок 5. Духовку прогріваємо до 180 градусів та прибираємо форму в духовку на 20 хвилин. Рум’яні булочки подаємо до столу та насолоджуємось. Смачного!

915d44d635c91875a4b163bea9f11418

Булочки Сіннабон з корицею

Булочки Сіннабон з корицею – це частування, яке давно набрало популярності по всьому світу, завдяки своїй неповторній текстурі та неперевершеному аромату. І якщо ви є шанувальником таких десертів, обов’язково зверніть увагу на цей рецепт, і відтворіть цей кулінарний шедевр на своїй кухні!

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 550 гр.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Вершкове масло – 80 гр.
  • Цукор пісок – 140 гр.
  • Сіль – 5 гр.

Для начинки:

  • Цукор-пісок очеретяний – 200 гр.
  • Кориця мелена – 25 гр.
  • Вершкове масло – 80 гр.

Для помадки:

  • Вершковий сир – 200 гр.
  • Вершкове масло – 70 гр.
  • Пудра цукрова – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з опари: прогріваємо молоко до 35-40 градусів і змішуємо з невеликою кількістю цукру та дріжджами – залишаємо у спокої до появи «дріжджової шапочки» на поверхні.

6ed58fd7799937effe4ec69153fd1aac

Крок 2. Просіяне борошно перемішуємо із сіллю та цукром, посередині робимо лунку та вбиваємо яйця кімнатної температури, вливаємо опару та розтоплене вершкове масло.

5cfb2d2279ac4015a5108598dee392ce

Крок 3. Вимішуємо склад лопаткою, а потім руками. Тісто повинне злегка відставати від дна та стінок миски.

acdb847953680e5053f28f2b5cd5df88

Крок 4. Злегка присипаємо стіл борошном і продовжуємо заміс напівфабрикату до еластичності.

c7d0b399ca87d733ef1d20fb3d6d6124

Крок 5. Викладаємо «колобок» в чашу, промазану олією, і залишаємо під серветкою на годину-півтори при кімнатній температурі.

f768c7f6fb3a7d5e985e5005b19c4623

Крок 6. Тісто, що піднялося, розгортаємо в пласт і змащуємо вершковим маслом, відступаючи від одного краю близько двох сантиметрів.

aa9e89006b76f07e03d0e030a006862c

Крок 7. Поверх олії висипаємо цукор та корицю, злегка вдавлюємо долонями.

c44c7a9c0498c0ec62380a5a6571236d

Крок 8. Згортаємо прямокутник у рулет, вільний край змочуємо та «склеюємо» заготовку.

82439078d0a181f3dbf7e6b53adbcf0b

Крок 9. Гострим ножем розрізаємо рулет на шматочки та перекладаємо майбутні булочки на пергамент на відстані один від одного, для вистоювання залишаємо на 30 хвилин.

8da19cc6ecb325375846c6236b587eae

Крок 10. Випікаємо десерт протягом півгодини при температурній позначці 180 градусів.

6c84fe9ba2773aacda82fe1378005fa7

Крок 11. Збиваємо вершкове масло|| з цукровою пудрою і сиром до однорідності і покриваємо тепле частування, через 5 хвилин розкладаємо по тарілках і починаємо трапезу. Готуйте та отримуйте задоволення!

b375c66f7e496c849dcc2febb22ca9d4

Булочки з яблуками та корицею в домашніх умовах

Булочки з яблуками та корицею в домашніх умовах можна запросто приготувати за мінімальний відрізок часу та приємно здивувати членів своєї сім’ї та себе, скрасивши звичне вечірні чаювання або ранкову каву-паузу. Поєднання кориці та фруктових ноток нікого не залишить байдужим.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Яблуко – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Кориця мелена – 2 ч.л.
  • Борошно – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо все необхідне на робочий стіл.

53cb4b6a0cbf3841b3c9478da73a6b6c

Крок 2. Робочу поверхню посипаємо жменею борошна та розгортаємо тісто у прямокутник.

1fa6ccda57ec0896f296e9e06a1ec15f

Крок 3. Розрізаємо тісто на 2-4 частини і на один край кладемо скибочки яблука, посипаємо корицею та цукром.

070a7d4b031856f3d98181f04603262a

Крок 4. Накриваємо начинку вільним краєм та притискаємо бортики вилкою.

4b3502f6f9563fd06261bae5fcaa41f6

Крок 5. Випікаємо за 180 градусів 12-15 хвилин. Приємного чаювання!

421482a9369a8a19bc307acd6a3a0ffb

Булочки з корицею на бездріжджовому тісті

Булочки з корицею на бездріжджовому тісті – це ароматні та м’які ласощі, які охороняють свої дивовижні смакові характеристики навіть після повного остигання і через 2 дні після приготування. Для приготування знадобляться лише доступні компоненти, а начинку можна доповнювати на свій смак.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче тепле – 180 мл.
  • Вершкове масло розтоплене – 50 мл.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Борошно – 400-420 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.

Для начинки:

  • Вершкове масло розтоплене – 20 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність з високими бортиками переливаємо тепле молоко, розтоплене вершкове масло та олію.

3425d51eff6580b33a61614ca91e7176

Крок 2. Всипаємо цукор і старанно перемішуємо.

d8db3b0820c2e12f5c24b686bb9a7608

Крок 3. Просіюємо борошно, змішане з розпушувачем.

b86ac547c632181310807dc51647563a

Крок 4. Перемішуємо склад одразу лопаткою, а потім руками.

de0d2578e9276a8bdedc18e592f84645

Крок 5. Заготовку розгортаємо в пласт, завтовшки близько сантиметра і покриваємо розтопленим вершковим маслом.

3f34d50860c5fc1ead129c3e249719df

Крок 6. Посипаємо основу цукром та корицею, скручуємо в рулет і ріжемо на сегменти рівного розміру.

1abfe1de21d25ce9bac5a56708cbdc1e

Крок 7. Випікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах, даємо трохи охолонути і дегустуємо. Смачного!

e11e5c05bae2c45fef4a0abde6c6b466

Здобні булочки з корицею у духовці

Здобні булочки з корицею в духовці – це частування, яке можна зустріти в будь-якій кондитерській або кав’ярні, однак таку страву можна запросто приготувати в домашніх умовах і бути впевненим у кожному з інгредієнтів. Звичайно, для пишності використовуються дріжджі, і час приготування збільшується, але результат вартий очікування!

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 15.

Інгредієнти:

  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Борошно – 500 гр.
  • Цукор пісок – 150 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Олія рослинна – 20 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кориця мелена – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування опари в тепле молоко всипаємо дріжджі, дві столові ложки цукру та дві-три столові ложки борошна – ретельно перемішуємо та даємо постояти 10-15 хвилин.

2f0ef18abed7dddd597201204fab683c

Крок 2. 50 грам вершкового масла розтоплюємо будь-яким зручним способом, масло, що залишилося, залишаємо при кімнатній температурі до розм’якшення.

fee8243b211398093e6bced4f3f56f75

Крок 3. Вводимо в опару два яйця і розтоплене тепле вершкове масло, порціями всипаємо борошно, яке просіяли, і поступово вливаємо рослинну олію.

a98a91616e7243d8cfa720ae39ca5de7

Крок 4. Грудку кладемо у велику ємність і, накривши плівкою, ставимо в тепле місце на годину-півтори.

31b097181537deba3701871e1dbf9126

Крок 5. Тісто ділимо на 15 шматочків рівного розміру, кожен розгортаємо в овал.

62e58e8fe014fdd9e9358501c6663841

Крок 6. Змащуємо розм’якшеним вершковим маслом і присипаємо чайною ложкою суміші з кориці та цукру.

7c9ef5d853dca6013bfe080eab527b65

Крок 7. Підгинаємо краї, залишаючи центр незайманим.

b14110f252ace70525bc0fb8188b0428

Крок 8. Згортаємо в рулет і перекладаємо на лист, змащений маслом. Змащуємо верхівки збитим яйцем та даємо постояти 20 хвилин для вистоювання.

9af04ec3eb34273e8ff81b173c23acdd

Крок 9. Готуємо ласощі при 200 градусах протягом 20-30 хвилин.

e75fce9ee044b4a00b95d573a5191c4c

Крок 10. До столу подаємо разом із чаєм та насолоджуємося. Готуйте та отримуйте задоволення!

f9270f3fafc5a5aaa573ca3e696974e2

Булочки «равлики» з корицею

Булочки «равлики» з корицею – це спрощена версія всім відомих Сінабонів, однак, равлики готуються в кілька разів швидше, тому що до їх складу входять дріжджі, що швидко діють. А також скорочено вартість, бо для помадки використовується м’який сир, а не домашній сир.

Час приготування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 15.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко коров’яче тепле – 200 мл.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 10 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Борошно – 700 гр.
  • Цукор пісок – 100 гр.

Для начинки:

  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Кориця мелена – 20 гр.
  • Цукор пісок – 150 гр.

Для заливання:

  • Сир м’який – 200 гр.
  • Пудра цукрова – 100 гр.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У ємності з високими бортиками активно змішуємо борошно, яке просіяли, яйця, цукор, дріжджі.

f0b50789ae23c5c2922ec66f73ab251c

Крок 2. Тонким струмком вливаємо тепле молоко і тісто замішуємо руками не менше 10 хвилин, після підливаємо розтоплене вершкове масло і вимішуємо ще кілька хвилин.

07b6f16f922f22dc5f5ba1b5cfcc35ee

Крок 3. Залишаємо грудку на півтори години для підйому. Далі ділимо навпіл і розгортаємо в тонкі пласти на робочій поверхні, присипаній борошном.

5f34467644a72279b77a2315838390b4

Крок 4. Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом і щедро посипаємо цукром та корицею.

46322df4ae8d51a08f172cab7d98da9f

Крок 5. Скручуємо пласт у рулет і розрізаємо на шматочки, перекладаємо заготовки на лист з пергаментом і залишаємо для вистоювання на півгодини.

3ed1c16d245a54cf0462fd3a7285db99

Крок 6. Духову шафу прогріваємо до позначки 210 градусів, ставимо лист і відразу ж зменшуємо нагрівання до 190 градусів, випікаємо 12-15 хвилин.

a5f040ea4c4800e028ab11545e020366

Крок 7. У цей час займаємося заливкою: сир добре перемішуємо з ваніліном і цукровою пудрою.

40771be666e7ca0509d9ba7cb41c53ce

Крок 8. Покриваємо теплі булочки апетитною сирною сумішшю і даємо трохи просочитися. Смачного!

8e832ec8b78777c2697945255dfc97d1

Сирні булочки з корицею

Сирні булочки з корицею – це ароматне і частування, що тане в роті, яке можна подати до столу не тільки під час сімейного чаювання, але і при прийомі найвитонченіших гостей. Використовуючи сир, випічка виходить неймовірно повітряною та пишною, обов’язково спробуйте!

Час приготування – 3 год.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 450 гр.
  • Сіль – 0,25 ч.л.

Для начинки:

  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Кориця мелена – 1-2 ч.л.
  • Сир – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Дріжджі кришимо в глибоку чашу і заливаємо теплим молоком.

ce78f999dead9aeb31edcdbd10206824

Крок 2. Вбиваємо яйце і всипаємо цукор із сіллю.

8d74b2469bec8375de57dd50d99d651a

Крок 3. Вливаємо розтоплене вершкове масло|| і просіюємо борошно.

4064c4f62905aa8bbff582abe4104b9b

Крок 4. Замішуємо м’яке та податливе тісто, накриваємо рушником та залишаємо до підйому.

c12595065bd114d0c37b00a7283161a0

Крок 5. Готове тісто обминаємо і розгортаємо в пласт, товщиною півсантиметра, змащуємо м’яким вершковим маслом.

d912744f7a00cc787bd2f0f9d7c1b040

Крок 6. Посипаємо корицею та цукром, хаотично розкладаємо сир та розмазуємо.

d7fa46ff29fe2861a5daeb36647555c7

Крок 7. Формуємо рулет і розрізаємо на напівфабрикати, переносимо у форму і даємо спокій на півгодини для зростання.

d55f5326c69c3464bd910e5a3a367cfa

Крок 8. Далі змащуємо збитим яйцем та випікаємо 45-50 хвилин при 175-180 градусах.

e5e65545ec5ac99e13b0e36e11db9ea3

Крок 9. За бажанням прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю. Смачного!

4890b81fc4f05cba8b385b218567a37f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал