Кабачки на зиму – 9 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

f4a47876e1b80e0aa805dac1bbed9832

Кабачки на зиму – це проста і дуже смачна заготівля, яка точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Цей овоч відрізняється універсальністю. Заготовки з кабачків можуть бути приготовлені різними способами, включаючи маринування, соління і консервування на зиму. Кращі ідеї ми зібрали для вас в нашій кулінарній добірці з дев’яти апетитних рецептів з покроковими фото.

Смачна заготівля кабачків по-корейськи на зиму

Кабачки по-корейськи на зиму – це соковите і яскраве частування для всієї родини. Продукт виходить дуже смачним, апетитним і в міру пікантним. Його можна подавати в якості гарніру до гарячих страв або просто є з хлібом. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Морква – 120 гр.
  • Часник – 10 гр.
  • Олія – 60 мл.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Вода – 500 мл.
  • Спеції для корейських салатів – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 0,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю з морквою. Перший овоч ріжемо тонкими півкільцями, другий – натираємо на терці для корейської моркви.

74f9b28902dd59d693a25fbc08a8b5a3

Крок 2. Промиваємо і очищаємо кабачки. Їх також натираємо на терці для корейської моркви.

c32a73cc4af44481374130b38c73078a

Крок 3. Овочі складаємо в каструлю. Доповнюємо їх подрібненим часником, спеціями, заливаємо водою і олією.

288eae92291b713b16d9c2038d89c205

Крок 4. Ставимо заготівлю на плиту, доводимо до кипіння і після варимо 15 хвилин. В кінці додаємо оцет і прибираємо частування з плити.

21aa8790f1bd4dc234f9463ad561a50f

Крок 5. Розливаємо частування по стерилізованих банкам.

76001cff939930fd7c4754e0ff08a853

Крок 6. Закриваємо наповнені банки. Вкриваємо ковдрою і залишаємо остигати на добу.

2cbf222c6e655f7c76297121d9f86b65

Крок 7. Кабачки по-корейськи на зиму готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце!

76ecea7111dd51c3ed31e4c5a847d8dc

Тещин язик з кабачків на зиму

Тещин язик з кабачків на зиму нікого не залишить байдужим і точно урізноманітнює ваше меню. Частування можна просто є з хлібом або подавати до столу в якості доповнення до основних страв. Для приготування використовуйте покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,5 кг.
  • Помідори – 0,5 кг.
  • Перець болгарський – 0,5 кг.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Перець червоний мелений – 5 гр.
  • Олія – 35 мл.
  • Оцет 9% – 35 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Спершу промиваємо помідори під водою.

207f2d5ca1edc365b33ba7c1f3d385fe

Крок 2. Якщо шкірка помідорів занадто щільна, то її потрібно видалити. Для цього зробіть на овочах хрестоподібні надрізи, опустіть їх в окріп на 30 секунд, після занурте в холодну воду. Далі шкірку дуже легко зняти руками.

a4e3aecafa12ddecfc2bfb93f3fac034

Крок 3. Вибирайте болгарські перці червоного кольору. Очищаємо їх від насіння і нарізаємо шматочками.

5308afcc873d304c2c432cfd124cb142

Крок 4. Перець і помідори прокручуємо через м’ясорубку. Викладаємо масу в каструлю, доповнюємо сіллю, цукром і олією. Кип’ятимо вміст і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи.

95d2a2f89fecec2bd75631cf74dfca22

Крок 5. Очищаємо від шкірки кабачки і ріжемо їх невеликими брусочками.

1c82e7713069483841fe497ccd51a1ce

Крок 6. Викладаємо кабачки в киплячу масу, тушкуємо ще 20 хвилин. В процесі частування постійно помішуємо.

30ad7adc3d74c41cda9a9caac73e9e2f

Крок 7. Доповнюємо заготівлю подрібненим часником і червоним молотим перцем. Перемішуємо вміст і тушкуємо ще близько 7 хвилин.

66721764e89f9a5012e500fc8f6bc5a6

Крок 8. Вливаємо оцет, перемішуємо і готуємо ще дві хвилини. Далі частування розливаємо по стерильним банкам, закриваємо кришками. Перевертаємо банки догори дном, даємо їм повністю охолонути, укутавши в ковдру, і відносимо на зберігання.

248a7e5a158cde87cf80ccdd7380b0b7

Крок 9. Тещин язик з кабачків на зиму готовий!

124185a46a1e70e4dc334c9ce42c860c

Мариновані кабачки на зиму

Мариновані кабачки на зиму виходять неймовірно соковитими і насиченими до смаку. Таке частування яскраво урізноманітнює ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте заготовити апетитний овоч на тривале зберігання на нашу перевіреному кулінарному рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,5 кг.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 гр.
  • Зерна гірчиці – 1 ч.л.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Перець червоний гострий – 1 шт.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо трилітрову банку. Добре її промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом. На дно ємності укладаємо половину листа хрону і близько десяти гілочок петрушки.

f9668ed6af0b2d5b367afba5745e3ae8

Крок 2. Доповнюємо зелень парасолькою кропу, зубчиками часнику, горошинами чорного перцю і зернами гірчиці.

74f313af4b01a1ba595831ef296617cf

Крок 3. Промиваємо кабачки, обсушуємо їх і нарізаємо тонкими кружечками.

9ee5978bad6f57c08baa3c8dfc5b454d

Крок 4. Наполовину наповнюємо банку кабачками. Сюди ж відправляємо шматочок червоного гострого перцю.

8cf6c09c334bfe394f8508c0d8cbdd95

Крок 5. Викладаємо кабачки і зелень ароматної петрушки.

51d94ae68dd05aaa2721bb5eba155ef2

Крок 6. Закриваємо продукти половинкою листа хрону. Заливаємо окропом, настоюємо близько 10 хвилин. Для кращого збереження тепла банку можна загорнути в теплу тканину. Після воду зливаємо і знову кип’ятимо. Відправляємо в банку сіль, цукор і оцет. Заливаємо окропом і закриваємо кришкою. Перевертаємо банку догори дном, даємо їй повністю охолонути, укутавши в ковдру.

0185bb024b71eb9e4640c5e6ae0a58a6

Крок 7. Мариновані кабачки на зиму готові. Забирайте заготівлю на тривале зберігання.

a2be1afeab78efb93410d6b18393c611

Аджика з кабачків на зиму

Аджика з кабачків на зиму – це яскравий і апетитний домашній соус, який нікого не залишить байдужим. Таке частування прекрасно доповнить гарячі м’ясні і рибні страви. Для приготування беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година 45 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,7 кг.
  • Помідори – 100 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Кетчуп чилі – 3 ст.л.
  • Перець чилі – 0,5 шт.
  • Олія – 50 мл.
  • Оцет 9% – 25 мл.
  • Сіль – 2/3 ст.л.
  • Цукор – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Нарізаємо всі овочі і подрібнюємо їх (можна використовувати м’ясорубку або блендер). Болгарський перець розрізаємо на невеликі шматочки.

99b6c27a217abb07bb3a0f0731b517be

Крок 2. Доповнюємо їх помідорними часточками і шматочками моркви.

ce6b676cf8f1e042e3b699efb0965d43

Крок 3. Сюди ж відправляємо шматочки кабачка і перець чилі.

36e9137018adce8cdfff3e13164cca0f

Крок 4. Перемелюємо всі інгредієнти до стану дрібної кашиці.

37f8cdb28116a28d00e37f0ab5b02c2c

Крок 5. Доповнюємо вміст сіллю, цукром і олією.

180f06f683c9684f79426ce56aefeab6

Крок 6. Приєднуємо до овочевої маси кетчуп чилі. Кип’ятимо заготівлю і тушкуємо на повільному вогні близько 1 години, періодично помішуючи.

38cdc88508eb46b975f9b3c021c5ed04

Крок 7. Вливаємо в масу оцет і викладаємо подрібнений часник. Перемішуємо, тушкуємо ще 15 хвилин. Далі частування розливаємо по стерилізованих банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

b8e1f16e365233be68b70dc8ab57b24b

Крок 8. Аджика з кабачків на зиму готова. Можна забирати на зберігання!

7c9ac6dde1c39a1aac7711ad96c1b9f6

Анкл бенс з кабачків

Анкл бенс з кабачків нікого не залишить байдужим і точно урізноманітнює ваше домашнє меню. Частування прекрасно доповнить гарячі обідні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Перець болгарський – 6 шт.
  • Помідори – 1 кг.
  • Олія – 200 мл.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Паста томатна – 200 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Оцет 9% – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу промиваємо і стерилізуємо банки. Можна потримати їх над парою, використовувати мікрохвильовку або духовку.

eabbe6a76294591ca4b54d9be351e3c4

Крок 2. Промиваємо всі овочі зі списку. Кабачки нарізаємо невеликими кубиками.

308f71a8cdd13732560ee80d2111e6fe

Крок 3. Тонкими четвертинками обробляємо ріпчасту цибулю.

05545f2198134dc2520e51362450b6d7

Крок 4. Очищаємо болгарські перці від насіння, після ріжемо їх тонкою соломкою.

7550ad36ad6caa260e56f5de449a1e75

Крок 5. Часточками обробляємо помідори.

c063274201ad095fd68469e0ceafa22b

Крок 6. Розмішуємо томатну пасту в літрі води. Кип’ятимо її в каструлі, після в неї опускаємо всі овочі. Доповнюємо їх цукром і сіллю.

23862d4e554694afd7f107f9854c4939

Крок 7. Доводимо вміст до кипіння, після варимо 20 хвилин, періодично помішуючи. В кінці вливаємо оцет.

8fbad54deb6133b84a7608615da0c967

Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованих банкам, закриваємо і даємо повністю охолонути.

1bd7c25c4a1cdb519ec395b8e4f0909e

Крок 9. Анкл бенс з кабачків готовий. Забирайте на зберігання!

54b22477b5a0e78b6c792be841197b1f

Салат з кабачків «Пальчики оближеш»

Салат з кабачків «Пальчики оближеш» – це дуже смачне і яскраве частування для вашого столу. Така заготівля яскраво доповнить багато домашні страви. Подавайте до столу з гарячими гарнірами, м’ясом або рибою. Для приготування на зиму використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 3 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 0,5 кг.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Олія – 70 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі промиваємо і очищаємо від шкірки.

29414217c796d0d0a755f5bc2290f2c7

Крок 2. Далі кабачки пропускаємо через терку для корейської моркви. Відправляємо інгредієнт в каструлю.

352b9215127b5da920a51b9e12cd266f

Крок 3. Також натираємо на терці моркву, відправляємо її до кабачків.

5491a337febb974f8344f619843326d1

Крок 4. Сюди ж відправляємо тонкі півкільцями цибулі.

006012898bc759f8e387966a02028c6c

Крок 5. Заливаємо продукти олією і оцтом. Доповнюємо заготівлю подрібненим часником, сіллю і цукром.

896eb90109db94ce0c055a80c7452445

Крок 6. Перемішуємо вміст і залишаємо на два з половиною години для виділення соку.

8bd9faca70758fff3063debfab0acf79

Крок 7. Через вказаний час кип’ятимо заготівлю пару хвилин і прибираємо з плити.

127f931490e651b4218fdae6ee045dde

Крок 8. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо її кришкою, укутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

b344204386a803da5d1133271ff9b236

Крок 9. Салат з кабачків «Пальчики оближеш» готовий. Забирайте на тривале зберігання!

059a0c8ee51024d3d096a3d46a3553f5

Лечо з кабачків на зиму

Лечо з кабачків на зиму виходить неймовірно соковитим і насиченим за смаком. Таке частування яскраво урізноманітнює ваш домашній стіл. Обов’язково спробуйте заготовити апетитне лечо на тривале зберігання на нашу перевіреному кулінарному рецепту з фото.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3,35 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 кг.
  • Перець болгарський – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Оцет 9% – 3 ст.л.
  • Паста томатна – 0,5 кг.
  • Олія – 1 ст.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Перець запашний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Добре промиваємо овочі під водою.

a546796741db2a673eb9c0bd38bd23d3

Крок 2. Очищаємо кабачки від шкірки і ріжемо їх невеликими кубиками.

855afd09145b55eee36c49dbaa56534f

Крок 3. На невеликі часточки ділимо болгарський перець, який попередньо очищаємо від насіння.

f2c7ec3a34a0b001aaa58fd3722b48d3

Крок 4. Тонкими кільцями нарізаємо ріпчасту цибулю.

ed05a7b4ab318870cae57eca0817fa38

Крок 5. У каструлі з’єднуємо томатну пасту, олія, воду, сіль, цукор і горошини перцю. Перемішуємо і кип’ятимо три хвилини.

7018046142f2f170eedc2e71ce557702

Крок 6. У киплячий томатний сироп опускаємо кабачки, варимо 15 хвилин. Після викладаємо сюди перці, варимо ще 5 хвилин.

1534ccd709afbbd01ba10cc4649ae637

Крок 7. Опускаємо до овочів цибулю, варимо ще 30-40 хвилин. В кінці додаємо оцет і перемішуємо. Розливаємо частування по стерилізованих банкам, закриваємо кришками і даємо охолонути.

902fa8d111a75d4965ca15b1c4e8e561

Крок 8. Лечо з кабачків на зиму готове. Можна прибирати на зберігання!

5e35d4a0a3abd66d17c9bf75714e6708

Варення з кабачків

Варення з кабачків – це оригінальне частування для вашого столу, яке кожен зможе заготовити на зиму. Апетитне ласощі можна просто подавати до чаю. Обов’язково спробуйте приготувати кабачкове варення за нашим рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1,2 кг.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти, добре промиваємо кабачки з цитрусами.

cec36c5eb95b1540c031630fbb0d3aa3

Крок 2. Очищаємо кабачок від шкірки і нарізаємо його невеликими кубиками.

f3fd6b1621007e6bae504ffc40cd8009

Крок 3. Дрібно нарізаємо лимон.

dc8f987e280bac4bf24d726caf8c5b10

Крок 4. Також чинимо з апельсином. Кожуру з цитрусів знімати не потрібно.

6944f341af51434df7132eda87332d84

Крок 5. У глибоку каструлю або алюмінієвий таз всипаємо 300 грам цукру.

ea22c3a29f53a744b3d7913752680e58

Крок 6. Викладаємо до цукру половину кабачків, цитруси.

517d7b5029857dba4f6e343bb02dcbba

Крок 7. Всипаємо ще 500 грам цукру.

93179c182e70f68b3ffb403e0fe5aea4

Крок 8. Викладаємо другу частину кабачків і всипаємо залишився цукор.

cecbd68d24171b6693b6d32bfc03899a

Крок 9. Кип’ятимо заготівлю, збираємо піну і варимо 40 хвилин. Вимикаємо вогонь і даємо вмісту повністю охолонути.

1acc5d0b90aa17db4aa5533c19fe51d6

Крок 10. Кип’ятимо частування повторно і варимо ще 20 хвилин.

4b56a49e40f2438cb20853e1e144e3f5

Крок 11. Розливаємо ласощі зі стерилізованих банкам.

9ae921a2abd6bdb72e9c5882c9d62067

Крок 12. Закриваємо заготовки кришками і даємо їм повністю охолонути.

9477137b7f26b347756e319a424f7473

Крок 13. Варення з кабачків готове. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!

cf45fe3f9c7e8bc24cd9a813bddcb8d7

Кабачки як грузді на зиму

Кабачки як грузді на зиму – це яскравий і апетитний домашній продукт, який нікого не залишить байдужим. Таке частування прекрасно доповнить гарячі м’ясні і рибні страви. Для приготування беріть на замітку перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг.
  • Морква – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 0,5 ст.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Олія – 1,5 ст.
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Лист лавровий – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння.

d1319f63b02cc1560d393d120d0f3e6e

Крок 2. Далі плоди нарізаємо невеликими кубиками.

d3fb07213f99e6de94f4350d4f9d4ca8

Крок 3. Очищаємо морквину, нарізаємо її кружечками.

dfc16cc920d6ea6771bd160492e98347

Крок 4. Промиваємо зелень і очищаємо зубчики часнику від лушпиння.

e49c474b2f8e9ca429f93b60a3fe4336

Крок 5. Часник обробляємо на тонкі пластинки.

61db94ef4c68f5e863a41095df55bf72

Крок 6. Дрібно обробляємо кріп і петрушку.

7f10cb00fc2483e2316d89a7a05ad901

Крок 7. Всі овочі і зелень з’єднуємо в загальній в мисці. Доповнюємо продукти сіллю, цукром, олією.

17d3649b08eb4da71947f71ba3b672d3

Крок 8. Ретельно все перемішуємо і залишаємо на три години.

cadfa4ece23cd9984a8ee61b62f3bfc0

Крок 9. Стерилізуємо банки і на дно кожної кладемо гвоздику і шматочки лаврових листків.

4876384e9b19d36f2f652d994c7f3d49

Крок 10. Наповнюємо банки овочевою заготівлею.

4f3376f307f0f254b82dbf2f1fc837c3

Крок 11. Прикриваємо ємності кришками і відправляємо в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково стелемо рушник). Стерилізуємо 20 хвилин півлітрові банки і 30 хвилин – літрові. Після закриваємо і даємо охолонути, укутавши ковдрою.

84652f80d56f683e74e15eb5cd6fd894

Крок 12. Кабачки як грузді на зиму готові!

7e7596e5355348c1d51c700e2d9f009f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал