Медовик торт. Як спекти, рецепти прості, смачні покроково в домашніх умовах

Торт Медовик не складно спекти в домашніх умовах, але це займає багато часу і вимагає певного планування. Слід заздалегідь враховувати, що пртоцес приготування займе близько чотирьох годин. Крім того, готовий десерт слід помістити в холодильник для просочення на ніч.

Медовик торт
Медовик торт
Зміст

Класичний рецепт Медовик

Як правило, Медовик складається з 5-8 коржів і крему на основі сметани або згущеного молока, але існують і інші версії. Цей торт досить калорійний – в одному шматочку міститься в середньому 300 ккал, а при додаванні горіхів або шоколаду це значення зростає. Незважаючи на наявність класичного рецепту, можна сміливо експериментувати і використовувати різні добавки в тісто і варіації крему і прикрас.

Варіант коржів Версія крему Прикраса
класичні тонкі (розкатані або наливні)вершково-сгущеночнийкрихти від коржів
з какаосметаннийсвіжі ягоди і фрукти
з подрібненими горіхамисметанно-сгущеночнийшматочки вафель і печива
Толстой не розкатанісметанно-лимоннийрозтоплений шоколад
зі штучним медомсметанно-медовийглазур
без яєць і/або молочних продуктів, піснийзаварний
безмолочні (пісний)

Медовик – торт, спекти в домашніх умовах який можна за традиційним рецептом, якщо розпланувати все заздалегідь.

Буде потрібно спочатку приготувати медову патоку, і лише потім можна приступати до замішування тіста і процесу випічки.

Які інгредієнти знадобляться

Щоб зробити класичний Медовик, потрібно наступне.

Для медової патоки:

  • 0,75 ст. меду;
  • 0,25 ст. води.

Для коржів:

  • 0,25 ст. медової патоки;
  • 0,75 ст. меду;
  • 1 ст. + 2 ст. л. цукрового піску;
  • 14 ст. л. несолоного масла вершкового, нарізаного на кубики;
  • 6 великих яєць;
  • 2,5 ч. л. харчової соди;
  • 0,75 ч. л. дрібної солі;
  • 1 ч. л. меленої кориці;
  • 3,75 ст. універсальної борошна.

Для крему:

  • 0,5 ст . медової патоки;
  • 1,25 ст. згущеного молока вареного;
  • 0,5 ч. л. дрібної солі;
  • 4,75 ст. густих вершків, дуже холодних.

Покроковий процес приготування

В першу чергу, необхідно приготувати медову патоку.

Це роблять так:

  1. Потрібно помістити 0,75 ст. меду в 2-літрову каструлю і поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, потім прикрутити вогонь до середнього.
  2. Слід варити мед, періодично помішуючи жароміцної лопаткою, поки він не потемніє і не перетвориться з блідо-жовтого в темно-бурштиновий. Це займе близько 3 хв.

  3. Далі потрібно вимкнути вогонь і обережно додати 0,25 ст. води, почекати, поки мед перестане пузиритися, а потім ретельно перемішати до однорідності, перекласти в жароміцний мірний посуд з носиком.

Потім можна приступати до приготування коржів.

Інструкція виглядає наступним чином:

  1. Потрібно встановити стійку духовки в середнє положення і розігріти її попередньо до 180 ° C, а також застелити 2 або 3 (або більше) листів прозорими силіконовими матами.
  2. На великому аркуші паперу слід обвести гурток діаметром 22-23 см і помістити папір під один з силіконових матів.
  3. Потім необхідно заповнити середню каструлю водою на 5 см і довести до кипіння.
  4. Далі потрібно змішати 0,25 ст. медової патоки, 3/4 ст. меду, цукор і масло у великій жаростійкої мисці і помістити її над каструлею з водою, переконавшись, що кипляча вода не стосується дна миски.
  5. Яйця слід розбити в невелику ємність і відкласти в сторону.
  6. В окремому посуді потрібно об’єднати харчову соду, сіль і корицю.
  7. Необхідно акуратно перемішати медову суміш з маслом до його розплавлення, а потім добре збити.
  8. За допомогою пальця слід перевірити температуру суміші. Коли вона стане теплою тепло, потрібно додати в неї яйця, збиваючи виделкою.
  9. Коли суміш знову досягне тієї ж температури, потрібно покласти в неї суміш соди, кориці і солі і інтенсивно змішувати ще 30 сек. Маса почне пінитися і випускати різкий запах. Слід зняти миску з водяної бані і дати суміші холонути, поки вона не стане злегка теплою.
  10. Далі необхідно помістити борошно в дрібнопористий сито і просіяти в суміш трьома партіями, збиваючи, щоб вона повністю змішувалася при кожному додаванні, до утворення однорідного тіста.

  • Тісто буде легше розподілятися, коли воно тепле, тому слід помістити миску з ним на плиту з включеною духовкою або на каструлю з киплячою водою (але не нагрівати).
  • Потрібно викласти 0,3 ст. рідкого тесту на підготовлений силіконовий мат, і, використовуючи лопатку, рівномірно розподілити його в межах окресленого кола. Потім папір потрібно дістати і покласти під аналогічний вкладиш на іншому листі.
  • Отриману заготівлю для коржа слід помістити в духовку і пекти 6-7 хв. За цей час необхідно повторити попередній крок на другому листі.
  • Далі буде потрібно розподіляти час, що залишився рідке тісто на деках по контуру, створюючи заготовку для нового коржа, поки запікається попередній. Готові вироби повинні бути вираженого карамельного кольору і м’якими всередині. Стандартний тест із сірником або зубочисткою в даному випадку не працює. Не потрібно перепікати їх!
  • Всього буде потрібно випекти 11 коржів і залишити їх для охолодження. Як тільки вони охолонуть, необхідно підрівняти їх краю, використовуючи гострий ніж або ножиці. Утворилися при цьому крихти потрібно зберегти.
  • Температуру духовки потрібно зменшити до 120 ° C, і помістити в неї на деку найменш привабливий корж і утворилися при виконанні попереднього кроку обрізки, запекти до темно-коричневого відтінку протягом 15 хв. Отримані сухарики слід остудити, потім розмолоти в дрібні крихти кухонним комбайном.

Поки коржі остигають, потрібно приготувати крем:

  1. Необхідно помістити 0,5 ст. медової патоки, згущене молоко і 0,5 ч. л. дрібної солі в середню миску, збити до однорідного стану, потім повільно додати 0,75 ст. вершків, продовжуючи збивання на низьких оборотах.
  2. Далі суміш слід поставити в холодильник приблизно на 30 хв.
  3. Потім необхідно влити 4 склянки вершків в попередньо охолоджену миску і збивати на середній швидкості до м’яких піків, близько 6 хв., Потім додати медову суміш і збити до середніх , майже жорстких піків.

Збірка торта здійснюється наступним чином:

  1. На плоску тарілку сервіровки необхідно помістити перший корж і покласти на його середину трохи крему.
  2. Використовуючи лопатку, потрібно рівномірно розподілити його, залишаючи непокритими приблизно 7 мм по всьому краю.
  3. Далі слід повторити попередні кроки, використовуючи всі коржі. Останній шар повинен складатися з крему.

  4. Поверхня торта потрібно посипати крихтами, приготованими з одного коржа і обрізків.
  5. Готовий десерт необхідно залишити в холодильнику для просочування на ніч, щоб крем розм’якшив коржі.

Що можна додати

Краще всього використовувати для цього рецепта світлий квітковий мед, оскільки він має кращий смак і аромат. Додавання темних сортів додасть смаку легку гірчинку. Корицю в тісті можна замінити ваніліном або кардамоном, в залежності від особистих уподобань.

При приготуванні крему допускається використання звичайної, що не вареного згущеного молока. В цьому випадку потрібно переконатися, що вона досить густа, щоб крем не розтікався. Смак десерту при цьому буде вершковим, з менш вираженим карамельним ароматом.

Як подавати десерт

Охолоджений медовик слід нарізати тонкими шматками і подавати холодним або при кімнатній температурі. Найкраще запивати його гарячими напоями.

Рецепт Медовик зі сметанним кремом

Медовик – торт, спекти в домашніх умовах який здається нереально. Але практично цей рецепт виконати просто, головне – запастися терпінням. Варіант десерту зі сметанним кремом також вважається класичним.

Які інгредієнти знадобляться

Щоб приготувати Медовик з кремом на основі сметани, потрібно наступне.

Для коржів:

  • 4 ст. л. меду;
  • 0,75 ст. цукрового піску;
  • 2 ст. л. несолоного масла вершкового;
  • 3 великих яйця, збитих виделкою (кімнатної температури);
  • 1 ч. Л. харчової соди;
  • 3 ст. універсальної борошна.

Для крему:

  • 1 л сметани;
  • 2 ст. цукрової пудри;
  • 1 ст. густих вершків.

Для прикраси:

  • 200-300 г полуниці, за бажанням.

Покроковий процес приготування

Спочатку необхідно приготувати коржі:

  • Потрібно помістити 0,75 ст. цукру, 0.25 ст. меду і 2 ст. л. масла в середню каструлю і розтопити на слабкому вогні, періодично збиваючи, поки цукор не розтане (5-7 хв.). Не можна збільшувати вогонь, інакше суміш може пригоріти.

  • Як тільки цукор розчиниться, потрібно зняти каструлю з плити, і, поки суміш ще гаряча, додати в неї збиті яйця повільним рівномірним потоком, енергійно перемішуючи (безперервно) до повної однорідності.
  • Далі слід покласти соду і розмішати, після чого поступово підсипати муку, по півсклянки за раз, перемішуючи за допомогою лопатки і розбиваючи утворюються грудки, поки не вийде тісто консистенції глини. Потрібно розрізати його на 8 рівних частин.
  • На добре посипаній борошном поверхні необхідно розкачати кожен шматок на тонкий коло діаметром 22-23 см і присипати борошном.
  • Далі потрібно помістити круглу основу від рознімної форми на кожен розкатаний пласт тіста і обрізати по її краях гострим ножем, щоб отримати ідеальний коло. Обрізки тіста потрібно зберегти.
  • Потім слід по черзі викладати круглі заготовки з тіста на деко, застелене пергаментним папером (переносити їх найзручніше, обернувши навколо скалки), і випікати в прогрітій заздалегідь духовці протягом 4-5 хв . при 180 ° С.
  • В останню чергу потрібно запекти обрізки тіста, рівномірно розподіливши їх на аркуші пергаменту.
  • Готові вироби слід повністю остудити. Обрізки потрібно розчавити качалкою або подрібнити в кухонному комбайні в дрібні крихти.

Поки коржі остигають, слід зробити крем:

  • Необхідно збити густі вершки до утворення жорстких піків (1-2 хв. на високій швидкості).
  • В окремій мисці потрібно змішати 1 л сметани з 2 ст. цукрової пудри, потім обережно викласти в цю суміш збиті вершки.
  • Готовий крем необхідно охолодити перед використанням.

Збірка Медовик здійснюється так:

  1. Слід нанести приблизно 0,3 ст . крему на кожен шар торта (не потрібно економити, так як коржі повинні увібрати крем, щоб стати м’якими). ​​
  2. Необхідно акуратно притискати коржі, промазали кремом, щоб випустити весь зайве повітря.
  3. Кремом потрібно змастити верх і боки торта, після чого обсипати крихтами від запеченого тіста.

  4. Потім десерт потрібно покрити поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник на ніч.

Правила подачі та прикраси

При бажанні торт можна прикрасити ягодами полуниці, розрізаними навпіл. Готовий десерт слід нарізати на тонкі шматочки і подавати з гарячим чаєм.

Торт медовик з горіхами

Це ще один цікавий варіант десерту. Рецепт пропонує використовувати варене згущене молоко і волоські горіхи.

Які інгредієнти знадобляться

Для цієї версії Медовик необхідно наступне.

Для крему:

  • 380 г (1 стандартна банку) вареного згущеного молока;
  • 100 г меду;
  • 200 г масла вершкового;
  • 100 г волоських горіхів (бажано обсмажених в духовці).

Для коржів:

  • 180 г цукру.
  • 180 г масла вершкового;
  • 1 велике яйце;
  • 80 г вершків;
  • 80 г меду;
  • 460 г борошна;
  • 10 г какао-порошку;

Для прикраси:

  • 100 г + 100 г волоських горіхів (бажано підсмажених);
  • 100 г цукру.

Покроковий процес приготування

Для приготування Медовик за цим рецептом потрібно попередньо зробити крем:

  • У чашу кухонного комбайна слід покласти волоські горіхи і подрібнити на максимальній швидкості.

  • Далі потрібно додати до них охолоджену варену згущенку, мед і масло, перемішати протягом 30 сек. до повної однорідності.
  • Отриману суміш потрібно перекласти в чисту миску, накрити і поставити в холодильник на менш, ніж на 1 ч.

Коржі готують наступним чином :

  1. Потрібно розігріти до 180 ° C духовку.
  2. Після цього необхідно помістити борошно і какао-порошок в миску кухонного комбайна і перемішати протягом 4 сек. , щоб просіяти, потім пересипати в іншу ємність.
  3. Далі в звільнилася чашу слід покласти цукор, масло, мед і яйце і перемішувати протягом 3 хв., Після чого додати половину суміші борошна і порошку какао, продовжити змішування.
  4. Потім потрібно досипати другу половину борошняної суміші і збити все до повної однорідності.
  5. У результаті повинно вийти дуже легке тісто. Необхідно розрізати його на шість рівних частин і відкласти в холодильник для охолодження.
  6. Далі потрібно взяти 6 листів пергаментного паперу і намалювати на кожному з них коло, використовуючи в якості трафарету круглу форму для випічки діаметром близько 20 см.
  7. Потім один з листів з розміткою необхідно покласти на деко, помістити на нього один кулька тіста і притискати руками і качалкою, поки не заповниться змальована окружність, після чого поставити в духовку і випікати 4-5 хв.
  8. Слід повторити попередній крок з усіма шматочками тіста.
  9. Готові коржі необхідно остудити, не складаючи один на одного. Після цього до кожного з них потрібно докласти круглу форму і акуратно обрізати краю, щоб досягти рівної форми. Обрізки слід зберегти.

Після цього можна приступати до складання горіхового медовик:

  1. Необхідно взяти повністю плоску тарілку, без будь-яких вилучень, і покласти в її центр трохи крему.
  2. Далі слід покласти перший корж і приклеїти його до тарілки з допомогою крему. Це дозволить уникнути ковзання десерту.
  3. Поверх коржа потрібно покласти близько 2-3 ст. л. вершкового крему і розмазати по всій поверхні за допомогою лопатки, і накрити другим коржем.
  4. Попередній крок слід повторити кілька разів, поки не будуть використані всі компоненти. Верхній шар торта повинен складатися з крему.
  5. Після цього Медовик необхідно помістити в холодильник на час підготовки прикраси для нього.

Правила прикраси і подачі

Щоб прикрасити Медовик, знадобиться виконати наступне:

  1. Слід помістити обрізки коржів і волоські горіхи в чашу кухонного комбайна і змішувати протягом 6 сек.
  2. Отриманою сумішшю необхідно покрити всю поверхню торта.
  3. Далі потрібно залити цукор невеликою кількістю води в маленькій каструлі і поставити на плиту на великий вогонь, нагрівати до потемніння при постійному помішуванні.
  4. Отриману карамель необхідно негайно зняти з вогню і змішати з волоськими горіхами, трохи остудити і розкласти по поверхні десерту, складаючи довільні малюнки.

Прикрашений торт слід охолоджувати не менше декількох годин, потім подавати з будь-яким гарячим напоєм.

Пісний медовик без яєць та інших тваринних продуктів

Ця версія медового торта підходить для тих, хто дотримується постів або відмовляється від продуктів тваринного походження з якихось інших причин.

Рецепт далі.

Покроковий процес приготування

Медовик – торт, спекти в домашніх умовах який можна без яєць і молочних продуктів.

Продукти для коржів:

  • 180 г м’якого тофу;
  • 2,5 ч. л. розпушувача;
  • 1 ст. цукру;
  • 3 ст. л. нектару агави;
  • 3 ст. л. маргарину, розплавленого;
  • 2 ч. л. харчової соди;
  • 3-4 ст. борошна загального призначення.

Для крему:

  • 2 ст. цукру;
  • 1,4 л кокосової або соєвої сметани.

Покроковий процес приготування

Щоб приготувати коржі для пісного Медовик, знадобиться виконати наступні кроки:

  1. Необхідно прогріти духовку заздалегідь до 180 ° С.
  2. Потім потрібно змішати тофу, розпушувач, нектар агави і розтоплений маргарин в високошвидкісному блендері до отримання однорідної маси, перекласти її в об’ємну миску і додати соду.
  3. Далі потрібно просіяти борошно і акуратно додати її в суміш, приготовлену на попередньому кроці. Має вийти дуже м’яке і липке тісто, яке необхідно накрити поліетиленовою плівкою і дати охолонути. Воно затвердіє після охолодження.
  4. Після цього слід розділити тісто на 8 рівних шматочків, додавши більше борошна, якщо необхідно, і дуже тонко розкачати кожен з них на аркуші пергаментного паперу.
  5. Використовуючи дно від круглої рознімної форми, необхідно відміряти на пластах тіста рівні окружності і вирізати їх гострим ножем.
  6. Кожен круглий корж необхідно випікати в прогрітій духовці протягом декількох хвилин до золотистого кольору. Коли вони будуть готові, слід розкласти на пергаментним папері обрізки тіста і запекти аналогічним чином. Всі заготовки потрібно остудити.

Після цього можна приступати до приготування крему і збірці десерту:

  1. Необхідно на повільних оборотах збити блендером цукор з веганскої сметаною і помістити суміш в холодильник для застигання.

  2. Після цього потрібно зібрати Медовик, чергуючи остиглі коржі і охолоджений крем.
  3. Залишки крему слід розмазати лопаткою з боків і поверхні десерту.
  4. Запечені обрізки коржів потрібно подрібнити качалкою або блендером в крихти, потім посипати ними торт.
  5. Готовий Медовик слід поставити в холодильник на ніч або 6-8 ч.

Правила прикраси і подачі

Охолоджений десерт потрібно нарізати на порційні шматочки і подавати на великому блюді разом з фруктами.

Як спекти Медовик за 30 хвилин без розкочування коржів

Медовик – торт, спекти в домашніх умовах який можна дуже швидко. Існує спрощений рецепт, який не передбачає розкочування великої кількості тонких коржів.

Які інгредієнти знадобляться

Для швидкого рецепта Медовик зверніть увагу на таке.

Для коржів:

  • 3 середніх яйця;
  • 200 г світлого коричневого цукру;
  • 3 ст . л. меду;
  • 1 ч. л. харчової соди;
  • 350 г борошна;
  • 100 г несолоного вершкового масла.

Для крему:

  • 200 г цукрової пудри;
  • 1 лимон;
  • 1 ст. л. меду;
  • 500 мл сметани.

Покроковий процес приготування

Щоб приготувати торт по швидкому рецептом, потрібно виконати наступні кроки:

  1. Необхідно змішати цукор і яйця і збити.
  2. Духовку потрібно розігріти до 220 ° С.
  3. У каструлі слід розтопити масло, потім додати мед і перемішати, після цього покласти соду.
  4. Отриману масу потрібно нагрівати ще 1 хв., Протягом якої вона повинна сильно пузиритися.
  5. Далі потрібно зняти каструлю з плити, трохи остудити і влити рідку теплу масу в суміш яєць і цукру, додати борошно і рівномірно все змішати .
  6. Отримане тісто необхідно розділити на 6 рівних частин.
  7. Потім кожен шматок по черзі слід поміщати в роз’ємну круглу форму і рівномірно розподіляти його по дну пальцями, після чого випікати протягом 4-5 хв.
  8. Коли всі коржі будуть готові, слід відкласти їх для охолодження.
  9. Тим часом, необхідно змішати сметану і цукрову пудру в об’ємній мисці, вичавити в суміш сік з лимона і додати ложку меду, все ретельно перемішати.
  10. Далі потрібно розподілити рівномірну кількість крему між коржами і зібрати торт, боки і верх змастити кремом.
  11. Готовий Медовик необхідно залишити в холодильнику на ніч або на 5-6 год., щоб крем просяк коржі.

Правила подачі та прикраси

Торт можна прикрасити дрібно натертої лимонною цедрою і цукровою пудрою. Подавати десерт рекомендується з додаванням збитих вершків і фруктів, нарізавши на тонкі скибочки.

Найпростіший рецепт торта на сковороді (рідкий Медовик)

Оскільки класичні варіації медовик вимагають тривалого приготування, з’явився скорочений рецепт. Він дозволяє зробити десерт за більш короткий час, і смак коржів при цьому виходить нітрохи не гірше.

Тісто при цьому віддають перевагу катанню не потрібно, а замість випічки в духовці використовується обсмажування коржів на сковороді.

Які інгредієнти знадобляться

Для рідкого медового тіста необхідно:

  • 3 середніх яйця;
  • 150 г меду;
  • 100 г несолоного масла вершкового;
  • 100 г піску цукрового;
  • 1,5 ч. Л. соди;
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти;
  • 350 г звичайної борошна.

Покроковий процес приготування

Щоб приготувати коржі для медовика на сковороді, необхідно виконати наступну інструкцію:

  1. За допомогою вилки потрібно збити яйця і змішати з рідким медом в жароміцної мисці.
  2. Далі слід додати цукор і розм’якшене масло, ретельно перемішати, після чого поставити ємність на водяну баню і продовжити змішування при нагріванні.
  3. Як тільки суміш стане однорідною, необхідно зняти її з плити, додати соду і лимонну кислоту.
  4. Далі потрібно просіяти в суміш борошно за допомогою дрібнопористий сита, постійно перемішуючи, щоб виключити появу грудок.
  5. Готове тісто має вийти рідким, що нагадує млинцеве.
  6. Потім необхідно змастити олією сковороду з товстим дном, ретельно розігріти її і викласти на середину 2 ст. л. рідкого тіста, швидко розподілити по всій поверхні.
  7. Обсмажувати кожен корж слід 6-8 хв., перевернувши його на середині часу приготування.
  8. Готові вироби повинні бути рум’яними, але м’якими. Вони застигнуть і затвердіють після охолодження, тому не потрібно їх пересмажувати.
  9. Як тільки вони будуть охолоджені, з них можна збирати торт з використанням будь-якого крему.

Зі згущеним молоком

Креми для торта на основі згущеного молока існують в різних варіантах, і нерідко використовуються в медовому торті.

Медовик торт. Як спекти частування зі згущеним молоком покроково.

Це не дивно, оскільки її вершковий смак чудово поєднується з медом і доповнює його.

Які інгредієнти знадобляться

Щоб приготувати Медовик зі згущеним молоком, потрібно:

  • рідкий мед – 95 г;
  • жирні вершки (33%) – 750 мл;
  • морська сіль – велика щіпка;
  • варене згущене молоко – 250 г;
  • кисла сметана – 65мл;
  • медові коржі, приготовлені з будь-якого рецепту.

Покроковий процес приготування

Для цієї варіації Медовик потрібно виконати наступні кроки:

  1. Необхідно помістити мед в невелику каструлю і варити на невеликому вогні 5-10 хв., Або поки він не стане темніше на пару відтінків.
  2. Далі слід зняти його з вогню і залити 150 мл жирних вершків, додати морську сіль і вилити отриману суміш у невелику миску, накрити кришкою, поставити в холодильник до повного охолодження.
  3. Потім потрібно змішати охолоджену масу з вареним згущеним молоком, вершками, що залишилися і сметаною і збити міксером. Остаточна текстура готового крему не повинна залишатися трохи рідкої.
  4. Після цього можна приступати до промазуванням коржів і охолодженню десерту перед подачею.

З заварним кремом

Заварний крем використовується для приготування медовик не дуже часто, проте така версія десерту є досить смачною.

Коржі просочуються швидко і набувають ніжний вершковий смак.

Які інгредієнти знадобляться

Щоб зробити медовий торт з заварним кремом, потрібно:

  • 4 яєчних жовтки;
  • 0,75 ст. цукрового піску;
  • 1 ч. л. екстракту ванілі;
  • 3 ст. молока;
  • 0,5 ст. універсальної борошна;
  • 1 ст. розплавленого масла вершкового;
  • медові коржі.

Покроковий процес приготування

Щоб зробити Медовик з заварним кремом, знадобиться слідувати даної інструкції:

  1. У великій мисці необхідно збити яєчні жовтки, цукор і ваніль.
  2. В об’ємній каструлі потрібно змішати молоко і борошно і збивати виделкою, щоб усунути грудки, варити на помірному вогні, постійно помішуючи, поки суміш не загусне (але не кип’ятити). Це займе близько 5 хв.
  3. Далі слід вилити гаряче молоко в жовткову суміш дуже тонкою цівкою, збиваючи міксером, потім вилити крем в каструлю і варити на повільному вогні, постійно помішуючи, поки не утвориться заварний крем, близько 7 -8 хв. (Не кип’ятити).
  4. Потім отриманий крем необхідно остудити, змішати з розм’якшеним маслом і збити до легкої і пишної консистенції, після чого накрити плівкою і поставити в холодильник для застигання.
  5. Після цього можна приступати до промазуванням коржів.

Медовик без меду

Деякі люди не можуть вживати мед з яких-небудь причин. Але це не означає, що Медовик для них виявиться під забороною. Торт може бути приготований з штучного меду, який можна зробити в домашніх умовах.

На смак він майже не відрізняється від натурального.

Які інгредієнти знадобляться

Щоб приготувати домашній штучний мед, буде потрібно:

  • 1 кг квіток кульбаби (без стебел);
  • 1,5 кг цукру;
  • 2 ст. л. ванільного цукру
  • 2 цілих лимона, нарізаних;
  • 1 л води.

Покроковий процес приготування

Штучний домашній мед роблять так:

  1. Необхідно вимити квіти і лимон, помістити їх в підігріту воду, закип’ятити і варити 30 хв.
  2. Потім слід перелити відвар в іншу каструлю, процідивши його через дрібнопористий сито.
  3. Ємність з відваром потрібно помістити на плиту і додати звичайний і ванільний цукор, варити 20 хв., постійно помішуючи.
  4. У гарячому вигляді мед буде здаватися рідким, але після охолодження загусне.

Отриманий квітковий мед можна використовувати замість натурального в будь-якому рецепті Медовик, в такій же кількості.

Корисні поради і рекомендації

Загальні рекомендації для приготування якісного медовика виглядають наступним чином:

  • Використовуваний мед повинен бути рідким, в ідеалі квітковим і світлим. Зацукрувати і затверділі види не дозволять отримати такий же ніжний смак і аромат.
  • Тісто найчастіше здається жорстким, але під тиском качалки або рук воно розтягується в пласти потрібного розміру.

  • Медове тісто легше розкачати і сформувати з нього що-небудь, коли воно ще трохи тепле. Якщо воно застигло в процесі приготування коржів, можна покласти кожен шматочок в мікрохвильову піч на 5-7 сек. (Не більше!), Щоб повернути пластичність.
  • Кожна духовка має власні особливості, тому в будь-якому рецепті час випікання коржів вказано приблизний. Рекомендується почати з 5 хв., А потім перевірити результат і визначити потрібне значення самостійно.

Торт Медовик можна спекти в домашніх умовах в кілька етапів, розтягнувши цей процес на тривалий час час. Наприклад, коржі допускається зробити за місяць до передбачуваного приготування торта, і зберігати їх в морозильнику. Для цього буде потрібно охолодити їх, по одному обернути харчовою плівкою, потім скласти в щільний закривається пакет і покласти в морозильну камеру. Перед використанням слід дістати їх за добу і дозволити відтанути природним чином.

Відео про приготування торта Медовик

Рецепт приготування торта Медовик:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал