Пишні оладки на молоці – 9 найкращих рецептів приготування з покроковими фото

62339c8860cc32c365f8e4070a348d2c

Пишні оладки на молоці – це страва, яка приваблює своїм смаком та простотою приготування. Вони ніжні, повітряні та ідеально підходять для сніданку або перекушування. Особливість цього рецепту полягає в тому, що оладки на молоці виходять особливо ніжними та ароматними завдяки доданню свіжого молока. Секрет приготування полягає в тому, що тісто має бути досить густим, щоб оладки вийшли пишними та акуратними. Важливо також не забути додати в тісто яйця, цукор та сіль для надання більш насиченого смаку. Слід пам’ятати, що оладки на молоці не вимагають тривалої підготовки та готуються лише за кілька хвилин. При подачі оладки на молоці можна прикрасити свіжими фруктами, ягодами, сиропом або медом, щоб надати їм додаткового смаку та апетитного вигляду. Ця страва ідеально підійде як для сімейного сніданку, так і для затишної вечері. Спробуйте цей рецепт і здивуйте своїх близьких ніжною та ароматною випічкою.

Пишні оладки на молоці без дріжджів

Пишні оладки на молоці без дріжджів – це простий і швидкий спосіб приготувати поживний та неймовірно смачний сніданок. Оладки виходять ніжними та пишними, завдяки доданню соди та яєць у тісто. Подавайте їх з вершковим маслом, кленовим сиропом або свіжими фруктами для ідеального балансу.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У робочу миску розбиваємо яйця, всипаємо сіль та цукор.

50ec5ad2edf2c51c98f653f84cc3f195

Крок 2. Збиваємо та вливаємо молоко.

9154ea0a018c7a5b49d1a30c73a04bda

Крок 3. У кілька етапів вмішуємо до складу борошно, яке просіяли, в кінці додаємо гашену соду.

5bb905a11973930069ebb3d3082ee3d5

Крок 4. Масу викладаємо столовою ложкою на дно розпеченої сковороди з олією.

0889ad79c2b9a853ad340a8142e572c8

Крок 5. Готуємо під кришкою, підрум’янюючи з двох боків.

36229b9870c093a4a45b7598e33e8700

Крок 6. Перед подачею промакуємо паперовими рушниками від зайвої олії. Смачного!

3ecf20346836e12bc7c514cd34cec2cd

Пишні та повітряні оладки на молоці з содою

Пишні та повітряні оладки на молоці з содою – це ідеальний вибір для тих, хто хоче насолодитися ніжними та повітряними оладочками за короткий час. У цьому рецепті сода допомагає оладкам піднятися та стати ніжними та пишними. Урізноманітнюйте звичний раціон і приготуйте щось нове!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст.
  • Борошно – 1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Вказану кількість оцту виливаємо в молоко, розмішуємо та залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин.

9bf9d504fa7d959a168d82784fb4dce0

Крок 2. Яйце збиваємо вінчиком до легкої пінки.

3e18a32700592096f3f8508f5d9ea895

Крок 3. З’єднуємо скисле молоко та яєчну суміш.

6296b9a783eb41594f0cfa922172d684

Крок 4. Борошно просіюємо та перемішуємо з цукром та содою, об’єднуємо два склади.

1f9de2486891e4612b7198e753fd708a

Крок 5. Замісивши тісто, викладаємо порції тіста на сковорідку з гарячою олією.

c7b5e8fa10a5b6e5ebafde96294c2146

Крок 6. Смажимо оладки з обох боків до утворення апетитної скоринки.

4e899adc7b80a105b187e76d20ecacd6

Крок 7. Страву сервіруємо і подаємо, не чекаючи остигання. Готуйте та отримуйте задоволення!

aa28f042d85b0c126f8a4671054438e1

Оладки на молоці з содою

Оладки на молоці з содою – це проста і швидка страва, яка відмінно підійде для сніданку, обіду або вечері. Сода надає оладкам ніжної текстури і робить їх більш пишними. Подавайте їх з будь-якою начинкою на ваш вибір для справжньої гастрономічної насолоди!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Борошно – 130 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет 9% –1 ст.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Цукор пісок – 25 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

Крок 1. Куряче яйце, цукор та сіль перемішуємо до розчинення кристалів.

bc0a0444aba583bb1884e740634feabd

Крок 2. Вливаємо молоко, розмішуємо і додаємо просіяне пшеничне борошно.

90a144c10b940970f58287a525fcc887

Крок 3. В однорідний склад додаємо соду, гашену оцтом і добре перемішуємо.

9c31ad92682888020b0abbb8519c2b17

Крок 4. Зачерпуємо масу столовою ложкою та викладаємо на дно сковороди з великою кількістю розігрітої олії.

ad85bde172e27778a6cda04f05b594b3

Крок 5. Обсмажуємо дві хвилини з кожного боку.

48cc132749f2eeb0605e856c0b16dd14

Крок 6. Страву сервіруємо та декоруємо на свій смак – подаємо. Приємного чаювання!

e3d7aa16a17b9027afbaec92551c27dd

Пишні оладки на кислому молоці

Пишні оладки на кислому молоці – це незвичайний рецепт, який додасть у ваш сніданок нотки свіжості та приємної кислинки. Кисле молоко надає оладкам особливого смаку і робить їх у рази пишнішими та повітрянішими. Виходячи з вищесказаного, не поспішайте позбавлятися «зіпсованого» продукту!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче кисле –500 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Борошно – 480 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л. + для смаження

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося вінчиком і збиваємо яйця з цукром та сіллю.

b7980380d0e7d30ee6a4bc9a144d556e

Крок 2. У яєчну суміш вливаємо дві столові ложки соняшникової олії та кисле молоко.

940ab5eadc3c785310e40a55840c4444

Крок 3. Висипаємо соду і старанно перемішуємо до утворення бульбашок повітря на поверхні.

41306413c243fe0ce51637939155375d

Крок 4. Порціями всипаємо борошно, яке просіяли, і замішуємо тісто.

b19be93062371e66210b9b67bbf98321

Крок 5. Накриваємо ємність з тістом кришкою або затягуємо харчовою плівкою і на 20 хвилин залишаємо у теплому приміщенні.

302bd70dfacbdd87fa875f61a4271a31

Крок 6. Смажимо оладки на олії з двох сторін до світло-коричневого відтінку.

0558adfe439e7d93e84abfad9f117a23

Крок 7. Для видалення зайвого жиру промакуємо паперовими рушниками та запрошуємо родину до столу. Смачного!

9c76584d99e5d48c8e35801561b96522

Оладки на молоці без яєць

Оладки на молоці без яєць – це ідеальний вибір для тих, хто стежить за своїм здоров’ям або страждає від алергії на яйця. Цей рецепт дозволяє приготувати ніжні та повітряні оладки без яєць, зберігши при цьому всю пишність та смак. Не відмовляйте собі в задоволенні скуштувати таке частування!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч.л.
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

Крок 1. Борошно просіюємо, молоко нагріваємо до теплого стану, товстостінну сковорідку змащуємо олією і поміщаємо на конфорку з повільним нагріванням.

0593299004b2343aca4a851c667570a7

Крок 2. У молоці розчиняємо сіль та цукор, соду гасимо оцтом і вмішуємо у молочний склад. Жменями додаємо борошно і замішуємо гладке тісто без грудочок.

242121930382f1f9b65cc3f6fa7fc521

Крок 3. Набираємо тісто столовою ложкою та викладаємо на гарячу сковороду, на відстані один від одного.

66a706c5b424e215b4412367269f4d99

Крок 4. Смажимо по 2 хвилини з кожного боку та перекладаємо на тарілку.

ad5883014fb1ac158f43c2ab61bbbe7d

Крок 5. Доповнюємо ягодами чи різними посипками і дегустуємо. Смачного!

913ec966679b1fd367621492cf0706e1

Пишні оладки на молоці з розпушувачем

Пишні оладки на молоці з розпушувачем – це ситна і ніжна страва, на приготування якої піде зовсім небагато вашого часу. Розпушувач додає легкості, роблячи страву ідеальним сніданком для всієї родини. Спробуйте подавати їх з кленовим сиропом, згущеним молоком молоком або варенням.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло – 3 ст.л.
  • Молоко коров’яче – 300 мл.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Скибочку вершкового масла розтоплюємо, борошно просіюємо, яйце промиваємо щіточкою і обсушуємо будь-яким зручним способом.

b2623eeb4f760d784d5600b1e2a7f5ab

Крок 2. У чашу, зручну для змішування, висипаємо потрібну кількість борошна та розпушувача.

d47ba51b0f61624e1b57e5e0cac9244b

Крок 3. Слідом відправляємо цукор, ванілін та сіль – помішуємо.

57f80d0c2548954f6c14db1a73c80ca6

Крок 4. У піалі з’єднуємо розтоплене вершкове масло та куряче яйце.

88b43750ac32521343bc41291e8c4ddc

Крок 5. У яєчний склад вливаємо склянку молока та розмішуємо компоненти.

d7a9d506c5322a5dffb119e3c71a8d80

Крок 6. Об’єднуємо суху суміш та рідку масу.

33d2d2aed3bf696b66f5ad27402c39b1

Крок 7. Підливаючи молоко, що залишилося, замішуємо тісто.

d96b12c984d5143c5648f079699fe3f2

Крок 8. Готуємо оладки на помірному вогні під кришкою по 5 хвилин з кожного боку.

9d3760c531e4f703e66e1f6a6ebfb923

Крок 9. Теплу страву подаємо до столу і насолоджуємося чудовим смаком. Смачного!

a290b43abfa6c9d3f81101a3b5080030

Оладки на молоці з яблуками

Оладки на молоці з яблуками – це смачна та ароматна страва, яка відмінно підійде для сніданку або вечері, після якої ви довго не відчуєте ненависне почуття голоду. Соковиті шматочки яблука надають оладкам особливого смаку і роблять їх соковитішими.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 7-10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 6-7 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність відправляємо яйце, цукор і зовсім небагато солі.

cbf82b297f67046d84a753b04378f550

Крок 2. Вливаємо тепле молоко.

981de44fe40b69989d8684b11161341f

Крок 3. Всипаємо розпушувач і поступово додаємо просіяне пшеничне борошно.

3f110173ff9f8c68411ef3f6bd8298e2

Крок 4. Перемішавши тісто до однорідності, додаємо невеликі скибочки яблучної м’якоті.

f9dca675f91183dd8fc1c6a0d96178df

Крок 5. Смажимо оладки на олії з двох сторін до красивого золотистого колера.

373ad36a4f3cc58a51f82fcce3a0f096

Крок 6. За бажанням прикрашаємо цукровою пудрою та приступаємо до трапези. Смачного!

51ee5f394bfbe80c3816de7207ad4276

Оладки на молоці з бананами

Оладки на молоці з бананами – це напрочуд смачна і ситна страва, яка стане для вас збалансованим прийомом їжі в будь-який час дня. Свіжі шматочки банана роблять страву м’якою та соковитою, також фрукти насичують оладки неймовірно приємним ароматом, перед яким неможливо встояти.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Банан великий – 1 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 50 мл.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Розламуємо м’якоть банана і викладаємо в миску, розминаємо вилкою до консистенції кашки.

db2b0a38b147091b12f9c846856d4e6a

Крок 2. Вмішуємо у фруктову кашку яйце та молоко.

29767588dd63b7713b519ff57fb80460

Крок 3. У підготовлений склад всипаємо розпушувач і просіюємо борошно.

3d5af3bc757eead08ab933896bb4f99a

Крок 4. Замішуємо тісто.

23acc53def9ad174ae11686366110750

Крок 5. Зачерпуємо масу столовою ложкою і викладаємо на гарячу сковорідку з розпеченою олією.

36cf18c390b59d57d47be5638b64d09d

Крок 6. Підрум’янюємо з двох боків та подаємо до столу. Приємного чаювання!

79ea7e9e378fa573b5c53bcb86fedbf4

Оладки на молоці з сиром

Оладки на молоці з сиром – це простий та ніжний рецепт, який дозволяє приготувати соковиті та ароматні оладки з додаванням сиру. Цей кисломолочний продукт насичує страву неймовірно м’якою текстурою, яка буквально тане в роті.

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор очеретяний – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Молоко коров’яче – 70 мл.
  • Борошно – 3 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Висипаємо сир у глибоку ємність, потім відправляємо яєчний жовток.

d31dacf7471ac652a9590b3b31a752bb

Крок 2. Додаємо коричневий цукор та молоко.

21b64671baa7a07fc711de8fd96e57cf

Крок 3. Всипаємо борошно, яке просіяли, і перемішуємо інгредієнти ручним вінчиком.

6c227a9ba322ec093243965677413d34

Крок 4. Білок злегка підсолюємо та збиваємо до стабільних піків, не поспішаючи вмішуємо у тісто.

34917f4a93c78d386e5e33b70b470526

Крок 5. Обсмажуємо оладки на олії на мінімальному полум’ї 4 хвилини.

dcd3ad103ed1205c9007e6659fde843a

Крок 6. Перевертаємо, накриваємо кришкою та засікаємо три хвилини. До столу подаємо «з запалу, зі спекою». Готуйте та отримуйте задоволення!

66b560ae7b9e1679652fc69a828b4bc1

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал