Салат з крабовими паличками та пекінською капустою – 7 простих та смачних рецептів з покроковими фото

Салат з крабовими паличками та пекінською капустою – це популярне частування, яке готується досить просто. Сьогоднішня добірка складається з найпростіших рецептів, які не потребують на приготування багато часу. Тільки в деяких варіантах знадобляться відварені яйця, інші рецепти не потребують термічної обробки продуктів. Тому збирання смачних салатів займе мінімальну кількість часу.

Салат з крабовими паличками, пекінською капустою, яйцем, огірком та кукурудзою

Салат з крабовими паличками, пекінською капустою, яйцем, огірком і кукурудзою є соковитою яскравою закускою, яка готується елементарно. Нескладне виконання салату зможе повторити будь-який, незважаючи на кулінарний досвід. Відварити яйця і нарізати решту складових під силу навіть підлітку.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста –400 гр.
  • Крабові палички – 200 гр.
  • Огірки свіжі – 100 гр.
  • Консервована кукурудза –120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Майонез – до смаку.

Процес приготування:

  1. Очистивши капусту від зів’ялого листя, нарізаємо «пекінку» смужками.

  2. Миємо яйця і варимо до крутого стану. Остудивши та очистивши, нарізаємо кубиками. Розмір визначаємо самостійно.

  3. Звільнивши крабові палички від упаковки, ріжемо на кубики.

  4. Промитий та обсушений огірок нарізаємо четвертинками.

  5. У місткій чаші з’єднуємо підготовлені інгредієнти. Промиту зелень дрібно кришимо і відправляємо до інших компонентів. Засипаємо кукурудзу, попередньо звільнивши та струсивши від рідини. Висипаємо сіль і додаємо майонез, за бажання замінивши сметаною або грецьким йогуртом.

  6. Об’єднуємо вміст салатника.

  7. Подаємо яскраву закуску порційно. Смачного!

Салат з крабовими паличками, пекінською капустою та помідорами

Салат з крабовими паличками, пекінською капустою та помідорами виходить ароматним та надзвичайно апетитним. Салат готується буквально за 15 хвилин, які знайдуться навіть у найзайнятішої людини. Нескладний рецепт ніколи не підводить і рятує, коли потрібно в короткий термін приготувати смачне частування.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 200 гр.
  • Крабові палички – 200 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез/грецький йогурт – 100 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Кріп – 10 гр.

Процес приготування:

  1. Звільняємо «пекінку» від зів’ялого листя. Промивши та обсушити пекінську капусту, нарізаємо смужками та складаємо у салатник.

  2. Попередньо розморозивши крабові палички та звільнивши від оболонки, довільно нарізаємо та висипаємо до капусти.

  3. Промиті та обсушені помідори розрізаємо на кубики, попередньо вирізавши плодоніжку. Кладемо до інших продуктів. Якщо помідор рідкий, видаляємо насіння, залишаючи тільки м’якоть. Відкидаємо на сито або промакуємо вологу серветками. Якщо цього не зробити, постоявши, салат стане рідким і втратить привабливість.

  4. Солимо та перчимо. З часнику зчищаємо лушпиння і промиваємо. Підготовлений часник подрібнюємо і додаємо до салатника. Його кількість регулюємо самостійно. Заправляємо салат майонезом або більш дієтичного варіанту використовуємо грецький йогурт. Якщо подобається магазинна заправка, робимо майонез самостійно.

  5. Промиті гілочки кропу обсушуємо і шаткуємо якомога дрібніше. Відправляємо до салату. На розсуд використовуємо іншу зелень. Для різноманітності можна взяти кілька пір’я зеленої цибулі та пару гілочок петрушки.

  6. Перемішуємо салат, щоб компоненти «одружилися» та рівномірно просочилися.

  7. Сервіруємо запашну закуску та подаємо. Смачного!

Крабовий салат з пекінською капустою та ананасом

Крабовий салат з пекінською капустою та ананасом виходить соковитим і неймовірно апетитним. Яскраве поєднання простих інгредієнтів сподобається всім шанувальникам оригінальних закусок. Солодкі ананаси та кукурудза надають пригощенню незвичайного після-смаку.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста –500 гр.
  • Крабові палички – 100 гр.
  • Ананаси консервовані – 0,5 банки.
  • Кукурудза консервована – 4 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Майонез/сметана – до смаку.
  • Яйце – 3 шт.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти.

  2. З капусти прибираємо мляві листи. Відрізавши необхідну частину, обполіскуємо та прибираємо вологу. Тонко шаткуємо та перекладаємо в об’ємну чашу. Знявши упаковку з крабових паличок, нарізаємо кубиками. Кладемо до капусти. Промиваємо курячі яйця та ставимо варитися. Довівши їх до стану круто, відключаємо нагрівання. Остуджуємо та звільняємо від шкаралупи. Нарізаємо кубиками та перекладаємо до інших компонентів.

  3. Відкоркувавши банку консервованої кукурудзи, відсипаємо 4 столові ложки з гіркою прямо в салат.

  4. Відкривши банку консервованих ананасів, нарізаємо кубиками такого самого розміру, як крабові палички. Кладемо в салат. Якщо ананаси вже різані, залишаємо у такому вигляді. Спосіб нарізки всіх складових визначаємо за власним бажанням.

  5. Солимо салат та заправляємо майонезом. Занадто жирний майонез замінюємо менш жирним або заправляємо сметаною.

  6. Перемішуємо та даємо трохи просочитися.

  7. Готовий салат сервіруємо та за бажанням прикрашаємо. Смачного!

Салат з крабовими паличками, пекінською капустою та креветками

Салат з крабовими паличками, пекінською капустою та креветками є смачним яскравим частуванням. Страва виглядає апетитно та привабливо. Салат готується максимально просто і не вимагає термічної обробки продуктів, що значно скорочує час на збирання яскравої закуски.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста –100 гр.
  • Крабові палички – 100 гр.
  • Консервований ананас – 80 гр.
  • Креветки –100 гр.
  • Майонез/грецький йогурт – 40 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти для яскравого апетитного частування. Якщо використовувати консервований ананас, він надасть салату солодощі. Якщо замінити його свіжим фруктом, закуска набуде іншого смаку, але теж досить цікавий, з приємною кислинкою.

  2. З капустяного качана прибираємо верхні листи, відрізаємо 100 г капусти і шаткуємо смужками. Пересипаємо в об’ємну чашу.

  3. Зі 100 грамів паличок знімаємо упаковку та нарізаємо кубиками. Засипаємо в салатник.

  4. 80 грамів консервованого ананаса нарізаємо кубиком, дотримуючись розмірності з нарізкою крабових паличок. Висипаємо до інших складових.

  5. Звільнивши 100 г креветок від усього непотрібного і видаливши кишкову вену, підрум’янюємо морепродукти на сухій сковороді і висипаємо в салат. Можна використовувати мариновані креветки.

  6. Посоливши і поперчивши, додаємо 40 г майонезу і перемішуємо. Якщо з якихось причин не хочеться використати майонез, заправляємо грецьким йогуртом чи сметаною. Щоб надати пікантну нотку страві, підійде часниковий соус.

  7. Подаємо оригінальну закуску, розклавши порційно або залишивши у загальному салатнику. Порційна тарілку виглядає привабливішою.

  8. Смачного!

Крабовий салат з пекінською капустою та сухариками

Крабовий салат з пекінською капустою та сухариками на своє виконання вимагатиме не більше 20 хвилин. Для закуски можна використовувати як готові сухарики, і приготувати їх самостійно. Усі компоненти дивовижно поєднуються між собою, створюючи смакову гармонію.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 200 гр.
  • Крабові палички – 100 гр.
  • Твердий сир –50 гр.
  • Сухарики – 50 гр.
  • Кукурудза консервована – 2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 2 ст.

Процес приготування:

  1. Промиту та обсушену пекінку нарізаємо середніми по ширині смужками.

  2. Звільнивши крабові палички від упаковки, нарізаємо кубиками.

  3. Пшеничний хліб нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці або сухій сковороді до стану сухариків. Як що немає бажання, беремо покупні сухарики без добавок. Підійдуть як пшеничні, і житні.

  4. Крупно натираємо на тертці 50 г твердого сиру. Салат набуде яскравішого смаку, а «Моцарелла» зробить його нейтральним за смаком.

  5. У глибокій чаші збираємо салат із заздалегідь підготовлених компонентів. Консервовану кукурудзу зливаємо через сито і даємо зайвій волозі стекти, щоби сухарики не розмокли. Висипаємо у салат.

  6. Додаємо подрібнений часник та заправляємо майонезом.

  7. Добре перемішуємо. Пробуємо і якщо достатньо солі, додаємо її. Ще раз перемішуємо салат.

  8. Подаємо соковиту закуску до обіднього столу, попередньо розклавши по порціях, використовуючи кільце для збирання закусок. Смачного!

Салат з крабовими паличками, пекінською капустою та горошком

Салат з крабовими паличками, пекінською капустою та горошком – це приголомшлива закуска, максимально швидка та проста у виконанні. Салат виглядає привабливо і прикрасить не лише сімейний обід, а й гідно виглядатиме на святковому заході. Нехитре складання салату займе лише 20 хвилин.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста –300 гр.
  • Крабові палички – 150 гр.
  • Горошок консервований – 5 ст.
  • Зелень –30 гр.
  • Сметана – 3-4 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Спираючись на рецептуру, готуємо інгредієнти. Звільняємо від плівки крабові палички. Ополіскуємо зелень, капусту та обсушуємо. З горошку зливаємо аквафабу (розсіл, у якому знаходиться горошок). Консервований горошок можна замінити свіжим або взяти заморожений на власний розсуд.

  2. Дорубавши тонкими смужками капусту, складаємо в ємність із високими бортиками.

  3. Крабові палички за потребою заздалегідь дістаємо та даємо розтанути, розрізаємо на кубики або так, як подобається. Спосіб нарізки не має значення та не вплине на смакові якості салату.

  4. До капусти висипаємо зелений горошок та крабові палички.

  5. Дрібно кришимо промиті гілочки петрушки та кропу. Можна додати кілька пір’я зеленої цибулі, надавши салату більш насичений смак. Чим різноманітніша зелень, тим яскравіші смакові якості.

  6. Перекладаємо подрібнену зелень до решти складових. Присипавши сіллю та перцем, приправляємо інгредієнти майонезом або сметаною. Або беремо обидва інгредієнти, поєднавши в однакових пропорціях. Жирність продуктів визначаємо самостійно. Контролюємо кількість солі, у горошку, паличках та майонезі вона вже є.

  7. Перемішавши закуску, розділимо її по порціях або перекладаємо у загальний салатник.

  8. На свій розсуд прикрашаємо частування та подаємо до столу. Смачного!

Салат з крабовими паличками, кальмаром та пекінською капустою

Салат з крабовими паличками, кальмаром та пекінською капустою готується за 15 хвилин і виглядає по-весняному свіжо. Як заправка для закуски використовують олію та сік лимона, не надає закуску тяжкості. Таке частування легко впишеться в низькокалорійне меню і підійде всім, хто тримає форму, контролюючи споживані калорії.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста –100 гр.
  • Крабові палички – 100 гр.
  • Огірки свіжі – 60 гр.
  • Кальмари мариновані – 80 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лимонний сік – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Викладаємо продукти на робочий стіл.

  2. Видаливши верхні листи та відрізавши 100 грамів капусти, обполіскуємо та обсушуємо її зручним способом. Ріжемо «пекінку» соломкою середнього розміру та складаємо в ємність.

  3. Промитий і насухо витертий свіжий огірок ріжемо довільними сегментами та перекладаємо до порізаної капусти. Свіжий огірок зробить салат ароматнішим. Якщо взяти маринований огірок, закуска набуде більш пікантного відтінку.

  4. Звільнивши 100 г крабових паличок від оболонки, нарізаємо кружальцями середньої товщини. Надсилаємо до раніше нарізаних компонентів.

  5. 80 грамів маринованих кальмарів довільно нарізаємо, дотримуючись розмірності нарізки з іншими складовими. Кладемо в салатник. Можна використовувати свіжі, попередньо оброблені та ошпарені окропом, кальмари.

  6. Поливаємо салат соком лимона та приправляємо соняшниковою олією. Посипаємо перцем та сіллю. Спочатку можна змішати всі компоненти для заправки, після чого полити салат. Добре перемішавши, подаємо на стіл.

  7. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал