Як варити гречку правильно – 9 рецептів розсипчастої каші на воді в каструлі, мультиварці

Як варити гречку – здавалося б, що може бути простіше. Однак не всі можуть похвалитися умінням правильно варити гречану крупу. Гречка – найперша страва, яку люди починають готувати, вступаючи в доросле самостійне життя. У статті підібрані 9 найлегших і смачних рецептів приготування цієї корисної каші.

Як зварити гречку в мультиварці

Гречку готують в багатьох країнах і всюди по-різному. Хоча ця крупа і є символом повсякденності, але вона не приїдається, крім того, про її користь не перестають повторювати дієтологи. У цьому рецепті ми розповімо, як зварити гречану кашу в мультиварці.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 150 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

1. Гречневу крупу переберіть і промийте. Всипте крупу в чашу мультиварки.

2. Додайте необхідну кількість солі.

3. Влийте холодну воду.

4. Закрийте кришку мультиварки, встановіть режим « Гречка » і чекайте звукового сигналу.

5. Кашу можна відразу подавати на стіл.

Смачного!

Гречана каша в мікрохвильовці

Гречневу кашу можна зварити не тільки в каструлі на плиті, але і в мікрохвильовці. За дуже швидкий час у вас на столі буде чудовий гарнір до м’ясних або рибних страв.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Вода – 0,6 мл.
  • Крупа гречана – 2 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Відзначте необхідну кількість інгредієнтів за списком.

2. Гречку переберіть і промийте в декількох водах.

3. Залийте гречку холодною водою і залиште на 10 хвилин.

4. Після цього додайте олію і перемішайте крупу. Помістіть форму в мікрохвильовку на 5 хвилин.

5. Після звукового сигналу посоліть кашу, додайте вершкове масло, перемішайте і подавайте на стіл.

Смачного!

Дуже смачна гречана каша на молоці

Приготовану за цим рецептом гречану кашу можна подати на сніданок, вона ситна і багата вітамінами. Каша виходить дуже ніжною, її можна зробити солодкої або солоної на свій смак.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 0,5 ст.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Молоко – 3 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Гречневу крупу добре промийте водою.

2. У каструлю влийте молоко і доведіть його до кипіння. Потім всипте гречку.

3. Додайте сіль і цукор.

4. Додайте вершкове масло і варіть кашу на середньому вогні під кришкою 10-15 хвилин.

5. Після цього вимкніть плиту і дайте каші настоятися ще 5-7 хвилин.

6. Гречневу кашу на молоці можна їсти і дітям.

Смачного!

Швидка і проста каша з гречаної крупи з тушонкою

Швидке і ситне страва, яке можна приготувати на обід або вечерю. Гречка з тушонкою виручить, коли не вистачає часу на приготування складних і поживних страв, наприклад, після виснажливого трудового дня.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1,5 ст.
  • Тушонка м’ясна – 0,3-0,5 л.
  • Вода – 3 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Поставте каструлю на вогонь, покладіть в неї трохи жиру з банки з тушонкою.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте напівкільцями і викладіть в каструлю, обсмажте цибулю до прозорості.

3. Далі викладіть в каструлю тушонку.

4. Гречку промийте проточною водою і всипте в каструлю. Влийте необхідну кількість води.

5. Варіть гречку на середньому вогні 20 хвилин, періодично перемішуючи. Потім зніміть каструлю з вогню, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Після цього гречку з тушонкою можна подавати на стіл.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування гречаної каші з грибами

Неймовірно ароматна і смачна гречана каша виходить в поєднанні з грибами. Гриби можна використовувати будь-які: свіжі, заморожені, сушені або консервовані. Така страва підійде навіть для вегетаріанського меню.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хвилин.

порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Крупа гречана – 1 ст.
  • Вода — 2 ст.
  • Олія – для смаження.
  • Перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Цибуля і часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

2. Гриби промийте і наріжте кубиками.

3. На рослинній олії обсмажте цибулю і часник до прозорості.

4. Потім додайте гриби, перемішайте і продовжуйте тушкувати ще 5-7 хвилин.

5. Далі додайте промиту гречану крупу.

6. Влийте воду, посоліть і приправте до смаку, тушкуйте до готовності 15-20 хвилин.

7. Гречневу кашу з грибами подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Смачного!

Як зварити корисну зелену гречку?

Гречана крупа багата корисними речовинами і мікроелементами. Більш корисною, однозначно, є зелена гречка, вона не проходить ніякої термічної обробки. Особливо її вживання показано особам з гаком вагою, порушенням обміну речовин і цукровим діабетом.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Гречка зелена – 0,5 ст.
  • Вода – 1-1,5 ст.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Гречку переберіть і промийте проточною водою.

2. Перекладіть гречку в каструлю, додайте сіль і влийте воду.

3. Як тільки вода закипить, зніміть каструлю з гречкою з плити.

4. Накрийте каструлю кришкою і укутати в теплий плед, де вона дійде до готовності протягом 20-25 хвилин.

5. Готову гречку можна подавати зі свіжими овочами і зеленню.

Смачного!

Простий і смачний рецепт гречаної каші з м’ясом

Страви з гречки корисні і поживні. Гречка – універсальна каша, яку можна подати з м’ясом, грибами або овочами. І до того ж, її завжди можна знайти в найближчому магазині.

Час готування: 80 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 250 гр.
  • М’ясо – 250 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо обмийте і наріжте невеликими кубиками. Обсмажте м’ясо на олії до рум’яної скоринки.

2. Цибулю і моркву дрібно наріжте.

3. Додайте овочі на сковороду до м’яса, перемішайте і продовжуйте смажити. Зажарку посоліть і приправте до смаку.

4. Влийте 100 мілілітрів гарячої води на сковороду і тушкуйте м’ясо з овочами на повільному вогні, поки не випарується волога.

5. Коли м’ясо стане м’яким, додайте гречану крупу, влийте воду з розрахунку до гречки 1 до 2. Готуйте кашу на повільному вогні, до готовності, поки не випарується зайва рідина.

6. Подавайте гречану кашу з м’ясом в гарячому вигляді.

Смачного!

Як зварити гречку з цибулею і морквою?

Варена гречка з цибулею і морквою – бюджетна і дуже корисна страва, яку можна подати в якості гарніру або основної страви. Багата білками крупа, ідеально поєднується з цибулею і морквою, загальний смак прекрасно доповнює вершкове масло.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1 ст.
  • Олія – 2-3 ст.л.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 ст.

Процес приготування:

1. Гречневу крупу переберіть і промийте в декількох водах.

2. Цибулю дуже дрібно наріжте, морква натріть на великій терці.

3. Цибуля і морква обсмажте на олії до напівготовності.

4. На сковороду додайте гречку, перемішайте і смажте 3-4 хвилини. Посоліть страва за смаком.

5. Влийте 2 склянки гарячої води і варіть гречку на середньому вогні 15-20 хвилин.

6. Гречка виходить м’якою і розсипчастою, подавайте її на стіл в гарячому вигляді.

Смачного!

Як зварити гречку – розмазню на воді у каструлі?

Гречка – ідеальна каша, її смак абсолютно не залежить від консистенції. А деяким, навіть більше подобається каша – розмазня, ніж розсипчаста гречка, в якій можна розглянути кожну крупинку.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 10 хв.

порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Гречка – 1 ст.
  • Вода – 3 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

1. Гречневу крупу переберіть і промийте кілька разів під проточною водою.

2. Залийте гречку окропом і залиште на 10-15 хвилин.

3. Окремо в каструлю влийте 3 склянки води і доведіть її до кипіння.

4. Перекладіть гречку в киплячу воду, перемішайте і доведіть до кипіння. Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і варіть гречку півгодини.

5. Через півгодини додайте в гречку сіль і вершкове масло, перемішайте і томіте гречку ще 20-30 хвилин.

6. Гречка-розмазня готова.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал