Торт на Новий 2025 рік – рецепти з фото

Торт на новий рік 2025 – жодне свято не обходиться без “солодкого столу”, новий рік не виняток, тому святкове застілля має на увазі обов’язковим пунктом новорічного меню красивий і смачний торт. Його можна придбати в магазині, але тоді доводиться вірити “ на слово ” терміну придатності і складу продукту. Тому багато господині воліють готувати торти вдома. В цьому випадку ви точно знаєте: з чого і коли був приготований десерт, а також можете надати будь-яку форму і прикрасити готове кулінарний виріб. Випікати торти вдома на Новий рік 2025 буде легко і цікаво, використовуючи поради, рецепти, запропоновані нижче.

6bdfeb313ae03bf96eb9fa63ac38a02c

Які бувають торти?

Класифікація може бути за формою, способом приготування, смаку, кількості ярусів або типу тіста для виробу. Не будемо вникати в тонкощі кондитерської майстерності, а зупинимося на основних типах коржів. Дізнавшись їх характеристику, ви без праці підберете потрібний варіант новорічного частування.

Торти, в залежності від типу коржів, можуть бути:

  • Бісквітними ( пишні, повітряні ).
  • Вафельними ( прості в приготуванні ).
  • Пісочними ( недорогі ).
  • листками.
  • Сирними.

0680f207e15aced807af3aea7bcce20e

Варіацій з видом начинки нескінченно багато:

  • Мед.
  • Шоколад.
  • Фрукти.
  • Сгущенка + какао.
  • Горіхи.
  • Варення.
  • Йогурт і. т.д.

Дуже часто, різні види начинки комбінують. Наприклад: горіхи + шоколад, йогурт + фрукти … Все залежить від смаків господині і її сім’ї.

e7a7ff9d1f5edaa94e4a8784b3e7f66c

Прикраса новорічних ласощів

Існує величезна кількість кондитерських інструментів і пристосувань, призначених для прикраси тортів. Навряд чи має сенс скуповувати їх напередодні свята. Пропонуємо обмежитися більш звичними засобами:

  • Ягоди.
  • Фрукти.
  • Горіхи.
  • Ізюм.
  • Какао-порошок.
  • Шоколад.
  • Желе / мармелад.
  • Кондитерська присипка, цукерки M & D.

Варіанти як прикрасити новорічні святкові торти 2025 дивіться на фото внизу.

029a0fb025b647dce73e0d6fecb2665b

b100095b669c88a639e4f254b2d5eb83

5ddaab961b68c7f6d7e1112ef4a3de9b

Родзинкою і прикрасою столу на Новий рік Кролика стане торт, що імітує форми і колір господаря майбутнього року. За китайським календарем покровителем наступного року стане Чорний Водяний Кролик. Тому дуже вдалою буде ідея оформити торт у вигляді пана Кролика – господаря новорічної ночі.

Торти у вигляді символу 2025 року

Насправді таке оригінальне оформлення легко зробити вдома. Коржі, можуть бути будь-які: приготовані будинки або покупні. Секрет створення кулінарного шедевра криється в покритті коржів кремом, марципанової масою або мастикою з маршмеллоу, щоб надати потрібну форму. Допускається комбінування крему і мастики. Наприклад, тулуб з крему, а ніс, вушка, хвіст з мастики.

85c3b9e90f402d62eb3092fedc117a54

75481ea109e56ad3634f2ad75fd40164

6b9e4718e4a8e2cc1eee52931453517a

893318d6d216086713825a7d2acd39ff

44927ae659b0f2f8c56c901b82914a5f

99e63459b65945077e475064d4d35655

d2ccb2d02d7dcb19e4cb37327444695d

0d44a1d9cdc85345fd6077b12257efe8

bae1aac32d879781ce15040c011fed9a

Іншим варіантом може стати прикраса тільки верхівки: марципановий носик, вушка і очі з родзинок, кавових зерен або круглих шматочків шоколаду.

Як же приготувати мастику з маршмеллоу для новорічного ласощів? Вам знадобиться:

  • Білий зефір маршмеллоу 300 г.
  • Цукрова пудра 230 г.
  • Лимонний сік 1 ст. л.
  • Будь-який харчовий барвник.
  1. Помістити зефір в скляну ємність і додати лимонний сік.
  2. Поставити суміш в мікрохвильову піч на 15-20 сек. Обсяг повинен збільшитися в три рази.
  3. У гарячу масу додати барвник і перемішати. Всипати цукрову пудру і перемішувати до утворення густої маси. Після цього вийняти масу і на столі продовжувати розминати додаючи цукрову пудру. Мастика буде готова тоді, коли перестане прилипати до рук.
  4. Розкачати мастику качалкою в тонкий пласт, загорнути в харчову плівку.

a7c1972e36378b727f67f52701e78027

Зберігати її слід в холодильнику.

З цього матеріалу можна ліпити всілякі декоративні елементи для прикраси новорічного торта або покривати виріб цілком.

Погодьтеся, для дітей оригінальний новорічний торт у вигляді кролика Багса Банні, Кролика Пітера, зайця з мультика « Ну постривай » або кролика Роджера стане справжнім сюрпризом. Придумувати прикраси для святкового десерту вони зможуть разом з вами, власне, як і ліпити декоративні елементи.

2a65f16e786d00f76b5e99777b21196a

cd5ae0d9b580cefe1540a0fc4b9302b8

fefda84613cdedd8c9794d22f4168e04

e26b4cfc895342e10c82c359fd36f71e

a8de7248f9b0748c5f544a96cb5d497f

f6752af9dd4986cca58127bcde7e922a

Простий і швидкий новорічний десерт

Якщо ви ніколи не пробували піч торти будинку, але хочете спробувати навряд чи варто починати з чогось складного, що вимагає досвіду і спеціальних кондитерських інструментів. Крім того, в новорічній метушні зовсім немає часу на експерименти. Складний ярусний десерт може не вийти з першого разу, що засмутить і зіпсує свято. Тому початківцям кондитерам слід звернути увагу на простий рецепт смачного торта з горіхами:

1be12f293b2aded9f6ae15044ae2b0d4

тісто:

  • Борошно 1.5 ст.
  • Цукор 1 ст.
  • Какао 2 ч. л.
  • Яйце 2 шт.
  • Маргарин 200 г.
  • Ядра волоських горіхів 1 ст.
  • Молоко ¼ ст.
  • Сода ½ ч. л.

крем:

  1. Сметана ( домашня ) 0.5 л.
  2. Цукор 1 ст.

76f7a33c061dd2cf861c5882645bd5e3

Приготування:

  1. Для тіста: перемішати цукор, какао, яйця. Додати маргарин ( розм’якшити, але не розтоплювати ).
  2. Всі розтерти і насипати борошно, подрібнені горіхи. Вимісити тісто.
  3. Закип’ятити молоко і всипати в нього соду, перемішати, додати в тісто і ще раз вимісити.
  4. Розігріти духовку до 200-220 ℃. Готовність 10-15 хв. ( перевіряти ступінь готовності слід сірником або зубочисткою ).
  5. Для крему: збити сметану і цукор в міксері.
  6. Корж розрізати на дві частини і красиво оформити краю.
  7. Всю поверхню коржів, включаючи бічні частини, змастити кремом. Сформувати виріб.

1e10b94fef3eaf1793d1f569f41069fd

Обрізки коржів, родзинки, горіхи, какао використовують для прикраси.

Новорічний десерт з фруктами

Цікавою ідеєю на Новий рік 2025 буде торт з фруктами.

Для тіста знадобиться:

  • Борошно 3 шт.
  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 1.5 ст.
  • Мед 1 ст. л.
  • Вершкове масло 30 г.
  • Сода ( гашена ) 1 ч. л.
  • Банан 2 шт.
  • Мандарин 3 шт.
  • Виноград без кісточок 200-300 г.
  • Апельсин 1 шт.

d602b35f130438069903073bd1b9590b

Процес готування:

  1. Розтерти яйця і цукор. Додати соду, мед, масло. Все перемішати і довести до кипіння.
  2. Всипати борошно і замісити тісто. Розділити на 6 частин.
  3. Частини розкачати і випекти на борошні коржі.

крем:

  • Сметана 0.5 кг.
  • Цукрова пудра 3 ст. л.
  • Ізюм ( за бажанням ).

Збити в міксері всі інгредієнти.

c5cc2ee5c694a1cab33c4c7ff3a0ff35

Помадна маса:

  • Цукор 6 ст. л.
  • Какао 5 ст. л.
  • Вершкове масло 120 м.
  • Оцет 0.5 ч. л.

Розвести цукор і какао в 4 ст. л. води. Перемішати, довести до кипіння. Додати масло і оцет.

Збираємо виріб:

Всі коржі обмазуємо кремом і укладаємо між ними фрукти. При цьому з апельсина і мандарин виймаємо кісточки, знімаємо плівки.

edfc40f8dab074e8fc905302db19f437

Верхівку полити помадною масою. Прикрасити новорічний десерт кокосовою стружкою, горіхами, какао і часточками фруктів, поставити на ніч в холодильник, щоб просочився.

Листковий новорічний торт

Лідером такого виду випічки як і раніше залишається “ Наполеон ”. Існує мільйон рецептів приготування цього ласощів. На Новий рік 2025 пропонуємо вам ще один.

Для тіста:

  • Сир 0.5 кг.
  • Цукор 1 ст.
  • Ванілін 1 пакетик.
  • Яйце 2 шт.
  • Сода 1 ч. л.
  • Муки скільки увійде ( щоб тісто не липло до рук ).

e518543a298bf18782dd1a3873176c0b

Змішуємо всі інгредієнти. З отриманого тіста розкочуємо коржі і випікаємо в духовці на деку, посипаному борошном. Коржі акуратно обрізаємо, для додання їм однакової форми. Має вийти 6-7 шт.

Крем:

  • Молоко 1 л.
  • Маргарин / вершкове масло 250 г.
  • Цукор 1.5 ст.
  • Ванілін 1 пакетик.
  • Яйце 2 шт.
  • Борошно 3.5 ст. л.
  • Какао 2 ст. л.

2b87f4a7b6574fc1b7c6441699b9e4e8

  1. Яйця розмішати, додати цукор, ванілін і добре збити міксером.
  2. Додати розм’якшений маргарин, какао і борошно.
  3. Все залити теплим молоком і добре збити міксером.
  4. Ставимо крем на повільний вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи.

Збираємо виріб:

Всі коржі обмазуємо кремом і укладаємо один на одного. Верх десерту прикрашаємо какао-порошком, горіхами, подрібненими залишками коржів.

00b9aa7b30a39208a5a22bc03cf24aca

Форм і видів десерту велика кількість, але королем солодкого столу залишається новорічний святковий торт 2025. Його набувають вже готовим або самостійно роблять вдома. Святковий десерт прикрашають різними матеріалами, включаючи спеціальні мастики для ліплення елементів декору. Вибір моделі, начинки і тіста залежить від смаків і вміння господині. Оригінальним і незвичайним стане десерт, стилізований під тварина – покровителя наступаючого Нового року.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал