Торт “Прага” за ДСТУ – покроковий рецепт приготування

Цей рецепт – справжня знахідка для мене. Наша сім’я дуже полюбила цей рецепт, і він тепер частий гість за нашим столом.

Торт "Прага" за ДСТУ - покроковий рецепт приготування
Я не бачу кращого приводу, ніж приготувати його на Різдвяні свята, для своїх рідних і гостей.

Прага за ДСТУ. Зберігайте ті, хто ще цього не зробив, тому що це шоколадна бобма!

Інгредієнти (з розрахунку на форму 20 см)

Настійно рекомендую використовувати ваги.

Бісквіт:

  • 6 яєць;
  • 150 гр цукру;
  • 115 гр борошна;
  • 25 гр хорошого какао-порошку;
  • 40 г вершкового масла

Крем:

  • 1 жовток;
  • 20 гр води;
  • 120 гр згущенки;
  • 200 гр вершкового масла
  • 1 пакетик ванільного цукру (10 г);
  • 10 гр какао-порошку;

Покриття:

  • Абрикосовий джем 50 гр;
  • Лимонний сік 1 чайна ложка;

Глазур:

  • 80 гр шоколаду;
  • 40 гр вершкового масла

Покроковий рецепт приготування:

  1. Відокремлюємо білки та жовтки.
    Жовтки збиваємо міксером із половиною цукру у тягучий пишний крем.
  2. Білки збиваємо у міцну піну. Посуд має бути сухим і знежиреним. Додаємо цукор. Збиваємо до блиску.
  3. Змішуємо білки та жовтки за допомогою силіконової лопатки. Акуратно вмішуємо борошно, просіяне з какао також за допомогою лопатки. Не вимішуйте довго, це потрібно робити швидко та інтенсивно. Якщо вимішувати довго, то бісквіт погано підніметься.
  4. Розтоплене масло акуратно вливаємо по стінці і швидко перемішуємо також за допомогою лопатки.
  5. Випікаємо у формі 20 см діаметром. При 200 градусах 30-35 хвилин режим верх-низ (попередньо добре розігріти). Дно викладаю фольгою. Форма у мене роз’ємна. Готовий бісквіт остудити на решітці.
  6. Крем. Жовток змішуємо із водою. Проціджуємо. Додаємо згущене молоко і ванільний цукор. Доводимо суміш на невеликому вогні до загустіння. Охолоджуємо.
  7. Збиваємо міксером масло. Додати остиглий сироп. Потім какао. Перемішуємо
  8. Зборка. Ріжемо бісквіт на 3 частини. Кремом добре промазуємо.
  9. Джем підігріваємо (15 секунд в мікрохвильовці) змішуємо з лимонним соком. Обмазуємо боки і верх. Розтопити шоколад з маслом на водяній бані. Добре перемішати, і покрити торт зверху глазур’ю.

На другий день смачніше! Готуйте заздалегідь

Сподобався рецепт? Чекаю ваш улюблений смайл в коментарях.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал
Додати коментар

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:
Натискаючи на кнопку "Відправити коментар", Я даю згоду на обробку персональних даних і приймаю політику конфіденційності