Салат з Черемші – 5 простих рецептів приготування з покроковими фото

Салат з черемші – це яскрава, з часниковим смаком та великою кількістю вітамінів закуска для весняного столу. У різних варіантах салатів черемшу добре доповнюють овочі, яйця і навіть м’ясо з сиром. Черемшу (листя зі стеблами) в салат додають, тільки свіжу і в невеликій кількості, щоб її виражений аромат не сильно заглушив смак інших інгредієнтів.

Черемша по-корейськи з морквою

Черемша по-корейськи з морквою, особливо в сезон збору її, буде у вас смачною гострою закускою до будь-яких страв, і в домашніх умовах готується просто. Гостроту смаку можна регулювати, але закусці потрібно мінімум 2 години для маринування.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Черемша – 1 пучок.
  • Морква середня – 1 шт.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимона – 2 ст.л.
  • Приправа для корейської моркви – 1.5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно пропорції рецепта, всі інгредієнти.

Крок 2. Відокремити черешки Черемші від листя, промити і зробити їх приблизно однакової довжини.

Крок 3. У каструлі скип’ятити воду. Протягом 1-3 хвилин проварити черешки і на друшляку промити холодною водою.

Крок 4. Очищену моркву подрібнити на корейській терці і перекласти в окремий посуд.

Крок 5. До моркви перекласти підготовлену Черемша, насипати сіль з корейської приправою і перемішати.

Крок 6. Нагріти олію, залити нею черемшу з морквою і перемішати ще раз.

Крок 7. Потім все полити соком лимона, перемішати і закуску компактно укласти в банку. Поставити Черемша на 2-3 години в холодильник для маринування.

Крок 8. Після закінчення цього часу, приготовлену черемшу по-корейськи з морквою можна сервірувати до столу. Смачного!

Салат з маринованої черемші

Для салату в різних варіантах виконання відмінно підходить, поряд зі свіжою, і черемша маринована, що зберігає при цьому свої корисні властивості і смак. У цьому рецепті готуємо салат з маринованої черемшею, весняними овочами, яйцем і заправимо олією, що зробить закуску і малокалорійної.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Черемша маринована – 200 гр.
  • Свіжий огірок – 2 шт.
  • Редис – 3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для салату підготувати згідно пропорції рецепта і потрібного вам кількості порцій. Яйця заздалегідь відварити круто і остудити.

Крок 2. Огірки промити, нарізати напів-кружками і перекласти в салатницю.

Крок 3. З маринованої черемші злити маринад, розрізати стебла на шматочки і перекласти в салатницю.

Крок 4. Потім додати до салату тонко нарізаний редис.

Крок 5. Яйця очистити від шкаралупи, дрібно нарізати і додати до решти інгредієнтів. За своїм смаком посипати салат сіллю з чорним перцем, полити олією і ложкою акуратно перемішати.

Крок 6. Приготований салат з маринованої черемшю відразу сервірувати до столу. Смачного!

Салат з Черемші зі сметаною

Салат з Черемші, як самої ранньої і корисної зелені, готують з доповненням різними інгредієнтами і заправками, але найкраще підходить для заправки сметана або інші кисломолочні продукти. Сметана кілька нівелює гостроту черемші, і смак салату робить більш м’яким. У цьому рецепті готуємо салат з Черемші з яйцем, свіжим огірком і зеленою цибулею.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Черемша – 10 гр.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелену цибулю – 4 шт.
  • Сметана – 1.5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом, простий набір інгредієнтів для салату. Відварити круто курячі яйця.

Крок 2. Черемшу промити холодною водою, зрізати частину білих черешків, трохи серветкою видалити зайву вологу і листя нарізати смужками.

Крок 3. Так само дрібно нашаткувати промиті пір’я зеленої цибулі.

Крок 4. Огірок промити і нарізати напів-кружечками.

Крок 5. Відварені круто яйця очистити від шкаралупи і нарізати невеликими кубиками.

Крок 6. Нарізку всіх інгредієнтів перекласти в салатницю, на свій смак додати сіль з чорним перцем і заправити сметаною будь-якої жирності.

Крок 7. Ложкою салат акуратно перемішати і перекласти в порційні салатниці.

Крок 8. Приготований салат з Черемші зі сметаною відразу сервірувати до столу. Смачного!

Салат з Черемші з крабовими паличками

Салат з Черемші з крабовими паличками відмінно доповнить будь-весняний стіл, адже часниковий аромат відмінно поєднується з будь-яким крабовим м’ясом.  У цьому простому рецепті готуємо салат тільки з крабових паличок, Черемші і яєць, хоча його часто доповнюють огірком, цибулею і редисом. Заправляємо салат майонезом.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Черемша – 20 аркушів.
  • Крабові палички – 4 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, простий набір інгредієнтів для салату.

Крок 2. Крабові палички заздалегідь розморозити, звільнити від упаковки і нарізати маленькими кубиками.

Крок 3. Заздалегідь відварені круто яйця очистити від шкаралупи і дрібно нарізати.

Крок 4. Листя черемші добре промити, трохи обсушити серветкою і нашаткувати тонкими смужками.

Крок 5. Нарізку цих інгредієнтів перекласти в салатницю, додати сіль з чорним перцем і трохи майонезу, щоб колір салату зберігся зеленим.

Крок 6. Потім салат акуратно перемішати і на 15 хвилин поставити в холодильник.

Крок 7. Приготований салат з Черемші з крабовими паличками розкласти в порційні салатниці і сервірувати до столу. Смачного!

Салат з Черемші з помідорами

Смачним весняним варіантом салату з черемші, або ведмежого цибулі, може бути у вас черемша з помідорами. У цьому рецепті доповнимо салат яйцем, заправимо оливковою олією і красиво оформимо. Для такого салату береться тільки свіжа черемша.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Черемша – 15 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Оливкова олія – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для салату.

Крок 2. Відваріть круто яйця, остудити в холодній воді, очистіть і розріжте на кружечки.

Крок 3. Черемшу промийте холодною водою і 8 листя наріжте смужками.

Крок 4. Помідори промийте, розріжте на невеликі кубики і перекладіть в окремий посуд.

Крок 5. До нарізки помідорів перекладіть нарізану черемшу, додайте сіль, налийте трохи оливкової олії і акуратно перемішайте.

Крок 6. На порційну салатницю красиво укладіть цілі листя черемші.

Крок 7. Потім на листя укладіть салат з Черемші і помідорів.

Крок 8. Поверх салату красиво розкладіть кружечки яєць. Приготований салат з Черемші і помідорів відразу сервіруйте до столу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал