Суп з перловкою – 9 рецептів приготування з покроковими фото

2ad186b086f13795d859459848964cf3

Як приготувати суп з перловкою? Перлова крупа має велику кількість корисних і поживних елементів. Тому супи з перловкою виходять такими ситними і насиченими до смаку. Їх готують з солоними огірками, грибами, томатами і на будь-яких бульйонах. Беріть на замітку яскраву добірку з дев’яти покрокових рецептів.

Грибний суп з сушених грибів з перловкою

Ароматний домашній суп можна приготувати з перлової крупи і сушених грибів. Блюдо порадує поживними властивостями і насиченим смаком. Подавайте до обіду в колі сім’ї.

Час готування: 1 година

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 0,5 ст.
  • Гриби сушені – 50 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 4 пера.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перловку промиваємо і розпарюємо 30 хвилин. Для цього тримаємо її в друшляку над каструлею з киплячою водою.

b272406ad1f44cfae7eeccfea7befd9c

Крок 2. Сушені гриби також промиваємо і заливаємо двома склянками окропу на 15 хвилин.

ab57e5df711cd23212c43644ff7c721e

Крок 3. Далі грибний настій відокремлюємо від грибів і переливаємо в каструлю. Кип’ятимо, опускаємо сюди крупу і варимо 20 хвилин.

21acbf3155aa223cbc71a0fedd5b5c44

Крок 4. В цей час кубиками ріжемо картоплю, моркву і цибулю. Картоплю відправляємо в суп разом з лавровим листом.

045c76e6849b078d88eafc2135d87f80

Крок 5. У олії обсмажуємо цибулю з морквиною. Після доповнюємо продукти грибами. Тушкуємо ще 5 хвилин.

f59416c314023f30405b4e7808d6df55

Крок 6. Викладаємо обжарку в каструлю. Солимо, доповнюємо спеціями і варимо ще 10 хвилин. В кінці доповнюємо зеленою цибулею.

943e74d31d79e140fbe56e357869e0b3

Крок 7. Апетитний домашній суп готовий!

f8ea19a86934be3be2180b04f458e1ac

Грибний суп з перловкою, картоплею і шампіньйонами

Яскраве рішення для Вашого домашнього обіду – наварити суп з перловою крупою, картоплею і шампіньйонами. Частування вийде ситним і неймовірно смачним. Спробуйте!

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

d78f2f623f3d41ad97aace72861d83da

Крок 2. Перлову крупу слід заздалегідь вимочити в воді. Бажано, потримати не менш трьох годин. Після, продукт відправляємо в каструлю з водою і ставимо на плиту.

83731b9618efe584f39ee506db7f4e3d

Крок 3. Далі подрібнюємо цибулю і перець, натираємо моркву. Смажимо овочі в олії до м’якості.

2d345da38e40a51d2933a3113555ef60

Крок 4. Доповнюємо їх заздалегідь промитими і нарізаними шампіньйонами. Обсмажуємо до готовності.

afe0aa3c44b14f56a9596fa904b68435

Крок 5. Кубиками ріжемо картоплю і кладемо її в каструлю. Солимо до смаку.

81cfa1e328c561cd7c1eba5b690343f4

Крок 6. Коли овоч стане м’яким, опускаємо в заготівлю смажені продукти.

9c77780b23769fdde0fd26af5858c591

Крок 7. Подрібнюємо пучок зелені.

5ae10eee4e7aad02257dd4ec67fd1340

Крок 8. Кладемо її в блюдо разом зі спеціями. Тушкуємо пару хвилин і прибираємо з плити.

914908c147da08b5084fbd8c8a26fae5

Крок 9. Ароматний суп з перловкою, картоплею і шампіньйонами готовий!

2c54bf9479bf8a73082442e147120193

Як зварити рибний суп з перловкою і консервами?

Оригінальна кулінарна ідея для обіду в колі сім’ї – суп з перловою крупою і рибними консервами. Таке частування точно не залишиться непоміченим. Беріть на замітку!

Час готування: 1 година

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 0,5 ст.
  • Сардина консервована – 1 банка.
  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль морська – 1,5 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Крупу заздалегідь вимочуємо в воді до набухання. Можна залишити на ніч. Після, її кладемо в каструлю з водою і ставимо на плиту. Солимо.

219b0cc74ecd6dd34c7a5f2df5f814a6

Крок 2. Картоплю очищаємо і ріжемо кубиками. Занурюємо в каструлю. Варимо до готовності.

4fd7d64d05d43b5184ad87848bdfdc93

Крок 3. Подрібнюємо цибулю з морквою і смажимо їх в олії близько 3-5 хвилин.

126265b0a9201e6f0d1d4e382129e7f3

Крок 4. Сардину розбиваємо на волокна. Кладемо її в заготівлю разом з овочами. Сюди ж вливаємо залишився сік від риби, кладемо перець і лаврушку.

e7c5a4716c3576219ef3f047b3a20dc0

Крок 5. Варимо суп до готовності крупи і картоплі. Вимикаємо вогонь і розливаємо по тарілках!

f113205c848cd5125cb1f0fbe326f6b6

Покроковий рецепт приготування супу з перловкою і куркою

Легкий і яскравий за смаком домашній суп можна приготувати з курки і перлової крупи. Таке блюдо приємно здивує Ваших рідних. Подавайте до обіду з чорним хлібом, сметаною або зеленню.

Час готування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курка на кістки – 350 гр.
  • Крупа перлова – 0,5 ст.
  • Гарбуз – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цибуля-порей – 10 гр.
  • Корінь селери – 10 гр.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі частини заливаємо водою і варимо 5 хвилин після закипання.

61cf5f0d671fbd89d9020639a3e2baca

Крок 2. Зливаємо воду і вливаємо нову. Сюди ж кладемо цибулину в шкірці, два зубчика часнику і спеції. Варимо на слабкому вогні 1 годину.

f5124f27ea6bb5c4e3bea74450aada4b

Крок 3. Через час проціджуємо бульйон, а з кісточок знімаємо м’ясо.

8b7dd0b73dcf606cbb19d6569bad36ac

Крок 4. Перловку вимочуємо в воді 20 хвилин. Після відварюємо її до готовності.

ab9f780ad5a61bbc4511ef56267ae131

Крок 5. У каструлі з’єднуємо крупу, куряче м’ясо, подрібнену цибулю-порей, селера і гарбуз, що залишилися зубчики часнику.

df2eefadf11f077ecbbdad060c318acb

Крок 6. Заливаємо продукти бульйоном, солимо, посипаємо спеціями і ставимо на вогонь. Варимо 15 хвилин і прибираємо з вогню.

669a8e06aa4b57badc01882be041bff5

Крок 7. Суп готовий. Подавати його можна разом зі сметаною і свіжою зеленню.

8e9db472d98a71c67e3ec7044f98794a

Грибний суп із заморожених грибів з перловкою

Смачний домашній суп виходить з перлової крупи і грибів. У готуванні можна використовувати і заморожений продукт. Час на виконання рецепта піде трохи, спробуйте!

Час готування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Гриби заморожені – 250 гр.
  • Крупа перлова – 0,6 ст.
  • Свинина без кістки – 600 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Макарони – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – 2,5 л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину ріжемо невеликими кубиками. Обсмажуємо м’ясо в каструлі з олією 5 хвилин.

d1d4ca88824757b151623190ebccc52a

Крок 2. Заливаємо продукт водою і варимо 15 хвилин, періодично прибираючи піну.

b4db17e18cab22b004fb53b934e8be02

Крок 3. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю.

e67fad8b71d78032918e38c9b4304482

Крок 4. Доповнюємо її порізаною морквою. Тушкуємо до м’якості.

6539050b7d866032ad3126cdc517b6fd

Крок 5. Заморожені гриби розморожуємо. Для цього інгредієнт кладемо в сито, щоб стікала рідина.

7c80e1762ceb9987a17fd248379ad898

Крок 6. Викладаємо гриби до овочів. Тушкуємо до випаровування води.

e0b96f808ea239ec2af4e2a7b0e5e1a5

Крок 7. Доповнюємо масу томатною пастою, розмішуємо і смажимо пару хвилин.

6f9679b27c84e387280e2ee62b5e744f

Крок 8. У киплячий бульйон відправляємо перловку, варимо 15 хвилин.

696d001f57065c8489c431138a115791

Крок 9. Кубиками ріжемо картоплю і відправляємо її в каструлю.

abf9155e6ac8e24e634e177f32719ce1

Крок 10. Занурюємо сюди ж смажені продукти. Солимо, посипаємо спеціями і додаємо лавровий лист.

aca69933d0c53186a326761fc6b43dd8

Крок 11. Кладемо трохи макаронів.

9eb42bfaa566f504f81c0ddb0d387c27

Крок 12. Посипаємо заготівлю зеленню і тушкуємо під кришкою 15 хвилин.

061a446ebff3fd5d81e38b0d9faf4562

Крок 13. Наваристий домашній суп готовий. Пробуйте!

7926431c7e55b63c26766eaea4de3b36

Простий і смачний суп з перловкою і м’ясом свинини

Ситне блюдо для домашнього обіду – м’ясний суп з перловою крупою. Використовуйте в приготуванні ніжну і апетитну свинину, яка забезпечить наварити бульйон. Ваші близькі залишаться задоволені!

Час готування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Крупа перлова – 150 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Крупу заздалегідь заливаємо водою. Можна залишити на ніч.

8cc1c910048f6dc31451e2339bba6930

Крок 2. Свинину заливаємо водою. Відварюємо бульйон, а після дістаємо м’ясо і ріжемо на шматочки. У каструлю відправляємо перловку.

bccecc65197259b0988f6809b0ef7300

Крок 3. Подрібнюємо цибулю з морквою і обсмажуємо їх в олії разом з м’ясом.

52591e4a47ca3681ebbe57492d9fb01c

Крок 4. Картоплю обробляємо кубиками. Кладемо їх до решти продуктів в сковороді, розмішуємо і готуємо 5 хвилин.

1aa2c957c183ab8fa98c8aaacdb20aa0

Крок 5. Солимо, перчимо і поливаємо томатною пастою. Тушкуємо під кришкою ще 5 хвилин.

5db3c2d8c62f26f12990807090eefc95

Крок 6. Кладемо заготівлю в суп. Варимо 15-20 хвилин і прибираємо з плити.

f34bac2e1581fce195886ea7e4ec2f98

Крок 7. Готовий суп розливаємо по тарілках. Подавати до столу можна зі свіжою зеленню.

a9c384276234d3d5d87545bf9d7f57ca

Дуже смачний суп харчо з перловкою

Знаменитий суп харчо можна приготувати з додаванням перлової крупи. Частування вийде наваристим і насиченим за смаком. Подавайте до столу з хлібом або ароматної зеленню.

Час готування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Крупа перлова – 0,5 ст.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок маринований – 3 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Паста томатна – 2ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Цукор – 2 ч.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину нарізаємо, заливаємо водою і варимо 30 хвилин після закипання. Солимо до смаку.

fd3f95cacd6e13607baa4fce903edefa

Крок 2. Викладаємо в бульйон заздалегідь вимочену крупу. Варимо ще 15 хвилин.

8c2f7b39bd63f523985fa2e1b26d9654

Крок 3. Далі кладемо сюди кубики картоплі. Готуємо 25 хвилин.

4805a02a0392597d15d85c7049ea3092

Крок 4. В цей час натираємо солоні огірки.

0ebbd983128904d85a3db048cc88d662

Крок 5. Подрібнюємо цибулю з морквою. Смажимо овочі разом з огірками на олії. Приблизно, 7-10 хвилин.

aaa6c6e07fa687435e0aaecf8f6b33ba

Крок 6. Доповнюємо масу томатною пастою і подрібненими помідорами. Вливаємо трохи води.

1aff44dbcfead66843f4acc9ddb1f584

Крок 7. Солимо, посипаємо цукром, вимішуємо і тушкуємо 5 хвилин.

1ad52b0bcaf83e57e82eceb432d51bc8

Крок 8. Перекладаємо заготівлю в блюдо. Посипаємо спеціями, подрібненим часником і варимо 10 хвилин.

5c4de890f90936a2849aeaaa1ab966c1

Крок 9. Апетитний суп харчо з перловою крупою готовий!

c39c6d5a591459ad3a1d02763b816316

Суп з перловкою на яловичому бульйоні

Яловичина – відмінна основа для домашніх супів. Рекомендуємо доповнити ситний продукт перловкою. Таке частування обов’язково урізноманітнює Ваш обідній стіл.

Час готування 3 години

Час приготування: 1 година

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 ст.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Огірок солоний – 8 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти. Овочі очищаємо. Яловичину ділимо на невеликі шматочки, заливаємо їх водою і варимо близько двох годин. Перловку варимо окремо.

ee3c896f7b0eb154de6c5efdde69580e

Крок 2. Бульйон готовий. Зварену яловичину виймаємо, вона нам знадобиться перед самою подачею.. Нарізаємо картоплю і кладемо її вже в готовий бульйон.

1d5cd0c79b362cd41b3769936ecc3135

Крок 3. У маслі обсмажуємо подрібнену цибулю, моркву і солодкий перець.

59872ed90727ac3cf5a9d87814bb6ecb

Крок 4. Доповнюємо томатною пастою. Вимішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.

d016193122e5c2f5601d6371579c172c

Крок 5. Відправляємо заготівлю в каструлю, коли картопля стане м’якою.

0d3b434a41d4f0bd458f7c5682bd202d

Крок 6. Готову крупу відкидаємо на сито і також викладаємо в блюдо.

411a6d491ed9afea67581b2b593437ef

Крок 7. Солимо наваристий суп, доповнюємо подрібненим кропом і огірками. У кожну тарілку наливаємо суп і доповнюємо його шматочками яловичини. Даємо частування настоятися і подаємо до столу!

fb6444b2fdf17124162daf96f5f56e2c

Як приготувати томатний суп з перловкою?

Яскравий і смачний томатний суп можна приготувати з додаванням перловки. Використовуйте цікаву кулінарну ідею для Вашого обіду. З простим процесом впораються навіть новачки!

Час готування: 1 година 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Бульйон курячий – 1 л.
  • Грудинка копчена – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори у власному соку – 370 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Розмарин сушений- 2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Для подачі:

  • Цедра лимона – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку відварюємо крупу до готовності.

4fc8c6a5ff4919f6a7e307353c75b1e5

Крок 2. Підготуємо інші продукти. Цибуля, морква, грудинку і часник подрібнюємо.

8af0cb3de2879c8dc14d1dcc77df4f53

Крок 3. У каструлі з оливковою олією смажимо грудинку.

316be2203ab6eac546698e3743e14164

Крок 4. Сюди ж кладемо цибулю з морквою. Тушкуємо до їх м’якості.

aa996d430859f5893a8756a5db7fefaf

Крок 5. Доповнюємо масу томатами в соку, часником і лавровими листям. Смажимо ще пару хвилин.

a91ecd035325f85215f824ef1cf7dd5f

Крок 6. Вливаємо в заготівлю гарячий бульйон. Кладемо сюди перловку, всипаємо спеції. Доводимо до кипіння і прибираємо з плити.

e8e4a6481365a4b6be77e0ca9eac0c6b

Крок 7. Для подачі подрібнюємо петрушку з часником. З лимона знімаємо цедру.

cf9a0b3de631d72034f4e1e47bfc6a8b

Крок 8. Вимішуємо продукти між собою.

412834da1b8ac04e96eea5a292f9b4b5

Крок 9. Готовий томатний суп з перловкою розливаємо по тарілках. Подаємо до столу з зеленню, часником і цедрою!

0caf072e0d39fe09e5b6e7b48aaccd78

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал