Помідори вірменчики на зиму в банках – 5 рецептів з покроковими фото

Помідори вірменчики на зиму в банках – це цікавий варіант неймовірно смачної, соковитої і пікантної заготовки, яка нікого не залишить байдужим. Приготувати таке частування можна різними способами. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас в перевіреній добірці з п’яти рецептів з покроковими фото.

Помідори вірменчики без стерилізації на зиму

Помідори вірменчики без стерилізації на зиму нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Готове частування можна подавати до обіднього або святкового столу. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

На 4 півторалітрові банки:

  • Помідори – 4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 250 гр.
  • Перець болгарський – 250 гр.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 20 шт.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Перець чорний горошок – 40 шт.

Для маринаду:

  • Вода – скільки знадобиться.
  • Сіль – 80 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Оцет 9% – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати помідори вірменчики без стерилізації на зиму, підготуємо необхідні продукти. На дно стерилізованих банок кладемо півкільцями цибулі. Укладаємо сюди промиті помідори.

Крок 2. У кожну банку кладемо по лавровому листку.

Крок 3. Заливаємо їх крутим окропом, накриваємо кришками і настоюємо 20 хвилин.

Крок 4. Подрібнюємо в блендері інші овочі і зелень. Отримуємо однорідну яскраву кашицю.

Крок 5. З банок зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром. В цей час по банкам рівномірно розділимо гвоздику і горошини перцю.

Крок 6. У маринад опускаємо перемолоті овочі. Кип’ятимо 5 хвилин і доповнюємо оцтом.

Крок 7. Заливаємо яскравим маринадом помідори в банках. Закриваємо , укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Помідори вірменчики без стерилізації на зиму готові.

Помідори вірменчики на зиму половинками

Помідори вірменчики на зиму половинками – це цікава і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового меню. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,1 л.

Інгредієнти:

На 3 банки по 0,7 літра:

  • Помідори – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Олія – 3 ст.л.

Для маринаду:

  • Вода – 1,5 л.
  • Цукор – 2,5 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати помідори вірменчики на зиму половинками, вибираємо красиві помідори і промиваємо їх під водою. Ділимо на акуратні половинки.

Крок 2. Очищену цибулю обробляємо на товсті півкільцями.

Крок 3. Подрібнюємо промиту і обсушену зелень.

Крок 4. У стерилізовані банки укладаємо невеликий шар помідор.

Крок 5. Закриваємо їх цибулею і зеленню.

Крок 6. Повторюємо шари і наповнюємо банки повністю. Закривати заготівлю повинні половинки помідор.

Крок 7. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю і цукром в кінці вливаємо оцет.

Крок 8. У банки вливаємо по ложці олії. Заливаємо все це гарячим маринадом.

Крок 9. Переставляємо наповнені банки в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 10 хвилин. Дістаємо заготівлю з води. Закриваємо її кришкою, укутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Помідори вірменчики на зиму половинками готові. Забирайте на зберігання.

Зелені помідори вірменчики на зиму

Зелені помідори вірменчики на зиму виходять насиченими до смаку, пікантними, соковитими і апетитними. Ідеальна холодна закуска для вашого свята або званої вечері. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт і дивуйте ваших близьких.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,75 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1 кг.
  • Сіль – 40 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 60 гр.
  • Оцет 9% – 70 мл.
  • Вода – 0,7 л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати зелені помідори вірменчики на зиму, насамперед промиваємо овоч і обробляємо його на акуратні четвертинки.

Крок 2. Подрібнюємо петрушку, часник і гострий перець. Перемішуємо продукти між собою.

Крок 3. У стерилізовану банку шарами укладаємо зелені помідори і гостру заправку.

Крок 4. Кип’ятимо воду з сіллю. Вливаємо в неї оцет і отриманою сумішшю заливаємо нашу заготівлю.

Крок 5. Переставляємо наповнені баночки в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 15 хвилин.

Крок 6. Дістаємо заготівлю з води. Закриваємо її кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Зелені помідори вірменчики на зиму готові. Можна забирати на зберігання!

Помідори вірменчики з часником і зеленню в банках на зиму

Помідори вірменчики з часником і зеленню в банках на зиму кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Готове частування можна подавати до обіднього або святкового столу. Воно порадує вас насиченим смаком і апетитним ароматом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Кріп – 5 гілок.
  • Лист хрону – 1/5 шт.
  • Парасолька кропу – 2 шт.
  • Вода – 300 мл.
  • Цукор – 0,5 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Олія – 0,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 0,5 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати помідори вірменчики з часником і зеленню в банках, промиваємо основний овоч і ділимо його на часточки.

Крок 2. Подрібнюємо зелень і натираємо на терці часник. З’єднуємо інгредієнти в глибокій тарілці.

Крок 3. У стерильну банку кладемо шматок листочка хрону.

Крок 4. Щільно наповнюємо банку помідорами, які чергуємо заготівлею з зелені і часнику.

Крок 5. Закриваємо лавровим листком, парасольками кропу і листком хрону.

Крок 6. Всипаємо сюди цукор, сіль. Вливаємо столовий оцет і олія.

Крок 7. Заливаємо киплячою водою і прикриваємо кришкою.

Крок 8. Переставляємо наповнену банку в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 10 хвилин.

Крок 9. Дістаємо заготівлю з води. Закриваємо її кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Помідори вірменчики з часником і зеленню в банках готові.

Помідори вірменчики з гострим перцем чилі на зиму

Помідори вірменчики з гострим перцем чилі на зиму – це оригінальна і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

На 2 банки по 750 мл:

  • Помідори – скільки увійде.
  • Перець гострий чилі – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Селера – 2 гілки.
  • Кріп – за смаком.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Кислота лимонна – 2 ч.л. без гірки
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Насіння гірчиці – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати помідори вірменчики з гострим перцем чилі на зиму, відміряємо необхідну кількість основного овоча, промиваємо його під водою.

Крок 2. Подрібнюємо зелень, гострі перці, болгарський перець і часник. З’єднуємо продукти в одній мисці.

Крок 3. Додаємо в масу по дрібці солі і цукру, і ретельно перемішуємо.

Крок 4. На кожному помідорі робимо надрізи.

Крок 5. У надріз щільно укладаємо пікантну заготівлю з перців і зелені.

Крок 6. У стерильні банки кладемо лаврове листя і горошини перцю. Викладаємо сюди помідори.

Крок 7. Заливаємо їх окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 5 хвилин.

Крок 8. У каструлю всипаємо сіль, цукор і спеції за смаком.

Крок 9. Заливаємо сухі інгредієнти водою, яку зливаємо з банок. Доповнюємо лимонною кислотою і кип’ятимо.

Крок 10. Заливаємо помідори готовим маринадом. Стерилізуємо заготовки в каструлі з киплячою водою 5 хвилин, після закриваємо кришками і даємо охолонути.

Крок 11. Помідори вірменчики з гострим перцем чилі на зиму готові.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал