Помідори вірменчики на зиму в банках – 5 рецептів з покроковими фото

452a16ac2e12d951d390eaabe70b4e5e

Помідори вірменчики на зиму в банках – це цікавий варіант неймовірно смачної, соковитої і пікантної заготовки, яка нікого не залишить байдужим. Приготувати таке частування можна різними способами. Кращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас в перевіреній добірці з п’яти рецептів з покроковими фото.

Помідори вірменчики без стерилізації на зиму

Помідори вірменчики без стерилізації на зиму нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Готове частування можна подавати до обіднього або святкового столу. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

На 4 півторалітрові банки:

  • Помідори – 4 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Часник – 1 головка.
  • Морква – 250 гр.
  • Перець болгарський – 250 гр.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Перець запашний горошок – 20 шт.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Перець чорний горошок – 40 шт.

Для маринаду:

  • Вода – скільки знадобиться.
  • Сіль – 80 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Оцет 9% – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати помідори вірменчики без стерилізації на зиму, підготуємо необхідні продукти. На дно стерилізованих банок кладемо півкільцями цибулі. Укладаємо сюди промиті помідори.

dd2d8cc1665d6116a3372f3f647e9204

Крок 2. У кожну банку кладемо по лавровому листку.

26b559cbb1738e1bdd038c1273b1e4e8

Крок 3. Заливаємо їх крутим окропом, накриваємо кришками і настоюємо 20 хвилин.

366428da8caa63db938981fd84a983e4

Крок 4. Подрібнюємо в блендері інші овочі і зелень. Отримуємо однорідну яскраву кашицю.

8fb781484d5ee54dc993c321dae67b59

Крок 5. З банок зливаємо воду в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю і цукром. В цей час по банкам рівномірно розділимо гвоздику і горошини перцю.

54967920718c41618bceab9af2886536

Крок 6. У маринад опускаємо перемолоті овочі. Кип’ятимо 5 хвилин і доповнюємо оцтом.

b308eea2181c61eb8518b1c1954c2fb0

Крок 7. Заливаємо яскравим маринадом помідори в банках. Закриваємо , укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

80bf322af6638c4e1d0b7a08c085eacb

Крок 8. Помідори вірменчики без стерилізації на зиму готові.

1bb9571d64aeb046386e4a7d225f49f8

Помідори вірменчики на зиму половинками

Помідори вірменчики на зиму половинками – це цікава і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового меню. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2,1 л.

Інгредієнти:

На 3 банки по 0,7 літра:

  • Помідори – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Олія – 3 ст.л.

Для маринаду:

  • Вода – 1,5 л.
  • Цукор – 2,5 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати помідори вірменчики на зиму половинками, вибираємо красиві помідори і промиваємо їх під водою. Ділимо на акуратні половинки.

6e50a56765ecbd7608608d078c356542

Крок 2. Очищену цибулю обробляємо на товсті півкільцями.

459a0466ca15c057f7bd1a05906d85ea

Крок 3. Подрібнюємо промиту і обсушену зелень.

d364053a023221c03fd43d71dcf9fcb4

Крок 4. У стерилізовані банки укладаємо невеликий шар помідор.

0d07d34421eb2a9afc493c103fb37e45

Крок 5. Закриваємо їх цибулею і зеленню.

af93fded3e334517ca97ea9ac42a6857

Крок 6. Повторюємо шари і наповнюємо банки повністю. Закривати заготівлю повинні половинки помідор.

55974eaad29443c4c96ad797320978d2

Крок 7. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю і цукром в кінці вливаємо оцет.

6bba33dc2d7f6eb2613daac27df90352

Крок 8. У банки вливаємо по ложці олії. Заливаємо все це гарячим маринадом.

36ebec23cc806add38863f28528fc04e

Крок 9. Переставляємо наповнені банки в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 10 хвилин. Дістаємо заготівлю з води. Закриваємо її кришкою, укутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

f9f53b0ce85120264097f772d7203e46

Крок 10. Помідори вірменчики на зиму половинками готові. Забирайте на зберігання.

dc4c9285537e157942bee3ac6f797e91

Зелені помідори вірменчики на зиму

Зелені помідори вірменчики на зиму виходять насиченими до смаку, пікантними, соковитими і апетитними. Ідеальна холодна закуска для вашого свята або званої вечері. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт і дивуйте ваших близьких.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,75 л.

Інгредієнти:

  • Помідори зелені – 1 кг.
  • Сіль – 40 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 60 гр.
  • Оцет 9% – 70 мл.
  • Вода – 0,7 л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати зелені помідори вірменчики на зиму, насамперед промиваємо овоч і обробляємо його на акуратні четвертинки.

5b580d0f44314c14253ed9e0a28dc99f

Крок 2. Подрібнюємо петрушку, часник і гострий перець. Перемішуємо продукти між собою.

e610ef52e992bf16ddef98f896cf064f

Крок 3. У стерилізовану банку шарами укладаємо зелені помідори і гостру заправку.

ea91c69ab292fba36e711e4560fa0960

Крок 4. Кип’ятимо воду з сіллю. Вливаємо в неї оцет і отриманою сумішшю заливаємо нашу заготівлю.

ea326dfd556ea6377c49224760e04146

Крок 5. Переставляємо наповнені баночки в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 15 хвилин.

c592e0ac375f120120f06d6f8342c19f

Крок 6. Дістаємо заготівлю з води. Закриваємо її кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

0a3eaf80ca85783d8b30e183cfa89145

Крок 7. Зелені помідори вірменчики на зиму готові. Можна забирати на зберігання!

b4ce57da9dc0d200f4c265d5981ff357

Помідори вірменчики з часником і зеленню в банках на зиму

Помідори вірменчики з часником і зеленню в банках на зиму кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фото. Готове частування можна подавати до обіднього або святкового столу. Воно порадує вас насиченим смаком і апетитним ароматом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Кріп – 5 гілок.
  • Лист хрону – 1/5 шт.
  • Парасолька кропу – 2 шт.
  • Вода – 300 мл.
  • Цукор – 0,5 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ст.л.
  • Олія – 0,5 ст.л.
  • Оцет 9% – 0,5 ст.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати помідори вірменчики з часником і зеленню в банках, промиваємо основний овоч і ділимо його на часточки.

e57f5b90e920b8f4d257e5816afcc30f

Крок 2. Подрібнюємо зелень і натираємо на терці часник. З’єднуємо інгредієнти в глибокій тарілці.

aaf584f355543f562d2dbe2f3d4512fb

Крок 3. У стерильну банку кладемо шматок листочка хрону.

da4bafcaa810fa4a333ed91a26f913e6

Крок 4. Щільно наповнюємо банку помідорами, які чергуємо заготівлею з зелені і часнику.

340a3687d57baf4da0f928f11204e59b

Крок 5. Закриваємо лавровим листком, парасольками кропу і листком хрону.

7d4c5317061204d6fb08fc0bbe018ea7

Крок 6. Всипаємо сюди цукор, сіль. Вливаємо столовий оцет і олія.

a8082382a32b5a056db3a058bd282610

Крок 7. Заливаємо киплячою водою і прикриваємо кришкою.

abf1cda5148dc8b58f4f6e9ca280bbf3

Крок 8. Переставляємо наповнену банку в каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо до кипіння і стерилізуємо 10 хвилин.

22d6000fa770c2807f2ca1db029df940

Крок 9. Дістаємо заготівлю з води. Закриваємо її кришкою, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

9e0b1b8b812ae9699ea0c283fc5dff12

Крок 10. Помідори вірменчики з часником і зеленню в банках готові.

42605dba60db5e737742be422fb24b9b

Помідори вірменчики з гострим перцем чилі на зиму

Помідори вірменчики з гострим перцем чилі на зиму – це оригінальна і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, ароматним і насиченим за смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

На 2 банки по 750 мл:

  • Помідори – скільки увійде.
  • Перець гострий чилі – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Селера – 2 гілки.
  • Кріп – за смаком.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Сіль – 50 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Кислота лимонна – 2 ч.л. без гірки
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Насіння гірчиці – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати помідори вірменчики з гострим перцем чилі на зиму, відміряємо необхідну кількість основного овоча, промиваємо його під водою.

a32ff913329a6fe8cb7c68e923372605

Крок 2. Подрібнюємо зелень, гострі перці, болгарський перець і часник. З’єднуємо продукти в одній мисці.

f3634bb9810e6f6b47b500ed91f17084

Крок 3. Додаємо в масу по дрібці солі і цукру, і ретельно перемішуємо.

d138a9e03e97b6c13d181f028695fda9

Крок 4. На кожному помідорі робимо надрізи.

dd26e86e369b0f066468a813dd137b19

Крок 5. У надріз щільно укладаємо пікантну заготівлю з перців і зелені.

6ed1b168ad1ad7599447d8b9335c99bb

Крок 6. У стерильні банки кладемо лаврове листя і горошини перцю. Викладаємо сюди помідори.

839a76157e6a58b8f84944735f2bbdc9

Крок 7. Заливаємо їх окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 5 хвилин.

f02c799d9f60ef3f82c5f073f35a8c7c

Крок 8. У каструлю всипаємо сіль, цукор і спеції за смаком.

26a2e5969f39651cd939fc08f06aeb5b

Крок 9. Заливаємо сухі інгредієнти водою, яку зливаємо з банок. Доповнюємо лимонною кислотою і кип’ятимо.

b37fd202022b1188e1eeb40e1dd4a92c

Крок 10. Заливаємо помідори готовим маринадом. Стерилізуємо заготовки в каструлі з киплячою водою 5 хвилин, після закриваємо кришками і даємо охолонути.

bc693e7727dfafa021406ffacbde3237

Крок 11. Помідори вірменчики з гострим перцем чилі на зиму готові.

c614dc84ba920a8e434cc835ed088f4a

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал