Суп з яловичиною – 9 смачних і простих рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Приготувати суп з яловичиною дуже просто! Яловичина – корисний і неймовірно ситний продукт. З неї виходять найнаваристіші та найпоживніші бульйони. Тому пропонуємо приготувати супи з додаванням яловичого м’яса. Оцініть яскраву добірку з дев’яти смачних рецептів із докладним описом процесу. Урізноманітніть Ваше обіднє меню.

Як зварити гороховий суп з яловичиною?

Апетитний і наварити гороховий суп відмінно доповнить яловичина. Така страва ідеально підійде для сімейного обіду. Готуйте його по простому покроковому рецептом, з яким впораються навіть початківці кулінари.

Час готування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 1 година

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Горох – 200 гр.
  • Вода – 1,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 300 гр.
  • Селера – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Петрушка подрібнена – 1 ст.л.
  • Кріп подрібнений – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо бульйон з яловичини, ріпчастої цибулі, однієї морквини і листочків порею. Коли м’ясо стане м’яким, додаємо перець і лавровий лист. На варіння піде, приблизно, 1,5 години.

Крок 2. На рослинному і вершковому маслі обсмажуємо подрібнену моркву, селера і цибуля-порей. Тушкуємо близько 3-5 хвилин.

Крок 3. Після дістаємо м’ясо, остуджуємо і подрібнюємо його.

Крок 4. Бульйон проціджуємо за допомогою сита.

Крок 5. Знову ставимо бульйон на плиту, доповнюємо його м’ясом, овочами, горохом і кубиками картоплі. Солимо і кладемо сюди спеції. Коли горох і картопля стануть м’якими, приєднуємо часник і зелень.

Крок 6. Апетитний гороховий суп з яловичиною готовий. Подаємо його до столу зі сметаною.

Покроковий рецепт приготування супу з яловичиною і локшиною

Оригінальна тарілку для Вашого обіднього столу – суп з яловичиною і локшиною. Таке частування вийде неймовірно ситним і насиченим за смаком. Оцініть яскравий кулінарний рецепт.

Час готування: 2 години 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори у власному соку – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень сушена – за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Олія – для смаження.

Для локшини:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу ставимо відварюватися яловичину. В цей час старанно вимішуємо тісто на локшину з яєць, борошна і солі. Розгортаємо заготівлю, скручуємо в рулет і ріжемо тонкими смугами. Ми залишаємо їх підсихати.

Крок 2. Тонкими напівкільцями обробляємо цибулю.

Крок 3. Морквину натираємо на терці і обсмажуємо в рослинній олії.

Крок 4. Доповнюємо овоч цибулею. Тушкуємо овочі до м’якості і доповнюємо томатами в соку. Тушкуємо ще 6 хвилин на маленькому вогні.

Крок 5. Очищаємо картоплю і обробляємо її тонкою соломкою. Кладемо її в готовий м’ясний бульйон.

Крок 6. Як тільки овоч стане м’яким, опускаємо в заготівлю підсушену локшину.

Крок 7. Доповнюємо масу тушкованими овочами.

Крок 8. Солимо частування і посипаємо спеціями. Готуємо ще три хвилини і вимикаємо плиту.

Крок 9. Насичений яловичий суп з локшиною готовий. Пробуйте!

Простий суп з яловичини з картоплею

Приготувати ситну страву для Вашого обіду дуже просто. Беріть на замітку нескладний кулінарний рецепт супу з яловичини і картоплі. Частування вийде наваристим і смачним.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 150 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Вермішель – 30 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 10 мл.
  • Вода – 700 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі очищаємо від шкірки, м’ясо промиваємо.

Крок 2. Далі м’ясо ріжемо невеликими шматками.

Крок 3. Заливаємо шматочки водою і ставимо на плиту. Трохи підсолюємо.

Крок 4. Частина моркви ріжемо ножем.

Крок 5. Іншу частину натираємо на терці.

Крок 6. Подрібнюємо ріпчасту цибулю.

Крок 7. Обсмажуємо її на сковороді з олією.

Крок 8. Сюди ж кладемо терту моркву.

Крок 9. Тушкуємо овочі до м’якості на помірному вогні.

Крок 10. Кубиками ріжемо очищений від насіння болгарський перець.

Крок 11. Також чинимо і з картоплею.

Крок 12. Через годину варіння м’яса, кладемо в каструлю картоплю.

Крок 13. Коли вміст закипить, доповнюємо його перцем і шматочками моркви.

Крок 14. Як тільки картопля стане м’якою, кладемо сюди вермішель.

Крок 15. Викладаємо і овочі. Страву прибираємо з плити і даємо йому настоятися 10 хвилин.

Крок 16. Простий домашній суп з картоплею і яловичиною готовий!

Квасолевий суп з яловичиною і червоною квасолею

Ситний і вітамінний суп для Вашого обіду виходить з яловичини і червоною квасолі. Яскраве і насичене за смаком частування нікого не залишить байдужим. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Квасоля червона – 200 гр.
  • Капуста квашена – 200 гр.
  • Картопля – 800 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Вода – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину нарізаємо шматками середнього розміру, заливаємо їх водою і ставимо на плиту. Готуємо близько години.

Крок 2. Через годину викладаємо сюди квасоля, яку заздалегідь вимочуємо 3-4 години. Варитися продукт буде близько 30-40 хвилин.

Крок 3. Слідом за квасолею опускаємо в бульйон кубики картоплі.

Крок 4. Коли продукти будуть в напівготовності, відпускаємо в каструлю капусту і варимо ще 10 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо заготівлю засмажкою з моркви, цибулі і томатної пасти. Солимо, перчимо блюдо і тримаємо його на вогні до м’якості квасолі і картоплі.

Крок 6. Апетитний домашній суп готовий. Можна пробувати!

Простий і смачний рисовий суп з яловичиною

Простий в приготуванні і неймовірно смачний суп для Вашого обіду – рисовий з яловичиною. Така страва порадує поживними властивостями і яскравим ароматом. Спробуйте!

Час готування: 2 години 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 1 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Рис – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – для подачі.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Яловичину відварюємо у воді до отримання наваристого бульйону. На це піде приблизно 1,5 години.

Крок 3. Приступаємо до нарізки. Томат подрібнюємо.

Крок 4. Перекладаємо його на сковороду.

Крок 5. З готового бульйону відділяємо один черпак.

Крок 6. Вливаємо його до томата.

Крок 7. Кип’ятимо заготівлю на слабкому вогні пару хвилин. В процесі розминаємо вміст виделкою.

Крок 8. В цей час нарізаємо цибулину.

Крок 9. Кладемо її в томатну масу. Тушкуємо ще 10 хвилин.

Крок 10. Підготуємо рис. Його необхідно гарненько промити у воді.

Крок 11. Готові овочі відправляємо в бульйон.

Крок 12. Слідом викладаємо і рис.

Крок 13. Солимо вміст за смаком.

Крок 14. Посипаємо молотим перцем. Варимо блюдо ще 20 хвилин і прибираємо з плити.

Крок 15. Готовий суп відразу ж розливаємо по тарілках.

Крок 16. Доповнюємо частування сметаною і ароматною зеленню. Можна подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування томатного супу з яловичиною

Яскравий томатний суп виходить особливо поживним з додаванням яловичини. Домашня страва відмінно урізноманітнює Ваше меню і приємно здивує насиченим смаком. Беріть на замітку!

Час готування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Томати у власному соку – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі – 40 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Вода – 1,5 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Зелень – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яловичину і ріжемо її невеликими кубиками.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю, гострий перець і часник.

Крок 3. На кубик ділимо очищений від насіння болгарський перець.

Крок 4. Очищену картоплю ділимо на кубики.

Крок 5. Натираємо моркву на терку.

Крок 6. Яловичину обсмажуємо в олії близько 10 хвилин.

Крок 7. Також підрум’янюємо і моркву.

Крок 8. Доповнюємо морквину цибулею, гострим перцем і часником.

Крок 9. Викладаємо овочі до м’яса. Смажимо 5 хвилин.

Крок 10. Доповнюємо продукти борошном, сіллю і спеціями. Вимішуємо і тушкуємо ще три хвилини.

Крок 11. Заливаємо вміст літром води.

Крок 12. Додаємо картоплю і болгарський перець. Готуємо на слабкому вогні 40 хвилин.

Крок 13. Викладаємо томати в соку і варимо ще 10 хвилин. Вимикаємо плиту.

Крок 14. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі свіжою зеленню!

Як приготувати суп з яловичиною і нутом?

Нут – дуже ситний і корисний продукт. Його можна використовувати для приготування смачного домашнього супу з яловичиною. Відмінна кулінарна ідея для Вашого сімейного обіду!

Час готування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 500 гр.
  • Нут – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень сушена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нут заздалегідь замочуємо в холодній воді 8-12 годин.

Крок 2. Яловичину варимо 1 годину до отримання наваристого бульйону. В кінці процесу солимо до смаку.

Крок 3. З набряклого нуту зливаємо воду. Сам продукт промиваємо під водою.

Крок 4. Коли м’ясо звариться, виймаємо з бульйону яловичину. Остуджуємо і акуратно знімаємо м’ясо з кістки.

Крок 5. Викладаємо в гарячий бульйон нут. Варимо близько години.

Крок 6. Через час кладемо в нього кубики картоплі.

Крок 7. Моркву і цибулю нарізаємо тонкою соломкою. Викладаємо в загальне блюдо.

Крок 8. Викладаємо в масу м’ясо.

Крок 9. Солимо заготівлю і посипаємо спеціями. Доводимо до кипіння і прибираємо з плити.

Крок 10. Домашній суп з яловичини і нуту готовий!

Дуже смачний гречаний суп з яловичиною

Оригінальна частування для Вашого столу – гречаний суп з яловичиною. Таке блюдо приємно здивує Ваших рідних поживністю і яскравим смаком. Забирайте ідею для обіднього меню!

Час готування: 2 години 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 350 гр.
  • Крупа гречана – 80 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Вода – 2 л.
  • Олія – 40 мл.
  • Сіль – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину занурюємо в каструлю з водою до готовності. На це піде, приблизно, 1,5 години. В кінці солимо до смаку.

Крок 2. Гречневу крупу швидко обсмажуємо в прогрітій сковороді.

Крок 3. Подрібнену цибулю смажимо з тертою морквою в рослинній олії.

Крок 4. Кубиками ріжемо картоплю. Відправляємо продукт в готовий бульйон.

Крок 5. Після картоплі викладаємо гречку.

Крок 6. Через 20 хвилин кладемо в каструлю овочі.

Крок 7. Доповнюємо масу спеціями і подрібненим часником. Варимо ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.

Крок 8. В кінці доповнюємо суп свіжою зеленню. Даємо страві настоятися 10-15 хвилин.

Крок 9. Апетитне частування для Вашого обіду готове!

В’єтнамський суп фо бо з яловичиною

Апетитний в’єтнамський суп фо бо з яловичиною готується дуже швидко. Це і відрізняє яскраву кухню Південно-Східної Азії. Порадуйте себе і близьких оригінальним і насиченим за смаком блюдом.

Час готування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Бульйон яловичий – 1 л.
  • Вирізка яловича – 200 гр.
  • Локшина рисова – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Капуста пекінська – 2 листа.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Соус шрірача – 1 ч.л.
  • Масло кунжутне – 1 ч.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Соус рибний – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Бульйон відразу ж ставимо нагріватися на плиту. В цей час обробляємо вирізку тонкими пластинами. Подрібнюємо капусту і зелень. Огірок з морквиною ділимо тонкою соломкою.

Крок 2. У киплячий бульйон кладемо моркву. Варимо три хвилини і додаємо всі три соусу. Додаємо м’ясо і варимо ще дві хвилини. Викладаємо інші продукти. Тримаємо на плиті ще хвилину, вливаємо кунжутне масло і прибираємо з плити. Солимо до смаку.

Крок 3. Окремо відварюємо рисову локшину, як це зазначено на упаковці. Зазвичай на це йде пару хвилин.

Крок 4. Розкладаємо локшину по тарілках і заливаємо її гарячою масою з каструлі.

Крок 5. Яскравий в’єтнамський суп з яловичиною готовий. Відразу ж подавайте до столу і пробуйте!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал