Торт “Дамський каприз” – покроковий рецепт приготування з фото

Дуже ніжний домашній тортик з коржами на сметанному тісті із смачним легким кремом на вершках з вареною згущенкою. Всі коржі торта з різними наповнювачами: меленим маком, шоколадом, чорносливом, родзинками або горіхами. Вибір наповнювача виключно за Вашим бажанням та смаком. Це дуже смачно, рекомендую спробувати!

Інгредієнти:

На 1 корж (всього 4 коржі):

  • Куряче яйце 1 шт
  • Борошно 80 г
  • Сметана 120 г
  • Цукор 120 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Крохмаль 15 г

Додатково для темних коржів:

  • Какао порошок 1 ст. л.

Наповнювачі на 4 коржі:

  • Мелений мак 100 г
  • Курага 100 г
  • Чорнослив 50 г
  • Волоські горіхи 100 г
  • Родзинки 50 г

Для просочення:

  • Сметана 10-20% жирності 500-700 г

Для крему:

  • Вершки 33% жирності 500 мл
  • Варене згущене молоко 1 банку

Торт дамський каприз покроковий фото-рецепт

  1. Першим етапом потрібно спекти 4 коржі. Кожен з них замішувати і випікати потрібно окремо, так як в складі тіста є розпушувач. Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти.
  2. Для темних коржів крім борошна, какао і розпушувача додається какао-порошок.
  3. Збиваємо міксером добіла яйце з цукром.
  4. Додаємо сметану, розмішуємо.
  5. Просіюємо в яєчну суміш сухі інгредієнти, і вимішуємо однорідне тісто.
  6. Далі в замішане тісто додаємо мак, а в інші коржі курагу, волоські горіхи з чорносливом і волоські горіхи з родзинками. Компоненти в коржах можна брати будь-які на свій смак.
  7. Виливаємо тісто в форму для випічки, яку попередньо необхідно вистелити пергаментом, змастити вершковим маслом і притрусити борошном.
  8. Випікаємо коржі один за іншим в попередньо розігрітій до 170-180 градусів в духовці протягом 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
  9. Свіжоспечений корж акуратно дістаємо з форми, і залишаємо на пергаменті остигати.
  10. Щоб коржі вийшли дуже ніжними і вологими, потрібно просочити їх. Для просочення змішуємо сметану з цукровою пудрою.
  11. Знімаємо з охололих коржів пергамент.
  12. Кожен корж розрізаємо уздовж на 2 рівні половини.
  13. Кожен корж змащуємо сметанним просоченням, і залишаємо на 1-1,5 години на столі. За цей час сметана повинна майже повністю вбратися в тісто.
  14. Холодні вершки збиваємо міксером до м’яких піків.
  15. У кілька прийомів вводимо збиті вершки варене згущене молоко, і розмішуємо до однорідності.
  16. Збираємо торт, чергуючи коржі, і промазуючи кожен з них кремом.
  17. Всі коржі, крім верхнього, викладаємо сметанним зрізом вгору. А верхній корж навпаки, кладемо вгору пропеченою стороною.
  18. Верх і боки торта змащуємо кремом, і декоруємо на свій смак.
  19. Торт можна відразу після приготування нарізати на порційні шматки, і подавати до столу. Смачного!

Торт дамський каприз відео-рецепт:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал