Сімейний рецепт: печінковий торт – смачна закуска для святкового столу

Печінковий торт – красива і дуже смачна закуска на святковий стіл.

Сімейний рецепт: печінковий торт - смачна закуска для святкового столу

Інгредієнти:

1. Яйця-5 штук;

2. Сіль, перець – за смаком;

3. Молоко – 220 мл;

4. Печінка-600 г;

5. Борошно – 170 г;

6. Рослинна олія-5 ст. ложок;

7. Ріпчаста цибуля-3 штуки;

8. Морква-3 штуки;

9. Майонез-200 г;

10. Часник-3 зубчики;

11. Зелень – за смаком.

Приготування:

  1. Міксером збийте два яйця спочатку з чайною ложкою сіллю і перцем, а після — з молоком.
  2. Печінку очистити від плівок, промити, пропустити через м’ясорубку і змішати з яєчно-молочною масою. Цей торт можна приготувати зі свинячої, яловичої або курячої печінки.
  3. Засипте борошно і розмішайте, щоб вийшла однорідна маса. Додайте дві ложки олії і перемішайте ще раз. Тісто має нагадувати млинцеве.
  4. Дайте тісту постояти, поки займаєтеся начинкою.
  5. Яйця, що залишилися відваріть круто за 10 хвилин. Остудіть і натріть на крупній тертці. Один-два жовтки залиште для прикраси.
  6. Цибулю подрібніть. Моркву натріть на крупній тертці.
  7. У сковороді розігрійте дві ложки олії. За 5 хвилин обсмажте цибулю до м’якості. Додайте моркву і готуйте все разом ще 7 хвилин. Посоліть і поперчіть.
  8. Остигнуту зажарку змішайте з тертими яйцями.
  9. Сковороду злегка змастіть олією, що залишилося і обсмажуйте печінкові млинці буквально по хвилині з кожного боку, щоб вони підрум’янилися.
  10. Майонез змішайте з пропущеним через прес часником і подрібненою зеленню.
  11. На блюдо покладіть перший млинець і змастіть майонезом. Зверху викладіть рівний шар з начинки. Таким же чином зберіть весь торт.
  12. Готову закуску залиште в холодильнику на пару годин. Перед подачею посипте подрібненим жовтком.

Цей торт порадує гостей за святковим столом!!! Всім приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал