Як приготувати цвітну капусту – 9 швидких, смачних та корисних рецептів з покроковими фото

46ec663af0ba803d80dcdb3121b92dcf

Цвітна капуста — це овоч, який люблять далеко не всі, тому господиням доводиться вдаватися до всіляких хитрощів, щоб догодити всім. Ми розповімо, як легко і швидко посмажити цвітну капусту в хрумкому клярі, запекти в духовці і навіть зварити наваристий суп.

Запечена цвітна капуста з сиром у духовці

Запечена цвітна капуста з сиром у духовці – це апетитне на вигляд та ніжне на смак блюдо. Проте запечена цвітна капуста виходить поживною і ситною. У компанію до такого гарніру можна відварити курячу грудку або запекти рибу.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 15-20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Суміш перців мелена – 0,25 ч.л.
  • Сметана 15% –100 гр.
  • Капуста цвітна – 500-600 гр.
  • Твердий сир – 60 гр.
  • Вода – 1,5-2 л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Петрушка – 4 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Купуйте свіжу цвітну капусту. Якщо ж використовуєте заморожену, читайте упаковку, овочі вже можуть бути бланшованими.

fb52e131dd7d77de86f18b263d833cec

Крок 2. Качан цвітної капусти вимийте під краном і розберіть окремі суцвіття. Ніжки можна зрізати або нарізати їх кубиками і також запекти.

0ac2b04f462b71e23e35fdcf787a6a9e

Крок 3. У каструлю влийте холодну воду, додайте біля чайної ложки солі, перемішайте та поставте на сильний вогонь. Коли рідина закипить, викладіть у неї підготовлену цвітну капусту, проваріть протягом 3 хвилин.

5dddf38ffe39b785f8e38f522156c747

Крок 4. Вміст каструлі вилийте на друшляк, вода стече, а капусту залиште, щоб вона трохи охолола.

12c71c784a40ce286f8d9097598e51ab

Крок 5. Коли капуста буде зварена, можна вмикати духовку, щоб вона прогрівалася. Очистіть один зубчик часнику і дрібно порубайте його ножем. У мисці змішайте сметану з курячим яйцем, часником, щіпкою солі та меленим перцем. Якщо у вас сир дуже солоний, сіль можна не використовувати.

c685d397095cae90dac826df413a7a24

Крок 6. Можна викласти капусту в миску зі сметанним соусом. Або покласти її в жароміцну форму та залити соусом.

0cdfc10546190ab99f977a6625058a13

Крок 7. Твердий сир натріть на великій тертці і розсипте поверх заготовки з капустою.

87f66adf5b9bba5ef4e8a1f37d87ab83

Крок 8. Запікайте цвітну капусту із сиром у духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин.

297f3fcaa2cab913db37c80986c72532

Крок 9. Перед подачею гарячу страву посипте рубаною петрушкою. Смачного!

d557969a64ff606887cfbb2d523deb3d

Маринована цвітна капуста по-корейськи

Маринована цвітна капуста по-корейськи – це чудова пікантна закуска, яку зазвичай подають в охолодженому вигляді. З м’ясом та куркою вона поєднується ідеальним чином. Ви легко своїми руками зможете приготувати цю диво-закуску.

Час приготування: 8-10 ч.30 хв.

Час приготування: 25-30 хв.

Порцій – 7.

Інгредієнти:

Продукти:

  • Морквина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 50 мл.
  • Часник – 4 зуб.
  • Капуста цвітна – 600-700 гр.

Для маринаду:

  • Вода – 1л.
  • Сіль – 1,5 ст.
  • Куркума – 0,3 ч.л.
  • Коріандр мелений – 2 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Цукор пісок – 200 гр.
  • Есенція оцтова 70% – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Паприка мелена – 0,5-1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для закуски вам знадобляться всі спеції зі списку та свіжа цвітна капуста. Вибирайте щільний і пишний качан. Уважно промийте капусту під краном від забруднень і одразу розберіть на суцвіття приблизно однакового розміру.

a53a3512d441580385a09970152afc52

Крок 2. Одну велику морквину помийте від землі та пилу, очистіть та натріть за допомогою спеціальної тертки. У вас має вийти стружка у вигляді тонкою довгої соломки.

5dab807024bcc74761f3cea67efc7c06

Крок 3. В об’ємну миску складіть капусту та морквяну стружку, акуратно перемішайте овочі руками, не приминайте сильно.

f07885e79e0507b7bc95f2ffb2c13faf

Крок 4. Очистіть від лушпиння часникові зубчики. Їх дрібно порубайте ножем або пропустіть через прес. Додайте час до овочів у миску, ще раз перемішайте.

34242129b4ca68d20c66cb9997b92979

Крок 5. У каструлю влийте 1 літр холодної води, поставте ємність на вогонь. Коли рідина закипить, всипте цукор. Перемішайте, щоб він розчинився.

0cbe3859e8a2fa2c9382e22d7a143e0a

Крок 6. Також всипте сіль, мелений червоний та чорний перці, паприку, коріандр, куркуму для кольору. Перемішайте, щоб усі спеції розчинилися у маринаді.

462f8423582578410a5724c28598a0ad

Крок 7. Заберіть каструлю з вогню, влийте в пікантний маринад оцтову есенцію.

412cd271ecc7721d7539ec5ea5d4dfff

Крок 8. Спочатку до овочів влийте рафіновану олію, перемішайте. Потім влийте гарячий маринад.

32b1b015ac478ee705ed6050c4860a50

Крок 9. На цвітну капусту з морквою помістіть плоску тарілку та встановіть зверху гніт у вигляді банки з водою. Капуста буде притиснута пресом, це сприятиме якнайшвидшому маринуванню. Помістіть цю конструкцію на ніч у холодильник.

3a95ae96a4922f27f62cbbfb67825a6b

Крок 10. Мариновану цвітну капусту корейською можна подавати на стіл вже наступного дня. Смак у неї чарівний та не дуже гострий. Смачного!

c95d475593a7cabffdf79a8d3f36f616

Суп-пюре із цвітної капусти

Суп-пюре із цвітної капусти – це оригінальна страва для поживного сімейного обіду. Консистенція у нього виходить кремовою та бархатистою. Крім капусти нам знадобиться картопля, цибуля, часник, вершки, а також зелень та спеції для яскравого смаку.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 25-30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Петрушка – 6 гілок.
  • Вершки – 200мл.
  • Вершкове масло – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Вода –250 мл.
  • Капуста цвітна – 300-350 гр.
  • Лист лавровий – 1-2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Цвітна капуста задає основний смак страві, картопля додасть йому густоти та в’язкості. Почистіть картоплю, цибулю та часник. Усі овочі добре помийте проточною водою.

4ec7954ea96365e33a09c3ddb7e25b76

Крок 2. Картоплю середнього розміру наріжте кубиками чи брусками, як вам більше подобається.

069df3fae7cde2333835e5e584626cd9

Крок 3. Качан цвітної капусти розділіть руками на окремі суцвіття. Ніжки наріжте невеликими кубиками, щоб вони швидше зварилися.

e9b008936de59deda68e55d733a9a4fd

Крок 4. Велику головку цибулі наріжте півкільцями або четвертинками кілець.

8e43101436b7db7e2db48003374bbcb0

Крок 5. Листки петрушки обірвіть з гілочок і наріжте. Часник спочатку крупно наріжте. Потім петрушку та часник дуже дрібно порубайте ножем, щоб вийшла однорідна суміш.

daa8e4c92e70af7a8142b16ef1512e77

Крок 6. Поставте на вогонь каструлю із товстим дном. Розтопіть у ній приблизно столову ложку вершкового масла||. Спочатку обсмажте на олії до прозорості цибулю, посоліть і приправте її.

73705044e6cb49eab78fc240279098de

Крок 7. Далі до пасерованої цибулі додайте кубики картоплі, перемішайте та обсмажте овочі протягом двох хвилин.

a2f1086e49a5b8255ff3e6abe025163e

Крок 8. Після цього влийте воду та доведіть овочеву масу до кипіння. Киньте в бульйон лавровий лист або кілька, якщо вони дрібні. Варіть 10 хвилин на повільному вогні.

f9f92dad01c08ebc5bc4b174dc06ad5b

Крок 9. Через 10 хвилин вийміть з бульйону лавровий лист і влийте вершки, перемішайте.

21f9d518a3eea366641d3abf28a63be7

Крок 10. Далі опустіть у каструлю з бульйоном цвітну капусту, варіть суп до готовності протягом 10-15 хвилин. Слідкуйте, щоб суп сильно не кипів, інакше вершки можуть звернутися.

d2f6f0c3efe2874aff9f8e21a6b393a1

Крок 11. Коли картопля та цвітна капуста будуть готові, можна знімати каструлю з вогню. Далі пюруйте її вміст занурювальним блендером до однорідної кремової консистенції.

3eaf2192aff42fda73be18a168b68863

Крок 12. Крем-суп із цвітної капусти розлийте по тарілках. Кожної порції додайте подрібнену петрушку з часником. Також можна доповнити суп сухариками із білого хліба. Смачного!

2d9d421047d6ebda2d7eb232c1aba3fd

Запіканка з цвітної капусти і яйцем, сиром та сметаною

Запіканка з цвітної капусти і яйцем, сиром та сметаною – це смачна та поживна страва із спокусливим вершковим ароматом. Готувати його нескладно, ви легко зможете запекти овочі на вечерю, вийде ситно, але легко для шлунка.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15-25 хв.

Порцій – 2-3.

Інгредієнти:

  • Сметана – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Сіль – до смаку.
  • Вершкове масло – для змащування форм.
  • Сир напівтвердий – 100 гр.
  • Кріп – до смаку.
  • Капуста цвітна – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо у вас свіжа цвітна капуста, її необхідно трохи проварити. Помийте качан, розберіть на окремі суцвіття. У каструлі закип’ятіть воду, трохи підсоліть її та викладіть суцвіття капусти. Варіть овочі приблизно 3 хвилини. Потім вилийте вміст каструлі на друшляк, залиште капусту в ньому, щоб скло вода.

a84ad13dd4a6028c6ce0eaef84ab52ad

Крок 2. Увімкніть духовку та встановіть температуру 180 градусів. Ми будемо використовувати горщики, але також підійде будь-яка інша відповідна за розміром жароміцна форма. Змастіть горщики вершковим маслом. Розділіть капусту на суцвіття або наріжте ще дрібнішими шматочками. Розкладіть овоч за формами.

2dcd64c45143e68baf8aa74eb136a43b

Крок 3. У миску розбийте куряче яйце, викладіть сметану, додайте подрібнений часник та кріп. Для смаку додайте сіль та мелений чорний перець.

8662ce5cb34720b24b2129adda7e5c33

Крок 4. Сметанний соус перемішуйте до однорідного стану.

3177d5c9e98f7d4623ee2dfe4bfa169d

Крок 5. У рівних кількостях розлийте сметанний соус по формочках. Завершіть заготівлі тертою сирною стружкою.

45de870c9a925ccb20e95ff2093bcaa4

Крок 6. Запікайте цвітну капусту у духовці протягом 10-15 хвилин. Як тільки сирна стружка зверху розплавиться і утворює рум’яну скоринку, можна діставати страву з духовки. Подавайте запіканку з цвітної капусти з яйцем, сиром і сметаною в горщиках, поки страва тепла. Смачного!

971055cf70d67df834ad96e13c26fe0f

Цвітна капуста з куркою в духовці

Цвітна капуста з куркою в духовці – це страва, яка чудово впишеться у будь-який раціон харчування. По-перше, рецепт дуже простий. По-друге, страва виходить ситною, але легкою. По-третє, це дуже вдале поєднання продуктів, що дозволяє отримати дуже смачний результат.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Сметана –150 мл.
  • Часник сушений – 0,3 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Капуста цвітна – 700 гр.
  • Горіх мускатний мелений – 1 щіпка.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Філе куряче – 550 гр.
  • Вода – 4,5л.
  • Сіль – 1,25 ч.л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Чебрець сушений – 0,3 ч.л.
  • Вершкове масло – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте свіжу цвітну капусту, охолоджене куряче філе, курячі яйця, сир та необхідні спеції та олії. Також буде потрібна крижана вода, можна заздалегідь поставити в холодильник для охолодження 2 літри води.

fcbc6d7da4e2a6d6e273d044105d73e3

Крок 2. Качан цвітної капусти розберіть окремі невеликі суцвіття.

8977a706c0d1a2d885ee684c1720f10b

Крок 3. У каструлю влийте 2-2,5 літри води, поставте ємність на вогонь. Коли рідина закипить, всипте чайну ложку солі та викладіть подрібнену цвітну капусту. Варіть овочі від повторного закипання протягом 3-5 хвилин.

6c3b91f658954248d625d49e26e4b399

Крок 4. Після швидкого варіння відразу перекладіть капусту в крижану воду і залиште на кілька хвилин. Потім відкиньте охололі суцвіття на друшляк, щоб скло вода.

a23486a706d02a02847f43f99499a167

Крок 5. Паралельно можна займатися обробкою курячого філе. Наріжте його невеликими кубиками приблизно такого ж розміру, як і суцвіття капусти.

ba7c8f75de321edf5c35bf673389d8b4

Крок 6. М’ясну нарізку перекладіть у миску, всипте чверть чайної ложки солі, всипте мелений чорний перець і влийте столову ложку олії. Перемішайте нарізане філе.

68b1f1dd9c768d4a05c9faab99410a95

Крок 7. Прогрійте на сильному вогні сковороду зі столовою ложкою олії. Потім викладіть на розігріту поверхню куряче філе з миски. Смажте м’ясо на сильному вогні 1-2 хвилини, поки воно не побіліє і не підсмажуватиметься.

6d3600173a793d32ad4866c0a78b048b

Крок 8. Духовку можна також включити, виставити 180 градусів, нехай гріється. Цвітну капусту перекладіть у миску, посипте її чебрецем, часником і додайте щіпку солі. Полийте капусту олією, яка залишилася на сковороді після обсмажування курки, перемішайте.

2ac4665f1af3ae978f306e2c772d9f28

Крок 9. В окрему миску розбийте три курячі яйця, додайте 150 мілілітрів сметані та щіпку мускатного горіха. Добре перемішайте інгредієнти.

3922f942f00399e181f535d2f0c5cd53

Крок 10. Жароміцну форму змастіть вершковим маслом, не так від пригорання, як для аромату. Рівномірним шаром покладіть цвітну капусту.

fd272d2f6fc061473ecc6c128bc35832

Крок 11. Потім на овочі розкладіть обсмажену курку. Далі тонким струмком полийте заготовку сметанною заливкою. Відправте форму в розігріту духовку на 20-25 хвилин.

4744e9e89a9d2e58d36e46511fdb84c9

Крок 12. Натріть на великій тертці сир. Через 25 хвилин дістаньте форму та посипте страву сирною стружкою. Поверніть форму на духовку ще на 5-10 хвилин.

fd30d7d773e0d7cbe2b082581b8e94a0

Крок 13. Смачна страва з цвітної капусти та курки готова. Розкладіть його на порції та подавайте на стіл у гарячому або теплому вигляді. Смачного!

ce5c7212e60799fb220ad9f76e8753d9

Смачний салат з цвітної капусти

Смачний салат з цвітної капусти – ця закуска виходить настільки ситною, що може бути подана як самостійна тарілку. Його поживну основу складають яйця, сир та майонез, а їм на додаток йде легкість цвітної капусти та свіжість огірка.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Майонез – 2 ст.
  • Сіль – до смаку
  • Капуста цвітна – 400 гр.
  • Кріп рубаний – 2 ст.
  • Огірки свіжі – 180 гр.
  • Сметана – 2 ст.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сир напівтвердий – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед вами рецепт салату, який збирається дуже швидко. Наперед для нього необхідно відварити курячі яйця. Для цього покладіть їх у каструлю, залийте холодною водою та помістіть на середній вогонь. Варіть яйця протягом 8-10 хвилин від моменту закипання води.

111dcf17273583e70f726050c6f912a4

Крок 2. Переходимо до цвітної капусти. Невеликий качан добре помийте і розберіть на найдрібніші суцвіття. Можна замочити овочі хвилин на 15 у холодній воді, щоб позбутися нітратів.

d55e583e18aa3ad3eadb967c87efa944

Крок 3. Далі помийте огірки та наріжте їх кубиками, деякі люблять нарізку соломкою, можна і так. Твердий сир натріть на великій тертці або наріжте так само, як і огірки.

1d373194e1dd6762864674c3f78ea136

Крок 4. Курячі яйця, коли вони охолонуть, очистіть від шкаралупи та наріжте кубиками. Усі підготовлені подрібнені продукти змішайте в об’ємній мисці.

5f9866013e96dc441803b03f23b1c4b0

Крок 5. Залишилося тільки додати по парі столових ложок сметани та майонезу, а також рубаний кріп. Ще раз перемішайте салат ложкою та закуска готова. Можете за власним бажанням додати іншу зелень. Посоліть салат до смаку.

6660b83128287a6a997057095b36907f

Крок 6. Готовий смачний салат із цвітної капусти перекладіть у гарну миску, прикрасьте свіжою зеленню та подавайте на стіл. Смачного!

4845158e43ae3fd6b74e0cf7df687ac7

Цвітна капуста в панірувальних сухарях на сковороді

Цвітна капуста в панірувальних сухарях на сковороді – це проста страва із смаком, що запам’ятовується. Усередині овочі виходять м’якими та ніжними, а зверху панірувальні сухарі утворюють щільну хрустку скоринку. Смажену цвітну капусту смачно їсти просто так із соусом або подавати її як гарнір до м’яса.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Сухарі панірувальні – 100-150 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – 2-3 щіпки.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Капуста цвітна – 800-900 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для рецепту вам знадобиться великий качан цвітної капусти, яйця, панірувальні сухарі, спеції та олія для смаження.

7c10da417ed1006f280d3d9614fb97dd

Крок 2. Капусту добре промийте від можливих забруднень, потім розберіть її на суцвіття такого розміру, щоб було зручно їсти за один-два укуси. В окрему миску розбийте курячі яйця і змішайте їх, додавши по щіпці солі та меленого перцю. У другу миску всипте панірувальні сухарі.

0ea6e8a284a29bf7c08dce0f31da5195

Крок 3. Перед обсмажуванням капусту необхідно трохи проварити, щоб вона вийшла м’якшою. В об’ємній каструлі закип’ятіть воду, трохи посоліть її. У киплячу воду викладіть цвітну капусту і проваріть протягом 5 хвилин від моменту повторного закипання.

2b7181c74ed8ad8d0757d2d106100b3b

Крок 4. Поставте на вогонь сковороду та прогрійте її. Потім влийте на розігріту поверхню олію. Кожне окреме суцвіття спочатку вмочуйте в яйці.

b43a032b30ea7df6011d6c61d1b52b2c

Крок 5. Далі обваляйте капусту з усіх боків у панірувальних сухарях і викладіть у розігріту олію. Смажте цвітну капусту з усіх боків до утворення рівномірної рум’яної скоринки.

19c9c617f751da1b92db43bd21a1323b

Крок 6. Готову смажену цвітну капусту в панірувальних сухарях подавайте на стіл відразу після приготування. Для гарної подачі покладіть на тарілку салатні листи, але в них капусту. Смачного!

42eab5754439838c90add868d66c288d

Тушкована цвітна капуста на сковороді

Тушкована цвітна капуста на сковороді – це простий спосіб приготування овочів. У такому рецепті цвітна капуста зберігає максимальну кількість своїх вітамінів і смак виходить натуральним. Такий гарнір цілком можна подати до курки чи риби.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Прянощі – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Капуста цвітна – 1 качан.
  • Зелень – для подачі
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У компанію до цвітної капусти візьмемо ще й пару середніх головок цибулі. Прянощі для страви можете підбирати будь-які, виходячи зі своїх уподобань.

49d1e771f8ac9d2a22c9f325402d97dd

Крок 2. Добре промийте качан капусти під проточною водою і розберіть на окремі невеликі суцвіття. У каструлі закип’ятіть воду і трохи посоліть її. Викладіть розібрану цвітну капусту в киплячу воду і бланшуйте її протягом 1-3 хвилин. Потім відкиньте вміст каструлі на друшляк і дайте воді стекти.

a6077a649dc3b54a6cfd22ce4ad3d05e

Крок 3. Звільніть від лушпиння цибулю, зріжте кінчики з обох боків, обмийте її і наріжте дрібними кубиками.

24f493566b57a711d748b4d8de3909a1

Крок 4. Спочатку добре прогрійте сковороду на вогні. Далі влийте на розігріту поверхню рафіновану олію, розподіліть її по всій площі. Пасеруйте нарізану цибулю до напівпрозорості на помірному вогні.

83099423a93b19a33513a3933f1b9bc8

Крок 5. Після цього перекладіть на сковороду бланшовану цвітну капусту. Смажте овочі, помішуючи лопаткою протягом 5-7 хвилин. Посипте страву спеціями та сіллю до смаку.

14de3c1b42286283467448030c403783

Крок 6. Після того, як капуста буде трохи обсмажена з усіх боків, влийте в сковороду склянку гарячої води та вкрийте її кришкою. Продовжуйте тушкувати овочі на повільному вогні протягом 10 хвилин до м’якості.

a06483fa2c50fdd8a3b00bf30d42a0a1

Крок 7. Смачну тушковану цвітну капусту посипте рубаною зеленню та подавайте на стіл як гарнір. Смачного!

63f897a4c2a4b3203d49090d87b2fd06

Стейк з цвітної капусти в духовці

Стейк з цвітної капусти в духовці – це оригінальна страва, яка точно прикрасить будь-яке гуляння та розігріє апетит у ваших гостей. Ми розповімо, як смачно приготувати та красиво подати цвітну капусту.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 5-10 хв.

Порцій – 2-3.

Інгредієнти:

  • Паприка червона мелена – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – 5 ст.л.
  • Часник гранульований – 1 щіпка.
  • Крихітка хлібна – 5-6 ст.л.
  • Капуста цвітна – 1 качан.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для соусу:

  • Йогурт грецький – 200 гр.
  • Кріп – 5 гілок
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Стейки з цвітної капусти готуються дуже швидко, тому одразу можна увімкнути духовку, щоб вона грілася. Качан цвітної капусти добре помийте, відірвіть зелені листочки і зріжте ніжку, якщо вона дуже довга. Потім наріжте його стейками приблизно 1,5-2 сантиметри завтовшки. Підготуйте лист, застеліть його промасленим пергаментом для випічки. Розкладіть заготовки на деку на невеликій відстані один від одного.

c95c182fd04901be0c13ed7fc2e8b742

Крок 2. У невеликій ємності змішайте сушений часник, мелену паприку та сіль. Також ви можете розширити список спецій улюбленими. Отриманою сумішшю натріть стеки з обох боків, збризкайте їх оливковою олією.

65a3c357fe4420929bf66cb7a7045328

Крок 3. Панірувальні сухарі для стейків можна використовувати готові або зробити хлібну крихту самостійно з підсушеного білого батона або хліба, подрібненого блендером.

6a57a54d39ebd4dc95250582c61f69be

Крок 4. Рясно посипте стейки хлібною крихтою і відправте лист у духовку, до цього моменту в ній вже повинна встановитися температура 180 градусів. Запікайте стейки із цвітної капусти протягом 20-25 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

191a5e5a8ae225f462ab363e6a55e284

Крок 5. Для смачної подачі стейків приготуємо ще соус. У мисці змішайте йогурт, рубаний кріп та пропущений через прес часник. Посоліть і поперчіть соус до смаку, добре змішайте інгредієнти між собою. Подавайте стейки із цвітної капусти разом із соусом. Соус перед подачею можна потримати у холодильнику. Смачного!

76e43da8adb31495561d15ea9a9b9e6f

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал