Котлети – 9 смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Котлети – це проста та дуже смачна домашня їжа з м’яса, птиці або риби. Рецептів котлет безліч. М’ясну страву можна приготувати на пару, посмажити в сковорідці або запекти в духовці. Кожна господиня має свій улюблений рецепт та секрети приготування дивовижної страви. Котлети найчастіше доповнюють гарнірами або їдять зі свіжими овочами. Сьогодні з великим задоволенням ділюся класною добіркою домашніх котлет. Користуйтеся та пригощайте коханих людей.

Котлети з курячого фаршу на сковороді

Котлети з курячого фаршу на сковороді мають шикарною ніжною текстурою. Соковите м’ясне страва готується дуже просто, а виходить мега апетитним і ситним. Курячі котлетки підійдуть до будь-якого гарніру. Особливо вони подобаються маленьким діткам. Блюдо хоч і нежирне, але добре наситить і не зашкодить вашій фігурі.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:            

  • Фарш курячий – 600 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти, зазначені вище. Курячий фарш використовуйте готовий. Але я рекомендую приготувати самостійно. Це не займе багато часу і не складе особливих труднощів. Куряче філе обмийте і промокніть паперовими рушниками, розріжте на частини і перекрутіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері.

Крок 2. Курячий фарш перекладіть в велику миску. Яйце ополосніть, вбийте в миску. Підсоліть і приперчіть. Цибулеві звільніть від лушпиння і мілко наріжте або натріть на терці. Закиньте до фаршу.

Крок 3. Гарненько перемішайте фарш до однорідності. Злегка відбийте його. Якщо фарш вийшов рідкуватим, то додайте столову ложку борошна.

Крок 4. У тарілку насипте сухарі для панірування. З приготованого фаршу скачайте колобочки однакового розміру, приплюсніть. Обваляйте в сухарях з обох сторін.

Крок 5. Чавунну сковорідку помістіть на вогонь, встановивши середній нагрів. Зачекайте, коли сковорода розігріється. Налийте рафіновану олію. Додайте в сковороді котлетки і обсмажте з двох сторін.

Крок 6. Золотисті котлетки перекладіть на тарілку для подачі, задекоруйте на свій розсуд. М’ясне блюдо доповніть улюбленим гарніром або їжте просто так. Кличте до обіднього столу. Їжте смачно! Приємної насолоди!

Рубані котлети з курячої грудки

Рубані котлети з курячої грудки виходять мега ніжними. Відмінний варіант для перекусу. Я часто використовую котлетки для приготування домашніх бургерів. Їх зручно брати в дорогу або на пікнік. Смачно і корисно. Рецепт досить простий і не відніме багато часу.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Сметана / майонез – 110 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед, сполосніть куряче філе і просушіть паперовими рушниками. Озбройтеся гострим ножем і наріжте куряче м’ясо дрібним кубиком. Перекладіть у велику ємність.

Крок 2. Цибулеві і часникові зубчики звільніть від лушпиння і меленько наріжте. Закиньте до фаршу. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску. Підсоліть і приперчіть. Закріпні гілочки сполосніть, струсіть від вологи і меленько наріжте, закиньте до фаршу. Заправити сметаною або майонезом.

Крок 3. Розмішайте, щоб всі інгредієнти добре об’єдналися. Просійте пшеничне борошно. Заново перемішайте до однорідної консистенції.

Крок 4. Товстостінні сковорідку помістіть на вогонь, встановивши середній нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Налийте рафіновану олію. Ложкою викладіть фарш.

Крок 5. Обсмажте з обох сторін до апетитного золотистого кольору. Щоб позбутися від надлишків масла, перекладіть на тарілку, застелене паперовими рушниками або пергаментним папером.

Крок 6. Апетитні котлетки перекладіть на тарілку для подачі. Задекоруйте на свій розсуд. Я подаю зі свіжими овочами і зеленню. При бажанні доповніть улюбленим гарніром. Розділіть по порціях. Подавайте гостям і насолоджуйтеся незвичайним блюдом. Смачного!

Класичні котлети по-київськи

Класичні котлети по-київськи – шедевр, який підкорить вас. Якщо ви не пробували м’ясне блюдо, то багато втратили. Але нічого, вже сьогодні можете надолужити згаяне. Хрустка скоринка і соковита ароматна начинка зводять з розуму. З цією стравою ви перетворите звичайний день в свято.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 кг.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Батон – 1 шт.
  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Олія – 500 мл.

Для начинки:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Лимонний сік – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Сполосніть куряче філе і просушіть паперовими рушниками.

Крок 2. Озбройтеся гострим ножем і розріжте куряче м’ясо на зручні шматки.

Крок 3. Перекрутіть через м’ясорубку. Перекладіть у велику ємність. Підсоліть і приперчіть.

Крок 4. Гарненько перемішайте і відбийте. Затягніть плівкою і поставте в холод.

Крок 5. Тим часом зелень кропу і петрушки сполосніть і струсіть зайву вологу. Нарубайте ножем.

Крок 6. Розм’якшене вершкове масло складіть в ємність. Підсоліть і приперчіть. Пересипте зелень і додайте лимонний сік. Розмішайте до однорідності.

Крок 7. Масляну масу перекладіть в пакет, сформувавши ковбаску. Добре закрутіть і помістіть в морозильник до повного застигання не менше ніж на півгодини.

Крок 8. У невелику мисочку налийте води для змочування рук. На робочу поверхню викладіть трохи фаршу і розподіліть в коржик. Відріжте шматочок вершкової начинки і помістіть в центр.

Крок 9. Змоченими руками сформуйте м’ясні пиріжки. Так зробите з усім фаршем і начинкою. Складіть на деко і помістіть на півгодини в морозильник.

Крок 10. Курячі яйця ополосніть, вбийте в миску. Підсоліть і перемішайте до однорідної консистенції.

Крок 11. Пшеничну борошно просійте в окрему миску. Батон перекрутіть в чаші подрібнювача, щоб вийшла крихта.

Крок 12. Підморожену котлету обваляйте в борошні, занурте в яйце, а потім присипте хлібної крихтою.

Крок 13. Знову занурте в яєчну масу і обваляйте в хлібній крихті. Щільно притискайте, формуючи красиву котлету.

Крок 14. Так зробите з усіма котлетами, знову складіть на деко, і помістіть в холод на 30 хвилин.

Крок 15. У товстостінні каструлю налийте рафіновану олію і добре розігрійте. За однією обсмажте котлети до красивої рівномірної скоринки. Хвилин 5 цілком буде достатньо.

Крок 16. Обсмажені котлети складіть на деко і помістіть в розігріту духовку. Запікайте 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 17. Готові котлети перекладіть на тарілку для подачі. Соковите м’ясне блюдо виходить мега ніжним. Пригощайте домашніх. Приємної насолоди!

М’ясні котлети з фаршу яловичини

М’ясні котлети з фаршу яловичини є неймовірно апетитне блюдо. Котлети це завжди смачно і ситно, та й не потрібно винаходити велосипед. Все гранично просто, головне – вибрати свіжі продукти і приділити час на приготування. Я це роблю раз на тиждень, заготівлі заморожую, і коли потрібно підсмажую, доповнюю улюбленим гарніром і сім’я нагодована!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Свіжа біла булочка – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте спеції. Для приготування котлет я використовую тільки сіль і перець.

Крок 2. Завдяки тому, що я використовую тільки сіль і перець, котлети залишають свій насичений м’ясний смак.

Крок 3. Фарш рекомендую приготувати самостійно. Це не складе особливих труднощів. Шматок м’яса ополосніть і промокніть паперовими рушниками, розріжте на частини і перекрутіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері.

Крок 4. Шматочок батона розламати на частини і складіть в ємність. Залийте холодною водою. Залиште на 5 хвилин. Фарш перекладіть в велику миску. Розмочений батон відправте до фаршу разом з рідиною. Цибулеві і часник звільніть від лушпиння і дрібненько наріжте. Закиньте до фаршу.

Крок 5. Підсоліть і приперчіть. Гарненько перемішайте фарш до однорідної консистенції.

Крок 6. З приготованого фаршу сформуйте котлетки однакового розміру.

Крок 7. Візьміть рафіновану олію.

Крок 8. Чавунну сковорідку помістіть на вогонь, встановивши середній нагрів. Зачекайте, поки сковорода розжариться. Налийте олію.

Крок 9. Помістіть котлетки в сковороду.

Крок 10. Обсмажте з одного боку.

Крок 11. Лопаткою переверніть на другу сторону і підрум’яньте.

Крок 12. Я зазвичай готую з цієї порції в кілька прийомів, так як важливо, щоб котлетки не стикалися один з одним.

Крок 13. Котлети виходять досить соковитими і рум’яними.

Крок 14. Коли котлети зарум’янілі з обох сторін, накрийте кришкою і томіте хвилин 5. Вони пропаряться і повністю будуть готові.

Крок 15. Приготовлені котлети перекладіть на тарілку для подачі. Доповніть улюбленим гарніром або їжте просто так. Насолоджуйтесь апетитним яскравою стравою. Смачного!

М’які і соковиті котлети в духовці

М’які і соковиті котлети в духовці – версія для тих, хто не вживає в їжу смажені страви. Котлети в духовці повністю пропікаються, але при цьому зберігають соковитість. Цей варіант найбільш зручний для тих, хто не хоче стояти біля плити. Досить сформувати м’ясне блюдо, помістити в духовку, набратися терпіння і насолоджуватися смакотою!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Батон – 1 шматочок.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 100 мл.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти. Фарш рекомендую приготувати власними руками. Шматок м’яса обмийте і промокніть серветками, поріжте на зручні шматочки і перекрутіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері.

Крок 2. М’ясний фарш перемістіть в велику миску. Курячі яйця ополосніть, вбийте в миску.

Крок 3. Цибуля очистіть від лушпиння і розділіть на частини. Всипте до фаршу.

Крок 4. Часникові зубчики звільніть від лушпиння. Додайте до фаршу.

Крок 5. Вилийте молочко.

Крок 6. Приправте сіллю, червоним і чорним перчиком. Зелень сполосніть, струсіть від вологи і наріжте, всипте до фаршу. Занурювальним блендером подрібніть до однорідності.

Крок 7. Шматочок батона підсушіть, а потім натріть на терці. Або використовуйте готові сухарі для панірування.

Крок 8. Сухарики додайте до фаршу.

Крок 9. Знову перемішайте.

Крок 10. Деко устеліте пекарським папером і промажте маслом.

Крок 11. З приготованого фаршу скачайте колобочки однакового розміру, злегка пріплюсніте. Додайте на деку. Деко помістіть в духовку, і запікайте котлети 40 хвилин, встановивши температуру 190 градусів.

Крок 12. Підрум’яні котлети перемістіть на тарілку для подачі. Задекоруйте зеленушки. Запрошуйте до трапези сім’ю. Приємної насолоди!

Соковиті котлети з індички на сковороді

Соковиті котлети з індички на сковороді вийдуть у всіх, якщо слідувати цим рецептом. Необов’язково бути поваримоем від бога, щоб смачно нагодувати сімейство. Індичка все-таки вибагливий продукт, який вимагає деяких маніпуляцій, щоб в результаті отримати соковите блюдо. Сьогодні розповім, як домогтися успішного результату.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе індички – 800 гр.
  • Батон білий – 2-3 скибочки.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Індичку обдайте під струменем води і обсушити на серветках, розділіть на шматочки, перекрутіть, скориставшись м’ясорубкою або блендером. Фарш перекладіть в велику миску.

Крок 2. Шматочки батона розламати на частини і складіть в ємність. Залийте водою. Залиште на 5 хвилин. Цибулини позбавте від верхнього шару.

Крок 3. Цибуля розріжте на частини, перекрутіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері. Перекладіть до фаршу.

Крок 4. Розмочений батон відправте до фаршу і вилийте залишилася рідина.

Крок 5. Підсоліть і приперчіть. Приправте спеціями.

Крок 6. Гарненько перемішайте фарш до однорідності.

Крок 7. З приготованого фаршу сліпіть колобочки і придавите долонькою.

Крок 8. Товстостінні сковорідку помістіть на вогонь, встановивши середній нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Налийте рафіновану олію. Котлетки розмістіть на сковороді і обсмажте з одного боку.

Крок 9. Потім переверніть на другу сторону і підрум’яньте.

Крок 10. Влийте трохи води і дайте закипіти.

Крок 11. Знову переверніть котлети.

Крок 12. Закрийте кришкою і вимкніть нагрів. Котлетки пропаряться і будуть дуже ніжними.

Крок 13. Золотисті котлети перекладіть на тарілку для подачі. Доповніть улюбленими овочами або зеленушки.

Крок 14. Або зваріть улюблений гарнір і пригощайте своїх рідних і близьких. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Пожежні котлети — класичний рецепт

Пожежні котлети – класичний рецепт знаком багатьом. Це шикарне блюдо розфарбує ваші будні своєю присутністю. Котлети виглядають чудово і привертають увагу своїм зовнішнім виглядом. Блюдо виходить таким же апетитним, як і виглядає. Лише подивившись на них, течуть слинки.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Батон – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Вершки 20% – 100 мл.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти для шикарних котлет.

Крок 2. Вершкове масло приберіть в холод. Половину батона розріжте на шматочки, а потім розділіть на квадратики.

Крок 3. З другої половини зріжте корочку.

Крок 4. Корочку складіть до хлібних кубиків. М’якоть розламати на частини і складіть в ємність. Залийте вершками. Залиште на 5 хвилин.

Крок 5. Цибулини позбавте від верхнього шару. Цибуля розріжте на частини, перекрутіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері. Складіть в миску.

Крок 6. Куряче філе обдайте під струменем води і обсушити на серветках, розділіть на шматочки, перекрутіть, скориставшись м’ясорубкою або блендером.

Крок 7. Фарш перекладіть до цибулі. Розмочений батон відправте до фаршу і вилийте залишилася рідина. Підсоліть і приперчіть. Натріть холодне вершкове масло. Гарненько перемішайте фарш до однорідності. Затягніть харчовою плівкою і приберіть на годину в холод.

Крок 8. З приготованого фаршу сліпіть колобочки і придавите долонькою. Обваляйте їх в хлібі, злегка придавлюючи.

Крок 9. Товстостінні сковорідку помістіть на вогонь, встановивши середній нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Налийте рафіновану олію. Котлетки розмістіть в сковороді і підрум’яньте з обох сторін.

Крок 10. Котлети перекладіть на деко, застелений пергаментом. Запікайте в розігрітій духовці 20 хвилин, встановивши на перемикачі температури 180 градусів.

Крок 11. Золотисті котлети перекладіть на тарілку для подачі.

Крок 12. При бажанні доповніть апетитним картопляним пюре. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Рибні котлети з минтая

Рибні котлети з минтая виходять мега апетитними. А в поєднанні з ніжним картопляним пюре це просто бомба! Якщо смажена риба давно не приваблює вас, це ваш вихід смачно нагодувати сім’ю і урізноманітнити звичне меню. М’яка і соковита текстура порадує вас і, можливо, навіть здивує.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе минтая – 400 гр.
  • Панірувальні сухарі – для панірування.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Білий хліб – 3 скибочки.
  • Картопляний крохмаль – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Вода – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для дивовижних рибних котлеток. Білий хліб розламати на частини і складіть в ємність. Залийте водою. Залиште на 5 хвилин.

Крок 2. Цибулину звільніть від лушпиння і наріжте півкільцями. Сковорідку помістіть на вогонь, встановивши середній нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Підрум’яньте цибулька на вершковому маслі.

Крок 3. Філе минтая обполосніть і промокніть паперовими рушниками, розріжте на частини і перекрутіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері. Перекладіть до цибулі. Додайте розмочений хліб і крохмаль. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску. Підсоліть і приперчіть. Гарненько перемішайте фарш до однорідності, приберіть в холод на півгодини.

Крок 4. З охолодженого рибного фаршу скачайте колобки однакового розміру, приплюсніть руками. Заготовки запаніруйте в панірувальних сухарях. Додайте на розігрітій сковороді з маслом і обсмажте з двох сторін, накривши кришкою.

Крок 5. Підрум’янілі котлетки розкладіть по порціях. Доповніть улюбленим гарніром або їжте просто так. Прикрасьте зеленушки. Запрошуйте до столу і отримуйте задоволення!

Дуже смачні котлети з щуки

Дуже смачні котлети з щуки піднімуть вам настрій і доставлять масу позитивних емоцій. Складність полягає лише в обробленні риби, а в іншому все простіше простого. Якщо взятися за рецепт вперше, можливо, вам здасться, що це складно. Але коли спробуєте, зрозумієте, що процес коштував того.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Щука – 2,5 кг.
  • Батон – 3 скибочки.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Молоко – 1 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для обсмажування.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть складові для шикарних котлеток з щуки.

Крок 2. Щуку вимийте, відріжте хвіст і голову. З них вийде дивовижна вуха. Згадайте черевце, витягніть нутрощі і промийте під краном. Зніміть шкіру і обробіть тушку на філе. При необхідності скористайтеся пінцетом і витягніть кісточки.

Крок 3. Батон розламати на частини і складіть в ємність. Залийте молоком. Залиште на 5 хвилин.

Крок 4. Філе щуки розріжте на частини і перекрутіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері разом з розмоченим батоном.

Крок 5. Рибний фарш перекладіть в глибоку ємність. Додайте подрібнений часник. Куряче яйце ополосніть, вбийте в миску. Підсоліть і приперчіть.

Крок 6. Цибулину звільніть від лушпиння і дрібненько наріжте.

Крок 7. Сковорідку помістіть на вогонь, встановивши помірний нагрів. Зачекайте, коли сковорода розжариться. Підрум’яньте цибулька на вершковому маслі. Остудіть і перекладіть до рибного фаршу. Гарненько перемішайте фарш до однорідності.

Крок 8. З рибного фаршу скачайте колобки однакового розміру, приплюсніть руками. Заготовки присипте борошном.

Крок 9. Рибні котлети розмістіть в розпеченій сковороді з маслом і обсмажте з двох сторін, накривши кришкою.

Крок 10. Золотисті котлети перекладіть на тарілку для подачі. Доповніть улюбленим соусом або гарніром. Їжте із задоволенням. Приємної насолоди!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал