Млинці на воді класичні – 9 простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото

Млинці на воді – це універсальний продукт для вашого домашнього столу. Апетитні рум’яні млинці можна подавати з гарячими стравами, підливами, наповнювати їх начинками або просто їсти з вершковим маслом або варенням. Для приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку з дев’яти простих та смачних рецептів із покроковими фото.

Тонкі ажурні млинці на воді з дірочками

Тонкі ажурні млинці на воді з дірочками виходять дуже цікавими до смаку та привабливими. Приготувати такі яскраві рум’яні млинці в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої кулінарної добірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 180 гр.
  • Вода –250 мл.
  • Окріп – 250 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску просіюємо необхідну кількість борошна, додаємо сюди цукор.

Крок 2. В окремій мисці з’єднуємо курячі яйця із сіллю.

Крок 3. Збиваємо яйця із сіллю міксером до однорідності.

Крок 4. Вливаємо сюди окріп тонким струменем і продовжуємо збивати.

Крок 5. Поступово всипаємо сюди борошно просіяне невеликими порціями. Продовжуємо працювати міксером.

Крок 6. Далі вливаємо сюди 2 столові ложки олії.

Крок 7. Вливаємо холодну воду та вимішуємо однорідне тісто.

Крок 8. Розігріваємо сковороду для млинців з олією, що залишилася.

Крок 9. Порційно вливаємо сюди тісто та розмазуємо його по всій поверхні сковороди.

Крок 10. Жаримо млинець близько 40 секунд, перевертаємо його та готуємо ще 30 секунд. Так само смажимо й інші млинці.

Крок 11. Тонкі ажурні млинці на воді з дірочками готові. Пригощайтесь!

Пісні млинці на воді без яєць

Пісні млинці на воді без яєць виходять смачними та апетитними. Вони підійдуть для пісного та веганського меню. Обов’язково спробуйте приготувати їх за нашим перевіреним рецептом із покроковими фото. Такі млинці можна подавати разом із гарячими стравами або як самостійне частування.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вказану кількість борошна просіюємо у глибоку миску.

Крок 2. Вливаємо сюди воду тонким струменем. Починаємо перемішувати за допомогою вінчика.

Крок 3. Додаємо сюди цукор, сіль та ванілін. Гарненько перемішуємо.

Крок 4. Вливаємо в тісто олію.

Крок 5. Сюди відправляємо соду.

Крок 6. Перемішуємо тісто до однорідності та утворення бульбашок.

Крок 7. Розігріваємо сковороду і порційно вливаємо сюди тісто, обмазуємо його поверхнею.

Крок 8. Обсмажуємо рум’яні млинці з обох боків.

Крок 9. Пісні млинці на воді без яєць готові. Скоріше спробуйте!

Тонкі млинці на мінеральній воді з дірочками

Тонкі млинці на мінеральній воді з дірочками виходять дуже смачними та привабливими. Такий продукт можна подавати до гарячих обідніх страв або разом із солодкими доповненнями. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вода мінеральна –700 мл.
  • Цукор пісок – 30 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія рослинна – 60 мл. + для змащування сковороди

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти за списком.

Крок 2. У глибоку миску просіюємо вказану кількість борошна.

Крок 3. Додаємо до борошна сіль та цукор. Перемішуємо сухі продукти вінчиком.

Крок 4. Вливаємо сюди половину мінеральної води.

Крок 5. Перемішуємо вміст вінчиком до однорідності та зникнення грудочок.

Крок 6. Підливаємо мінеральну воду, що залишилася, і продовжуємо перемішувати.

Крок 7. Доповнюємо тісто олією та перемішуємо.

Крок 8. Розігріваємо сковороду, змащену олією, і порційно вливаємо сюди тісто. Промазуємо його поверхнею і смажимо до рум’янцю з обох боків.

Крок 9. Таким чином обсмажуємо усі млинці.

Крок 10. Тонкі млинці на мінеральній воді з дірочками готові. Пригощайтесь!

Пишні млинці на воді з дріжджами

Пишні млинці на воді з дріжджами виходять не лише дуже смачними, а й привабливими. Їх можна подавати до столу із солодкими доповненнями, вершковим маслом чи ситними м’ясними підливами. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 6 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. У глибоку миску вливаємо теплу воду, додаємо цукор та перемішуємо для його розчинення.

Крок 3. Сюди всипаємо сухі дріжджі.

Крок 4. Просіюємо в заготівлю вказану кількість борошна.

Крок 5. Перемішуємо все вінчиком до однорідності.

Крок 6. Окремо збиваємо куряче яйце та вливаємо його у загальну заготовку.

Крок 7. Доповнюємо суміш сіллю та олією. Перемішуємо, прикриваємо його харчовою плівкою та залишаємо на 15 хвилин.

Крок 8. Розігріваємо сковороду, змащену олією, і порційно вливаємо сюди тісто. Обсмажуємо з одного боку, перевертаємо та швидко смажимо до рум’янцю з іншого.

Крок 9. Так готуємо всі млинці та перекладаємо їх на плоску тарілку.

Крок 10. Пишні млинці на воді з дріжджами готові. Подавайте до столу!

Заварні млинці на окропі

Заварні млинці на окропі виходять тонкими, рум’яними та привабливими. Такий продукт можна подавати як до солоних страв, так і разом із солодкими доповненнями. Для приготування апетитних млинців беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із нашої кулінарної добірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Вода –100 мл.
  • Окріп – 250 мл.
  • Олія рослинна – 2 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Розбиваємо яйце у глибоку миску. Додаємо до нього сіль та цукор. Збиваємо вінчиком.

Крок 3. Просіюємо борошно з розпушувачем. (Склянка 250 мл.)

Крок 4. Добре вимішуємо вміст до зникнення грудочок.

Крок 5. Тонким струменем вливаємо в заготовку окріп, безперервно помішуючи вінчиком.

Крок 6. Далі в тісто вмішуємо олію і залишаємо її на 15 хвилин.

Крок 7. Обсмажуємо з отриманого тіста тонкі рум’яні млинці, на змащеній олією сковороді. Готуємо по хвилині з кожного боку.

Крок 8. Заварні млинці готові на окропі. Можна куштувати!

Житні млинці на воді

Житні млинці на воді виходять цікавими за смаком, корисними та поживними. Приготувати такі млинці в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та близьких цікавим частуванням.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно житнє – 2 ст.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 6 ст.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сало – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця і вливаємо дві склянки води.

Крок 2. Відразу всю воду не вливаємо. Трохи води залишаємо і підливатимемо пізніше.

Крок 3. Збиваємо яйця з водою до однорідності.

Крок 4. Житнє борошно не рекомендується відразу вводити в рідку суміш. Всипаємо борошно в окрему миску.

Крок 5. Заливаємо склянкою води і добре вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 6. Щоб у цій суміші не було грудок, можна збити за допомогою міксера.

Крок 7. Далі суміш із борошна додаємо в нашу основну заготовку. Продовжуємо збивати.

Крок 8. Тепер сюди всипаємо пшеничне борошно, яке просіяли, і також збиваємо.

Крок 9. Вводимо сюди половину води, що залишилася.

Крок 10. Відразу ж вливаємо олію.

Крок 11. Продовжуємо збивати міксером однорідності.

Крок 12. До отриманого тіста тепер можна додати цукор.

Крок 13. Також всипаємо сюди необхідну кількість солі.

Крок 14. Вводимо решту води.

Крок 15. Збиваємо міксером до однорідності.

Крок 16. Відмірюємо необхідну кількість лимонної кислоти та соди.

Крок 17. Сухі продукти занурюємо у наше тісто.

Крок 18. Збиваємо вкотре до утворення піни.

Крок 19. Розігріваємо сковороду, промазуємо салом і порційно вливаємо сюди млинце.

Крок 20. Перевертаємо заготівлю і таким чином обсмажуємо всі млинці до рум’янцю.

Крок 21. Житні млинці готові на воді. Подавайте до столу та пригощайтесь!

ПП млинці з рисовим борошном на воді

ПП млинці з рисовим борошном на воді – це ідеальне кулінарне рішення для тих, хто стежить за своїм харчуванням та здоров’ям. Смачні низькокалорійні млинці також порадують апетитним виглядом та нескладним кулінарним процесом. Беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 4 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Банан – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, сюди ж відправляємо сіль, воду та шматки банана.

Крок 3. Збиваємо продукти до однорідності.

Крок 4. Тепер сюди додаємо борошно, яке просіяли, соду і продовжуємо збивати.

Крок 5. Розігріваємо сковороду на плиті.

Крок 6. Вливаємо сюди трохи олії.

Крок 7. На прогріту сковороду порційно виливаємо тісто і розмазуємо його поверхнею.

Крок 8. Обсмажуємо млинці з обох боків до рум’янцю.

Крок 9. ПП млинці з рисовим борошном на воді готові. Викладайте на тарілку та подавайте до столу!

Млинці на воді з кукурудзяним борошном

Млинці на воді з кукурудзяним борошном виходять дуже цікавими за смаком та привабливими. Приготувати такі апетитні млинці в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото з нашої кулінарної добірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно кукурудзяне – 4 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Вода – 3 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Всипаємо просіяне кукурудзяне борошно в глибоку миску. Її попередньо просіюємо.

Крок 2. Також сюди додаємо просіяне пшеничне борошно у зазначеній кількості.

Крок 3. Додаємо цукор та трохи солі.

Крок 4. Розбиваємо куряче яйце.

Крок 5. Вливаємо воду.

Крок 6. Вимішуємо однорідне тісто. Порційно вливаємо його в розігріту сковороду та обсмажуємо млинці до рум’янцю з обох боків.

Крок 7. Млинці на воді з кукурудзяним борошном готові. Подавайте до столу!

Покроковий рецепт млинців на воді з яйцями та содою

Покроковий рецепт млинців на воді з яйцями та содою допоможемо вам швидко та легко приготувати апетитне рум’яне частування, яке чудово доповнить ваш домашній стіл. Смачні рум’яні млинці можна подавати до сніданку або як перекус. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Вода –600 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Яйця збиваємо міксером із 500 мілілітрами води.

Крок 3. 100 мл води вимішуємо в чашці з лимонною кислотою.

Крок 4. В окремому посуді перемішуємо борошно, яке просіяли, з сіллю і содою.

Крок 5. Борошняну суміш додаємо в яєчну.

Крок 6. Вимішуємо вміст до однорідності та зникнення грудочок, залишаємо на 20 хвилин.

Крок 7. Потім сюди вливаємо воду з лимонною кислотою та знову перемішуємо.

Крок 8. Вмішуємо в тісто оливкову олію.

Крок 9. Розігріваємо сковороду, змащену олією, і порційно вливаємо сюди тісто. Обсмажуємо млинці до рум’янцю з обох боків.

Крок 10. Тепер у вас є покроковий рецепт млинців на воді з яйцями та содою. Беріть на замітку!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал