Заварне тісто для чебуреків на окропі – 5 рецептів хрусткого пухирчатого тіста

Заварне тісто для чебуреків на окропі – один з кращих варіантів тіста для приготування смачної закуски. Тісто, за рахунок впливу окропу на борошно, завжди виходить еластичним, зручним в роботі, добре тримає начинку і найголовніше – з такого тіста у чебуреків буде рум’яна хрустка скоринка. Інгредієнти для тіста прості: борошно і вода.

Тісто для чебуреків на окропі з яйцем і олією

Вам пропонується простий і хороший рецепт замісу тіста для чебуреків – на окропі і з додаванням яєць і олії. Окріп підсилює виділення борошном клейковини, що надає тіста м’якість, еластичність, міцність, а після смаження – пухирчастість і хороший хрусткий смак.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуються в зазначеному в рецепті кількості всі продукти для замісу тіста.

Крок 2. Кип’ятиться стакан чистої води і переливається в посуд для замісу тіста. Борошно просіюється через сито. У окріп насипається стакан борошна.

Крок 3. До борошна додається, пів-ложки солі. Потім ложкою, борошно з окропом добре перемішуються.

Крок 4. Замішене тісто залишається на 15 хвилин для вистоювання і охолодження.

Крок 5. Потім до остиглого тіста розбивається куряче яйце.

Крок 6. Наливаються дві ложки олії.

Крок 7. Далі насипається інше борошно, і тісто руками добре вимішується до однорідного стану.

Крок 8. Замішене за цим рецептом тісто виходить еластичним і досить щільним, що зроблять чебуреки хрусткими.

Крок 9. Замішене на окропі, яйці і рослинній олії тісто готове до роботи. Смачних і вдалих страв!

Заварне тісто для чебуреків на окропі без яєць

Яйце не завжди є обов’язковим інгредієнтом для замісу тіста і для чебуреків це також не виняток. Тісто без яєць відрізняє м’якість і ніжність текстури при випічці. Замішується тісто тільки на основі борошна, окропу і олії. Воно легко розкочується в тонкий корж, не рветься, зберігаючи всередині сік начинки, і при обсмажуванні стає хрустким.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно вищого сорту – 400 гр.
  • Окріп – 500 мл.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У невелику каструлю або ковшик наливається, півлітра чистої води і доводиться до кипіння. У окріп насипається сіль і додається ложка олії.

Крок 2. Борошно двічі просіюється через густе сито. Потім вона пересипається в киплячу воду і швидко лопаткою перемішується.

Крок 3. Отриманий гарячий ком тіста перекладається на тарілку і остуджується.

Крок 4. Потім тісто перекладається на присипану борошном стільницю і руками добре замішується до однорідного стану. Замішене тісто має вийти м’яким, еластичним і не прилипати до долонь.

Крок 5. Тісто скочується в колобок, прикривається серветкою і залишається на 20 хвилин для вистоювання.

Крок 6. Після закінчення цього часу тісто розгортається в тонкий корж і з нього вирізаються великі круглі заготовки.

Крок 7. Для смаження чебуреків з такого тіста розігрівається достатня кількість олії, щоб чебуреки в ньому плавали.

Крок 8. На заготівлі кладеться начинка, формуються чебуреки і обсмажуються в розігрітій олії до рум’яного кольору в обох сторін. Смачного!

Тісто для чебуреків на окропі з горілкою і яйцями

Додана в тісто горілка грає роль розпушувача і бездріжджове тісто робиться легким і шаруватим за рахунок швидкого випаровування алкоголю з утворенням безлічі бульбашок. Чебуреки на такому тісті відрізняє виражений хрусткий смак і при смаженню вони менше вбирають масла. Інгредієнти для тіста і його заміс не змінюються, тому горілку можна додати в будь-який тісто, а після випічки смаку і запаху алкоголю в чебуреках не залишається.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст.
  • Окріп – 1.5 ст.
  • Горілка – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Цукор – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для замісу тіста відразу відмірюються в зазначеному в рецептурі кількості. Борошно просіюється через сито.

Крок 2. Половина просіяного борошна пересипається в посуд для замісу тіста, заливається 1,5 склянки крутого окропу і активно лопаткою перемішується до однорідного стану. Це тісто залишається для охолодження.

Крок 3. Друга половина борошна пересипається в інший посуд і до неї насипаються сіль з цукром, розбивається одне яйце, наливаються горілка з олією.

Крок 4. Руками ці інгредієнти перемішуються в дрібну крихту.

Крок 5. Потім ця крихта перекладається в охололо заварне тісто і все перемішується руками. Далі тісто перекладається на присипану борошном стільницю і добре вимішується протягом 7 – 10 хвилин до однорідного стану.

Крок 6. Замішене тісто згортається в колобок, прикривається серветкою і на 40 хвилин ставиться в холодильник для розстойки.

Крок 7. Після закінчення цього часу заварне тісто з горілкою і яйцем готове до формування чебуреків. Смачних і вдалих страв!

Заварне тісто для чебуреків з горілкою без яєць

Є варіант замісу тіста для чебуреків з виключенням яєць, адже, на думку багатьох господинь, яйця роблять тісто досить щільним і важким. А на питання, навіщо в тісто додається горілка, відповідь один: горілка є своєрідним розпушувачем і відповідає за хрусткий смак чебуреків. Це потрібно спробувати, щоб відчути різницю такого тіста і звичайного.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Окріп – 100 гр.
  • Горілка – 1 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. На сито просіюється пшеничне борошно і пересипається в посуд для замісу тіста. Доводиться до кипіння 100 мл чистої води і в ній розчиняються сіль з цукром. У гірці борошна робиться поглиблення. У нього наливаються дві ложки олії, ложка горілки і потім киплячий сироп.

Крок 2. Лопаткою борошно з гарячою водою добре перемішується. Коли тісто збереться в одну грудку, воно перекладається на присипану борошном стільницю і руками добре вимішується. Потім тіста дається 10 хвилин для вистоювання.

Крок 3. Через цей час тісто вимішується ще раз і знову залишається на 10 хвилин для відпочинку. Такий заміс з подальшим відпочинком бажано провести тричі.

Крок 4. Після 3-кратного замісу тісто ділиться на окремі шматочки, і кожен шматочок розкочується в тонкий коржик. На неї кладеться м’ясний фарш, і формуються чебуреки.

Крок 5. Для рівних контурів виробів можна скористатися звичайною тарілкою. Сформовані з тіста без яєць і з горілкою чебуреки обсмажуються в розігрітій олії. Смачного!

Заварне тісто для чебуреків на окропі без масла або олії

Рослинне або вершкове масло надає тісту пластичність і трохи зміцнює клейковину, адже масло утримує бульбашки повітря, що утворюються при випічці, і не дає тіста прилипати до долонь. Якщо в будь-якій випічці масло можна замінити овочевим або фруктовим пюре, то в тісті для чебуреків цю роль грає горілка, яка буде розпушувачем заварного тіста і забезпечить хрусткий смак виробів.

Час готування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Окріп – 200 мл.
  • Горілка – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У невеликій каструлі або сотейнику доводиться до кипіння 200 мл чистої води. У окропі розчиняється половина чайної ложки солі і потім додається ложка горілки. Борошно заздалегідь просіюється на сито. У окріп насипається половина просіяного борошна і на мінімальному вогні при активному перемішуванні заварюється протягом 2 – 3 хвилин.

Крок 2. Посуд з завареним тістом знімається з вогню і тісто протягом декількох хвилин остуджується. Потім до тіста розбивається одне куряче яйце і все ложкою ретельно перемішується, поки тісто не збереться одним грудкою.

Крок 3. У цей тісто пересипається решта борошно, і заміс триває спочатку ложкою, а потім рукою.

Крок 4. Замішене тісто прикривається шматочком харчової плівки і залишається при звичайній кімнатній температурі на 1 годину для вистоювання і набухання клейковини.

Крок 5. Після закінчення цього часу тісто ділиться на порційні шматочки, тонко розгортається, і з нього формуються чебуреки з обраної начинкою. Смачних і вдалих страв!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал