Язички з листкового тіста – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Язички з листкового тіста – це швидка і проста в приготуванні випічка, для приготування якої не потрібні навички кондитера. Для спрощення процесу, язички можна приготувати з готового тіста, тоді від господині потрібно лише розкачати пласт, присипати його цукром і змотувати напівфабрикати. Обов’язково спробуйте спекти солодкий і неймовірно ароматний десерт з простих продуктів, який з легкістю скрасить будь-яке чаювання!

Язички з листкового дріжджового тіста

Язички з листкового дріжджового тіста готуються всього лише з трьох компонентів, і виходять неймовірно високими, ароматними і смачними. Таке частування прекрасно підійде для ситного сніданку або щільного перекусу в поєднанні з чашкою ароматного чаю або кави.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Жовток яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Пласт підмороженого тіста розрізаємо на сегменти прямокутної форми, розміром приблизно 10 на 5 сантиметрів.

Крок 2. Викладаємо тісто на деко з пергаментом і змащуємо збовтаним жовтком.

Крок 3. Орієнтуючись на свої смакові переваги, посипаємо заготовки цукром. Паралельно розігріваємо духову шафу до 200 градусів.

Крок 4. Випікаємо десерт до апетитної рум’яної скоринки, але не більше 20 хвилин.

Крок 5. І поки десерт остигає, приготуємо ароматний чай. Смачного!

Домашні язички з листкового бездріжджового тіста

Домашні язички з листкового бездріжджового тіста, завжди прийдуть на допомогу господиням, коли гості на порозі, а пригостити їх нічим, а бігти в магазин зовсім не варіант. Побалуйте себе і своїх рідних ароматною випічкою, приготовленої своїми руками з усією любов’ю і турботою.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Чай чорний ( міцний ) – 1/3 ст.
  • Борошно – ½ ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо виймаємо тісто з морозилки і даємо час відтанути.

Крок 2. Злегка посипаємо робочу поверхню борошном і трохи розкочуємо тісто.

Крок 3. Промазуємо пласт міцною заваркою.

Крок 4. І щедро присипаємо цукром.

Крок 5. Розрізаємо тісто на ромбики однакового розміру і викладаємо на жароміцний посуд, припудрену борошном.

Крок 6. Випікаємо частування 15 хвилин при 180 градусах. Смачного!

Язички з листкового тіста з начинкою

Язички з листкового тіста з начинкою – це в міру солодкий і простий в приготуванні десерт, який припаде до смаку кожному, хто відкусить хоча б шматочок. Таке частування буде вигідно виглядати на столі навіть з нагоди торжества, незважаючи на простоту інгредієнтів.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 350 гр.
  • Джем яблучний – за смаком.
  • Яйця – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. листкове тісто кімнатної температури розрізаємо на квадратики.

Крок 2. У центр кладемо по ½ чайної ложки апетитного джему.

Крок 3. Формуємо трикутники і краю притискаємо зубцями вилки. Поверхня присмачуємо збитим яйцем, переміщаємо заготовки на деко.

Крок 4. Запікаємо десерт протягом 15 хвилин ( 200 градусів ). Остуджуємо на решітці.

Крок 5. Сервіруємо випічку і запрошуємо сім’ю до трапези. Смачного!

Язички з листкового тіста з варенням

Язички з листкового тіста з варенням – неймовірно смачне і апетитне частування, перед яким неможливо встояти навіть при дотриманні дієти. Невеликі « булочки » з начинкою з яблучного варення – це простий і швидкий спосіб побалувати себе чимось солоденьким.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 400 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Варення яблучне – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л.
  • Пудра цукрова – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. М’яке тісто розрізаємо квадратиками, розміром приблизно сім на сім сантиметрів.

Крок 2. В середину кожного сегменти кладемо трохи варення. Якщо варення рідке, його потрібно загустити, додавши чайну ложку крохмалю.

Крок 3. Озброюємося кулінарною пензлем і промазуємо краю заготовок збитим яйцем.

Крок 4. Захищаємо два краї над начинкою, а що залишилися підгинаємо всередину. Знову присмачуємо яйцем. Прибираємо жароміцний посуд з напівфабрикатами в духову шафу, розігрітий до 180 градусів, на 20 хвилин.

Крок 5. Гарячі язички з начинкою прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Смачного!

Листкові язички з сиром

Листкові язички з сиром і джемом – це неймовірно смачний десерт, який відмінно втамовує голод і не « залишає після себе » тяжкості в шлунку. Таку випічку дуже зручно брати з собою на роботу або навчання, як перекушування. Обов’язково спробуйте приготувати ніжні язички з начинкою!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Сир – 8 ст.л.
  • Джем абрикосовий – 8 ч.л.
  • Пудра цукрова – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці змішуємо сир і білок.

Крок 2. Листкове тісто розкочуємо і ріжемо на квадрати, кожен сегмент надрізаємо від куточків до серединці.

Крок 3. У центр викладаємо столову ложку сиру і чайну ложку джему.

Крок 4. Змочуємо пальці у воді і защіплюємо краї над начинкою.

Крок 5. Кладемо заготовки на пергамент і випікаємо близько 15 хвилин при 200 градусах.

Крок 6. Ласощі посипаємо пудрою з перемолотого цукрового піску, остуджуємо і насолоджуємося. Смачного!

Домашні слойки з яблуками

Домашні слойки з яблуками – ніжний і апетитний варіант солодкого частування, який сподобається кожному, хто тільки відчує аромат з духової шафи. Гармонійне поєднання повітряного тіста і кисло-солодкої начинки – це те, що підніме вам настрій!
Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 20 гр.
  • Пудра цукрова – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Фрукти ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо і витягуємо насіннєву коробочку, м’якоть ріжемо дрібними кубиками.

Крок 2. Пересипаємо нарізку в тарілку і змішуємо з цукром і крохмалем.

Крок 3. Тісто ділимо на 10 прямокутників, злегка розгортаємо і робимо надрізи, як показано на фото.

Крок 4. На сторону без надрізів викладаємо начинку.

Крок 5. Накриваємо яблучні скибочки вільним краєм і щільно скріплюємо краї.

Крок 6. Деко посипаємо борошном і викладаємо напівфабрикати, змащуємо збитим яйцем.

Крок 7. Готуємо десерт в духовій шафі протягом 20-25 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал