Торт «Золотий ключик» – рецепт приготування з покроковим фото

Рецепт зі старих запасів, старенький, перевірений. А “Золотим Ключиком” цей торт називається тому, що в його складі, причому і в складі бісквіта, і в складі крему – варене згущене молоко. В результаті торт за смаком частково нагадує відомі іриски «Золотий ключик». Це дуже смачно і ароматно, готується просто, тому раджу і Вам приготувати цей смаколик!

Для рецепту вам знадобиться:

Для бісквіта на форму 24 см:

  • 150 г вареного згущеного молока
  • 240 г борошна
  • 2 яйця
  • 200 г сметани
  • 200 г цукру
  • щіпка соди
  • 5 г розпушувача для тіста

Для крему:

  • 220 г вареного згущеного молока
  • 250 г вершків 33-35%
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г волоських горіхів

Для просочення:

  • 50 г вершків

Вага торта – 1,3 кг

Покроковий рецепт приготування:

Борошно змішуємо з розпушувачем.

До сметани додаємо дрібку негашеної соди. Сода потрібна для того, щоб погасити кислоту, що міститься в сметані. Якщо у вас сметана некисла, то можете соду пропустити.

Яйця збиваємо з цукром в легку повітряну масу. Сюди ж кладемо варену згущенку і розмішуємо міксером, щоб згущене молоко розійшлося. Додаємо сметану і опрацьовуємо міксером до однорідності. В останню чергу вмішуємо в тісто борошно з розпушувачем. Спочатку розмішуємо тісто лопаткою і в кінці коротко пробиваємо міксером до однорідності. В результаті виходить негусте, що ллється тісто.

Я випікала бісквіт в роз’ємній формі для тортів діаметром 24 см. Низ форми застелила папером для випічки, борти змастила вершковим маслом і просипала борошном.

Виливаємо тісто в форму, розрівнюємо. Випікаємо в попередньо розігрітій до 170-180 ° С духовці приблизно 30-40 хвилин до готовності.

Свіжоспечений бісквіт прямо в формі ставимо на грати і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб бісквіт злегка охолонув. Потім форму знімаємо, повертаємо бісквіт на грати і залишаємо на 3-4 години, щоб він повністю охолонув і вистоявся.

Такий бісквіт, як правило, виходить горбком, і за всіма правилами, для того щоб торт вийшов рівним, цей горбок потрібно просто зрізати. Але я так не роблю. Спочатку розрізаю бісквіт в тому місці, де починається горбок, а потім зрізаю саму верхівку. В результаті виходить нехай не ідеальний, але досить рівний корж. Цей корж піде на самий низ торта. Що залишився рівний корж розрізаємо рівно навпіл.

Зрізану верхівку розрізаємо на шматочки і підсушуємо в духовці до сухариків. Даємо охолонути і подрібнюємо в крихту, її ми будемо використовувати для прикраси торта.

Горіхи злегка підсушуємо в духовці і дрібно нарізаємо.

В окремій ємності збиваємо вершки до стійкого стану. При цьому дуже бажано вершки не перебити, вони повинні добре тримати форму, але залишитися м’якими. Окремо збиваємо варене згущене молоко і вершкове масло. Вершкове масло має бути кімнатної температури, його потрібно заздалегідь дістати з холодильника. І далі поступово змішуємо збиті вершки і підготовлену згущенку з вершковим маслом. В результаті виходить дуже ніжний, повітряний і дуже смачний крем.

Просочуємо коржі тими ж вершками, які ми використовували для збивання. Можна звичайно приготувати стандартний цукровий сироп, але торт і так виходить досить солодким, тому я вважаю за краще вершки.

На корж розподіляємо приблизно 1/3 всього підготовленого крему, посипаємо рубаними горіхами.

Зверху кладемо наступний корж, шар крему, горіхів і викладаємо верхній корж. Верхнім я, як правило, викладаю той корж, що був внизу форми. Верх і боки торта промазуємо кремом, боки прикидаємо підготовленою раніше крихтою.

Для прикраси торта я залишила приблизно 3 столові ложки крему. Переклала крем в кондитерський мішок і за допомогою насадки виклала завитки.

Додатково прикрасила рубаними горіхами.

Ставимо торт в холодильник на 3-4 години, щоб торт просочився і стабілізувався крем, і тортик готовий!

Приємного вам чаювання!

Відео рецепт:

Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал