Курячі крильця KFC в домашніх умовах – 7 рецептів приготування з покроковими фото

f721575137ce3ef03cb3ab263369ce29

Курячі крильця KFC в домашніх умовах – це приголомшливе частування для любителів фастфуду. Приготування крилець досить просте. Знадобиться лише час для маринування. Приготувати крила можна у духовці, на сковороді чи у фритюрі. У цій добірці кожен знайде відповідний собі варіант. Готуйте із задоволенням! Домашнє частування в рази апетитніше за покупні крила.

Курячі крильця KFC з хрусткою скоринкою в духовці

Курячі крильця KFC з хрусткою скоринкою в духовці для своєї реалізації не потребують професійних навичок. Це ідеальний рецепт для тих, хто аж ніяк не сприймає важку жирну їжу. Приготування домашнього фастфуду вимагатиме лише 45 хвилин.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 1 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 0,5 ст.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Гранульований часник – 1 ч.л.
  • Кукурудзяні чіпси – 150 гр.
  • Олія соняшникова – для змащування деко.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 3 ст.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти для оригінальної закуски.

    7542e283d552df6cd248eda2013c6a13

  2. Промиваємо та обсушуємо крила.

    19e333d2b10cf7fff41a645a5ee9c4a3

  3. Рубаємо кожне крило по суглобах. Використовуємо лише другу та третю фалангу. З першої можна зварити бульйон.

    8cd889e9ee74da73a9b229eedfed0448

  4. Підготовлені крила складаємо в об’ємну миску.

    a57810f169a0f7c36cf5ce56355e30fc

  5. Присипаємо сіллю та половиною чайної ложки меленого перцю.

    e956f3873a159ef585b2bc5922f34a06

  6. Добре розмішавши, даємо трохи промаринуватись.

    e771e93396080c97a7c97024df1603e2

  7. Беремо кукурудзяні чіпси без смакових ароматизаторів та складаємо в пакет. Подрібнюємо качалкою рухами, що прокочують.

    6a408cb4cc7eabf2f91dcd1b83d19bb6

  8. Крихту, що вийшла, висипаємо в миску. Вона не повинна бути надто дрібною.

    b0d76f756ea6c9bb35f58ffdbd074203

  9. Пробуємо чіпси на сіль і тільки після цього солимо і приправляємо меленим перцем і гранульованим часником. Кількість спецій та асортимент визначаємо самостійно. Важливо, щоб паніровка вийшла гострою.

    4bdc6c3c8475566fa14eb3407911b17c

  10. Змішуємо до однорідності.

    34dd0503eda11d641513b0424d82a470

  11. У глибоку чашу вбиваємо яйце.

    0680fb0dcd9653a465683a0cb86d4b40

  12. Довівши до однорідності, вливаємо воду та перемішуємо.

    c28550ee85c44b416cb58fdb878212b0

  13. В окрему миску просіюємо борошно.

    f5fd32bf5c602c373e1cc694fc32482c

  14. На лист кладемо лист пергаменту і змащуємо його олією.

    037ca444903d28155c932d91ff7adaeb

  15. Приступаємо до найцікавішого етапу. Крильця обвалюємо в борошні і опускаємо в кляр. Після чого добре пануємо у чіпсах.

    8e080cb6aa62baebbe1d5053958e943a

  16. Перекладаємо заготовки на підготовлений лист і поміщаємо його в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 15 хвилин, після чого перевертаємо на другий бік та готуємо ще 15 хвилин. Дивимося за своєю духовкою. Перевіряємо готовність, проткнувши крило. Не повинно бути жодної крові.

    7f79a50ac121558426674240dfe8b67b

  17. Апетитну закуску перекладаємо на тарілку для подачі. За бажання доповнюємо соусом. Смачного!

    ff2788eb57b5cc462311523bbe3b1b10

Курячі крильця на сковороді з хрусткою скоринкою, як у KFC

Курячі крильця на сковороді з хрусткою скоринкою, як у KFC вийдуть у всіх з першого разу. Цей рецепт є простим, але досить тривалим і краще починати готувати його з вечора. Детальну інструкцію розписано нижче, оригінальну страву вдасться, навіть якщо готувати її вперше. Кількість спецій та їх асортимент можна варіювати залежно від ваших уподобань. Чим довше маринувати крила, тим апетитніший результат. Щоб не гаяти часу, я проробляю процедуру з вечора і залишаю до ранку.

Час приготування – 5 год. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 800 гр.
  • Вода –100 мл.
  • Паприка солодка мелена – 2 ч.л.
  • Імбир мелений – 2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч.л.
  • Часник гранульований – 2 ч.л.
  • Коріандр мелений – 2 ч.л.
  • Перець чилі мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Для панірування:
  • Куркума мелена – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Паприка солодка мелена – 3 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Для смаження:
  • Олія рослинна – 500 мл.
  • Для подання:
  • Томатний соус/териякі/кетчуп класичний – до смаку.

Процес приготування:

  1. Для реалізації рецепту збираємо продукти, вказані вище. З промитих та обсушених крилець зрізаємо тонку частину. Решту ріжемо на фаланги по суглобах.

    ad27875fb17cdd002e735adba8aac076

  2. Готуємо суміш для маринування, об’єднавши воду та олію. Всипаємо перелічені спеції. Перемішавши, кладемо крила. Знову перемішуємо та переміщаємо крила в холодне місце від 5 до 12 години. У процесі маринування періодично перемішуємо. Якщо залишаємо на ніч, можна не перемішувати, крила і так добре замаринуються і просочуються спеціями.

    f22df2b33ea17ee5a4ff9f890233aa4a

  3. Щоб отримати апетитну скоринку, змішуємо інгредієнти для панірування. Добре розмішуємо. У глибоку ємність наливаємо холодну воду з-під крана. У глибокому посуді прогріваємо 500 мілілітрів олії та доводимо до кипіння. Вибираємо сковороду з товстим дном та високими бортами, щоб при смаженні олія не розбризкувалася по всій кухні. Промариновані крила складаємо в паніровку та перемішуємо.

    402bc9e3715d0641fac10ae4475544b8

  4. Потім перекладаємо їх у сито і поміщаємо в ємність із водою, тримаємо півхвилини. Коли вода зіллється, знову пануємо крила. Подвійне паніровка зберігає соковитість усередині та створює привабливий вигляд. Після чого перекладаємо заготовки в розігріту олію і обсмажуємо 9 хвилин до золотистості. Обсмажуємо партіями, щоб курка встигла рівномірно приготуватися та набути рівномірного золотистого відтінку. Обсмажену закуску дістаємо шумівкою та складаємо на пергаментний папір, щоб прибрати зайву олію.

    6482f20c0d758110321f3dd4c9ca4cbc

  5. Готову закуску сервіруємо на плоскій страві, застеленій пергаментом. Така подача виглядатиме оригінально та цікаво. Доповнюємо різними соусами. Все залежить від смакових уподобань. Якщо підходить жоден із перерахованих вище, використовуємо гірчичний, тартар домашнього приготування або готуємо сметанний із часником.

    a5eae8d4b766db99590cd887892d1278

  6. Презентуємо хрумку страву. Наливаємо пінні напої та насолоджуємося простою та апетитною їжею, яка в рази смачніша за покупний фастфуд. Крильця моментально зникають зі столу. Тому рекомендую готувати подвійну, а то й потрійну порцію. Смачного!

    6d3f1ca5b18abcadf258970b7a6c6f7e

Домашні крильця KFC у фритюрі

Домашні крильця KFC у фритюрі виглядають апетитно, виходять соковитими та надзвичайно смачними. Кількість гостроти можна відрегулювати під власні уподобання. Сьогодні разом із крильцями пропоную приготувати курячі ніжки. Така закуска стане чудовим варіантом для дружніх посиденьок.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 10 шт.
  • Курячі гомілки – 10 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 1-2 ст.
  • Перець гострий – 1-2 шт.
  • Вівсяні пластівці – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія – 1 л.

Процес приготування:

  1. Курячі крильця обполіскуємо та обсушуємо. Розрізаємо по суглобах.

    4014788438da7c7a636de7f0a50def4f

  2. Крайню частину використовуємо для варіння бульйону, а поки що прибираємо в холодильник. Разом із крилами я пропоную одразу приготувати гомілки. Крильця будуть гострими, а гомілки немає.

    e0083de3e1b5108b7bcb5d4290efb33c

  3. Промиваємо гострий перець.

    1693c8fc98f0b1a99f0b5fb39c504fa3

  4. Дрібно-дрібно ріжемо.

    74c4eb244cb33a337540a75e1730f5bd

  5. Подрібнений пекучий перець відправляємо до розрубаних на частини крильця. Солимо і перчимо меленим перцем. Для смаку додаємо бальзамік. Якщо його немає, обійдемося без нього.

    6143aab464bc5939d06392aaa943f8b6

  6. Ретельно розмішавши, перекладаємо пакет. Даємо промаринуватись. Можна залишити на ніч. Як що немає часу, достатньо буде години.

    c837b82445599c1b7a19ad15887505be

  7. Гомілки приправляємо спеціями без гострого перцю. Добре перемішуємо.

    88d5431fc3844d366613dc003785ad1a

  8. Вівсяні пластівці пробиваємо блендером, але не до пилу. Висипаємо у тарілку. Яйця збовтуємо в окремій ємності. Борошно висипаємо у третю тарілку.

    c66eefd09976694fd120826fa1150c28

  9. Гомілки обвалюємо в борошні, занурюємо у збиті яйця і пануємо в подрібнених вівсяних пластівцях. Так само пануємо замариновані крила.

    efb7e35c2b296bf0f8f538def9a37f2c

  10. У каструлі прогріваємо олію.

    81cd46c843020f6a2cfcd3a6b57537b1

  11. Обсмажуємо в киплячій олії гомілки по 15 хвилин до золотистості, велику фалангу смажимо 10-12 хвилин, середню 7-10 хвилин. Надлишки олії видаляємо, виклавши закуску на паперові рушники.

    9281b08f150ae15c3aca7df0f54b0918

  12. Половину крил пануємо і обсмажуємо в окропі, половину обсмажуємо без паніровки. Апетитну закуску подаємо із різними соусами. Смачного!

    759240b250aa3d5115d0362f3d63c2b5

Курячі крильця KFC у клярі

Курячі крильця KFC у клярі виходять неймовірно апетитними, хрусткими зовні та соковитими всередині. Смачне частування ідеально підходить для сімейної вечері. Якщо страва призначена для дитячого меню, кількість гострого перцю необхідно скоротити або взагалі не додавати.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 0,25 ст.
  • Борошно кукурудзяне – 50 гр.
  • Перець каренський – 1 щіпка.
  • Молоко коров’яче – 4 ст.
  • Кукурудзяні пластівці несолодкі – 300 гр.
  • Паприка мелена – 1 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чилі мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – 300 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Ополіскуємо та обсушуємо крила. Після чого ріжемо їх по суглобах. Крайню частину прибираємо в морозильну камеру і за потребою варимо бульйон.

    02229763e1c6dab1fe2fbd6397ad5cd8

  2. Крила складаємо у місткий посуд. Посипаємо меленим перцем, паприкою, чилі та сіллю. Добре перемішуємо, щоб спеції рівномірно покрили курячі частини.

    3cff9b42747d90d38ce6a68ee68cf7b2

  3. Присипавши кукурудзяним борошном, розмішуємо. Прикривши кришкою, даємо «відпочити» протягом 40 хвилин.

    19ef085aa66bbdad9ad4e4b8c2621be2

  4. Готуємо кляр, з’єднавши 4 столові ложки молока із двома курячими яйцями. Солимо і перчимо, всипаємо кайенський перець.

    fd26ce400b0404d66a5521b8ddbe6ae2

  5. Розбовтуємо до однорідної консистенції. До рідкої суміші всипаємо чверть склянки пшеничного борошна. Об’єднуємо до гладкості.

    f66899775253c06f149ba0e160afe8aa

  6. Кожну частину крил занурюємо у приготовлений кляр.

    712b780fd55bbda4c53c9d4eb402b2e9

  7. Несолодкі кукурудзяні пластівці подрібнюємо качалкою або за допомогою блендера. Після кляру крила пануємо у подрібнених кукурудзяних пластівцях. Нагріваємо 300 мілілітрів олії в каструлі або глибокій сковороді.

    bc1a1d01514849da497a7249eeececb1

  8. Підготовлені крила смажимо до рум’яності в киплячому маслі 5-7 хвилин, іноді перевертаючи. Щоб позбавитися надлишків жиру, обсмажену курку кладемо на паперові рушники. Сервіруємо частування та доповнюємо соусом. Подаємо до столу. Смачного!

    abd7752580e68ca9a0d6e614bb338dc2

Курячі крильця в панірувальних сухарях, як у KFC

Курячі крильця в панірувальних сухарях, як у KFC, з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. Домашня страва безперечно виходить смачнішою, ніж покупний фастфуд. Нескладний процес зможе повторити навіть той, хто це робить вперше. Жодних складнощів не виникне, якщо уважно дотримуватися докладного опису.

Час приготування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Спеції – 1 ч.л.
  • Молоко коров’яче – 130 мл.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Каррі – 0,5 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець гострий мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – 300 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти.

    477dd7fa72d63189d43b181d74989044

  2. Крила промиваємо. Складаємо в каструлю та заливаємо водою. Довівши до кипіння, проварюємо 3 хвилини. Через вказаний час відкидаємо на сито та охолоджуємо.

    6b8f379f0cb2b7939d10b532c10c7719

  3. Охолоджені крила заливаємо молоком, розбиваємо яйце. Солимо та перчимо. Приправляємо спеціями та каррі. Добре перемішавши, даємо промаринуватися, залишивши на 1 годину.

    0c0d353a34d818554ee0b8abd2157157

  4. Для паніровки з’єднуємо по 100 грамів пшеничного борошна та панірувальних сухарів, солимо, всипаємо спеції та гострий перець. Ґрунтовно перемішуємо.

    e14979d42fa619de498bf20b3d05a64e

  5. Готуємо глибоку каструлю чи сковороду. Наливаємо 300 мілілітрів олії. Розмістивши на плиті, добре прогріваємо. Дістаємо крила з маринаду. Пануємо їх у сухій суміші. Вдруге опускаємо в маринад і знову обвалюємо у сухих компонентах.

    d7842818a611c2a87f780a901c8f0f21

  6. Запановані крила обережно опускаємо в олію і смажимо на помірній температурі до рівномірної золотистості. Після цього, щоб прибрати надлишки жиру, перекладаємо на паперові рушники.

    7b987b518af34b7a461fa9825b8d2c63

  7. Подаємо готову закуску із улюбленими соусами. Смачного!

    a1707803f5dc9bc6f97b27fd709a12ca

Курячі крильця з крохмалем як у KFC

Курячі крильця з крохмалем як у KFC – це приголомшливе частування як для дітей, так і для дорослих, яке готується досить легко. На вигляд страви ніхто не здогадається, що закуска приготовлена в домашніх умовах. Хоча смак частування значно відрізнятиметься. Домашня закуска смачніша за покупний фастфуд.

Час приготування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 24 шт.

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 12 шт.
  • Крохмаль картопляний – 0,5 ст.
  • Борошно пшеничне – 2,5 ст.
  • Приправа для шашлику – 1 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 1 л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія – 1 л.

Процес приготування:

  1. Беремо 12 курячих крил. Промиваємо та прибираємо вологу рушниками. Ділимо суглобами. Крайня частина нам не знадобиться. Її можна заморозити та використовувати для варіння бульйону.

    32c89e48ec01715c15becd38f8609cd5

  2. Поділені на фаланги крила складаємо у глибоку чашу. Солимо та перчимо. За бажання використовуємо гострий перець, прованські трави, паприку чи каррі.

    f8fa8f2cf08cf7f8e13707e0d1a9216b

  3. Звільняємо цибулю від лушпиння, обполіскуємо під краном і нарізаємо півкільцями. Висипаємо в миску з крилами та насипаємо спеції для шашлику.

    b698f0a9797fe693de690f3b5e1a3708

  4. Ґрунтовно перемішавши, прикриваємо та прибираємо в холод хоча б на 1 годину.

    5ab0016ffdabe0f513c01266baa65309

  5. У глибоку чашу насипаємо половину склянки картопляного крохмалю та 2,5 склянки пшеничного борошна вищого ґатунку. Для кольору кладемо чайну ложку солодкої паприки.

    7c86d67a7c8722abf3cdd76589e73623

  6. Суху суміш добре розмішуємо. Крильця дістаємо з маринаду і видаляємо цибулю. Перекладаємо крила у чашу із сухими компонентами партіями.

    05a67f7637f0a32639a23d1d467d65dd

  7. Ґрунтовно перемішуємо, щоб крила покрилися рівномірним шаром паніровки з усіх боків.

    1c079a744609ea72bbd32c7e8cdbd681

  8. Далі перекладаємо крила на сито.

    9c5746ebd04aade82cdf16934e7ba533

  9. У широку чашу наливаємо холодну воду з-під крана і поміщаємо сито з крилами. Витримуємо 10 секунд.

    221b9b4b1f8a169319d3c6beb2910927

  10. Відразу ж перекладаємо крила в сухе паніровку. Ретельно перемішуємо.

    1d3ff98e3b3ecc212fe33bf52a7bec6b

  11. Від подвійного панірування на крилах утворюються нерівності, які під час смаження утворюють хрустку скоринку.

    957d9d0a4f10603db2b256166f9cb927

  12. У високій сковороді або каструлі нагріваємо літр олії при максимальній температурі. Порційно опускаємо крила в киплячу олію і смажимо 10-12 хвилин.

    7e65c78dfe676306257ff166b451cefe

  13. Обсмажені крила кладемо на поверхню, застелену паперовими рушниками, щоб забрати зайвий жир. Також смажимо наступну партію.

    a2510dc8a36dbe83732f4bdd5f2a5f73

  14. Готові крила виходять соковитими всередині з апетитною хрусткою скоринкою.

    babcaf0dfbd550e5b88d1a2b90c5c723

  15. Сервіруємо закуску та додатково подаємо соуси.

    3f65b7a03d297715539681a58be33689

  16. Смачного!

    430a2a5c1cd236806fb70ea6e8f9cfb0

Курячі крильця, як у KFC, з кукурудзяними пластівцями

Курячі крильця, як у KFC, з кукурудзяними пластівцями – це рецепт для тих, хто не їсть смажену їжу і стежить за споживаними калоріями. Приготування закуски не займе години. Весь процес досить простий і вимагатиме мінімум інгредієнтів. Хрусткі крильця зовні та соковиті всередині сподобаються всім без винятку.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 10 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Спеції – до смаку.
  • Кукурудзяні пластівці несолодкі – 100 гр.

Процес приготування:

  1. Відмірюємо 100 г несолодких кукурудзяних пластівців.

    ccd98ba8fe8e18e57e87fea9e43088bf

  2. Пластівці подрібнюємо зручним способом. Якщо є блендер, це зробити швидше. Якщо ні, висипаємо в пакет і прокочуємо качалкою.

    3e39f5ab7ce2cff769ad99a8159a39ff

  3. Вимите яйце розбиваємо в глибоку ємність і розбовтуємо вилкою до однорідності.

    59c5978e21ee9b9e6ab3e7d452e6487d

  4. Промивши та обсушити курячі крила, ріжемо їх по суглобах. Склавши у миску, приправляємо спеціями. Зазвичай використовують сіль, мелений перець та паприку. У мене цього разу приправа для курки та щіпка червоного пекучого перцю. Добре перемішуємо, щоб спеції рівномірно обволікли крильця.

    b69f3134c9d180ac32b522b4b7082a73

  5. Кожну частину курячого крила пануємо у борошні.

    eddc809e071729c4366ce679e5bd2ac2

  6. Після чого занурюємо у яєчну суміш.

    5acc56dea98bc7343e0d07c734798828

  7. Далі обвалюємо в подрібнених кукурудзяних пластівцях. За такою ж схемою можна приготувати куряче філе або гомілки. Підготовлені крила кладемо на лист, застелений фольгою.

    e79eddf46bf81454151f695f56b2ee32

  8. Попередньо прогріваємо духову шафу до 180 градусів. Лист із заготовками поміщаємо в гарячу духовку і запікаємо півгодини.

    8cdaaecae16ec29ab1e4821934b26ba6

  9. Дістаємо рум’яну страву.

    a3917778f6c2f1134fe16e1df4b46455

  10. Золотисті курячі крильця подаємо до столу, доповнивши кетчупом або часниковим соусом. Смачного!

    bc6e6a365de233329d782655f26ef2dd

Домашні курячі крильця як у KFC – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал