Курячі крильця KFC в домашніх умовах – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Курячі крильця KFC в домашніх умовах – це приголомшливе частування для любителів фастфуду. Приготування крилець досить просте. Знадобиться лише час для маринування. Приготувати крила можна у духовці, на сковороді чи у фритюрі. У цій добірці кожен знайде відповідний собі варіант. Готуйте із задоволенням! Домашнє частування в рази апетитніше за покупні крила.

Курячі крильця KFC з хрусткою скоринкою в духовці

Курячі крильця KFC з хрусткою скоринкою в духовці для своєї реалізації не потребують професійних навичок. Це ідеальний рецепт для тих, хто аж ніяк не сприймає важку жирну їжу. Приготування домашнього фастфуду вимагатиме лише 45 хвилин.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 1 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 0,5 ст.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Гранульований часник – 1 ч.л.
  • Кукурудзяні чіпси – 150 гр.
  • Олія соняшникова – для змащування деко.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 3 ст.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти для оригінальної закуски.

  2. Промиваємо та обсушуємо крила.

  3. Рубаємо кожне крило по суглобах. Використовуємо лише другу та третю фалангу. З першої можна зварити бульйон.

  4. Підготовлені крила складаємо в об’ємну миску.

  5. Присипаємо сіллю та половиною чайної ложки меленого перцю.

  6. Добре розмішавши, даємо трохи промаринуватись.

  7. Беремо кукурудзяні чіпси без смакових ароматизаторів та складаємо в пакет. Подрібнюємо качалкою рухами, що прокочують.

  8. Крихту, що вийшла, висипаємо в миску. Вона не повинна бути надто дрібною.

  9. Пробуємо чіпси на сіль і тільки після цього солимо і приправляємо меленим перцем і гранульованим часником. Кількість спецій та асортимент визначаємо самостійно. Важливо, щоб паніровка вийшла гострою.

  10. Змішуємо до однорідності.

  11. У глибоку чашу вбиваємо яйце.

  12. Довівши до однорідності, вливаємо воду та перемішуємо.

  13. В окрему миску просіюємо борошно.

  14. На лист кладемо лист пергаменту і змащуємо його олією.

  15. Приступаємо до найцікавішого етапу. Крильця обвалюємо в борошні і опускаємо в кляр. Після чого добре пануємо у чіпсах.

  16. Перекладаємо заготовки на підготовлений лист і поміщаємо його в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо 15 хвилин, після чого перевертаємо на другий бік та готуємо ще 15 хвилин. Дивимося за своєю духовкою. Перевіряємо готовність, проткнувши крило. Не повинно бути жодної крові.

  17. Апетитну закуску перекладаємо на тарілку для подачі. За бажання доповнюємо соусом. Смачного!

Курячі крильця на сковороді з хрусткою скоринкою, як у KFC

Курячі крильця на сковороді з хрусткою скоринкою, як у KFC вийдуть у всіх з першого разу. Цей рецепт є простим, але досить тривалим і краще починати готувати його з вечора. Детальну інструкцію розписано нижче, оригінальну страву вдасться, навіть якщо готувати її вперше. Кількість спецій та їх асортимент можна варіювати залежно від ваших уподобань. Чим довше маринувати крила, тим апетитніший результат. Щоб не гаяти часу, я проробляю процедуру з вечора і залишаю до ранку.

Час приготування – 5 год. 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 800 гр.
  • Вода –100 мл.
  • Паприка солодка мелена – 2 ч.л.
  • Імбир мелений – 2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч.л.
  • Часник гранульований – 2 ч.л.
  • Коріандр мелений – 2 ч.л.
  • Перець чилі мелений – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Для панірування:
  • Куркума мелена – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Паприка солодка мелена – 3 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Для смаження:
  • Олія рослинна – 500 мл.
  • Для подання:
  • Томатний соус/териякі/кетчуп класичний – до смаку.

Процес приготування:

  1. Для реалізації рецепту збираємо продукти, вказані вище. З промитих та обсушених крилець зрізаємо тонку частину. Решту ріжемо на фаланги по суглобах.

  2. Готуємо суміш для маринування, об’єднавши воду та олію. Всипаємо перелічені спеції. Перемішавши, кладемо крила. Знову перемішуємо та переміщаємо крила в холодне місце від 5 до 12 години. У процесі маринування періодично перемішуємо. Якщо залишаємо на ніч, можна не перемішувати, крила і так добре замаринуються і просочуються спеціями.

  3. Щоб отримати апетитну скоринку, змішуємо інгредієнти для панірування. Добре розмішуємо. У глибоку ємність наливаємо холодну воду з-під крана. У глибокому посуді прогріваємо 500 мілілітрів олії та доводимо до кипіння. Вибираємо сковороду з товстим дном та високими бортами, щоб при смаженні олія не розбризкувалася по всій кухні. Промариновані крила складаємо в паніровку та перемішуємо.

  4. Потім перекладаємо їх у сито і поміщаємо в ємність із водою, тримаємо півхвилини. Коли вода зіллється, знову пануємо крила. Подвійне паніровка зберігає соковитість усередині та створює привабливий вигляд. Після чого перекладаємо заготовки в розігріту олію і обсмажуємо 9 хвилин до золотистості. Обсмажуємо партіями, щоб курка встигла рівномірно приготуватися та набути рівномірного золотистого відтінку. Обсмажену закуску дістаємо шумівкою та складаємо на пергаментний папір, щоб прибрати зайву олію.

  5. Готову закуску сервіруємо на плоскій страві, застеленій пергаментом. Така подача виглядатиме оригінально та цікаво. Доповнюємо різними соусами. Все залежить від смакових уподобань. Якщо підходить жоден із перерахованих вище, використовуємо гірчичний, тартар домашнього приготування або готуємо сметанний із часником.

  6. Презентуємо хрумку страву. Наливаємо пінні напої та насолоджуємося простою та апетитною їжею, яка в рази смачніша за покупний фастфуд. Крильця моментально зникають зі столу. Тому рекомендую готувати подвійну, а то й потрійну порцію. Смачного!

Домашні крильця KFC у фритюрі

Домашні крильця KFC у фритюрі виглядають апетитно, виходять соковитими та надзвичайно смачними. Кількість гостроти можна відрегулювати під власні уподобання. Сьогодні разом із крильцями пропоную приготувати курячі ніжки. Така закуска стане чудовим варіантом для дружніх посиденьок.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 10 шт.
  • Курячі гомілки – 10 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 1-2 ст.
  • Перець гострий – 1-2 шт.
  • Вівсяні пластівці – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія – 1 л.

Процес приготування:

  1. Курячі крильця обполіскуємо та обсушуємо. Розрізаємо по суглобах.

  2. Крайню частину використовуємо для варіння бульйону, а поки що прибираємо в холодильник. Разом із крилами я пропоную одразу приготувати гомілки. Крильця будуть гострими, а гомілки немає.

  3. Промиваємо гострий перець.

  4. Дрібно-дрібно ріжемо.

  5. Подрібнений пекучий перець відправляємо до розрубаних на частини крильця. Солимо і перчимо меленим перцем. Для смаку додаємо бальзамік. Якщо його немає, обійдемося без нього.

  6. Ретельно розмішавши, перекладаємо пакет. Даємо промаринуватись. Можна залишити на ніч. Як що немає часу, достатньо буде години.

  7. Гомілки приправляємо спеціями без гострого перцю. Добре перемішуємо.

  8. Вівсяні пластівці пробиваємо блендером, але не до пилу. Висипаємо у тарілку. Яйця збовтуємо в окремій ємності. Борошно висипаємо у третю тарілку.

  9. Гомілки обвалюємо в борошні, занурюємо у збиті яйця і пануємо в подрібнених вівсяних пластівцях. Так само пануємо замариновані крила.

  10. У каструлі прогріваємо олію.

  11. Обсмажуємо в киплячій олії гомілки по 15 хвилин до золотистості, велику фалангу смажимо 10-12 хвилин, середню 7-10 хвилин. Надлишки олії видаляємо, виклавши закуску на паперові рушники.

  12. Половину крил пануємо і обсмажуємо в окропі, половину обсмажуємо без паніровки. Апетитну закуску подаємо із різними соусами. Смачного!

Курячі крильця KFC у клярі

Курячі крильця KFC у клярі виходять неймовірно апетитними, хрусткими зовні та соковитими всередині. Смачне частування ідеально підходить для сімейної вечері. Якщо страва призначена для дитячого меню, кількість гострого перцю необхідно скоротити або взагалі не додавати.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 0,25 ст.
  • Борошно кукурудзяне – 50 гр.
  • Перець каренський – 1 щіпка.
  • Молоко коров’яче – 4 ст.
  • Кукурудзяні пластівці несолодкі – 300 гр.
  • Паприка мелена – 1 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чилі мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – 300 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Ополіскуємо та обсушуємо крила. Після чого ріжемо їх по суглобах. Крайню частину прибираємо в морозильну камеру і за потребою варимо бульйон.

  2. Крила складаємо у місткий посуд. Посипаємо меленим перцем, паприкою, чилі та сіллю. Добре перемішуємо, щоб спеції рівномірно покрили курячі частини.

  3. Присипавши кукурудзяним борошном, розмішуємо. Прикривши кришкою, даємо «відпочити» протягом 40 хвилин.

  4. Готуємо кляр, з’єднавши 4 столові ложки молока із двома курячими яйцями. Солимо і перчимо, всипаємо кайенський перець.

  5. Розбовтуємо до однорідної консистенції. До рідкої суміші всипаємо чверть склянки пшеничного борошна. Об’єднуємо до гладкості.

  6. Кожну частину крил занурюємо у приготовлений кляр.

  7. Несолодкі кукурудзяні пластівці подрібнюємо качалкою або за допомогою блендера. Після кляру крила пануємо у подрібнених кукурудзяних пластівцях. Нагріваємо 300 мілілітрів олії в каструлі або глибокій сковороді.

  8. Підготовлені крила смажимо до рум’яності в киплячому маслі 5-7 хвилин, іноді перевертаючи. Щоб позбавитися надлишків жиру, обсмажену курку кладемо на паперові рушники. Сервіруємо частування та доповнюємо соусом. Подаємо до столу. Смачного!

Курячі крильця в панірувальних сухарях, як у KFC

Курячі крильця в панірувальних сухарях, як у KFC, з легкістю можна приготувати в домашніх умовах. Домашня страва безперечно виходить смачнішою, ніж покупний фастфуд. Нескладний процес зможе повторити навіть той, хто це робить вперше. Жодних складнощів не виникне, якщо уважно дотримуватися докладного опису.

Час приготування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Спеції – 1 ч.л.
  • Молоко коров’яче – 130 мл.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Каррі – 0,5 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець гострий мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – 300 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти.

  2. Крила промиваємо. Складаємо в каструлю та заливаємо водою. Довівши до кипіння, проварюємо 3 хвилини. Через вказаний час відкидаємо на сито та охолоджуємо.

  3. Охолоджені крила заливаємо молоком, розбиваємо яйце. Солимо та перчимо. Приправляємо спеціями та каррі. Добре перемішавши, даємо промаринуватися, залишивши на 1 годину.

  4. Для паніровки з’єднуємо по 100 грамів пшеничного борошна та панірувальних сухарів, солимо, всипаємо спеції та гострий перець. Ґрунтовно перемішуємо.

  5. Готуємо глибоку каструлю чи сковороду. Наливаємо 300 мілілітрів олії. Розмістивши на плиті, добре прогріваємо. Дістаємо крила з маринаду. Пануємо їх у сухій суміші. Вдруге опускаємо в маринад і знову обвалюємо у сухих компонентах.

  6. Запановані крила обережно опускаємо в олію і смажимо на помірній температурі до рівномірної золотистості. Після цього, щоб прибрати надлишки жиру, перекладаємо на паперові рушники.

  7. Подаємо готову закуску із улюбленими соусами. Смачного!

Курячі крильця з крохмалем як у KFC

Курячі крильця з крохмалем як у KFC – це приголомшливе частування як для дітей, так і для дорослих, яке готується досить легко. На вигляд страви ніхто не здогадається, що закуска приготовлена в домашніх умовах. Хоча смак частування значно відрізнятиметься. Домашня закуска смачніша за покупний фастфуд.

Час приготування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 24 шт.

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 12 шт.
  • Крохмаль картопляний – 0,5 ст.
  • Борошно пшеничне – 2,5 ст.
  • Приправа для шашлику – 1 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 1 л.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія – 1 л.

Процес приготування:

  1. Беремо 12 курячих крил. Промиваємо та прибираємо вологу рушниками. Ділимо суглобами. Крайня частина нам не знадобиться. Її можна заморозити та використовувати для варіння бульйону.

  2. Поділені на фаланги крила складаємо у глибоку чашу. Солимо та перчимо. За бажання використовуємо гострий перець, прованські трави, паприку чи каррі.

  3. Звільняємо цибулю від лушпиння, обполіскуємо під краном і нарізаємо півкільцями. Висипаємо в миску з крилами та насипаємо спеції для шашлику.

  4. Ґрунтовно перемішавши, прикриваємо та прибираємо в холод хоча б на 1 годину.

  5. У глибоку чашу насипаємо половину склянки картопляного крохмалю та 2,5 склянки пшеничного борошна вищого ґатунку. Для кольору кладемо чайну ложку солодкої паприки.

  6. Суху суміш добре розмішуємо. Крильця дістаємо з маринаду і видаляємо цибулю. Перекладаємо крила у чашу із сухими компонентами партіями.

  7. Ґрунтовно перемішуємо, щоб крила покрилися рівномірним шаром паніровки з усіх боків.

  8. Далі перекладаємо крила на сито.

  9. У широку чашу наливаємо холодну воду з-під крана і поміщаємо сито з крилами. Витримуємо 10 секунд.

  10. Відразу ж перекладаємо крила в сухе паніровку. Ретельно перемішуємо.

  11. Від подвійного панірування на крилах утворюються нерівності, які під час смаження утворюють хрустку скоринку.

  12. У високій сковороді або каструлі нагріваємо літр олії при максимальній температурі. Порційно опускаємо крила в киплячу олію і смажимо 10-12 хвилин.

  13. Обсмажені крила кладемо на поверхню, застелену паперовими рушниками, щоб забрати зайвий жир. Також смажимо наступну партію.

  14. Готові крила виходять соковитими всередині з апетитною хрусткою скоринкою.

  15. Сервіруємо закуску та додатково подаємо соуси.

  16. Смачного!

Курячі крильця, як у KFC, з кукурудзяними пластівцями

Курячі крильця, як у KFC, з кукурудзяними пластівцями – це рецепт для тих, хто не їсть смажену їжу і стежить за споживаними калоріями. Приготування закуски не займе години. Весь процес досить простий і вимагатиме мінімум інгредієнтів. Хрусткі крильця зовні та соковиті всередині сподобаються всім без винятку.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Курячі крила – 10 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Спеції – до смаку.
  • Кукурудзяні пластівці несолодкі – 100 гр.

Процес приготування:

  1. Відмірюємо 100 г несолодких кукурудзяних пластівців.

  2. Пластівці подрібнюємо зручним способом. Якщо є блендер, це зробити швидше. Якщо ні, висипаємо в пакет і прокочуємо качалкою.

  3. Вимите яйце розбиваємо в глибоку ємність і розбовтуємо вилкою до однорідності.

  4. Промивши та обсушити курячі крила, ріжемо їх по суглобах. Склавши у миску, приправляємо спеціями. Зазвичай використовують сіль, мелений перець та паприку. У мене цього разу приправа для курки та щіпка червоного пекучого перцю. Добре перемішуємо, щоб спеції рівномірно обволікли крильця.

  5. Кожну частину курячого крила пануємо у борошні.

  6. Після чого занурюємо у яєчну суміш.

  7. Далі обвалюємо в подрібнених кукурудзяних пластівцях. За такою ж схемою можна приготувати куряче філе або гомілки. Підготовлені крила кладемо на лист, застелений фольгою.

  8. Попередньо прогріваємо духову шафу до 180 градусів. Лист із заготовками поміщаємо в гарячу духовку і запікаємо півгодини.

  9. Дістаємо рум’яну страву.

  10. Золотисті курячі крильця подаємо до столу, доповнивши кетчупом або часниковим соусом. Смачного!

Домашні курячі крильця як у KFC – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал