Яблука з корицею в духовці – 5 рецептів запечених яблука з покроковими фото

Яблука з корицею в духовці – це простий і дуже смачний десерт, який приємно здивує вас своїми пряними нотками і кисло-солодким фруктовим смаком, який ідеально поєднується з бджолиним медом, меленої корицею і подрібненими горіхами. Добавки ви можете підбирати в залежності від ваших смакових уподобань або їх наявності, але навіть якщо ви вирішите приготувати яблучні часточки, просто присипавши їх корицею – буде дуже смачно!

Яблука з медом і корицею в духовці

Яблука з медом і корицею в духовці – це ароматне і дуже смачне частування, яке запросто замінить вам шкідливі покупні десерти з « сірим » складом. Для готування нам будуть потрібні виключно натуральні компоненти, які не зашкодять вашому організму.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яблука середні – 6 шт.
  • Мед – 6 ч.л.
  • Кориця молота – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Вода холодна – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті і обсушені яблука очищаємо від шкірки на половину і акуратно видаляємо серцевину. Підготовлені фрукти перекладаємо на деко, устелений фольгою або пергаментом.

Крок 2. У піалі змішуємо цукор з молотою корицею і занурюємо в суху суміш фруктову м’якоть, в поглиблення викладаємо одну чайну ложку меду.

Крок 3. На дно вогнетривкої ємності вливаємо трохи води і прибираємо заготівлю в духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах.

Крок 4. Гарячі яблучка акуратно викладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу.

Крок 5. Смачного!

Яблука часточками з корицею в духовці

Яблука часточками з корицею в духовці – це неймовірно смачне і корисне ласощі, яке можна приготувати за лічені хвилини, використовуючи лише три компоненти, які ідеально доповнюють і відтіняють смак і аромат один одного. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Кориця молота – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед об’єднуємо корицю з цукром і гарненько промиваємо яблуко.

Крок 2. Розрізаємо фрукт на часточки однакового розміру.

Крок 3. Видаляємо насіннєву коробочку, не порушуючи цілісність скибочок.

Крок 4. Збираємо шматочки за формою цілого фрукта в фользі.

Крок 5. У центр висипаємо заздалегідь підготовлену ароматну суміш.

Крок 6. Загортаємо фольгу і випікаємо частування протягом 15 хвилин при 180 градусах. Смачного!

ПП яблука з корицею без цукру

ПП яблука з корицею без цукру – це оригінальний десерт, який можна подати навіть до святкового столу, якщо ви або ваші гості дотримуються дієти. Як підсолоджувача ми будемо використовувати натуральний бджолиний мед, а для насиченості смаку – насіння гарбуза і родзинки.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-6.

Інгредієнти:

  • Яблука – 6 шт.
  • Мак – 4 ст.л.
  • Ізюм – ½ ст.
  • Кориця молота – за смаком.
  • Насіння гарбузове – за смаком.
  • Мед – за смаком.
  • Вода – ½ ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо все необхідне.

Крок 2. За допомогою ножа у яблука обережно вирізаємо серцевину з кісточками.

Крок 3. Кондитерський мак на 10 хвилин запарюємо в окропі.

Крок 4. Також заливаємо родзинки окропом на кілька хвилин і після обсушуємо.

Крок 5. Яблука ставимо на деко і в порожнину яблука всипаємо трохи родзинок.

Крок 6. Доповнюємо начинку маком і ароматною корицею.

Крок 7. Також додаємо насіння гарбуза і мед, на дно жароміцного посуду вливаємо ½ склянки води і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів на 20-30 хвилин.

Крок 8. Апетитний десерт злегка остуджуємо і негайно дегустуємо. Смачного!

Яблука кружечками з корицею в листковому тісті в духовці

Яблука кружечками з корицею в листковому тісті в духовці – це оригінальне ласощі, яке скрасить будь-чаювання і урізноманітнює ваш звичний раціон. Крім цього, такі « слойки » дуже зручно брати з собою на роботу або навчання в якості перекусу, так як вони не втрачають свій смак і аромат після охолодження.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Тісто листкове – 1 упаковка.
  • Цукор-пісок – 3-4 ст.л.
  • Кориця молота – 1 ст.л.
  • Жовток курячий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожене тісто злегка розгортаємо і нарізаємо смужками, шириною не більше двох сантиметрів.

Крок 2. Яблука промиваємо і насухо промакуємо паперовими рушниками, ріжемо на колечка і за допомогою невеликої формочки вирізаємо серцевину.

Крок 3. Смужки тіста обертаємо навколо фруктового колечка.

Крок 4. Заготовки викладаємо на деко, промазуємо збитим жовтком, і посипаємо сумішшю з меленої кориці і цукрового піску.

Крок 5. Випікаємо при температурній позначці в 180 градусів протягом 20 хвилин. Золотисті і ароматні колечка подаємо до столу в поєднанні з чашкою чаю. Смачного!

Печені яблука в духовці з корицею і цукром

Печені яблука в духовці з корицею і цукром – це частування, яке закохує в себе з першої проби, тому як поєднання кисло-солодких фруктів і ароматних добавок нікого не може залишити байдужим! І якщо ви хоч раз приготуєте такий десерт, то повернетеся до цього рецепту ще неодноразово!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1-1,5 ст.л.
  • Кориця молота – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 3-4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Фрукти обполіскуємо під струменем води і даємо час обсохнути, розрізаємо навпіл і вирізаємо насіннєву область.

Крок 2. Збризкуємо половинки соком цитрусового фрукта.

Крок 3. Посипаємо яблучка корицею і цукром.

Крок 4. Перекладаємо заготовки в вогнетривку посуд, застелену пергаментом, і випікаємо 10-12 хвилин. Після закінчення часу, залишаємо ласощі в гарячій духовці ще на 10 хвилин.

Крок 5. Злегка охололе частування подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал