Яблука з корицею в духовці – 5 рецептів запечених яблука з покроковими фото

e686502b6d0c8849e96a5a5f59a3f47e

Яблука з корицею в духовці – це простий і дуже смачний десерт, який приємно здивує вас своїми пряними нотками і кисло-солодким фруктовим смаком, який ідеально поєднується з бджолиним медом, меленої корицею і подрібненими горіхами. Добавки ви можете підбирати в залежності від ваших смакових уподобань або їх наявності, але навіть якщо ви вирішите приготувати яблучні часточки, просто присипавши їх корицею – буде дуже смачно!

Яблука з медом і корицею в духовці

Яблука з медом і корицею в духовці – це ароматне і дуже смачне частування, яке запросто замінить вам шкідливі покупні десерти з « сірим » складом. Для готування нам будуть потрібні виключно натуральні компоненти, які не зашкодять вашому організму.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яблука середні – 6 шт.
  • Мед – 6 ч.л.
  • Кориця молота – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Вода холодна – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті і обсушені яблука очищаємо від шкірки на половину і акуратно видаляємо серцевину. Підготовлені фрукти перекладаємо на деко, устелений фольгою або пергаментом.

59b8c8469942c57046038f9b64017eb6

Крок 2. У піалі змішуємо цукор з молотою корицею і занурюємо в суху суміш фруктову м’якоть, в поглиблення викладаємо одну чайну ложку меду.

6444b2779c860f3bb191129c43b7a91d

Крок 3. На дно вогнетривкої ємності вливаємо трохи води і прибираємо заготівлю в духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах.

0a71db8505644ddbb833e6bcb779ebab

Крок 4. Гарячі яблучка акуратно викладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо до столу.

afc69ff1362677ca1f3890bb25fec791

Крок 5. Смачного!

14d7429e0825e510eaca3b2134f68c8b

Яблука часточками з корицею в духовці

Яблука часточками з корицею в духовці – це неймовірно смачне і корисне ласощі, яке можна приготувати за лічені хвилини, використовуючи лише три компоненти, які ідеально доповнюють і відтіняють смак і аромат один одного. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Кориця молота – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед об’єднуємо корицю з цукром і гарненько промиваємо яблуко.

fc2641ff2d05ff92740726e24d4611ed

Крок 2. Розрізаємо фрукт на часточки однакового розміру.

9210192552ada31809f37bceeb094778

Крок 3. Видаляємо насіннєву коробочку, не порушуючи цілісність скибочок.

bea9a5a866c184346ed4ef563ede3061

Крок 4. Збираємо шматочки за формою цілого фрукта в фользі.

b0a5771ffec10b059c560a1d7e3f64cc

Крок 5. У центр висипаємо заздалегідь підготовлену ароматну суміш.

9cf6d5e9a88c6481dfa84a2092ed557e

Крок 6. Загортаємо фольгу і випікаємо частування протягом 15 хвилин при 180 градусах. Смачного!

af7d9f9cd238d2a04752db650ddf51af

ПП яблука з корицею без цукру

ПП яблука з корицею без цукру – це оригінальний десерт, який можна подати навіть до святкового столу, якщо ви або ваші гості дотримуються дієти. Як підсолоджувача ми будемо використовувати натуральний бджолиний мед, а для насиченості смаку – насіння гарбуза і родзинки.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-6.

Інгредієнти:

  • Яблука – 6 шт.
  • Мак – 4 ст.л.
  • Ізюм – ½ ст.
  • Кориця молота – за смаком.
  • Насіння гарбузове – за смаком.
  • Мед – за смаком.
  • Вода – ½ ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо все необхідне.

5225204c55f1cb20369bc7f0e3634a71

Крок 2. За допомогою ножа у яблука обережно вирізаємо серцевину з кісточками.

0a155475410c7499685b7e23dfed9173

Крок 3. Кондитерський мак на 10 хвилин запарюємо в окропі.

c016fa86299718de7fdbeb06d5e5c97b

Крок 4. Також заливаємо родзинки окропом на кілька хвилин і після обсушуємо.

558b261133c9e88234b07b2dbaaf4209

Крок 5. Яблука ставимо на деко і в порожнину яблука всипаємо трохи родзинок.

28144c67972ab50767adae8d7ea707bd

Крок 6. Доповнюємо начинку маком і ароматною корицею.

18a7c3ef5304f24d0a71ca7d079ead1a

Крок 7. Також додаємо насіння гарбуза і мед, на дно жароміцного посуду вливаємо ½ склянки води і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів на 20-30 хвилин.

adbd4e1cf5ebe79f312d9ccf39210e88

Крок 8. Апетитний десерт злегка остуджуємо і негайно дегустуємо. Смачного!

37bdf7fab0929f5bd64c427f5ff8b6e6

Яблука кружечками з корицею в листковому тісті в духовці

Яблука кружечками з корицею в листковому тісті в духовці – це оригінальне ласощі, яке скрасить будь-чаювання і урізноманітнює ваш звичний раціон. Крім цього, такі « слойки » дуже зручно брати з собою на роботу або навчання в якості перекусу, так як вони не втрачають свій смак і аромат після охолодження.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Тісто листкове – 1 упаковка.
  • Цукор-пісок – 3-4 ст.л.
  • Кориця молота – 1 ст.л.
  • Жовток курячий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожене тісто злегка розгортаємо і нарізаємо смужками, шириною не більше двох сантиметрів.

0a5df439288dd04ded1c8bd48568333f

Крок 2. Яблука промиваємо і насухо промакуємо паперовими рушниками, ріжемо на колечка і за допомогою невеликої формочки вирізаємо серцевину.

57e371eb6c18617d1c642a62bb14b0d9

Крок 3. Смужки тіста обертаємо навколо фруктового колечка.

abc127c79f430603b033b500986a475b

Крок 4. Заготовки викладаємо на деко, промазуємо збитим жовтком, і посипаємо сумішшю з меленої кориці і цукрового піску.

003191ee83d70702445916d64ac5ed68

Крок 5. Випікаємо при температурній позначці в 180 градусів протягом 20 хвилин. Золотисті і ароматні колечка подаємо до столу в поєднанні з чашкою чаю. Смачного!

468e43e23a437769fbd4d297b1b3b21a

Печені яблука в духовці з корицею і цукром

Печені яблука в духовці з корицею і цукром – це частування, яке закохує в себе з першої проби, тому як поєднання кисло-солодких фруктів і ароматних добавок нікого не може залишити байдужим! І якщо ви хоч раз приготуєте такий десерт, то повернетеся до цього рецепту ще неодноразово!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1-1,5 ст.л.
  • Кориця молота – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 3-4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Фрукти обполіскуємо під струменем води і даємо час обсохнути, розрізаємо навпіл і вирізаємо насіннєву область.

28069c055d51d1d48ed888cbc6d575f5

Крок 2. Збризкуємо половинки соком цитрусового фрукта.

e899607b1b98dcfc2073387204d75204

Крок 3. Посипаємо яблучка корицею і цукром.

0aff8be9227d8ea388d7e032e73e1633

Крок 4. Перекладаємо заготовки в вогнетривку посуд, застелену пергаментом, і випікаємо 10-12 хвилин. Після закінчення часу, залишаємо ласощі в гарячій духовці ще на 10 хвилин.

fff4f24157656ea2526b28ad60a24b38

Крок 5. Злегка охололе частування подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!

eb40b9a3c4dcdc7517605e66e2c033f9

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал