Маринад для баранини – 8 найкращих рецептів маринаду

Маринад для баранини – важливий інгредієнт для розм’якшення баранини, приємного смаку, аромату та прискорення процесу приготування обраної страви. Маринад повинен бути складений грамотно і найкращою основою є продукти, що містять кислоту: оцет, кефір, лимонний сік, сухе вино або томати. До складу маринаду включається багато зелені, оливкова олія, овочі та різні спеції, що зазвичай вказується у рецепті.

Маринад для запікання баранини у фользі

Маринад не тільки робить баранину ніжнішою та соковитішою, але і є корисним для здоров’я. У цьому рецепті для запікання баранини у фользі пропонується використовувати винний маринад зі спеціями. Вино може бути білим чи червоним, але сухим. Винна кислота баранину розм’якшує і ароматизує, а в процесі смаження вино випаровується, залишивши після себе приємний смак. Зі спецій береться мелений коріандр, розмарин і чорний перець.

Найкращий маринад для шашлику з баранини

Баранина у нас не часто використовується для приготування шашлику, адже багато хто має упереджене ставлення до цього м’яса. Тим не менш, баранина – це найкраще м’ясо для всіх улюблених страв. Маринад не тільки надає шашлику насиченості смаку, а й корисний для організму. Найкориснішими та найсмачнішими для шашлику є маринади з цибулею та майже без спецій, особливо якщо шашлик готується з молодої баранини.

Час приготування (маринування): 14 годин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 8.

Складові:

  • Баранина – 2 кг.
  • Цибуля – 3 кг.
  • Сіль за смаком.
  • Орегано – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Баранина готується за загальними правилами (вимивається, обсушується серветкою) і нарізується шматочками розміром 3х3,5 см. Нарізана баранина кладеться в емальований або скляний посуд. До неї насипається неповна столова ложка солі, і вона акуратно, щоб не пошкодилися волокна, втирається у шматочки м’яса. Потім м’ясо посипається сухим ореганом, ще раз перемішується і залишається на 15 хвилин.

Крок 2. Цибуля очищається від лушпиння і подрібнюється за допомогою кухонного комбайна або на тертці, але доведеться поплакати. Через марлю добре віджимається сік цибулі.

Крок 3. Частина цибулі нарізається тонкими кільцями і кладеться до баранини. Потім шашлик повністю заливається приготованим соком цибулі, перемішується і залишається на 12 годин для маринування під прикритою кришкою. Якщо час у вас обмежений – достатньо для маринування 3–4 години.

Крок 4. Після часу маринування, м’ясо нанизується на шампури і смажиться шашлик. Смак його та запах будуть неймовірними.

Смачного!

Маринад для запікання баранини у рукаві

Баранина, запечена в рукаві в духовці, завжди виходить м’якою та соковитою, тому що тушкується у власному соку, а заздалегідь замаринована у пряному маринаді, буде вашим кулінарним шедевром. У цьому рецепті маринуємо баранину в соєвому соусі з аджикою, розмарином, часником, чорним перцем і одразу в рукаві для запікання. Бараніну беремо молоду, з кісточкою та цілим шматком.

Час приготування (маринування): 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Складові:

  • Баранина – 1.5 кг.
  • Аджика суха – 1 ч.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Часник – 3 зубки.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шматок баранини готується до запікання. У молодої баранини видаляються лише жорсткі сухожилки, а жир залишається для соковитості.

Крок 2. Перед маринуванням м’якоть баранини по всій площі загострюється гострим ножем для кращого просочування її маринадом.

Крок 3. Потім м’ясо добре натирається великою сіллю з усіх боків.

Крок 4. В окрему піалу наливаються дві ложки соєвого соусу. До нього додаються через часник очищені зубки часнику. Потім насипається чайна ложка сухого аджика (можна замінити спецією для м’яса) і чорний перець. Ці інгредієнти ложкою ретельно перемішуються.

Крок 5. Приготованим маринадом баранина рясно змащується і одразу поміщається у рукав. Баранина щонайменше на 1 годину, але можна і більше, залишається для маринування.

Крок 6. Після закінчення маринування кінці рукава закріплюються кліпсами. М’ясо в рукаві перекладається на лист і на 40 хвилин ставиться в духовку, розігріту до 190 градусів. Потім температура духовки зменшується до 170 градусів і запікання триває ще 30 хвилин.

Крок 7. Після цього часу рукав зверху надрізається, і баранина рясно поливається м’ясним соком.

Крок 8. Для отримання рум’яної скоринки баранина витримується в духовці ще 10 хвилин режимі «Гриль». Потім м’ясо акуратно нарізається шматочками та подається до столу. Смачного!

Дуже смачний маринад для баранячих реберець

Баранина і особливо баранячі реберця високо цінуються за ніжність та унікальність смаку. Для їхнього приготування використовують різні способи: гриль, мангал, багаття, духовку і просто сковорідку, але головним секретом смачності цієї страви незмінно є маринад. У цьому рецепті маринад готуємо на основі сухого білого вина, меду, імбиру та сухої гірчиці і запечемо реберця у фользі в духовці.

Час приготування (маринування): 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 5.

Складові:

  • Баранські реберця – 1,5 кг.
  • Вино сухе – 150 мл.
  • Мед – 2 ч. л.
  • Імбир у порошку – 2 ч.л.
  • Гірчиця суха – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед відмірюється вказана в рецепті кількість інгредієнтів для маринаду. Реберця промиваються під проточною водою і просушуються серветкою.

Крок 2. У піалу наливається сухе вино. До нього пересипаються сіль та підготовлені сухі спеції. Ці інгредієнти добре перемішуються.

Крок 3. Реберця укладаються на фольгу і надрізаються гострим ножем по міжреберним проміжкам.

Крок 4. Потім на реберця виливається весь приготований маринад.

Крок 5. Фольга навколо реберця щільно загортається, щоб не допустити витікання маринади. Баранина у фользі залишається для маринування на 1 годину як мінімум. Після закінчення часу маринування реберця запікаються в духовці, розігрітій до 200 ° С протягом години. За цей час вони вийдуть дуже соковитими, ароматними та покритими апетитною рум’яною скоринкою. Смачного!

Маринад для баранини із соєвим соусом

Маринад для баранини на основі соєвого соусу покращує смакові якості цього м’яса, прибирає специфічний запах баранини і завдяки невеликій кількості кислоти робить м’ясо м’яким та соковитим, а також добре замінює традиційний майонез, олію та сіль. Маринад добре підійде до запікання будь-яких страв із баранини. У цьому рецепті маринад доповнимо часником, запашним перцем, паприкою, червоним перцем і запікаємо баранячі ребра в рукаві в духовці.

Час приготування (маринування): 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Баранчі реберця – 600 гр.
  • Соєвий соус – 50 мл.
  • Часник – 6 зубків.
  • Перець запашний мелений – до смаку.
  • Перець червоний – 1 тріска.
  • Паприка – 1 тріска.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Баранні ребра добре промиваються під проточною водою, і зайва волога забирається серветкою.

Крок 2. Гострим ножем ребра лише надрізаються по міжреберним проміжкам, і шматок для запікання залишається цілим.

Крок 3. Очищені зубки часнику дрібно рубаються або подрібнюються на часнику. Потім часниковою масою баранина натирається з обох боків.

Крок 4. Змішуються сухі спеції і цією сумішшю ребра добре натираються.

Крок 5. Потім баранина рівномірно поливається соєвим соусом гарної якості.

Крок 6. Ребра перекладаються в рукав для запікання та залишаються на 1 годину для маринування. Потім кінці рукава скріплюються кліпсами і баранина запікається в розігрітій до 200 ° С духовці протягом 1,5 години. Смачного!

Покроковий рецепт маринаду для баранини з оцтом

Маринад для баранини з оцтом – рецепт перевірений та найбільш популярний. У ньому м’ясо стає м’яким і при запіканні зберігає соковитість. Оцет сприяє нейтралізації специфічного баранячого запаху і добре розкриває аромат прянощів та свіжої зелені. Використовувати можна як столовий оцет, і винний чи яблучний. У цьому рецепті маринуємо і готуємо шашлик з баранячого м’яса.

Час приготування (маринування): 2 години.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Складові:

  • Баранина – 2.5 кг.
  • Оцет 9% – 2 ст.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець чорний – до смаку.
  • Коріандр – до смаку.
  • Зіра – 2 тріски.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу готується баранина для шашлику. М’ясо промивається, обсушується серветкою та нарізається середніми кубиками.

Крок 2. Одна очищена цибулина нарізається тонкими півкільцями. Друга подрібнюється на м’ясорубці. Цибуля перекладається в посуд для маринування. До нього наливаються дві столові ложки оцту, і все добре перемішується, щоб вийшла достатня кількість соку цибулі.

Крок 3. В оцтово-цибулевий маринад перекладаються шматочки баранини, добре все перемішується і м’ясо залишається на 1:00 в холодному місці для маринування.

Крок 4. Прянощі для маринаду (чорний перець, зіра та коріандр) перетираються руками або подрібнюються через серветку, тоді буде більше їхнього аромату.

Крок 5. Через годину маринування шматочки баранини відокремлюються від цибулі, перекладаються в інший посуд, посипаються подрібненими прянощами. Ще раз добре перемішуються та залишаються ще на одну годину, але можна і більше.

Крок 6. Промариноване м’ясо нанизується на шампури, як завжди.

Крок 7. Шашлик із баранини, маринований в оцті з цибулею, обсмажується на вогні до готовності. Смачного!

Маринад з ківі для м’якої баранини

Цікавим для вас може бути маринад для баранини, особливо шашлику, з додаванням ківі, адже цей фрукт має особливий фермент, який м’ясо дуже швидко розм’якшує, робить його дуже ніжним і надає своєрідну кислинку. Баранина в такому маринаді витримується трохи більше години, інакше може стати кашею. Маринад у ківі доповнимо цибулею та приправою для шашлику.

Час приготування (маринування): 1 год.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Баранина – 1 кг.
  • Ківі – 1 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеція для шашлику – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу готуються згідно з рецептом продукти для маринаду.

Крок 2. Ківі очищається від шкірки і подрібнюється в кашку за допомогою терки або вилкою.

Крок 3. Очищені цибулини нарізаються кільцями.

Крок 4. Підготовлена баранина нарізається середніми кубиками та перекладається в посуд для маринування.

Крок 5. До м’яса перекладається цибульна нарізка та подрібнений ківі. Потім все посипається сіллю, спецією для шашлику і добре перемішується, щоб цибуля дала свій сік. Посуд прикривається кришкою. Баранина залишається на 1 годину для маринування.

Крок 6. Через годину м’ясо можна нанизувати на шампури і готувати шашлик зручним для вас способом. Смачного!

Маринад для баранини з медом та гірчицею

Маринад на основі меду та гірчиці, як еталонний варіант у приготуванні курки та свинини, відмінно підходить і для запікання баранини. Рецептів такого маринаду багато, але всі включають до свого складу мед, гірчицю та олію. Використання української, діжонської чи англійської гірчиці дозволить створити різні відтінки смаку, а мед надасть м’ясу особливий зовнішній вигляд і збереже його соковитим та м’яким. У цьому рецепті запікаємо в духовці баранячу ногу.

Час готування (маринування): 1 доба.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 12.

Складові:

  • Баранина нога – 3.5 кг.

Для маринаду:

  • Гірчиця (паста) – 5 ст.
  • Гірчиця зернова – 5 ст.
  • Мед рідкий – 5 ст.
  • Олія оливкова – 120 мл.
  • Сіль – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Часник – 15 зубків.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готується до запікання баранина (у рецепті бараняча нога). Відмірюється вказана в рецепті кількість гірчиці, меду та оливкової олії. Ці інгредієнти перекладаються в окремий посуд та добре перемішуються.

Крок 2. Часник очищається від лушпиння. У баранині робляться гострим ножем проколи по всій поверхні і в них містяться часникові зубки.

Крок 3. Деко або велика форма для запікання застеляється листом фольги. На неї кладеться нашпигована часником бараняча нога і рясно поливається приготованим маринадом з усіх боків. Потім нога фольгою щільно загортається, щоб маринад не протікав. Баранина у фользі ставиться для маринування на 24 години, можна й більше, у холодне місце.

Крок 4. Після закінчення часу маринування баранина запікається в духовці відповідно до обраного вами способу: у фользі, рукаві або з маринованими овочами.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал