Маринад для шашлику зі свинини – 9 найкращих рецептів найсмачнішого шашлику з покроковими фото

Маринад для шашлику зі свинини можна приготувати з різних компонентів. У них використовуються не тільки майонез та спеції, але також можна зустріти маринади з мінералкою, лимоном, ківі, гранатом, кефіром та іншими цікавими продуктами. Кожен кулінар може підібрати саме той маринад, який дозволить отримати найсмачніше та соковитіше м’ясо для свого пікніка.

Маринад для шашлику з цибулею та лимоном

Маринад для шашлику з цибулею та лимоном робить м’ясо м’яким, соковитим та смачним. Рецепт чудово підходить для маринування великої кількості свинини на майбутній пікнік для компанії. Цибулю також разом із м’ясом можна запікати на вугіллі, вона виходить не менш смачною.

Час приготування: 6 год.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Свинина – 5 кг.
  • Лимон – 4 шт.
  • Спеції – 2 ст.
  • Сіль – 4 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю беріть великого та середнього розміру. Очистіть її, помийте та наріжте кільцями. Викладіть частину нарізки в миску, посипте сіллю та спеціями.

Крок 2. Свинину наріжте середніми за розміром шматочками для шашлику. Викладіть шар м’яса в миску на цибулю, посоліть і приправте. Так укладайте шарами цибулю та свинину, доки вони не закінчаться.

Крок 3. Добре помийте лимони гарячою водою і видавіть їх сік.

Крок 4. Полийте м’ясну заготовку лимонним соком.

Крок 5. Миску зі свининою затягніть харчовою плівкою та приберіть у холодне місце маринуватися.

Крок 6. Через 4-6 годин свинина досить промаринується і буде готова до смаження. Смачного!

Маринад з майонезу для соковитого шашлику зі свинини

Маринад з майонезу для соковитого шашлику зі свинини – це найпоширеніший і найдоступніший рецепт. Навіть у людей без особливого кулінарного досвіду при плануванні пікніка виникне саме ця ідея для маринування м’яса. Але простий, не означає поганий, з майонезним маринадом готовий свинячий шашлик буде пальчики оближеш.

Час приготування: 7 год.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1,3 кг.
  • Приправа для шашлику – 2 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Суміш перців – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину для шашлику краще брати свіжу, не заморожувалася.

Крок 2. М’ясо наріжте кубиками зі сторонами 4-5 сантиметрів.

Крок 3. Очистіть цибулю і наріжте її кільцями.

Крок 4. Підготуємо суміш для маринування. У миску викладіть майонез, додайте спеції для шашлику, сіль і суміш перців. Добре перемішайте.

Крок 5. У велику миску викладіть свинину і цибулю, додайте маринад. Все добре перемішайте руками.

Крок 6. Миску затягніть харчовою плівкою та поставте в холодильник на 4-6 годин.

Крок 7. Мариновану з майонезом та спеціями свинину нанизуйте на шампури та помістіть їх над гарячим вугіллям. Готовий шашлик виходить смачним та соковитим. Смачного!

Маринад на кефірі для шашлику зі свинини

Маринад на кефірі для шашлику зі свинини – це ще один безпрограшний варіант для отримання м’якого та смачного м’яса на вугіллі. У компанії з кефіром можна використовувати приправу для шашлику або підібрати спеції на свій смак. Також завжди можна додати цибулю та помідори.

Час приготування: 8 год.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Кефір 2,5% –400 мл.
  • Приправа для шашлику – 1 ч.л.
  • Свинина – 1,5 кг.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Виберіть якісну охолоджену свинину для смачного шашлику.

Крок 2. Помийте м’ясо прохолодною водою та наріжте великими шматочками, складіть їх у миску.

Крок 3. Свинину залийте кефіром, додайте спеції та сіль за смаком.

Крок 4. Добре перемішайте нарізане м’ясо руками, закрийте миску кришкою або затягніть плівкою і приберіть в холодильник на 8 годин.

Крок 5. Мариновану свинину нанизуйте на шампури і смажте свій найкращий шашлик. Смачного!

Смачний маринад з ківі для шашлику

Смачний маринад з ківі для шашлику – це оригінальний рецепт, який точно вартий вашої уваги. Він підходить не тільки для свинини, а й для курки, яловичини чи баранини. Готується маринад просто і швидко, що характерно для таких рецептів.

Час приготування: 2-3 год.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Приправа для шашлику – до смаку.
  • Шия свиняча – 1,2 кг.
  • Вода мінеральна – 100мл.
  • Ківі – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус соєвий – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу шийку обмийте та наріжте великими кубиками. Підготуйте всі необхідні продукти для маринаду.

Крок 2. Очистіть цибулю та ківі від верхнього шару. Наріжте їх великими шматочками. У чашу блендера викладіть цибулю та ківі, додайте туди ще соєвий соус та куряче яйце.

Крок 3. Подрібніть ці продукти. Маринад готовий.

Крок 4. У миску перекладіть нарізану свинину, додайте спеції, маринад та влийте мінеральну воду. Перемішайте м’ясо руками. Залишіть свинину маринуватись на 1,5-2 години у прохолодному місці.

Крок 5. Свинина, маринована з ківі, виходить дуже смачною. Смачного!

Маринад на мінералці для м’якого шашлику зі свинини

Маринад на мінералці для м’якого шашлику зі свинини – це найкраще рішення для маринування м’яса. Газована мінералка – це головний інгредієнт у маринаді, який сприяє розм’якшенню м’яса та об’єднанню його із пряними спеціями.

Час приготування: 180 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Вода мінеральна – 130мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Свинина – 800 гр.
  • Сіль – до смаку
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Приправа для шашлику – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть усі продукти, вказані у списку. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

Крок 2. Свинину обмийте, промокніть паперовими рушниками. Потім наріжте м’ясо шматочками вагою приблизно 30-40 гр.

Крок 3. Покладіть м’ясо в глибоку миску і посипте сіллю, меленим перцем і приправою для шашлику.

Крок 4. Цибулю наріжте кільцями, додайте в миску до свинини і перемішайте руками.

Крок 5. Далі влийте оцет та мінеральну воду. Знову все добре перемішайте.

Крок 6. На м’ясо покладіть плоску тарілку, встановіть гніт у вигляді банки з водою і поставте свинину маринуватися на 2 години в холодильник.

Крок 7. З таким маринадом на мінеральній воді, свинина вийде дуже м’якою та соковитою. Смачного!

Швидкий маринад для свинячого шашлику із соєвим соусом

Швидкий маринад для свинячого шашлику із соєвим соусом дозволить вам смачно та весело провести час на природі з друзями та близькими. Крім відмінного смаку м’яса, на його маринування йде зовсім небагато часу. Ви буквально на виході з дому можете замаринувати свинину і як тільки вугілля буде готове, нанизувати його на шампури.

Час приготування: 3 год.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Соус соєвий – 150мл.
  • Спеції для шашлику – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для шашлику найкраще брати шийну частину або лопаткову.

Крок 2. Наріжте свинину кубиками середнього розміру.

Крок 3. Викладіть м’ясо в глибоку миску, залийте соєвим соусом, додайте спеції для шашлику і перемішайте.

Крок 4. Відправте м’ясо в холодильник для маринування на час від 30 хвилин до 3 годин.

Крок 5. Коли свинина замаринується, нанизуйте її на шампури і готуйте на гарячому вугіллі. Смачного!

Гранатовий маринад для шашлику зі свинини

Гранатовий маринад для шашлику зі свинини гарантує вам оригінальний смак та ніжну текстуру м’яса. Подавати такий шашлик дуже смачно з маринованою цибулею, свіжою кінзою та петрушкою. Для маринаду можна використовувати як самі гранати, так і гранатовий сік.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Каррі – 1 ч.л.
  • Сік гранатовий – 500мл.
  • Соус соєвий – 50мл.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Базилік сушений – 1 ч.л.
  • Сіль – до смаку

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування маринаду можна взяти натуральний сік гранатовий або видавити його самостійно з граната.

Крок 2. Щоб видавити сік самостійно, гранатові зерна складіть у марлю та видавіть із них сік. У миску з гранатовим соком влийте соєвий соус.

Крок 3. Додайте сіль, сушений базилік, спеції для шашлику та все перемішайте.

Крок 4. Такої кількості маринаду цілком достатньо 5 кілограмів свинини.

Крок 5. М’ясо наріжте кубиками, залийте гранатовим маринадом, перемішайте руками та маринуйте протягом 5-6 годин у прохолодному місці. Смачного!

Вірменський маринад для соковитого шашлику зі свинини

Вірменський маринад для соковитого шашлику зі свинини обіцяє чудовий смак і найніжніше м’ясо. Головний принцип цього маринаду полягає в тому, що в ньому не використовується жодних рідин або соусів на кшталт майонезу, тільки сіль та спеції.

Час приготування: 3 ч.30 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Карбонад свинини – 1 кг.
  • Чабрець сушений – 0,3 ч.л.
  • Базилік сушений – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Петрушка сушена – 0,5 ч.л.
  • Кріп сушений – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Карбонад свинини чудово підходить для шашлику. Також можна робити його із шийної частини. М’ясо обмойте та просушіть.

Крок 2. Свинину розріжте на частини завтовшки по 2 сантиметри, посоліть їх.

Крок 3. Натріть м’ясо сушені спеціями.

Крок 4. М’ясо закрийте та залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.

Крок 5. Мариноване м’ясо для шашлику викладіть на ґрати та смажте до готовності. Смачного!

Томатний маринад для шашлику зі свинини

Томатний маринад для шашлику зі свинини – – це дуже вдалий рецепт. М’ясо при запіканні виходить дуже м’яким, ароматним та з властивою помідорам кислинкою. Як приготувати чудовий маринад, що працює, ми докладно описали в рецепті.

Час приготування: 12-24 год.

Час приготування: 25-30 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Свинина – 1 кг.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Томатний сік – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте, перекладіть у миску і додайте сіль. Добре перемішайте і злегка прийміть її, щоб овоч пустив багато соку.

Крок 2. До цибулі додайте мелений перець, влийте олію та томатний сік. Добре перемішайте томатний маринад.

Крок 3. Свинячу вирізку обмийте та наріжте шматочками для шашлику, як вам більше подобається.

Крок 4. Перекладіть нарізану свинину в миску з маринадом і перемішайте м’ясо, щоб воно просочилося ароматною масою. Залишіть свинину маринуватися на 12-24 години, чим довше, тим смачніше вийде шашлик.

Крок 5. Щоб цибуля не горіла, прибирайте її зі шматочків м’яса, коли нанизуватимете на шампури. Перед тим як помістити шампури з маринованою свининою над вугіллям, дайте м’ясу прогрітися до кімнатної температури. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал