Маринад для шашлику зі свинини – 9 найкращих рецептів найсмачнішого шашлику з покроковими фото

2273528cd5de0db63597690d71a28707

Маринад для шашлику зі свинини можна приготувати з різних компонентів. У них використовуються не тільки майонез та спеції, але також можна зустріти маринади з мінералкою, лимоном, ківі, гранатом, кефіром та іншими цікавими продуктами. Кожен кулінар може підібрати саме той маринад, який дозволить отримати найсмачніше та соковитіше м’ясо для свого пікніка.

Маринад для шашлику з цибулею та лимоном

Маринад для шашлику з цибулею та лимоном робить м’ясо м’яким, соковитим та смачним. Рецепт чудово підходить для маринування великої кількості свинини на майбутній пікнік для компанії. Цибулю також разом із м’ясом можна запікати на вугіллі, вона виходить не менш смачною.

Час приготування: 6 год.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Свинина – 5 кг.
  • Лимон – 4 шт.
  • Спеції – 2 ст.
  • Сіль – 4 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 8 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю беріть великого та середнього розміру. Очистіть її, помийте та наріжте кільцями. Викладіть частину нарізки в миску, посипте сіллю та спеціями.

9b5122b4853a7edd4a98f44e0c4ee886

Крок 2. Свинину наріжте середніми за розміром шматочками для шашлику. Викладіть шар м’яса в миску на цибулю, посоліть і приправте. Так укладайте шарами цибулю та свинину, доки вони не закінчаться.

446437e5350e7d5adfe7386455b87a1e

Крок 3. Добре помийте лимони гарячою водою і видавіть їх сік.

c5b836ad1fafd82d2cc856b717ec2e17

Крок 4. Полийте м’ясну заготовку лимонним соком.

e2f4a3bcbdd888991e0b092f7b0bf9be

Крок 5. Миску зі свининою затягніть харчовою плівкою та приберіть у холодне місце маринуватися.

eec84a8ec4c9141226f988b394a0166e

Крок 6. Через 4-6 годин свинина досить промаринується і буде готова до смаження. Смачного!

942c1707eb379b2ffd099877572a730f

Маринад з майонезу для соковитого шашлику зі свинини

Маринад з майонезу для соковитого шашлику зі свинини – це найпоширеніший і найдоступніший рецепт. Навіть у людей без особливого кулінарного досвіду при плануванні пікніка виникне саме ця ідея для маринування м’яса. Але простий, не означає поганий, з майонезним маринадом готовий свинячий шашлик буде пальчики оближеш.

Час приготування: 7 год.

Час приготування: 40 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1,3 кг.
  • Приправа для шашлику – 2 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Суміш перців – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину для шашлику краще брати свіжу, не заморожувалася.

08d351620ffd8c9e28ebc41fc52fa1c0

Крок 2. М’ясо наріжте кубиками зі сторонами 4-5 сантиметрів.

401e55acb13dd714cbe5c513f34957dd

Крок 3. Очистіть цибулю і наріжте її кільцями.

629069a059ca493f50f2d47526ae6549

Крок 4. Підготуємо суміш для маринування. У миску викладіть майонез, додайте спеції для шашлику, сіль і суміш перців. Добре перемішайте.

9b3d54e8ff61ddc604df7fc27770b511

Крок 5. У велику миску викладіть свинину і цибулю, додайте маринад. Все добре перемішайте руками.

16cd71e2d324852f1b7509810da3d579

Крок 6. Миску затягніть харчовою плівкою та поставте в холодильник на 4-6 годин.

9ce05b63c9afd8751d9d3904284c2cce

Крок 7. Мариновану з майонезом та спеціями свинину нанизуйте на шампури та помістіть їх над гарячим вугіллям. Готовий шашлик виходить смачним та соковитим. Смачного!

4e7672156a5d317181ad5386ce621ef7

Маринад на кефірі для шашлику зі свинини

Маринад на кефірі для шашлику зі свинини – це ще один безпрограшний варіант для отримання м’якого та смачного м’яса на вугіллі. У компанії з кефіром можна використовувати приправу для шашлику або підібрати спеції на свій смак. Також завжди можна додати цибулю та помідори.

Час приготування: 8 год.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Кефір 2,5% –400 мл.
  • Приправа для шашлику – 1 ч.л.
  • Свинина – 1,5 кг.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Виберіть якісну охолоджену свинину для смачного шашлику.

5ae31dc82cc98d7393286b993e536fce

Крок 2. Помийте м’ясо прохолодною водою та наріжте великими шматочками, складіть їх у миску.

fc6a23376dde5d9a2df01d409edea04a

Крок 3. Свинину залийте кефіром, додайте спеції та сіль за смаком.

2d285c69d51bda6359ce1348b2541877

Крок 4. Добре перемішайте нарізане м’ясо руками, закрийте миску кришкою або затягніть плівкою і приберіть в холодильник на 8 годин.

31c4c431b54a2eec705f7f00a53d00d5

Крок 5. Мариновану свинину нанизуйте на шампури і смажте свій найкращий шашлик. Смачного!

6a2c619e6c470edf7f6512af7a711f29

Смачний маринад з ківі для шашлику

Смачний маринад з ківі для шашлику – це оригінальний рецепт, який точно вартий вашої уваги. Він підходить не тільки для свинини, а й для курки, яловичини чи баранини. Готується маринад просто і швидко, що характерно для таких рецептів.

Час приготування: 2-3 год.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Приправа для шашлику – до смаку.
  • Шия свиняча – 1,2 кг.
  • Вода мінеральна – 100мл.
  • Ківі – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус соєвий – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу шийку обмийте та наріжте великими кубиками. Підготуйте всі необхідні продукти для маринаду.

67dfc5b29c08974705aca82d0ac1ef02

Крок 2. Очистіть цибулю та ківі від верхнього шару. Наріжте їх великими шматочками. У чашу блендера викладіть цибулю та ківі, додайте туди ще соєвий соус та куряче яйце.

615dcc9581cdca811f94318464059926

Крок 3. Подрібніть ці продукти. Маринад готовий.

d709ebcd65eb290fa95d2de94e5a0486

Крок 4. У миску перекладіть нарізану свинину, додайте спеції, маринад та влийте мінеральну воду. Перемішайте м’ясо руками. Залишіть свинину маринуватись на 1,5-2 години у прохолодному місці.

933ec4984abf41074ec301269f283981

Крок 5. Свинина, маринована з ківі, виходить дуже смачною. Смачного!

c36ed820c0db441e49bebfb1c0419f69

Маринад на мінералці для м’якого шашлику зі свинини

Маринад на мінералці для м’якого шашлику зі свинини – це найкраще рішення для маринування м’яса. Газована мінералка – це головний інгредієнт у маринаді, який сприяє розм’якшенню м’яса та об’єднанню його із пряними спеціями.

Час приготування: 180 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Вода мінеральна – 130мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Свинина – 800 гр.
  • Сіль – до смаку
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Приправа для шашлику – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть усі продукти, вказані у списку. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

deb65af45d2906101ec0a77f2a202e18

Крок 2. Свинину обмийте, промокніть паперовими рушниками. Потім наріжте м’ясо шматочками вагою приблизно 30-40 гр.

6a58b63c28d3e3615be9d8a375266bf4

Крок 3. Покладіть м’ясо в глибоку миску і посипте сіллю, меленим перцем і приправою для шашлику.

853efdb4178d1e5f13e7734dccd77988

Крок 4. Цибулю наріжте кільцями, додайте в миску до свинини і перемішайте руками.

e58faab894a97036e7bdc29cb6623acf

Крок 5. Далі влийте оцет та мінеральну воду. Знову все добре перемішайте.

2f1f7f8c897fe53fb5a978d5e75a91a9

Крок 6. На м’ясо покладіть плоску тарілку, встановіть гніт у вигляді банки з водою і поставте свинину маринуватися на 2 години в холодильник.

8e9ae2667de4238e324a401308bf359b

Крок 7. З таким маринадом на мінеральній воді, свинина вийде дуже м’якою та соковитою. Смачного!

1c00c5c660bf883329431893299f02e6

Швидкий маринад для свинячого шашлику із соєвим соусом

Швидкий маринад для свинячого шашлику із соєвим соусом дозволить вам смачно та весело провести час на природі з друзями та близькими. Крім відмінного смаку м’яса, на його маринування йде зовсім небагато часу. Ви буквально на виході з дому можете замаринувати свинину і як тільки вугілля буде готове, нанизувати його на шампури.

Час приготування: 3 год.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Соус соєвий – 150мл.
  • Спеції для шашлику – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для шашлику найкраще брати шийну частину або лопаткову.

27a030423a200242304ae953bdda03e3

Крок 2. Наріжте свинину кубиками середнього розміру.

879fd09603163b2189358ec42577c439

Крок 3. Викладіть м’ясо в глибоку миску, залийте соєвим соусом, додайте спеції для шашлику і перемішайте.

f09c7818ff3b17cdff3caaccbeb541b4

Крок 4. Відправте м’ясо в холодильник для маринування на час від 30 хвилин до 3 годин.

3fdca39d9e458cae194321522ef2ec3f

Крок 5. Коли свинина замаринується, нанизуйте її на шампури і готуйте на гарячому вугіллі. Смачного!

02f2425d8cf70b71c1452b6dccd46007

Гранатовий маринад для шашлику зі свинини

Гранатовий маринад для шашлику зі свинини гарантує вам оригінальний смак та ніжну текстуру м’яса. Подавати такий шашлик дуже смачно з маринованою цибулею, свіжою кінзою та петрушкою. Для маринаду можна використовувати як самі гранати, так і гранатовий сік.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20-30 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Каррі – 1 ч.л.
  • Сік гранатовий – 500мл.
  • Соус соєвий – 50мл.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Базилік сушений – 1 ч.л.
  • Сіль – до смаку

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування маринаду можна взяти натуральний сік гранатовий або видавити його самостійно з граната.

f4252616d3ab619d3497cbc5107359b4

Крок 2. Щоб видавити сік самостійно, гранатові зерна складіть у марлю та видавіть із них сік. У миску з гранатовим соком влийте соєвий соус.

b9972c9a98bff0775e45b1eb82c9d6d9

Крок 3. Додайте сіль, сушений базилік, спеції для шашлику та все перемішайте.

7a84de03191fbb519e2b36c64449a605

Крок 4. Такої кількості маринаду цілком достатньо 5 кілограмів свинини.

be2273579a38d6f1fed8b25035365f96

Крок 5. М’ясо наріжте кубиками, залийте гранатовим маринадом, перемішайте руками та маринуйте протягом 5-6 годин у прохолодному місці. Смачного!

8c6942ec70a67cf1d2b258fd87461492

Вірменський маринад для соковитого шашлику зі свинини

Вірменський маринад для соковитого шашлику зі свинини обіцяє чудовий смак і найніжніше м’ясо. Головний принцип цього маринаду полягає в тому, що в ньому не використовується жодних рідин або соусів на кшталт майонезу, тільки сіль та спеції.

Час приготування: 3 ч.30 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Карбонад свинини – 1 кг.
  • Чабрець сушений – 0,3 ч.л.
  • Базилік сушений – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Петрушка сушена – 0,5 ч.л.
  • Кріп сушений – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Карбонад свинини чудово підходить для шашлику. Також можна робити його із шийної частини. М’ясо обмойте та просушіть.

712e996cab178698b7a99bd7e328165e

Крок 2. Свинину розріжте на частини завтовшки по 2 сантиметри, посоліть їх.

a7230261da320722a1b182528788fd30

Крок 3. Натріть м’ясо сушені спеціями.

8ab78d74e3ec3995ce6e6d8c9a376dab

Крок 4. М’ясо закрийте та залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.

2b83d2aedb2f4db0f02e3c4d551485c5

Крок 5. Мариноване м’ясо для шашлику викладіть на ґрати та смажте до готовності. Смачного!

945f8ccd10c640afc5c0def7ef9b7067

Томатний маринад для шашлику зі свинини

Томатний маринад для шашлику зі свинини – – це дуже вдалий рецепт. М’ясо при запіканні виходить дуже м’яким, ароматним та з властивою помідорам кислинкою. Як приготувати чудовий маринад, що працює, ми докладно описали в рецепті.

Час приготування: 12-24 год.

Час приготування: 25-30 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Свинина – 1 кг.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Томатний сік – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте, перекладіть у миску і додайте сіль. Добре перемішайте і злегка прийміть її, щоб овоч пустив багато соку.

88319582a0e30100e74bfc86b66d88b7

Крок 2. До цибулі додайте мелений перець, влийте олію та томатний сік. Добре перемішайте томатний маринад.

10785dcbea130b3f0c5bce08f6e20978

Крок 3. Свинячу вирізку обмийте та наріжте шматочками для шашлику, як вам більше подобається.

fb89efa5c7ff9a63de6c1065b657d8c9

Крок 4. Перекладіть нарізану свинину в миску з маринадом і перемішайте м’ясо, щоб воно просочилося ароматною масою. Залишіть свинину маринуватися на 12-24 години, чим довше, тим смачніше вийде шашлик.

bd693de50f313a3f6f66da47c8927a60

Крок 5. Щоб цибуля не горіла, прибирайте її зі шматочків м’яса, коли нанизуватимете на шампури. Перед тим як помістити шампури з маринованою свининою над вугіллям, дайте м’ясу прогрітися до кімнатної температури. Смачного!

052da2a17f7a13c9b7cc5877b1c8437c

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал