Оригінальний рецепт: Курка в паніровці по-віденськи

Цей рецепт курки дуже популярний в Австрії. Гомілки, стегна і грудка спочатку маринуються в лимонному соку, а потім обсмажуються в паніровці. У підсумку вони виходять ніжними всередині і хрусткими зовні.

Оригінальний рецепт: Курка в паніровці по-віденськи

Інгредієнти:

1. Ціла курка – 1 тушка;

2. Сіль, перець – за смаком;

3. Лимон-половина;

4. Яйця-3 штуки;

5. Борошно – 100 г;

6. Панірувальні сухарі-300 г;

7. Рослинне масло.

Приготування:

  1. Обробіть курку на стегна, гомілки і чотири частини грудки. Крила і каркас нам не знадобляться. Зніміть шкіру. З каркаса і крил можна зробити бульйон .
  2. Шматочки курки посоліть, поперчіть, полийте вичавленим з лимона соком і залиште маринуватися на годину.
  3. В одній мисці збийте яйця з дрібкою солі, в другу насипте борошно, а в третю — панірувальні сухарі.
  4. У глибокій сковороді розігрійте олію на середньому вогні або вище середнього. Духовку розігрійте до 120 °С. залежно від розмірів сковороди вам може знадобитися більше олії.
  5. Стегна і гомілки обваляйте в борошні, занурте в яйця, а після обваляйте в панірувальних сухарях. Обсмажте приблизно за 15 хвилин до рум’яної скоринки. За раз готуйте стільки шматочків, скільки поміщається в один шар.
  6. Готові шматочки покладіть в застелену паперовими рушниками форму і залиште в духовці, поки таким же чином готуєте грудку. Курку можна спочатку за кілька хвилин підрум’янити на сковороді, а після за 20-25 хвилин довести до готовності в духовці при температурі 180 °С.
  7. Нову порцію підрум’яненої курки викладіть в ту ж форму, залиште на кілька хвилин, щоб стекли надлишки олії, а після відразу ж подавайте до столу.

Смачна курочка за оригінальним рецептом готова!!! Всім приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал