Суп-пюре – 9 простих і смачних рецептів приготування з покроковими фото

Суп-пюре – яскрава, ніжна і поживна страва для вашого сімейного столу. Апетитне частування можна приготувати по-різному: з овочів, грибів або з додаванням м’яса. Для виконання ідеї в домашніх умовах, використовуйте добірку з дев’яти простих і смачних рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Грибний суп-пюре з шампіньйонів

Грибний суп-пюре з шампіньйонів – це неймовірно смачне, ніжне і живильне частування для вашого обіднього столу. Цікавий грибний суп легко приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Вершки – 250 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хліб білий – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо картоплю, розрізаємо її на великі шматки і відварюємо в воді близько 15-20 хвилин.

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його на вершковому маслі.

Крок 3. Сюди ж відправляємо подрібнений часник і дрібно порізані промиті шампіньйони.

Крок 4. Смажимо продукти на сковороді близько 5 хвилин.

Крок 5. Зливаємо воду з картоплі в стакан ( вода може ще стати в нагоді ). До картоплі відправляємо гриби, сіль, мелений перець і вершки.

Крок 6. Перемелюємо масу блендером і даємо один раз закипіти на плиті. Якщо маса виходить занадто густий, влийте воду, що залишилася після варіння картоплі.

Крок 7. В цей час можна приготувати сухарики. Для цього кубики білого хліба обсмажуємо на сухій сковороді.

Крок 8. Грибний суп-пюре з шампіньйонів готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу разом з сухариками.

Суп пюре з кабачків і картоплі

Суп пюре з кабачків і картоплі – ніжне і апетитне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері. Якщо ви хочете урізноманітнити звичне меню смачним і корисним частуванням, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Встояти буде неможливо!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачок – 750 гр.
  • Картопля – 650 гр.
  • Бульйон курячий – 900 мл.
  • Стебло селери ( нижня частина ) – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста білий – 60 гр.
  • Морква – 70 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – 30 мл.
  • Вершки 10% – 250 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний горошок – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 2 гілки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Цибуля з морквиною нарізаємо невеликими півколами.

Крок 3. Будь-яким зручним способом подрібнюємо зубчики часнику.

Крок 4. Викладаємо морквину, цибуля і часник в ємність, розігріту з олією. Найкраще вибирати посуд з товстим дном.

Крок 5. Обсмажуємо продукти до м’якого стану близько 2-3 хвилин.

Крок 6. Кабачки промиваємо і, при необхідності, очищаємо від шкірки. Відокремлюємо від кабачків кілька акуратних кружечків ( вони потрібні для подачі ). Решта плоди ріжемо кубиками середнього розміру.

Крок 7. Викладаємо кубики кабачків в каструлю до решти інгредієнтів.

Крок 8. Перемішуємо вміст каструлі.

Крок 9. Очищаємо картопля і також обробляємо його на кубики.

Крок 10. Викладаємо продукт в загальну масу. Робимо вогонь мінімальним.

Крок 11. Стебло селери розрізаємо на невеликі частини. Зелені листя додамо в частування пізніше.

Крок 12. Кладемо подрібнені стебла в каструлю. Знову все перемішуємо.

Крок 13. Заливаємо овочі зазначеною кількістю бульйону.

Крок 14. Солимо частування, додаємо спеції. Варимо заготівлю під кришкою близько 20 хвилин.

Крок 15. В цей час можна обсмажити кружечки кабачка для подачі. Смажимо овоч до приємного рум’янцю.

Крок 16. Після варіння із заготівлі витягаємо лавровий лист і горошини перцю. Овочеву масу подрібнюємо блендером.

Крок 17. Вливаємо в масу вершки і даємо знову закипіти.

Крок 18. Доповнюємо ніжний суп зеленню селери і петрушкою.

Крок 19. Ніжний домашній суп-пюре з кабачків і картоплі готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу з кружечками кабачка, сухариками, зеленню і спеціями. Смачного!

Крем-суп з цвітної капусти

Крем-суп з цвітної капусти допоможе урізноманітнити ваш обідній стіл і приємно здивувати рідних. Готова страва вийде дуже ніжним, апетитним і ароматним. Для приготування корисного домашнього супу використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна – 1,3 кг.
  • Молоко – 2 л.
  • Вода – 700 мл.
  • Часник – 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 380 гр.
  • Корінь селери – 100 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Фенхель – 70 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Масло вершкове – 270 гр.
  • Оливкова олія – для смаження.

Для пряної суміші:

  • Кумін – 1/3 ч.л.
  • Коріандр – 1/3 ч.л.
  • Перець запашний горошок – 2 шт.
  • Горіх мускатний – 1/8 ч.л.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Перець гострий алеппо – ½ ч.л.

Для соусу полонез:

  • Оливкова олія – 90 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Перець гострий алеппо – ½ ч.л.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Тім’ян – 3 гр.
  • Насіння білої гірчиці – ½ ч.л.
  • Насіння чорної гірчиці – ½ ч.л.
  • Каррі – 1/8 ч.л.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо кольорову капусту і ділимо її на суцвіття.

Крок 2. Приготуємо пряну суміш. Для цього з’єднуємо всі спеції зі списку в ступці і розтираємо до однорідної ароматної маси.

Крок 3. Селера і фенхель нарізаємо невеликими кубиками, подрібнюємо часник і цибулю. Обсмажуємо овочі на вершковому і рослинній олії. Сюди ж додаємо чебрець і лавровий лист. Готуємо 20 хвилин. За дві хвилини всипаємо пряні спеції.

Крок 4. У ароматну масу додаємо суцвіття капусти, вливаємо воду і молоко. Тушкуємо до м’якості цвітної капусти.

Крок 5. Заготівлю подрібнюємо блендером і після розтираємо через металеве сито.

Крок 6. Тепер приготуємо соус для подачі супу. Обсмажуємо на оливковій олії панірувальні сухарі зі спеціями.

Крок 7. Сюди ж натираємо відварне яйце і додаємо лимонну цедру. Обсмажуємо, помішуючи, пару хвилин.

Крок 8. Готовий соус викладаємо в суп порційно.

Крок 9. Ніжний крем-суп з цвітної капусти готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши апетитним соусом. Смачного!

Томатний суп-пюре зі свіжих помідорів

Томатний суп-пюре зі свіжих помідорів – яскраве і оригінальне частування для вашого сімейного обіду. Якщо ви хочете побалувати себе і близьких дивним насиченим смаком, то спробуйте приготувати апетитний суп на нашу перевіреному покроковому рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг.
  • Перець солодкий очищений – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Орегано – 2 щіпки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо солодкий перець, очищаємо їх від насіння і нарізаємо великими шматками.

Крок 2. Помідори також промиваємо, обробляємо часточками.

Крок 3. Тонкими напівкільцями ріжемо ріпчаста цибуля.

Крок 4. Викладаємо овочі на деко з пергаментом. Посипаємо сіллю, спеціями і подрібненим часником. Поливаємо маслом.

Крок 5. Випікаємо овочі 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. Після випікання овочі перекладаємо в чашу блендера.

Крок 7. Подрібнюємо заготівлю до ніжної однорідної маси.

Крок 8. Далі масу розтираємо через дрібне металеве сито.

Крок 9. Отримане пюре переливаємо в каструлю, доповнюємо водою, кип’ятимоо 1-2 хвилини. Прибираємо з вогню.

Крок 10. Томатний суп-пюре зі свіжих помідорів готовий. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу з сухариками або нутом!

Дієтичний овочевий суп-пюре

Дієтичний овочевий суп-пюре – неймовірно ніжне і апетитне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері. Якщо ви хочете урізноманітнити звичне меню смачним і корисним частуванням, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кабачок – 0,5 шт.
  • Капуста цвітна – 100 гр.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Оливкова олія – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картопля, промиваємо його і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 2. Очищену морквину також ділимо на частини.

Крок 3. Кольорову капусту добре промиваємо під водою і ділимо на суцвіття.

Крок 4. Промитий кабачок також обробляємо на невеликі частини.

Крок 5. Очищаємо болгарський перець від насіння. Нарізаємо.

Крок 6. Сире куряче яйце збиваємо до однорідної суміші.

Крок 7. Відварюємо овочі до м’якості. Доповнюємо їх подрібненою зеленню і оливковою олією. Збиваємо блендером до однорідності, після з’єднуємо з яєчною сумішшю.

Крок 8. Дієтичний овочевий суп-пюре готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!

Крем-суп з шампіньйонами і плавленим сиром

Крем-суп з шампіньйонів і плавленого сиру – дуже смачне, яскраве і ніжне блюдо для вашого сімейного обіду. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Порадуйте своїх рідних і урізноманітнюйте звичне меню.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 400 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сир плавлений – 3 ст.л.
  • Зелень – за смаком.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Очищаємо картопля, промиваємо його і ріжемо на частини. Подрібнюємо ріпчасту цибулю.

Крок 3. Відварюємо картопля до м’якого стану в сотейнику.

Крок 4. В цей час подрібнену цибулю обсмажуємо до м’якості на оливковій олії.

Крок 5. Доповнюємо цибулю нарізаними шампіньйонами і смажимо все разом до готовності грибів.

Крок 6. З’єднуємо варену картоплю з грибний обсмажуванням. Подрібнюємо вміст до стану ніжного пюре.

Крок 7. Відправляємо в заготівлю плавлений сир. Ретельно вимішуємо.

Крок 8. Крем-суп з шампіньйонами і плавленим сиром готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу разом із зеленню!

Сочевичний суп-пюре з червоної сочевиці

Сочевичний суп-пюре з червоної сочевиці – це дуже смачне, яскраве, ароматне і поживне частування для вашого обіднього столу. Цікавий суп легко приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • М’ята сушена – 1 ч.л.
  • Паприка молота – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Лимон – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені цибуля, морква і картопля ріжемо невеликими кубиками. Тушкуємо овочі на сковороді з олією пару хвилин. Сюди ж відправляємо подрібнений часник.

Крок 2. Додаємо до овочів томатну пасту і вказану кількість сочевиці. Перемішуємо продукти.

Крок 3. Заливаємо заготівлю водою, доводимо до кипіння і після варимо 25 хвилин.

Крок 4. Через вказаний час подрібнюємо заготівлю погружно блендер. Доповнюємо сіллю і чорним молотим перцем.

Крок 5. В окремому сотейнику розтоплюємо вершкове масло з паприкою і сушеної м’ятою. Перемішуємо і прибираємо з вогню.

Крок 6. Ароматне масло додаємо в суп порційно.

Крок 7. Сочевичний суп-пюре з червоною сочевиці готовий. Подавайте до столу з часточками лимона!

Суп-пюре на курячому бульйоні

Суп-пюре на курячому бульйоні – ароматне і апетитне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері. Якщо ви хочете урізноманітнити звичне меню смачним і корисним частуванням, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Буде важко встояти!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 1,7 л.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сухарики – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо картоплю під водою, після нарізаємо його невеликими кубиками.

Крок 2. Кип’ятимо в каструлі курячий бульйон і занурюємо в нього кубики очищеної картоплі.

Крок 3. Після картоплі відправляємо кубики плавленого сиру.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його на олії.

Крок 5. Готуємо цибулю до м’якого стану близько 7-8 хвилин.

Крок 6. Відправляємо цибулю в загальну масу. Готуємо до м’якості картоплі і прибираємо з плити.

Крок 7. Подрібнюємо заготівлю погружно блендером. Додаємо чорний мелений перець.

Крок 8. Суп-пюре на курячому бульйоні готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши сухариками.

Гороховий суп-пюре з копченостями

Гороховий суп-пюре з копченостями – неймовірно смачне, яскраве і поживну страву для вашого сімейного обіду. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Порадуйте своїх рідних і урізноманітнюйте звичне меню.

Час готування – 1 година

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 1 ст.
  • Вода – 1,5 л.
  • Картопля – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Батон – 4 скибочки.
  • М’ясо копчене – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо і промиваємо.

Крок 2. Промитий горох викладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо на вогні 50-60 хвилин.

Крок 3. Очищаємо і промиваємо картоплю, після нарізаємо його невеликими кубиками. Кладемо до гороху і варимо ще 20 хвилин.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці морква.

Крок 5. Кубиками ріжемо батон. Кладемо його в форму для випікання, обмазану маслом. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії до м’якості.

Крок 7. Далі обсмажуємо дрібно порізане копчене м’ясо.

Крок 8. Цибуля з морквою відправляємо в суп. Солимо і перчимо блюдо, всипаємо улюблені спеції.

Крок 9. Подрібнюємо суп за допомогою погружного блендера.

Крок 10. Дістаємо з духовки готові сухарики. Їх додаємо в суп порційно разом з копченим м’ясом.

Крок 11. Гороховий суп-пюре з копченостями готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу з сухариками.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал