Торт “Чорний принц” з ягідним прошарком – покроковий рецепт з фото

Дуже смачний, ароматний, ніжний, вологий торт “Чорний принц” з ягідним прошарком – це любов з першого кусочка. Є дуже багато варіантів приготування цього смаколика, але цей мені сподобався найбільше!

Я можу сміливо радити Вам його приготувати до будь-якого святкування він неодмінно стане окрасою Вашого святкового столу!

Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото

Торт “Чорний принц”

Список потрібних інгредієнтів:

Для бісквіту:

  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 200 г
  • Масло вершкове – 80 г
  • Кефір – 250 г
  • Борошно – 230 г
  • Какао порошок – 40 г
  • Сода – 1 ч. л.⠀

Приготування бісквіта:

  1. У мисці з’єднати яйця з цукром, збити міксером до білої пухнастої консистенції.
  2. Додати кефір, розтоплене та остуджене вершкове масло. Збити на низькій швидкості.
  3. В іншій мисці з’єднати сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао порошок і соду. Перемішуємо, насичуючи киснем.Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото
  4. Об’єднуємо обидві суміші до однорідності. Тісто виливаємо у форму. У рецепті форма 18 см.Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото
  5. Випікаємо в розігрітій до 180° С духовці 10 хвилин, потім зменшуємо до 160 градусів до готовності. Готовність бісквіту перевіряємо дерев’яною шпажкою.Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото
  6. Остуджуємо і нарізаємо на коржі.Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фотоТорт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фотоТорт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото

 

Для начинки:

  • Вишня – 250 г (я замінила вишню на малину)
  • Цукор – 70 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.

Приготування начинки:

  1. У невеликий сотейник кладемо вишню (у мене заморожена), цукор, крохмаль.Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото
  2. Перемішуємо та ставимо на середній вогонь, проварюємо 2 – 3 хвилини після закипання. Начинка має загуснути!

Інгредієнти для крему:

  • Сметана – 200 г
  • Цукор – 100 г
  • Вершки – 250 г

Приготування крему:

  1. У чашу викладаємо сметану, цукор та вершки. Все збити міксером до однорідної маси.Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фотоТорт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото
  2. Збираємо торт, як показано на фото нижче.Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фотоТорт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фотоТорт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фотоТорт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фотоТорт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фотоТорт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото

Крем для вирівнювання:

  • 300 мл вершків (у мене рослинні 31% жирності)
  • 3 ст. л. какао порошку
  • 70 гр цукру або цукрової пудри

Приготування:

  1. Перекладаємо все в тару для збивання та збиваємо до однорідної та щільної маси.
  2. Потім промащуємо боки та верхівку торта. Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото
  3. Боки прикрашаємо крошкою від бісквіта, а верх кремом для вирівнювання робимо квіти як на фото і шоколадними цукерками (за бажанням).Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото

Друзі дуже цікава Ваша думка: як Вам тортик, сподобався? Будете готувати для своїх рідних?

Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото Торт "Чорний принц" з ягідним прошарком - покроковий рецепт з фото

Залишайте свої відгуки в коментарях, діліться з друзями та не забувайте зберегти рецептик, щоб не загубити і завжди мати під рукою!

Автор рецепту: zali_food

Переклад на українську мову та фото: https://kolizhanka.net.ua

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал