Кекс у хлібопічці – 9 простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото

Кекс як солодку домашню випічку зі здобного тіста, замішаного на яйцях, цукрі та вершковому маслі, швидко та смачно спекти можна у хлібопічці. Тісто замішується або окремо, або в хлібопічці, якщо заміс включений до програми вашої моделі. Пропікається кекс відмінно і виходить з тонкою хрусткою скоринкою. Варіанти замісу тіста та смакові добавки ви можете вибрати у запропонованих рецептах цієї теми.

Сирний кекс у хлібопічці

Сирний кекс у хлібопічці, як популярна та смачна сирна випічка, має свої особливості приготування. Сирне тісто для кексу замішується з додаванням розпушувача або соди, і в хлібопічці підходить тільки програма «Кекс», так як інші програми розраховані на дріжджову випічку з великим часом на вимішування і підігрів тіста. Для успішного сирного кексу важлива певна послідовність та пропорція інгредієнтів.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сир 9% – 180 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершкове масло 82,5% – 80 гр.
  • Цукор пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

1) Інгредієнти для сирного кексу відразу відміряти згідно пропорції рецепту.

2) Розтопити вершкове масло||, трохи остудити і перелити у цебро хлібопічки. Додати до нього сир.

3) У піалі збити вінчиком два яйця і перелити їх у цебро.

4) Потім насипати сухі Інгредієнти: борошно, яке просіяли, з цукром, сіллю і розпушувачем.

5) Закрити кришку хлібопічки та включити програму «Кекс» на час за замовчуванням, яка зазвичай становить 1 годину 10 хвилин.

6) Після завершення програми кекс витягти з цебра, посипати цукровою пудрою і повністю остудити.

7) Приготовлений у хлібопічці та остуджений сирний кекс подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Класичний кекс у хлібопічці Мулінекс

Класичний кекс у хлібопічці Мулінекс готується на програмі «Кекс» або програмі 13, що залежить від моделі хлібопічки. Тісто в класичному варіанті замішується на молоці, вершковому маслі, яйці, цукрі, розпушувачі тіста та без інших смакових добавок. Корочка виходить слабкої прожарки, а кекс пишним та м’яким.

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Молоко 3,2% – 40мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершкове масло 82,5% – 60 гр.
  • Цукор пісок – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Процес приготування:

1) Відразу підготуйте до роботи хлібопічку «Мулінекс». Інгредієнти для кексу заздалегідь потримайте за кімнатної температури.

2) Вершкове масло наріжте невеликими шматочками і перекладіть у цебро хлібопічки.

3) Потім налийте у цебро молоко.

4) У піалі вилкою збийте яйце і перелийте у цебро.

5) Насипте у цебро цукор.

6) Борошно просійте через сито, змішайте з розпушувачем, пересипте у цебро і помістіть його в хлібопічку «Мулінекс». Закрийте кришку та увімкніть програму «Кекс» на час за замовчуванням.

7) Після завершення програми готовність випічки перевірте дерев’яною шпажкою. Якщо потрібно, доведіть кекс до готовності на програмі «Випічка».

Приготовлений класичний кекс у хлібопічці «Мулінекс» витягніть з цебра, остудіть на ґратах і подайте до столу. Смачної та вдалої випічки!

Простий та смачний кекс у хлібопічці Редмонд

Простий та смачний кекс у хлібопічці Редмонд випікається на програмі «Солодка випічка» при замісі дріжджового тіста та на програмі «Кекс» при замісі тіста з розпушувачем. У цьому рецепті замішуємо дріжджове здобне тісто на молоці, яйцях, вершковому маслі, цукрі та сухих дріжджах. Для більш вираженого аромату та смаку до кексу додамо родзинки з ванільним цукром.

Час приготування: 3 години 30 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 470 гр.
  • Молоко 3,2% –100 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вершкове масло 82,5% –180 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сіль – 1.5 ч.л.
  • Дріжджі сухі – 3 ч.л.
  • Родзинки – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.

Процес приготування:

1) У цебро хлібопічки розбийте три курячі яйця.

2) Молоко підігрійте і тонким струменем перелийте у цебро.

3) Потім насипте сіль з цукром-піском і ванільним цукром.

4) Будь-яким зручним способом розтопіть вершкове масло||, остудіть і перелийте у цебро.

5) Перекладіть до цих інгредієнтів заздалегідь замочені та промиті родзинки.

6) Через сито просійте борошно, зробіть у ньому поглиблення і насипте в нього сухі дріжджі. Закрийте кришку хлібопічки та увімкніть програму «Солодкий хліб» на час за замовчуванням, яке в моделі «Редмонд» складає 3,5 години.

7) Приготовлений у хлібопічці «Редмонд» простий і смачний кекс витягніть з цебра, остудіть і можете подавати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Шоколадний кекс у хлібопічці

Шоколадний кекс у хлібопічці завжди виходить смачнішим у порівнянні з випеченим у духовці або мультиварці. Текстура кексу відрізняється розсипчастістю та ніжністю, а шоколад надає випічці чудового аромату. Інгредієнти для тіста, за винятком борошна з розпушувачем, збиваються окремо, а потім перекладаються у цебро. Випікається десерт на програмі «Кекс».

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 0,75 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вершкове масло 82,5% –130 гр.
  • Цукор-пісок – 0,3 ст.
  • Какао-порошок – 4 ст.
  • Розпушувач тіста – 1.5 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

1) В окремий посуд перекласти розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло, додати|добавляти| до нього цукор і вінчиком перетерти в білу масу.

2) До масляної суміші розбити яйця, додати ванілін та перетерти ще раз. Потім насипати какао-порошок і добре перемішати.

3) Цю рідку суміш перелити у цебро хлібопічки. Потім насипати борошно, яке просіяли, і додати розпушувач.

4) Закрити кришку хлібопічки та включити програму «Кекс» або «Випічка», що залежить від вашої моделі. Час випікання в середньому становить 1:00. Спечений кекс витягти з цебра і повністю остудити на ґратах, прикривши серветкою.

5) Приготовлений у хлібопічці шоколадний кекс перекласти на тарілку, декорувати на свій смак, порційно нарізати та подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Кекс на кефірі в хлібопічці

Кекс на кефірі в хлібопічці відноситься до варіантів домашньої випічки «На швидку руку» і завжди виходить з повітряною та ніжною текстурою. Кефірне тісто замішується на яйцях, вершковому маслі та розпушувачі. За бажанням кекс доповнюється сухофруктами, горіхами, свіжими фруктами та ароматизаторами. Замішується тісто або вручну, або в хлібопічці, залежно від вашої моделі.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Кефір –200 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершкове масло 82,5% – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Розпушувач тіста – 15 гр.

Процес приготування:

1) Насамперед підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для кексу.

У посуд для замісу тіста розбийте яйця, насипте цукор і вінчиком збийте у пишну світлу масу.

3) У яєчну масу налийте трохи підігрітий кефір і перемішайте.

4) Заздалегідь при кімнатній температурі розм’якшіть вершкове масло||, перекладіть в яєчно-кефірну масу і вінчиком перемішайте до однорідності.

5) Борошно змішайте з розпушувачем і через сито пересипте рідку основу тіста.

6) Потім вінчиком замісіть тісто кефіру до однорідної текстури.

7) Замішане тісто перелийте у цебро, поставте в хлібопічку, закрийте кришку і увімкніть програму «Випічка» або «Швидкий хліб» на час за замовчуванням.

Після завершення програми кекс витягніть з цебра, остудіть, прикривши серветкою і можете подавати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Лимонний кекс у хлібопічці

Лимонний кекс у хлібопічці готується дуже просто. Домашня випічка з додаванням цитрусових у будь-яких варіантах виконання відрізняється особливим ароматом і смаком. Кекс виходить з дрібнопористою та вологою текстурою, тонкою хрусткою скоринкою та в міру солодким. Тісто замішуємо на збитих з цукром яйцях, вершковому маслі, борошні та розпушувачі, а лимон у тісто додаємо у вигляді соку та цедри.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 430 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вершкове масло 82,5% – 100 гр.
  • Цукор пісок – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Розпушувач тіста – 3.5 ч.л.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1) Яйця розбити в окремий посуд та насипати до них цукор із сіллю.

2) Міксером протягом 5 хвилин яйця збити у пишну світлу масу.

3) Яєчну масу перелити у цебро хлібопічки.

4) Вершкове масло розтопити будь-яким способом, остудити та перелити у цебро.

5) Дрібною терткою акуратно зняти цедру з лимона промитого.

6) Потім віджати лимонний сік.

7) Лимонні інгредієнти перекласти у цебро.

8) Борошно просіяти через сито і змішати з розпушувачем.

9) Борошняну суміш гіркою пересипати у цебро. Закрити кришку хлібопічки та включити програму в залежності від моделі вашої хлібопічки: «Кекс» або «Випічка» на час за замовчуванням.

10) Після завершення програми лимонний кекс витягти з цебра хлібопічки, остудити, прикривши серветкою і подати до столу. Смачної та вдалої випічки!

Банановий кекс у хлібопічці

Банановий кекс у хлібопічці є смачним та простим варіантом домашнього кексу. У цьому рецепті тісто для кексу замішуємо на кисле молоко з содою, яйці, цукрі, борошні і без вершкового масла, що випічку робить менш калорійною. Банан, щоб краще відчувався його смак, нарізаємо шматочками.

Час приготування: 2 години 15 хвилин

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 130 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Простокваша – 200мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Сода харчова – 0.5 ч.л.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

1) Інгредієнти для кексу відразу відміряти згідно пропорції рецепту.

2) У цебро хлібопічки розбити одне яйце.

3) Далі насипати цукор і перелити кисле молоко кімнатної температури.

4) Потім насипати соду, тушкувати оцтом не треба.

5) Банан очистити від шкірки, нарізати кубиками і перекласти у цебро.

6) Борошно просіяти через сито і пересипати до інших інгредієнтів.

7) Відерце помістити в хлібопічку, закрити кришку і включити програму «Кекс» на час за замовчуванням.

Після завершення програми випечений у хлібопічці банановий кекс витягти з цебра, посипати цукровою пудрою, остудити і порційно нарізавши, подати до столу. Смачної та вдалої випічки!

Кекс на молоці в хлібопічці

Кекси в хлібопічці випікаються частіше на тісті, замішаному з вершковим маслом та розпушувачем, але є варіанти кексу на молоці та замішується тісто з додаванням сухих дріжджів. Такі кекси виходять дуже пишними та м’якими. Випікаються кекси на молоці зазвичай на програмі «Здобна випічка» або подібних до неї, в які включені і заміс, і підйом тіста, і вистоювання, і випічка.

Час приготування: 4 години 40 хвилин

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 750 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2.5 ст.
  • Молоко 3,2% –200 мл.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Дріжджі сухі – 0.3 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Цукор ванільний – 0.5 пакетика.
  • Родзинки – 4 ст.

Процес приготування:

1) Молоко трохи підігріти і перелити у цебро хлібопічки.

2) Налити до молока олію.

3) Далі насипати сіль.

4) Потім у цебро насипати цукор, кількість його можна змінити на свій смак.

5) Для аромату додати ванільний цукор.

6) Борошно обов’язково просіяти через сито і пересипати поверх інших інгредієнтів.

7) Поверх борошна насипати сухі дріжджі.

8) Закрити кришку хлібопічки та включити програму «Здобна випічка».

9) За бажанням до тіста, під час замісу, додати заздалегідь замочений, промитий та обсушений родзинки.

10) Після завершення програми кекс перекласти з цебра на тарілку або ґрати та остудити, прикривши серветкою.

11) Випечений у хлібопічці кекс на молоці, порційно нарізати та подати до столу. Смачної та вдалої випічки!

Кекс «Український» в хлібопічці

Кекс «Український» був популярним десертом радянської кулінарії з натуральних продуктів і без смакових добавок, готувався за стандартною рецептурою і його можна спекти своїми руками в хлібопічці. У цьому рецепті вам пропонується перевірений часом набір та розрахунок інгредієнтів для «Українського» кексу. Тісто для кексу замішується на яйцях, вершковому маслі, цукрі та соді. Випічка виходить м’якою та довго зберігає свіжість.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Цукор пісок – 120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вершкове масло 82,5% – 180 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Родзинки – 40 гр.

Процес приготування:

1) Інгредієнти для кексу підготувати відповідно до пропорції рецепту.

2) У цебро хлібопічки розбити три курячі яйця.

3) Насипати до них цукор.

4) На невеликі шматочки розрізати вершкове масло|| і перекласти у цебро.

5) Соду потушкувати оцтом і додати у цебро.

6) Потім до цих інгредієнтів насипати борошно, яке просіяли. Закрити кришку хлібопічки та включити програму «Кекс», яка включає у багатьох моделях та заміс тіста протягом 12–15 хвилин.

7) За цей час, замочений заздалегідь родзинки промити, обсушити серветкою і змішати з борошном.

8) Після сигналу про завершення часу замісу, родзинки пересипати у цебро і продовжити програму «Кекс».

9) Після завершення програми приготовлений у хлібопічці кекс «Український» витягти з цебра, остудити і, нарізавши шматочками, сервірувати до столу. Смачної та вдалої випічки!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал