Салат з креветками і руколою – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з креветками і руколою — це досить смачна і проста закуска. Легкий салат подають на вечерю або перекус. Рецептів закуски з креветками і руколою дуже багато. Тут можна імпровізувати. Все залежить від польоту вашої фантазії. Процес приготування не забирає багато часу. Закуска виглядає по-святковому ошатної і піднімає настрій. Готуйте, їжте смачно і корисно!

Салат з креветками, помідорами, руколою і кедровими горішками

Салат з креветками, помідорами, руколою і кедровими горішками без перебільшення підкорить ваше серце. Приємний хрускіт горішків в поєднанні з пікантною заправкою просто зводить з розуму. Інгредієнти підібрані просто геніально. Ваші гості будуть в захваті від легкої закуски.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Креветки тигрові – 230 гр.
  • Рукола – 110 гр.
  • Помідори чері – 100 гр.
  • Діжонська гірчиця – 5 гр.
  • Оливкова олія – 20 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Кедрові горішки – 20 гр.
  • Крем бальзамічний – 20 гр.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Лимон або лайм – за смаком.
  • Апельсин – 2 скибочки.
  • Сир « Пармезан » – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти згідно рецептурою.

Крок 2. Руколу переберіть, складіть в друшляк або сито і гарненько промийте під водою. Просушіть листочки. Помідорки чері сполосніть і просушіть, розріжте навпіл. Часниковий зубчик почистіть і подрібніть зручним для вас способом. Сир подрібніть на терці.

Крок 3. За допомогою ножиць в креветках видаліть панцир з хвостом і стравоходом. Сполосніть їх під краном.

Крок 4. Почищені креветки викладіть в ємність, збризніть оливковою олією і присипте подрібненим часником. Перемішайте і відставте в сторону.

Крок 5. Приготуйте заправку. У миску видавіть сік апельсина, лимона і лайма. Додайте діжонську гірчицю, масло і мед. Підсоліть і приперчіть. Розмішайте вінчиком до стану однорідної субстанції.

Крок 6. Товстостісну сковорідку розігріти при помірній температурі, злегка промажте маслом і розподіліть по дну мариновані креветки. Підрум’яньте з обох сторін.

Крок 7. У салатнику з’єднайте руколу з помідори і залийте заправкою. Акуратно перемішайте.

Крок 8. На тарілку для подачі викладіть салат, задекоруйте обсмаженими креветками і кедровими горішками. Припорошите « Пармезаном » і побризкати бальзамічним кремом. Накривайте на стіл і пригощайте друзів. Їжте із задоволенням!

Салат з креветками, руколою, пармезаном і помідорами

Салат з креветками, руколою, пармезаном і помідорами виходить казково красивим і неймовірно апетитним. Від одного тільки погляду від закуски віє чарами і це не порожні слова. Блюдо виглядає неймовірно. Важко не привернути увагу дегустаторів. Перчик чилі з часником надає приємну гостринку, а аромат розбурхує.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Креветки сирі заморожені – 800 гр.
  • Рукола – 100 гр.
  • Помідори чері – 200 гр.
  • Оливкова олія – 5 ст.л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир « Пармезан » – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розморозьте креветки. За допомогою ножиць в креветках видаліть панцир з хвостом і стравоходом. Сполосніть їх під краном. Хвостики для зручності допускається залишити.

Крок 2. Часникові зубчики почистіть від верхнього шару. Перчик чилі вимийте, розріжте вздовж і вичистіть насіння.

Крок 3. Сковорідку розжарилися при помірній температурі. Влийте масло, закиньте перчик і часничок.

Крок 4. Коли масло ароматизується, не забудьте витягнути часник і перець, закиньте очищені креветки. Трохи зменшіть нагрів.

Крок 5. Помідорки черрі ополосніть і обсушіть, поріжте навпіл.

Крок 6. Руколу переберіть, складіть в друшляк або сито і гарненько обдайте під водою. Просушіть листочки.

Крок 7. На порційних тарілочках розподіліть руколу і помідори.

Крок 8. Коли креветки придбають апетитний рожевий колір і згорнуться, приберіть їх з сковорідки, можна покласти на серветки, щоб позбутися від надлишків масла.

Крок 9. На салат складіть рум’яні креветки. Підсоліть і приперчіть. Сир подрібніть на терці. Припорошите « Пармезаном ». Накривайте на стіл, кличте друзів і їжте з насолодою.

Салат з креветками, руколою і бальзамічним оцтом

Салат з креветками, руколою і бальзамічним оцтом – приголомшливо смачна і яскрава закуска. Ароматна заправка дає розігратися апетиту. Все максимально просто і неймовірно красиво. Приготувати салат не складе труднощів, навіть якщо ви зовсім не дружите з кухнею і приготування це не ваше.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Креветки королівські – 200 гр.
  • Рукола – 125 гр.
  • Помідори чері – 200 гр.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Бальзамічний оцет – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Тосканські трави – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир « Пармезан » – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти згідно рецептурою.

Крок 2. Розморозьте креветки. За допомогою ножиць в креветках видаліть панцир з хвостом і стравоходом. Сполосніть їх під краном і обговоріть паперовими рушниками.

Крок 3. Часниковий зубчик почистіть і роздушіть плоскою стороною ножа. Товстостісну сковорідку розігріти при помірній температурі, вилийте олію і закиньте роздавлений часничок.

Крок 4. Коли масло ароматизується, витягніть часник. Закиньте очищені креветки. Трохи зменшіть нагрів.

Крок 5. Руколу переберіть, складіть в друшляк або сито і гарненько промийте під водою. Просушіть листочки. Помідорки чері сполосніть і просушіть, розріжте навпіл. Розділіть по порціях. Підсоліть і приперчіть. Присипте тосканськими травами. Полийте бальзамічним оцтом.

Крок 6. Коли креветки придбають апетитний рожевий колір і згорнуться, приберіть їх з сковорідки, можна покласти на серветки, щоб позбутися від надлишків масла.

Крок 7. На салат викладіть апетитні рум’яні креветки. Сир подрібніть на терці і припорошити креветки. Накривайте на стіл і пригощайте друзів. Їжте із задоволенням!

Салат з манго, креветками і руколою

Салат з манго, креветками і руколою воістину вважається святковим. Але навіщо ж чекати приводу, якщо влаштувати свято можна тут і зараз? Неймовірне поєднання складових розбурхує, а гармонійний смак не може залишити без емоцій жодного їдця.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Креветки – 300 гр.
  • Рукола – 125 гр.
  • Манго – 1 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Цедра лимона – 0,5 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Руколу переберіть, помістіть в друшляк або сито і гарненько промийте під водою. Просушіть листочки.

Крок 2. Креветки розморозьте, поклавши в воду.

Крок 3. Злийте через сито, щоб зайва рідина скла.

Крок 4. Лимон ошпарте окропом і висушіть. Теркою натріть цедру.

Крок 5. Креветки складіть в миску, і присипте лимонної цедрою. Видавите лимонний сік.

Крок 6. Для маринування креветок потрібен цукор, щоб збалансувати смак.

Крок 7. До лимонному соку додайте цукор, оливкова олія. Підсоліть і приперчіть. Розмішайте, щоб складові подружилися.

Крок 8. Заправкою залийте креветки.

Крок 9. Затягніть харчовою плівкою і відставте в сторону.

Крок 10. Поки креветки маринуються. Вимийте манго. Очистіть від шкірки і наріжте красивими квадратиками.

Крок 11. На тарілку складіть промиту руколу, розкидайте кубики манго в хаотичному порядку.

Крок 12. Далі розподіліть мариновані креветки.

Крок 13. Побризніть маринадом яскравий і апетитний салат. Накривайте на стіл і їжте з превеликим задоволенням! Приємної насолоди!

Салат з руколою, креветками, моцарелою і помідорами чері

Салат з руколою, креветками, моцарелою і помідорами чері – мій улюблений варіант апетитної закуски. Незвичайна кисло-солодка заправка з гострими нотками підкорить вас з першої вилки. Гармонійне поєднання інгредієнтів не потребує будь-яких доповнень. Тут ідеально все!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Креветки очищені – 300 гр.
  • Рукола – 60 гр.
  • Помідори чері – 150 гр.
  • Сир « Моцарела » міні – 150 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Маслини без кісточок – 100 гр.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 4 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Італійські трави – за смаком.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені креветки сполосніть під краном. Обговорите на паперових рушниках. Залийте креветки столовою ложкою лимонного соку, перемішайте і дайте постояти 15 хвилин.

Крок 2. Товстостінну сковорідку розігрійте при помірній температурі, злегка промажте маслом і розподіліть по дну креветки.

Крок 3. Підрум’яньте їх з обох сторін.

Крок 4. Маслини без кісточок розріжте вздовж.

Крок 5. Помідорки чері сполосніть і обсушіть, розділіть на половинки.

Крок 6. « Моцарелу » теж розділіть навпіл.

Крок 7. Руколу переберіть, складіть в друшляк або сито і гарненько промийте під водою. Просушіть листочки. Закиньте в ємність для збірки салату.

Крок 8. Приготуйте заправку. З’єднайте оливкова олія, гірчицю, мед, 4 чайних ложки лимонного соку ( регулюйте за смаком ) і італійські трави. Підсоліть. Розмішайте до однорідності.

Крок 9. За руколою розподіліть помідори, зверху моцарелу.

Крок 10. Далі розкладіть рум’яні креветки і щедро полийте апетитною заправкою.

Крок 11. Ніжно розмішайте салат. Зручно використовувати щипці або дві вилочки.

Крок 12. Яскраву закуску розділіть по порціях.

Крок 13. Накривайте на стіл. Запрошуйте домашніх до трапези.

Крок 14. Їжте із задоволенням!

Салат з креветками, руколою і апельсином

Салат з креветками, руколою і апельсином прикрасить будь-яка подія у вашому житті. Обожнюю поєднання солодкого і солоного. Салат є гастрономічний шедевр, який в силах повторити навіть дилетант. Салат виглядає просто божественно і це чиста правда!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки очищені – 100 гр.
  • Рукола – 35 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Червоний цибуля – 0,5 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Кунжут – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Коричневий цукор – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Очищені креветки присипте коричневим цукром. Часниковий зубчик почистіть і подрібніть зручним для вас способом. Товстостінні сковорідку розігріти при помірній температурі, злегка промажте маслом, додайте подрібнений часник і злегка підрум’яньте. Коли він віддасть свій запах, витягніть його і розподіліть по дну мариновані креветки.

Крок 2. Підрум’яньте креветки з обох сторін.

Крок 3. Червоний цибуля звільніть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями. Полийте лимонним соком, щоб позбутися від зайвої гостроти і злегка замаринувати його.

Крок 4. Руколу переберіть, складіть в друшляк або сито і гарненько промийте під водою. Просушіть листочки. При необхідності великі екземпляри наріжте.

Крок 5. Апельсин вимийте і просушіть, очистіть від шкірки і перегородок, щоб вийшли апетитні часточки. Зручніше працювати ножем.

Крок 6. Кунжут підсушіть на розігрітій сковороді.

Крок 7. Зберіть салат. У велику ємність складіть руколу, обсмажені креветки, червоний цибуля і апельсин. Побризкайте маслом і підсолити. Акуратно розмішайте. Розділіть салатик по порціях. Присипте кунжутом. Накривайте на стіл і пригощайте друзів. Їжте із задоволенням!

Салат з креветками, яйцем і руколою

Салат з креветками, яйцем і руколою виглядає презентабельно. У вас не виникне ніяких складнощів, щоб порадувати і одночасно здивувати своїх домашніх. Все гранично просто, не хвилюйтеся! Якщо ви ніколи не стикалися з цим салатом – є унікальна можливість приготувати його прямо зараз!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Креветки королівські – 250 гр.
  • Рукола – пучок.
  • Перепелині яйця – 8 шт.
  • Помідори чері – 200 гр.
  • Сир « Моцарела » – 100 гр.
  • Салат латук – пучок.
  • Гарбузове насіння / кедрові горішки – 15 гр.
  • Лимонний перець / цедра лимона – за смаком.
  • Оливкова олія – 1,5 ст.л.
  • Соєвий соус – 1,5 ст.л.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Бальзамічний соус – за смаком.
  • Приправа для піци / прованські трави – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки і перепелині яйця зваріть, не забудьте підсолити воду. Якщо у вас зелень – кріп або петрушка, додайте при варінні креветок.

Крок 2. Зварені яйця і креветки охолодіть і очистіть. Руколу і латук переберіть, складіть в друшляк або сито і гарненько промийте під водою. Просушіть листочки. Помідорки чері сполосніть, обдайте окропом і зніміть шкірку.

Крок 3. Латук і руколу розкладіть по тарілках. Помідорки і перепелині яйця розділіть навпіл і в хаотичному порядку розкладіть по зелені. Розподіліть зварені креветки і « Моцарелу ».

Крок 4. Тепер займіться заправкою. У ємність налийте оливкова олія.

Крок 5. Додайте 1,5 столові ложки перевіреного соєвого соусу.

Крок 6. Додайте приправу для піци або прованські трави. Підцукріть.

Крок 7. Розмішайте заправку до однорідності.

Крок 8. Салат сбризніте приготовленої ароматної заправкою і полийте зверху бальзамічним оцтом.

Крок 9. Приправте лимонним перцем.

Крок 10. Присипте гарбузовим насінням. До речі, якщо взяти кедрові горішки, теж буде цікава поєднання.

Крок 11. Накривайте на стіл і пригощайте друзів. Їжте із задоволенням!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал