Салати з куркою – 10 простих та дуже смачних рецептів з покроковими фото

Салат з куркою – це страва, яка відрізняється особливою ніжністю та поживністю. Існує багато рецептів салатів з курячою грудкою. Ми постаралися зібрати у статті 10 найсмачніших та найрізноманітніших рецептів.

Салат Цезар з куркою та сухариками – класичний рецепт

Чудовий, смачний та ароматний салат Цезар з куркою та домашніми сухариками. Салат як закуска можна подати на святковий стіл і в будній день.

Смачного!

Простий і смачний рецепт салату з куркою та грибами

Круте поєднання курячого філе та грибів не могло не бути використане у приготуванні смачного салату. Це дуже ситний і поживний салат, його навіть можна подавати як основну страву на вечерю з часниковими грінками.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 4.

Складові:

  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Гриби консервовані – 400 грн.
  • Купка куряча – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сметана – для заправки.

Процес приготування:

1. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння та перегородок, м’якоть наріжте соломкою.

2. Консервовані гриби наріжте часточками.

3. Курячі грудки відваріть у підсоленій воді, остудіть її в бульйоні і наріжте кубиками.

4. Сир натріть на великій тертці.

5. Змішайте всі інгредієнти в мисці, посоліть, приправте до смаку.

6. Заправте салат сметаною, перемішайте та подавайте його на стіл.

Смачного!

Як приготувати салат з цибулею?

Швидко, красиво та вишукано. Їли куряче м’ясо вже готове, то на приготування салату у вас піде трохи більше 10 хвилин. Ця страва подарує вам неймовірне смакове враження через незвичайне поєднання курячого м’яса та ананасів.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

порцій: 4.

Складові:

  • Ананаси консервовані – 400 грн.
  • Філе куряче – 350 гр.
  • Кукурудза консервована – 250 грн.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез – 50-70 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Куряче філе зваріть у підсоленій воді, остудіть у бульйоні та наріжте великими кубиками.

2. З консервованих ананасів злийте сік і наріжте кубиками.

3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Сир натріть на тертці або наріжте кубиками.

4. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть і дрібно наріжте.

5. Викладіть у миску всі нарізані інгредієнти, додайте консервовану кукурудзу, заправте майонезом, посоліть і приправте до смаку.

6. Салат перемішайте та подавайте на стіл.

Смачного!

Салат з копченою куркою та корейською морквою

Одночасно ніжний та пікантний салат із копченою куркою та морквою по-корейськи. Це один із тих салатів, який можна приготувати нашвидкуруч, тому що вам необхідно просто нарізати і змішати всі інгредієнти.

Час приготування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 3-4.

Складові:

  • Сир копчений – 100 гр.
  • Купка куряча копчена – 1 шт.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • Помідори чері – 10 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – до смаку.
  • Майонез – для заправки.

Процес приготування:

1. Копчену грудку наріжте невеликими кубиками.

2. Сир натріть на великій тертці.

3. Помідори помийте та наріжте кубиками.

4. Корейську моркву за необхідності наріжте коротшою соломкою.

5. Перекладіть інгредієнти в салатницю, заправте майонезом і посоліть до смаку.

6. Прикрасьте салат зеленню та подавайте його на стіл.

Смачного!

Салат з куркою, яйцем, сиром та огірком

Це соковитий та ситний салат: за перше відповідають огірки, за друге – куряче м’ясо, яйця та сир. Інгредієнти можна просто перемішати в мисці або викласти шарами.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Складові:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Огірки – 200 грн.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Майонез – 120 мл.

Процес приготування:

1. Куряче філе зваріть у підсоленій воді. Яйця окремо зваріть круто.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Залийте цибулю окропом і залиште на 5 хвилин|мінути|.

3. Огірки очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

4. Яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

5. М’ясо остудіть у бульйоні, потім наріжте кубиками.

6. Сир натріть на тертці.

7. Візьміть пласку страву. Першим шаром викладіть половину курячого м’яса, на нього розкладіть цибулю. Змастіть шар майонезом.

8. Далі викладіть яйця, цей шар також промажте невеликою кількістю майонезу.

9. Після цього зробіть шар із огірків, покрийте його майонезом.

10. Потім викладіть м’ясо, що залишилося, і змастіть його майонезом.

11. Завершіть салат шаром із тертого сиру. Прикрасьте салат на свій смак і подавайте на стіл.

Смачного!

Салат з куркою, чорносливом та волоськими горіхами

Цей салат безперечно гідний урочистого застілля. Він гарно виглядає, має незвичайний смак і до того ж досить ситний, щоб трохи вгамувати голод довгоочікуваних гостей, але не перебити бажання спробувати основну страву.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Складові:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Горіхи грецькі – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Майонез – для заправки.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе відваріть у підсоленій воді, остудіть і наріжте невеликими кубиками.

2. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.

3. Волоські горіхи порубайте ножем. Чорнослив промийте гарячою водою і наріжте на дрібніші шматочки.

4. Яблуко та сир натріть на великій тертці.

5. Щоб салат виглядав красиво та апетитно, використовуйте кулінарне кільце. Кільце встановіть на плоску тарілку, викладіть шари у такому порядку: куряче філе, чорнослив, яйця, яблуко, сир та горіхи. Всі шари, крім верхнього, змастіть майонезом.

6. Потім акуратно видаліть обручку і подавайте салат на стіл.

Смачного!

Салат з копченою куркою та кукурудзою на святковий стіл

Копчена курка надає салату особливого тонкого смаку і аромату, підкреслити його ще сильніше допоможе подрібнений часник і мелений перець. До того ж такий варіант салату швидко готується.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4-6.

Складові:

  • Курка копчена – 300-400 грн.
  • Кукурудза консервована – 100 грн.
  • Огірки – 2-3 шт.
  • Сир – 70-100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Майонез – до смаку.

Процес приготування:

1. Огірки помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

2. Філе копченої курки наріжте кубиками. Викладіть інгредієнти у салатник.

3. З консервованої кукурудзи злийте сік і додайте в миску.

4. Сир натріть на великій тертці.

5. Майонез змішайте з подрібненим часником. Додайте заправку в салат, посоліть і приправте до смаку.

6. Салат перемішайте, додайте|добавляйте| зелень за смаком і подавайте на стіл.

Смачного!

Швидкий салат з куркою та червоною консервованою квасолею

За цим рецептом у вас вийде корисний та багатий білком салат із простих та доступних інгредієнтів. Він виглядає дуже яскраво і завжди привертає увагу, він сподобається як чоловікам, так і жінкам.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 2.

Складові:

  • Квасоля червона консервована – 0,5 банки.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Салат айсберг – 0,5 шт.
  • Дайкон – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль за смаком.

Для заправки:

  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Гірчиця у зернах – 1 ст.л
  • Соус чилі – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

1. Болгарський перець та цибулю дрібно наріжте.

2. У мисці змішайте оливкову олію, соєвий соус, лимонний сік, гірчицю та соус чилі.

3. Змішайте цибулю із заправкою і залиште маринуватися.

4. Дайкон натріть на великій тертці.

5. Куряче філе відваріть у підсоленій воді, потім розберіть його на волокна.

6. Змішайте подрібнені інгредієнти у мисці.

7. Додайте квасолю, салат та заправку, перемішайте.

8. Зелень дрібно порубайте, додайте|добавляйте| в салат, ще раз перемішайте і подавайте на стіл.

Смачного!

Дуже смачний салат з куркою, пекінською капустою та сухариками.

Соковитий, хрумкий та смачний салат у вас вийде з курячого філе, пекінської капусти та сухариків. Його можна подавати як холодну закуску на званий обід або вечерю.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 2-3.

Складові:

  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Цибуля салатна – 30 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.

Для сухариків:

  • Батон – 50 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Базилік – до смаку.

Для маринаду:

  • Олія – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Кунжут – 1 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для сирних кульок:

  • Сир сирний – 150 гр.
  • Кріп – 2-3 гілки.
  • Часник – 1 зуб.

Для заправки:

  • Майонез – 50 мл.
  • Соус соєвий – 0,5 ст.
  • Сік апельсиновий – 1-2 ст.

Процес приготування:

1. Приготуйте маринад: змішайте олію, соєвий соус, кунжут і мелений перець. Куряче філе наріжте кубиками і залийте маринадом, залиште на 20 хвилин.

2. Далі переходьте до приготування сухариків. Зубчик часнику роздавіть плоскою стороною ножа, покладіть його в піалу і залийте олією. Поставте олію в мікрохвильову піч на 20-30 секунд.

3. З батона зріжте скоринку, наріжте м’якоть кубиками, розкладіть їх на деку, полийте ароматним маслом, посипте спеціями і перемішайте. Підсушіть сухарі в духовці за 150 градусів 20-30 хвилин.

4. Мариноване куряче філе обсмажте на сковороді до рум’яного кольору.

5. У миску викладіть домашній сир, додайте подрібнений кріп і часник, посоліть до смаку, перемішайте.

6. З сирної маси сформуйте кульки та помістіть їх у холодильник.

7. Приготуйте заправку салату. Змішайте майонез, апельсиновий сік та соєвий соус.

8. Пекінську капусту, болгарський перець та салатну цибулю наріжте соломкою. Перемішайте ці інгредієнти з курячим м’ясом.

9. Основу салату викладіть на страва, полийте заправкою та розсипте зверху сухарики. Поверх салату розкладіть сирні кульки та подавайте його на стіл.

Смачного!

Салат з куркою, помідором, сиром та сухариками.

Присутність у салаті свіжих овочів робить страву соковитішою та свіжішою. Салат з куркою, помідорами, сиром та сухариками є відмінною закускою і добре втамовує легкий голод.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2-3.

Складові:

  • Курка копчена – 300 грн.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Хліб білий – 100 гр.
  • Майонез – для заправки.
  • Зерна маку – для посипання.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Для салату можна використовувати відварене або копчене куряче філе. М’ясо наріжте брусками, викладіть на страва, полийте майонезом, трохи посоліть і приправте.

2. Помідори промийте, наріжте кубиками, викладіть наступним шаром, зверху зробіть майонезну сітку.

3. Далі натріть сир на терці, сирний шар також покрийте майонезом.

4. Хліб наріжте кубиками, обсмажте його на сухій сковороді.

5. Остудіть сухарики та посипте ними салат, зверху зробіть майонезну сітку та посипте маком. Салат можна одразу подавати на стіл, щоб сухарики не встигли розмокнути.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал