Торт «Карамельна дівчинка» – покроковий рецепт приготування з фото

По суті цей торт дуже нагадує відомий торт «Молочна дівчинка», тільки тісто для коржів готується на вареному згущеному молоці і в прошарок між коржем кладеться карамельний соус. Виходить дуже ніжний, дуже м’який, дуже карамельний та дуже смачний тортик. Приготуємо!

Для рецепту вам знадобиться:

Для коржів на форму 20 см:

  • 160-200 г борошна
  • 380 г вареного згущеного молока
  • 2 середні яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 10 г розпушувача для тіста

Для крему:

  • 400 мл вершків 33-35%
  • 40 г цукрової пудри (або до смаку)
  • 150-200 г карамельного соусу

Вага торта – 1,1 кг

Процес приготування:

  1. Змішуємо борошно та розпушувач, а потім просіюємо. Вершкове масло розтоплюємо. Яйця злегка збиваємо, додаємо варене згущене молоко і розмішуємо до однорідності. Вмішуємо тепле розтоплене вершкове масло. І в останню чергу вмішуємо борошно з розпушувачем. Спочатку розмішуємо лопаткою, а наприкінці коротко пробиваємо тісто міксером до однорідності. Торт «Карамельна дівчинка» - покроковий рецепт приготування з фото
  2. Випікаємо коржі на аркуші для випічки і формуємо їх за допомогою стінок від роз’ємної форми для тортів. У рецепті форма діаметром 20 см, але підійдуть форми і іншого розміру. На центр кладемо приблизно 2 столові ложки тіста та розподіляємо рівним шаром. Торт «Карамельна дівчинка» - покроковий рецепт приготування з фото
  3. Форму акуратно знімаємо, перекладаємо корж прямо на аркуші паперу для випічки на лист і випікаємо в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці до готовності. Печуться коржі дуже швидко, приблизно 5-8 хвилин. Свіжоспечений корж відразу ж знімаємо з пергаменту, перекладаємо на рівну поверхню і даємо охолонути. Усього з цієї кількості тіста у мене вийшло 7 коржів.
  4. Коржі підрівнюємо. Для цього підбираємо відповідну за розміром тарілку або кришку і обрізаємо коржі. Торт «Карамельна дівчинка» - покроковий рецепт приготування з фото
  5. Обрізки збираємо, додатково підсушуємо в духовці та даємо повністю охолонути. Торт «Карамельна дівчинка» - покроковий рецепт приготування з фото
  6. Потім подрібнюємо на крихту. Цією крихтою прикрашатимемо борти торта.
  7. Для прошарку коржів нам знадобиться карамельний соус. Торт «Карамельна дівчинка» - покроковий рецепт приготування з фото
  8. Дістаємо з холодильника вершки та збиваємо їх із цукровою пудрою до стійкого стану.
  9. Кладемо на тарілку сервіровки перший корж, зверху трохи карамельного соусу, збиті вершки, розподіляємо. Торт «Карамельна дівчинка» - покроковий рецепт приготування з фото
  10. Викладаємо другий корж, ще трохи карамельного соусу, знову збиті вершки. У такий спосіб збираємо весь торт. На останній корж не викладаємо ні карамельний соус, ні збиті вершки. Торт «Карамельна дівчинка» - покроковий рецепт приготування з фото
  11. Збитими вершками промазуємо борти торта і прикрашаємо підготовленою крихтою. Торт «Карамельна дівчинка» - покроковий рецепт приготування з фото
  12. Карамельним соусом робимо підтікання та наносимо невелику кількість соусу зверху. Я прикрашала торт попкорном, мені здається, що він дуже гармоніює за кольором. Торт «Карамельна дівчинка» - покроковий рецепт приготування з фото
  13. Поєднання підсоленого попкорну та солодкого карамельного соусу створюють дуже цікаву гру смаків, і особисто мені дуже подобається.
  14. Забираємо торт на кілька годин у холодильник, щоб він добре просочився, став ніжним та м’яким.

Відео рецепт:

Приємного вам чаювання!

Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал