Кекси з яблуками – 5 рецептів у духовці

Кекси з яблуками – найпопулярніший і найсмачніший варіант у широкій лінійці цієї домашньої випічки. Основу тіста для яблучних кексів складають борошно, цукор, яйця та вершкове масло, а яблука шматочками або у вигляді пюре дають десерту яблучний смак та аромат. Для особливого смаку до кексів додається кориця з ваніллю. Технологія гранично проста і рецепти можна вибрати, на власний смак.

Сирний кекс з яблуками в духовці

Сирний кекс з яблуками в духовці подібний до класичної яблучної шарлотки, але набагато смачніше, тому що тісто інше. У цьому рецепті замішуємо тісто на звичайних інгредієнтах для кексу, і додаємо до нього сир. Яблука нарізаємо та викладаємо поверх тіста. Випікаємо у духовці та у великій формі, одним пирогом. Спечений кекс вийде з ніжною вологою текстурою та хрусткою скоринкою.

Кекси з яблуками у силіконових формах

Кекси з яблуками можна сформувати у вигляді пирога, а можна приготувати і в силіконових формах, що буде і оригінальною окрасою чайного столу, а смак та ніжна текстура десерту не зміниться. У цьому рецепті тісто для кексу замішуємо на сметані. Яблука наріжемо шматочками і додамо до тіста, а випічку доповнимо штрейзельною крихтою. Такий десерт порадує ваших близьких та особливо дітей.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 7.

Складові:

  • Яйце – 3 шт.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Цукор – 150 гр.
  • Сметана – 125 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Розпушувач – 15 гр.
  • Яблуко – 2 шт.

Посипання:

  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Яблука для кексу промийте, зніміть шкірку та наріжте невеликими кубиками.

Крок 2. У посуд для замісу тіста покладіть сметану та бажано жирну.

Крок 3. Розбийте до неї два курячі яйця.

Крок 4. Насипте цукор звичайний у зазначеній у рецепті кількості.

Крок 5. Потім насипте розпушувач з ванільним цукром.

Крок 6. Покладіть до цих інгредієнтів шматочок розм’якшеного вершкового масла і міксером на невеликій швидкості перемішайте все в однорідну масу.

Крок 7. Потім у цю масу насипте борошно, що просіює через сито, і замісіть тісто.

Крок 8. У замішане тісто перекладіть яблучну нарізку і все ще раз перемішайте.

Крок 9. В окрему піалу перекладіть усі інгредієнти для посипання.

Крок 10. Виделкою або руками їх перетріть до стану дрібної крихти, яка називається штрейзельною.

Крок 11. Замішане тісто з яблуками розкладіть у підготовлені силіконові формочки, заповнюючи їх тільки на 2/3 об’єму.

Крок 12. Всі кекси у формах рівномірно посипте приготованою крихтою.

Крок 13. Силіконові формочки з яблучними кексами поставте на лист і випікайте в духовці при 180 градусах протягом 20-25 хвилин. Спечені кекси трохи остудіть, витягніть із форм і можете сервірувати до столу. Смачної та вдалої випічки!

Кекс з яблуками та корицею

Кекс з яблуками та корицею, цей класичний тандем, відрізняється особливим ароматом, смаком, в міру вологою текстурою та хрусткою скоринкою. Випікаються кекси як у прямокутній чи круглій з виступом формі, так і у спеціальних формах, що на смак випічки не впливає. У цьому рецепті тісто для кексу замішуємо на збитих яйцях, цукрі та муці з розпушувачем. Яблука наріжемо, змішаємо з корицею і додамо тісто.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порція: 10 шт.

Складові:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Борошно – 60 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Олія – 30 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Кориця – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для кексу відміряти у зазначеній у рецепті кількості.

Крок 2. Яблуко очистити від шкірки і нарізати маленькими кубиками, адже їх змішуватимемо з тістом.

Крок 3. Яблучну нарізку в окремій піалі змішати з меленою корицею.

Крок 4. У посуд для замісу тіста розбити курячі яйця, насипати до них цукор і збити міксером в пишну масу.

Крок 5. До збитих яєць налити 30 мл олії і все просто перемішати.

Крок 6. Борошно разом із розпушувачем через сито насипати в рідку основу тіста.

Крок 7. Потім міксером замісити тісто до однорідного стану, і консистенція повинна вийти досить рідкою.

Крок 8. У тісто перекласти нарізані яблука з корицею і ще раз акуратно перемішати.

Крок 9. Замішане тісто перелити в одну велику або маленьку форму для випічки, заповнюючи на 2/3 об’єму. Випікати кекс/кекси в духовці при 170 градусах протягом 20 хвилин до готовності. Спечений десерт остудити, декорувати на свій смак і подати до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Кекс на кефірі з яблуками

Кефірне тісто у будь-якому варіанті виконання є гарною основою для будь-якої домашньої випічки і в цьому рецепті вам пропонується приготувати кекс на кефірі з яблуками. Таке тісто добре піднімається і робить десерт ніжним та повітряним. Інгредієнти для тіста, крім кефіру, беремо звичайні: борошно, яйця, цукор та олію замість вершкового масла. Яблука нарізаємо шматочками та додаємо в тісто.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Олія – 100 мл.
  • Борошно – 2 ст.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Ваніль – ½ ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 тріска.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця з цукром помістіть у посуд для замісу тіста.

Крок 2. Збийте їх міксером у пишну масу протягом 5 хвилин.

Крок 3. До цієї маси налийте кефір кімнатної температури, насипте соду з щіпкою солі, ваніль і додайте олію.

Крок 4. Потім ці інгредієнти перемішайте міксером.

Крок 5. Борошно просійте через сито, пересипте в масу кефіру і замісіть тісто також міксером.

Крок 6. Яблука краще кислі, щоб їх смак відчувався яскравіше, промийте, наріжте маленькими кубиками і перемішайте з корицею. Потім перекладіть їх у тісто кефіру, і все перемішайте ще раз.

Крок 7. Тісто з яблуками перелийте у спеціальну форму для кексу. Випікайте в духовці при 200 градусах і протягом 30 хвилин. Спечений кекс на кефірі з яблуками остудіть, витягніть з|із| форми, декоруйте на свій розсуд і подайте до чаю. Смачної та вдалої випічки!

Кекс з яблуками та бананами

З безлічі варіантів випічки кексів у цьому незвичайному рецепті вам пропонується приготувати кекс з яблуками та бананами для правильного або дієтичного харчування. Замісимо тісто на гречаному борошні з додаванням банана та меду замість цукру. Нарізані часточками яблука покладемо у форми поверх тіста і доповнимо смак десерту волоськими горіхами та корицею. Банани, особливо перестиглі, текстуру кексу збережуть вологою і пухкою, а смак гречаного борошна не відчуватиметься.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 8.

Складові:

  • Банан – 1 шт.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Мед – 3 ст.
  • Борошно гречневе – 1 ст.
  • Горіхи грецькі – до смаку.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Ваніль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зрілий та м’який банан очистіть від шкірки, покладіть у посуд для замісу тіста та виделкою розімніть.

Крок 2. До розім’ятого банана розбийте три курячі яйця і додайте рідкий мед. Ці інгредієнти виделкою або вінчиком перемішайте.

Крок 3. В інший посуд насипте вказану в рецепті кількість сухих інгредієнтів: гречаного борошна, кориці та розпушувача. Їх добре перемішайте і суміш просійте через сито.

Крок 4. Суху суміш ще раз через сито пересипте до рідкої основи і вилкою або міксером замісіть тісто.

Крок 5. На свій смак у замішане тісто можете додати подрібнені волоські горіхи.

Крок 6. Замішане тісто викладіть у силіконові формочки або одну велику, застеливши її шматочком паперу. Яблука наріжте часточками і покладіть їх поверх тіста.

Крок 7. Випікайте десерт у духовці, розігрітій до 180-190 градусів протягом 40 хвилин. Спечені кекси з яблуками та бананами остудіть, витягніть із форми та можете подати до чаю. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал