Мариновані гливи – 6 рецептів швидких та смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

660eff63636f4c4e7950c266892277ad

Мариновані гливи – це неймовірно апетитна і ароматна закуска, яка з легкістю прикрасить ваш стіл і приємно здивує будь-якого дегустатора. Незважаючи на те, що ці гриби не мають яскравого смаку і аромату, використовуючи такі добавки, як гвоздика, часник або трави, гливи максимально насичуються і стають дуже смачними. Також основною перевагою такої закуски є той факт, що гливи можна не тільки виявити в осінньому лісі, але й придбати в магазині, причому абсолютно будь-якої пори року.

Мариновані гливи з оцтом

Мариновані гливи з оцтом – це оригінальна та неймовірно ароматна закуска, яка розлітається з тарілок насамперед. Але не дивуйтеся, тому що навіть під час банкету складно встояти перед класичним поєднанням кисло-солоних грибів і, наприклад, відвареної картоплі.

Час приготування – 24 год. 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Гливи – 400 гр.
  • Вода –500 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія рослинна – 50 мл.
  • Оцет яблучний – 3 ст.
  • Сіль – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У киплячій воді розмішуємо сіль до розчинення кристалів.

56ff2f35feb025a42a114214c316dad3

Крок 2. Додаємо в солону воду горошини перцю та лавр, проварюємо протягом 7-10 хвилин.

43bfb4657cc599309510345a11bad3c8

Крок 3. У маринад занурюємо промиті гриби та відварюємо протягом 15-20 хвилин. Наприкінці теплової обробки додаємо подрібнений часник, оцет, проварюємо ще 60 секунд і прибираємо з конфорки.

598f85f91a13e0a7dce2bc3103ea8567

Крок 4. Перекладаємо грибочки в контейнер та заливаємо маринадом, а також олією. Перемішуємо та, закривши кришкою, прибираємо в холодильну камеру на 24-48 годин.

8129b33c6c61e67689e5bc833b5d9cf5

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу сервіруємо та подаємо. Смачного!

64626d96928ec2f5e31b2ec1457757c6

Мариновані гливи на зиму в банках

Мариновані гливи на зиму в банках готуються настільки просто і швидко, що у вас обов’язково все вийде з першого разу, навіть якщо раніше ви ніколи не займалися заготівлями на холодну пору року. Розкривши баночку таких грибів та приготувавши гарнір, у вас завжди буде смачно та ситно!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Гливи – 600 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода –500 мл.
  • Оцет столовий 9% – 30мл.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті гриби нарізаємо шматочками бажаного розміру. Перекладаємо у каструлю.

8da67e899dbce972c5dc1261b2007d31

Крок 2. Гриби заливаємо водою і доводимо до кипіння, знімаючи шумівкою піну, варимо 10 хвилин і зливаємо рідину.

53c0ed111996fc68d2b8c0cab4b4be71

Крок 3. В іншому ковшику варимо маринад: кип’ятимо воду із сіллю, цукром, перцем та лаврушкою.

cf0ea23a2d5adbf7d184953cba8a525b

Крок 4. Підливаємо оцет та активно перемішуємо.

9166773e60cc3107f964fa8bdad7f3fd

Крок 5. Висипаємо гливи в маринад і варимо їх 5 хвилин з моменту закипання, зменшивши нагрівання до мінімуму.

23ba067ab79ae6b758cdbab2fe17fdd6

Крок 6. Разом з рідиною розділимо гриби заздалегідь простерилізованими банками і щільно закриваємо.

4a51a2534e655632b4f303e32e892251

Крок 7. Після остигання зберігаємо заготовки в льоху або підвалі та розкриваємо за запитом. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

fcf57beeece7d43d2ae0d8e59f0ce1ad

Мариновані гливи з цибулею

Мариновані гливи з цибулею – це оригінальна і неймовірно смачна закуска, яка подарує вам справжню гастрономічну насолоду та задоволення! Якщо ви коли-небудь звертали увагу на таку консервацію в магазинах, то ви напевно знаєте, що домашня варіація не тільки смачніша, але й кілька разів бюджетніша.

Час приготування – 5 год.

Час приготування – 10 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Гливки – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Олія рослинна – 40 мл.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться викладаємо на робочий стіл.

c621ba8a4c11476ca86653c954c0993d

Крок 2. Гливи промиваємо та відварюємо 15 хвилин у підсоленій воді, відвар зливаємо.

6a58061607d9554a30f84461f97e6759

Крок 3. Головку цибулі очищаємо та нарізаємо чверть кільцями середньої товщини.

22f68d9851abd1e929dd5a95d8c7ffa0

Крок 4. Остиглі гриби змішуємо з цибульною нарізкою, оцтом, олією, сіллю та чорним перцем.

b9fae8fbb0a4b4a36206127ca1e2092b

Крок 5. Ставимо на полицю холодильника на 5-6 годин, після чого дегустуємо та насолоджуємось. Смачного!

acb40392b9a83647f4284548de90f8ff

Мариновані гливи з часником

Мариновані гливи з часником – це пікантна тарілку, яка прикрасить як святковий стіл для найвитонченіших гостей, так і з легкістю урізноманітнить звичний раціон ваших рідних. Для яскравості смаку також додамо трохи свіжого кропу та чилі.

Час приготування – 3 год. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Гливи – 250 гр.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Часник – 1 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Цукор пісок – 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Коріандр – 1 жменя.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Гливи зачищаємо від бруду та землі.

893d67b77043d70f4f34646991ced026

Крок 2. Промиваємо та розрізаємо на великі скибочки.

b1a5ac08a0dd1aa01c27d2b4b5bdcfa8

Крок 3. Заливаємо гриби водою та доводимо до кипіння, відкидаємо на сито.

5b696b116cc12d8198868526447477a8

Крок 4. Для маринаду в окремій чаші з’єднуємо олію з оцтом, коріандром, сіллю, цукром та чорним перцем.

0828f6641d51bb63f7c6c3d9157c1d12

Крок 5. Отриманою сумішшю заливаємо гриби та перемішуємо, додавши лаврушку.

8744a9628dc73e25cae5a4d10e0fb3c3

Крок 6. Засипаємо дрібно нарубаний кріп та часник.

31b2551505b5c94fcc2111634b66865e

Крок 7. Посипаємо меленим червоним перцем і активно перемішуємо, складаємо в ємність із кришкою та прибираємо у прохолодне місце на 3 години.

6c89510623f52218c4e8abb1465e1e05

Крок 8. Перед подачею доповнюємо цибульними півкільцями та трапезуємо. Смачного!

510c71413af9f0b0f9647958b060f003

Мариновані гливи з болгарським перцем

Мариновані гливи з болгарським перцем – це вишукане частування, яке приведе в захват кожного, хто спробує хоча б одну вилочку. Особливу пікантність стравою надають такі прянощі, як запашний і чорний перці, лавровий лист і, звичайно ж, пекучий часник.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Гливи – 1 кг.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – 4 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст.
  • Перець запашний горошок – 8 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 2 шт.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Петрушка – 0,5 пучки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо маринад: у каструлі доводимо до кипіння воду та закидаємо кристали солі та цукру, лавровий лист та горошини перців.

d352e1f4598e7b81c969f501cfbe6ceb

Крок 2. У жароміцний посуд викладаємо промиті та нарізані гриби.

7511aca25f85b2f8f983f3cbcb070477

Крок 3. Проварюємо склад протягом 10 хвилин і вливаємо олію та оцет. Тримаємо на вогні ще 5-10 хвилин.

161c454b7ebda6befff8af0dd46346b8

Крок 4. Тим часом у глибоку ємність закидаємо соломку болгарського перцю, півкільця цибулі та рубану зелень.

7708029fc0af5bd55dccf57bd3e12333

Крок 5. До овочевого асорті викладаємо гливи.

4542be05e9e3239505b6e1732def2338

Крок 6. Заливаємо компоненти маринадом і після повного остигання дегустуємо або прибираємо холодильник для зберігання.

e9c3c81d075337c4a802efd3660dfae3

Крок 7. Подаємо, злив рідину. Готуйте та отримуйте задоволення!

4540d96916e60145b9a0978164fe7067

Гливи в маринаді з гвоздикою

Гливи в маринаді з гвоздикою – це ароматна і неймовірно смачна страва, яка відмінно доповнить ваш обід або вечерю. Крім простоти приготування та чудових смакових характеристик, така закуска приваблює ще й своєю калорійністю, тому що в 100 грамах міститься лише 26 калорій.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Гливи – 500 гр.
  • Вода –300 мл.
  • Сіль – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Гвоздика – 3 бутони.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 2 гілочки.
  • Олія рослинна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності готуємо продукти згідно зі списком.

6101f370d427a7dc2469bfc9cf809e56

Крок 2. Гриби чистимо та промиваємо, зрізаємо щільні ніжки.

06dba5bad7733aba52258bf94dd08c4b

Крок 3. Перекладаємо гливи в каструлі та додаємо кріп, воду, очищений часник, лавровий лист, прянощі та сіль із цукром.

bb1b641237eebcdb73ba5883da30b62b

Крок 4. Склад доводимо до кипіння та підливаємо столовий оцет, залишаємо на помірному полум’ї ще на 25 хвилин.

b5936f23aa411e7eca59dfb7c18a6067

Крок 5. Злегка охололі інгредієнти розділимо по стерильним банкам і вливаємо трохи олії. (1 ст.л. на банку 400 мл.)

f9070e7bb031be3442717dea02945000

Крок 6. Зберігаємо на полиці холодильної камери. Смачного!

d63d37eeb5777ca0f2d6683a6184693e

Мариновані гливи з кропом

Мариновані гливи з кропом – це просто, швидко і неймовірно смачно! Провівши на кухні лише 10 хвилин і доклавши мінімум зусиль, апетитна закуска опиниться на вашому столі лише через добу і запросто привнесе у ваше звичне меню щось зовсім нове.

Час приготування – 24 год.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Гливки – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 ст.
  • Оцет 10% – 1 ст.
  • Кріп – 0,5-1 пучок
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Вода –500 мл.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Гливи обдаємо водою і зрізаємо коріння, при необхідності розрізаємо на шматочки великі гриби.

5183608ce135cccb9446b83b5c9269df

Крок 2. Паралельно кип’ятимо воду разом із сіллю, цукром, лаврушкою та горошинами перцю.

b8e4804682697419cf583c2347d848b7

Крок 3. Прокип’ятивши маринад 5 хвилин, закидаємо гриби і проварюємо 10-15 хвилин, позбавляючись піни шумівкою.

6621483ae76249149be5f72f525fe170

Крок 4. Розкладаємо грибочки по банках, вливаємо маринад, додаємо кріп, часник та оцет – перемішуємо і після остигання на добу відправляємо в холодильник.

011507894ce9eab1c71719ee8bc17b54

Крок 5. Апетитні гливи перекладаємо в сервірувальну піалу і знімаємо пробу. Смачного!

48c41f44ff5264b310f877751e48b4a0

Рецепт СМАЧНИХ маринованих ГРИБОЧКІВ 🍄 – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал