Сухарики в духовці – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Сухарики в духовці – це кубики чорного або білого хліба, підсушені в духовій шафі до хрускоту і приправлені улюблені спеціями і олією. Така закуска ідеально поєднується з пінними напоями, а також її можна використовувати, щоб зробити крем-суп пюре в рази цікавіше по текстурі і насичений за смаком, також сухарики підійдуть в салат «Цезар» або салат з квасолею і морквою по-корейськи. Одного разу приготувавши сухарики в домашніх умовах, ви назавжди забудете про те, щоб купувати готовий продукт в супермаркеті.

Сухарики з білого хліба в духовці

Сухарики з білого хліба в духовці готуються всього лише з чотирьох інгредієнтів ( не рахуючи хліб ) і виходять неймовірно смачними і ароматними. Таку добавку можна використовувати в якості самостійного страви або ж прикрасити овочевий салат або суп-пюре.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5-10 хв.

Порції – 3-5.

Інгредієнти:

  • Хліб білий – 250 гр.
  • Олія – 50-60 мл.
  • Паприка солодка молота – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Часник гранульований – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Хліб ріжемо на шматки бажаного розміру і форми – складаємо в миску.

Крок 2. Присипаємо основний компонент солодкої паприкою, гранульованим часником і сіллю – помішуємо.

Крок 3. Здобрюємо соняшниковою олією і знову перемішуємо.

Крок 4. Жароміцний посуд вистилаємо листом пекарським папером і розділимо нарізку в один шар.

Крок 5. Готуємо сухарики в духовій шафі, розігрітому до 180 градусів, протягом 12-15 хвилин.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення!

Сухарики в духовці з олією і часником

Сухарики в духовці з олією і часником – це пікантна і дуже ароматна закуска, з приготуванням якої впорається навіть дитина. Обов’язково спробуйте приготувати сухарики за цим рецептом, адже часник і кріп – це прекрасне доповнення до житнього хліба.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Хліб житній – 400 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп сушений – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. 400 грам хліба нарізаємо невеликими брусками.

Крок 2. Перекладаємо хлібця на деко і підсушуємо до легкої хрусткості.

Крок 3. Зубки часнику « звільняємо » від лушпиння і натираємо прямо в тарілку до сухариків, туди ж всипаємо сушену зелень.

Крок 4. Поливаємо сухарі олією, приправляємо чорним перцем і сіллю, гарненько перемішуємо для рівномірного розподілу.

Крок 5. Сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

Сухарики з приправою в духовці

Сухарики з приправою в духовці – закуска, яка може дуже швидко опинитися на вашому столі, а яскравий і насичений аромат заповнить все ваше житло ще в процесі термічної обробки. Як приправи – рекомендуємо використовувати універсальну або курячу.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3-5.

Інгредієнти:

  • Хліб – ½ шт.
  • Приправа – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для скорочення часу готування, викладаємо на стіл продукти за списком.

Крок 2. Скибочки хліба нарізаємо кубиками, розміром приблизно сантиметр на сантиметр.

Крок 3. Хлібну нарізку висипаємо в чистий і сухий пакет.

Крок 4. Готуємо приправи: змішуємо їх з сіллю.

Крок 5. Спеції висипаємо в пакет і щільно зав’язуємо.

Крок 6. Кубики хліба перемішуємо з добавками, потряхівая пакет. Далі, висипаємо заготівлю на деко в один шар.

Крок 7. Запікаємо близько 10-15 хвилин при 180 градусах і подаємо до столу в теплому або охолодженому вигляді. Смачного!

Сухарики з бубликів в духовці

Сухарики з бубликів в духовці – це ідеальне доповнення до салатів і перших страв. Додавши такий інгредієнт, ви додасте основному стравою неповторну хрусткість і оригінальність текстур, які припадуть до смаку кожному, хто спробує, бо встояти перед базиліком і орегано – неможливо!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 150 гр.

Інгредієнти:

  • Бублики – 5 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Базилік – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. На обробну дошку викладаємо бублики.

Крок 2. Розрізаємо борошняні кільця навпіл і ріжемо на кружечки, товщиною близько 3-4 міліметрів.

Крок 3. Висипаємо нарізку на плоску жароміцний посуд.

Крок 4. Щедро посипаємо бублики травами і збризкує олією – старанно перемішуємо руками.

Крок 5. Прибираємо деко надих в духову шафу на 3-4 хвилини при температурній позначці в 180 градусів.

Крок 6. Гарячі сухарики акуратно перемішуємо і викладаємо в глибоку чашу для подачі.

Крок 7. Смачного!

Житні сухарики до пива

Житні сухарики до пива – це універсальна закуска, яка скрасить ваш вечір. Доповнювати невеликі скибочки хліба можна різними спеціями і ароматними травами на ваш смак, проте, сьогодні рекомендуємо вам спробувати набір приправ, запропонованих в рецепті.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Хліб житній – 200 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія соняшникова – 60 мл.
  • Паприка солодка молота – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Хліб розрізаємо на смужки середньої товщини або ж на кубики – як вам хочеться.

Крок 2. Висипаємо основний компонент в форму для запікання і переміщаємо в духовку на 10-12 хвилин при 180 градусах.

Крок 3. В цей час готуємо заправку: в піалу натираємо часник, наливаємо масло і всипаємо сіль, перець і солодку паприку.

Крок 4. Через 12 хвилин промазуємо сухарі часниковим маслом і повертаємо в духовку ще на 12 хвилин.

Крок 5. Готову закуску злегка остуджуємо, викладаємо на тарілку і знімаємо пробу. Смачного!

Сухарики з бородинського хліба

Сухарики з бородинського хліба – це простий і дуже смачний спосіб урізноманітнити свій звичний раціон пікантною і ароматною закускою. Якщо ви не особливо любите смак і запах свіжого часнику, то його з легкістю можна замінити гранульованим аналогом, так смак буде в рази м’якше.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Хліб бородинський – ½ шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія – 3-4 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. З буханки обрізаємо скоринки, м’якоть ріжемо брусками.

Крок 2. Зубки часнику очищаємо і пропускаємо через прес.

Крок 3. Пекучий овоч злегка підсолюємо.

Крок 4. Вливаємо олію і ретельно перемішуємо.

Крок 5. Хлібну нарізку викладаємо на деко.

Крок 6. За допомогою кухонної пензлика змащуємо кожен скибочку заправкою.

Крок 7. У разі якщо часникової маси виявилося недостатньо, збризкувалися заготовки маслом.

Крок 8. Прибираємо деко в духовку і готуємо близько 7-10 хвилин ( 190 градусів ).

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Сухарики з паприкою в домашніх умовах

Сухарики з паприкою в домашніх умовах готуються дуже просто і швидко, а головне – для їх приготування не знадобиться нічого, крім духової шафи. Час термічної обробки ви можете регулювати самостійно, а залежно від того, наскільки підсушений « результат » хочете отримати.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Хліб чорний – 3 скибочки.
  • Олія соняшникова – 3 ч.л.
  • Паприка копчена молота – 1 ч.л.
  • Часник гранульований – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Обрізавши з буханки кірки, нарізаємо м’якуш на прямокутниками невеликого розміру.

Крок 2. Висипаємо нарізку на деко, попередньо устелений пергаментом, і підсушуємо хліб близько 10 хвилин при 180 градусах.

Крок 3. Паралельно займаємося соусом: в піалу наливаємо масло.

Крок 4. Підсипаємо копчену молоту паприку.

Крок 5. І гранульований часник – перемішуємо до однорідності.

Крок 6. В отриману суміш висипаємо гарячі сухарики, активно помішуємо і залишаємо для просочення на 10-15 хвилин.

Крок 7. Після закінчення часу, повторно висипаємо закуску на пергамент і повертаємо в духову шафу ще на 5-8 хвилин ( 80-100 градусів ).

Крок 8. Смачного!

Сухарики для салату «Цезар»

Сухарики для салату «Цезар» – це один з найважливіших і істотних компонентів, який значно впливає на смак готового страви. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати ідеальні сухарики для салату, доповнені тертим пармезаном і оливковою олією.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Хліб – 5-7 скибочок.
  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Сир « пармезан » ( натертий ) – 2 ст.л.
  • Часник гранульований – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Скибочками середнього розміру нарізаємо білий хліб. Паралельно починаємо прогрівати духову шафу до температури 180-190 градусів.

Крок 2. Нарізку укладаємо в тарілку з високими бортами і підсолюємо, орієнтуючись на свої смакові переваги.

Крок 3. Доповнюємо основний компонент гранульованим часником і дрібкою молотого перцю для пікантності.

Крок 4. Підсипаємо трохи твердого, натертого на дрібній терці сиру.

Крок 5. Підливаємо оливкову олію.

Крок 6. Гарненько перемішуємо хліб з добавками.

Крок 7. Висипаємо напівфабрикат на деко і готуємо протягом 10 хвилин.

Крок 8. Охолонувши доповнюємо салатик і насолоджуємося чудовим смаком. Смачного!

Сухарики в духовці з хріном

Сухарики в духовці з хріном, приготовані з житнього хліба – це дуже « швидка » і ароматна закуска, яку можна подати до столу в якості закуски до пінного напою, а також доповнити сирний або курячий суп, а також урізноманітнити звичайний овочевий салат. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Хліб житній – 200 гр.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Хрін столовий – 1,5 ст.л.
  • Вода – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Хлібний м’якуш ріжемо на невеликі кубики або прямокутники.

Крок 2. Викладаємо основний інгредієнт на деко і запікаємо протягом 10 хвилин при температурній позначці в 160 градусів.

Крок 3. В цей час готуємо заправку: в ємність з кришкою вливаємо масло і трохи води.

Крок 4. Слідом додаємо хрін і старанно розмішуємо до однорідної консистенції.

Крок 5. В отриману суміш висипаємо охололі сухарі, закриваємо кришку і активно трясем.

Крок 6. Знову відправляємо ароматні сухарики на деко і сушимо їх при 80 градусах не більше 7 хвилин.

Крок 7. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал