Тісто для пельменів з яйцем – 7 рецептів приготування тіста з яйцем та олією в домашніх умовах з покроковими фото

Тісто для пельменів з яйцем – це універсальний продукт, який завжди прийде на допомогу в будь-якому будинку. З такого тіста можна приготувати ситний та смачний обід для всієї родини. Беріть на замітку нашу кулінарну добірку з семи рецептів приготування тіста з яйцем та олією в домашніх умовах з покроковими фото.

Тісто для пельменів у планетарному міксері

Тісто для пельменів у планетарному міксері виходить дуже м’яким, еластичним та слухняним. З такого універсального продукту ви легко наліпите привабливі та апетитні домашні пельмені. Їх можна відразу відварити і подавати до столу або відправити в заморожування.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1,1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 5 ст.
  • Вода –350 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст.

Процес приготування:

  1. У чашку планетарного міксера вливаємо теплу кип’ячену воду, але не крутий окріп. Даємо воді трохи охолонути, щоб у ній не зварилося яйце.

  2. Додаємо у воду сіль та розбиваємо яйце.

  3. Відразу ж сюди просіюємо п’ять гранованих склянки борошна.

  4. Спочатку все самостійно перемішуємо, щоб борошно сильно не розпорошувалося під час замісу міксером.

  5. Включаємо першу швидкість і даємо добре перемішатись сухим продуктом з рідкими.

  6. Як тільки зникнуть сліди борошна, переходимо на другу швидкість, потім третю.

  7. Замішуємо близько восьми хвилин, потім вимикаємо міксер і залишаємо продукт у спокої на 15 хвилин.

  8. Після закінчення зазначеного часу продовжимо замішувати тісто ще п’ять хвилин.

  9. Дістаємо тісто з чаші та розминаємо його руками, для надання форми кулі.

  10. Тісто для пельменів у планетарному міксері готове. Використовуйте у подальших приготуваннях!

Заварне тісто для пельменів окропом і яйцем

Заварне тісто для пельменів на окропі і яйцем – це універсальна заготівля, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. З ним легко працювати і після термічної обробки воно порадує особливо приємним смаком та виглядом.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1,1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Окріп – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Дістаємо потрібні продукти.

  2. У містку миску просіюємо три грановані склянки борошна і доповнюємо її сіллю.

  3. Перемішуємо сухі компоненти вінчиком. Так ми рівномірно розподілимо сіль і насичуємо борошно киснем, розіб’ємо грудочки.

  4. Робимо ямку в сухій маси і вливаємо сюди будь-яку олію (вибирайте без запаху).

  5. В окремій мисці збовтуємо вінчиком куряче яйце, щоб з’єднати білок та жовток. Цього достатньо, збивати не треба.

  6. Переливаємо яйце також у нашу ямку.

  7. Починаємо все активно перемішувати ручним вінчиком.

  8. Тонким струменем вливаємо окріп – 1 гранований стакан.

  9. Відразу активно все розмішуємо, щоб вода розподілилася по борошні.

  10. Замішуємо до утворення щільної грудки.

  11. Далі його кладемо на робочу поверхню і приступаємо до ручного замісу.

  12. Прикриваємо отриманий ком серветкою або рушником і залишаємо на 10-15 хвилин у спокої.

  13. Заварне тісто для пельменів окропом з яйцем готове. Приступайте до процесу ліплення напівфабрикату.

Тісто для пельменів на молоці з яйцем

Тісто для пельменів на молоці з яйцем відрізняється особливо ніжним смаком після термічної обробки. На такому тісті ваші домашні пельмені вийдуть неймовірно смачними, апетитними та привабливими. Окрім того, напівфабрикат можна заморозити на тривалий термін.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Молоко коров’яче – 130 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода –130 мл.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти, вказані у списку для замішування пельменного тіста.

  2. Вибираємо містку ємність для замісу. Вливаємо сюди тепле молоко та теплу воду.

  3. Розбиваємо в молочну суміш куряче яйце і вливаємо олію без запаху. Починаємо все збовтувати вінчиком.

  4. Додаємо в заготівлю чайну ложку солі та продовжуємо все розмішувати. Достатньо використовувати ручний вінчик.

  5. Поступово просіюємо в рідину борошно, продовжуючи перемішувати масу.

  6. При збільшенні кількості борошна маса почне густіти, значить можна приступати до ручного замісу. Вимішуємо на робочій поверхні ще близько 7-8 хвилин.

  7. Закриваємо отриману грудку з тіста рушником і даємо йому полежати 15 хвилин перед початком розкочування.

  8. Тісто для пельменів на молоці з яйцем готове!

Тісто з яйцем у хлібопічці для пельменів

Тісто з яйцем у хлібопічці – це простий та швидкий кулінарний варіант замішування універсального домашнього тіста. Готовий продукт відрізняється м’якістю та еластичністю. Він не липне рукам, тому його дуже легко розкочувати та використовувати для формування пельменів.

Час приготування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції –600 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода –180 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо основні продукти замішування пельменного тіста.

  2. У відро хлібопічки відправляємо куряче яйце, вливаємо остиглу кип’ячену воду.

  3. Доповнюємо рідкі продукти чайною ложкою солі.

  4. У це відро хлібопічки просіюємо борошно в кількості 450 грам. Включаємо режим, що підходить для замісу тіста, як правило, він триває півтори години.

  5. Після завершення програми ви отримаєте готовий ком тіста. Дістаємо його і викладаємо на поверхню, присипану борошном. Розминаємо руками.

  6. Тісто виходить максимально еластичним та однорідним.

  7. Тісто з яйцем у хлібопічці готове. Приступайте до ліплення пельменів!

Тісто для пельменів на мінеральній воді з яйцем та олією

Тісто для пельменів на мінеральній воді з яйцем та олією виходить м’яким, еластичним та дуже слухняним. З такого універсального продукту ви легко наліпите привабливі та апетитні домашні пельмені. Їх можна одразу відварити, посмажити, приготувати на пару чи заморозити.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1,1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 ст.
  • Вода мінеральна – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор пісок – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі продукти для замішування тіста.

  2. У містку ємність розбиваємо куряче яйце, вливаємо олію та мінеральну воду. Також додаємо сіль та цукор. Збовтуємо продукти між собою.

  3. Просіюємо три з половиною склянки борошна через сито.

  4. Висипаємо борошно в рідку суміш з мінеральної води та яйця.

  5. Починаємо перемішувати вміст спершу лопаткою, потім приступаємо до активного ручного замісу.

  6. Формуємо щільну кульку тіста. Даємо йому трохи відпочити перед розкочуванням.

  7. Тісто для пельменів на мінеральній воді з яйцем та олією готове!

Тісто з яйцем та рисовим борошном

Тісто з яйцем та рисовим борошном – це оригінальна кулінарна ідея, яка відрізняється корисними властивостями, цікавим смаком та зниженою калорійністю. Працювати з рисовим борошном не дуже легко, але всі хитрощі процесу ми описали в покроковому посібнику.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 0,5 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода –250 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія рослинна – 0,5 ст.л.

Процес приготування:

  1. Відмірюємо рисове борошно, просіюємо його через сито, щоб наситити продукт киснем і зробити його більш пухким.

  2. Висипаємо підготовлений рисовий продукт у містку миску. Доповнюємо борошно сіллю та цукром. Перемішуємо сухі компоненти вінчиком.

  3. В окремій мисці збиваємо звичайну воду з курячим яйцем.

  4. У борошні робимо ямку і вливаємо в неї рідину з яйця та води.

  5. Перемішуємо вміст та приступаємо до активного замісу. Зробити це буде непросто, тому що рисове борошно досить розсипчасте. Рекомендуємо змастити руки олією і старанно замішувати протягом 15 хвилин.

  6. Отриманий ком загортаємо в плівку і даємо йому полежати 20 хвилин.

  7. Пельменне тісто з яйцем та рисовим борошном готове. Розкочуйте та приступайте до ліплення тіста!

Класичне тісто пельменне з яйцем на 1 кг тіста

Класичне пельменне тісто з яйцем на 1 кг тіста – – це універсальна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. Воно чудово розкочується і ліпиться. Наповнюйте улюбленими м’ясними начинками.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порція – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.
  • Молоко коров’яче – 0,5 ст.
  • Вода – 0,3 ст.
  • Олія рослинна – 1 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти для замішування пельмового тіста.

  2. На робочу поверхню просіюємо борошно та додаємо до неї сіль.

  3. У сухій борошняній гірці посередині робимо заглиблення. Вливаємо сюди молоко, воду та розбиваємо куряче яйце.

  4. Починаємо перемішувати продукти між собою та вливаємо сюди чайну ложку олії.

  5. Активно замішуємо тісто руками, формуючи щільну грудку. Прикриваємо його плівкою або рушником, даємо спокій на 15 хвилин.

  6. Після «відпочинку» тісто тонко розгортаємо та вирізаємо з нього акуратні кружки.

  7. Класичне тісто пельменне з яйцем на 1 кг тіста готове!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал