Свинячі реберця на мангалі – 5 рецептів маринадів для свинячих реберець з покроковими фото

68e3a73f742466e1b7c5e80e2d9207ce

Маринад для свинячих реберець на мангалі – при правильному приготуванні свинячі реберця виходять чи не найсмачнішою стравою зі свинини. Пов’язано це з тим, що м’ясо між ребер дуже ніжне, соковите і солодке. Особливо гарні реберця виходять при приготуванні на вугіллі, чому і буде присвячена ця стаття. Також ви можете скористатись добіркою маринадів для реберець.

Соковиті свинячі реберця в фользі на мангалі

Неймовірно ароматний шашлик з реберець, який завдяки приголомшливому маринаду і приготування в фользі виходить дуже соковитим і пряним.

Час готування: 260 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 4 кг.
  • Соус томатний – 500 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Цибуля-шалот – 2 шт.
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 7 зубчиків
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

1. Очищаємо реберця від жиру з плівкою. Робимо надрізи навскоси, щоб маринад краще ввібрав.

beb453c5935cc8d65f8288f5549d553d

2. Готуємо соус. Очищаємо і нарізаємо цибулю-шалот і одну цибулину великими шматками. Також нарізаємо перець чилі і очищаємо його від кісточок. Змішуємо всі інгредієнти за допомогою блендера, додаючи при цьому томатний соус, часник, масло, зелень і гірчицю. Реберця ретельно покриваємо отриманим соусом і залишаємо маринуватися приблизно 4 години.

3625c630cc8e814a11a78d92c4fbe967

3. Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву ж ріжемо тонкими шматочками. Викладаємо реберця на фольгу, надягаємо їх на шампури і зверху покриваємо їх цибулею і реберцями.

696460b5194ca1c544c5602d752506f0

4. Загортаємо реберця в фольгу і відправляємо на мангал. Готуємо реберця по годині з кожного боку, потім знімаємо фольгу і залишаємо реберця на мангалі ще на пару хвилин, щоб утворилася скоринка.

3d28bc5dbf46926749d84a61361b1217

5. Готові реберця ділимо на окремі шматочки і посипаємо зеленню за смаком. Смачного!

085aad0959c5c2d6f40f9afac7704934

Реберця барбекю з хрусткою скоринкою на мангалі

Рум’яні реберця барбекю з хрусткою ароматної скоринкою. За рахунок легкого і доступного в приготуванні соусу м’ясо виходить дуже пікантним і соковитим і точно обрадує всю компанію.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 1 кг.
  • Кетчуп – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Соус соєвий – 2 ч.л.
  • Соус тютюно – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Приправи – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

a3a0a0a9a5c7e55dcf531be691d71481

2. Ребра нарізаємо на шматки таким чином, щоб в кожному шматку була одна кісточка.

0271c5a8db670d269786d94dfcb2f908

3. Кожен шматочок м’яса посипаємо приправами з обох сторін і гарненько втираємо їх в м’ясо. Маринуємо його протягом приблизно 20 хвилин.

38d159053664264e542ec81bf95b34b6

4. Приступаємо до соусу барбекю. Для початку перемішуємо кетчуп з оцтом.

9ce2dbed6146842307e33fcb105561ed

5. Далі додаємо соєвий соус, цукор, сіль, масло і соус тютюно.

6. Змішуємо вийшов соус з соком половинки лимона.

e8544933a2767abcd2806705a10ca15a

7. Відправляємо реберця на решітку гриль.

5935f0f500327b04ccc96d5ad91ca703

8. Перевертаємо підсмажити з одного боку м’ясо і змащуємо соусом барбекю. Коли підсмажиться друга сторона, змащуємо і її.

484015fe435afe10bb99a7dede657ce7

9. Всього готуємо м’ясо близько 20 хвилин, а потім залишаємо його відпочити протягом ще 10 хвилин.

f4740ac315f05b138aa11f707593f13c

10. Готові реберця можна подати з салатом або свіжими овочами. Смачного!

eb6df05e31d490f10cffb0bc6ffc726c

Як приготувати свинячі реберця в соєвому соусі на мангалі?

Красиві, ароматні і ніжні реберця виходять особливо соковитими в маринаді з солодко-соленого соєвого соусу. Простий і доступний рецепт приготування дуже смачних реберець на мангалі.

Час готування: 300 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 600 гр.
  • Кетчуп – 100 гр.
  • Соус соєвий – 50 гр.
  • Перець червоний солодкий – 1 ч.л.
  • Перець червоний гострий – ½ ч.л.
  • Базилік сушений – 1 ч.л.
  • Імбир сушений – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Розрізаємо реберця на однакові шматочки.

661bfd9a035c8701a256a3d3daaef5d2

2. Відрізаємо від ребер зайвий край.

9189c7df93dd96284f3235d41959a1bf

3. Змішуємо інгредієнти для маринаду і ретельно перемішуємо.

1cce7fef3262a155102ed140a449d18a

4. Заливаємо ребра маринадом.

65d54f1a885263529a18a5a36885c338

5. Прибираємо м’ясо маринуватися на добу в холодильник.

a4753c96e5a27eceaf122d521e1a7ac9

6. Тим часом готуємо вугілля.

1b9e066a687b32700cdae0f71ccbcd39

7. Роздмухуємо полум’я і подрібнюємо вугілля.

ede7c60cd6e61021caa7d5a8076172af

8. Ставимо на мангал решітку.

47ec3015e473439d134ca5573dc68685

9. Накладаємо реберця на решітку.

1e09a88087c5997afd9a1b6b9fc772aa

10. Перед тим, як викласти м’ясо, сильно роззуємо вугілля, і відразу ж кладемо реберця на решітку.

6696d0d405bb09ba47ffd95ffb7d3ace

11. Обсмажуємо їх близько 2 хвилин і перевертаємо.

09cbe22813ba9f5fa86346de85986f92

12. Знову роздмухуємо вугілля.

8b5b4ad6b1deaac7b3a2f1b8fd7f0939

13. І знову тримаємо реберця близько 2 хвилин і перевертаємо.

f483cbc0cab72917e0f6c1818a3d74c6

14. Повторюємо ці дії, поки не утворюється красива скоринка.

5398e1f4b3f716249fdcf69681ebebb5

15. Потім обсмажуємо м’ясо до готовності на спокійних вугіллі, провертаючи раз в 3 хвилини. Це займе приблизно півгодини.

7f473c3dc5b3e49ee08d88b9221f7810

16. Готові реберця загортаємо в фольгу.

4ee53298993d97f3f732cab32d9452d6

17. І залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.

f2fe903ecfa9d1c738700f51e0d004dc

18. Реберця дістаємо з фольги і подаємо з овочами. Смачного!

cbd92ccdcf4e8dc9561e1d9684a57af5

Смачні і соковиті свинячі реберця по-канадськи на мангалі

Смачні і ароматні реберця по-канадськи, приготувати які буде легко навіть початківцям кулінарам і всі необхідні інгредієнти для яких знайдуться в найближчому супермаркеті. Страва виходить гостроватою, з пряним ароматом, фруктовими нотками і цікавим кисло-солодким смаком.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 1 кг.
  • Кетчуп – 4 ст.л.
  • Яблука – 150 гр.
  • Соус соєвий – 4 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Часник – 3 зубчика
  • Кориця – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

7059a2a71a26a01494c250c14daa32fe

2. Промиваємо свинячі реберця і нарізаємо порціями.

e09a7627eef86fe428bf60f62e250d29

3. Приступаємо до приготування соусу. Для цього миємо яблука і очищаємо їх від насіння і шкірки, а потім нарізаємо великими шматочками.

2958a338c73ee76402f97d01b6020b78

4. Далі подрібнюємо яблука в пюре за допомогою блендера.

44f8441a147500a4e6c26561f6990d17

5. До пюре додаємо кетчуп.

05d38e4c8a5ce1dcb7503277a9ad2d96

6. І наливаємо соєвий соус.

62754765134fde0f9270a717fb09a43c

7. Додаємо також подрібнений часник.

b9f339726772f1f8dc1691d4961f9d82

8. Засипаємо в суміш перець з корицею.

5c8eb1287b86e6b42be911f51e512b0f

9. Накладаємо цукор і ретельно змішуємо наш соус.

1c265116fb2f6880314b190a38482575

10. Соусом заливаємо реберця і гарненько перемішуємо.

e37b401eb7d04ff1969e09ac5009ae16

11. Реберця відправляємо маринуватися в холодильник мінімум на півгодини.

734772c8d5fa194fcead0eb674bfd8e5

12. Накладаємо м’ясо на решітку і обсмажуємо протягом півгодини, періодично перевертаючи.

9b1c5ec909f580031d95d90483325d75

13. При бажанні доповнюємо блюдо цибулею і лавашом.

57a31ccd4a70c6ce236cfd4d5ad9bfbf

14. Подаємо реберця гарячими. Смачного!

45a707300c3b0cb94fc9c6dc6c11ffc5

Реберця свинячі на мангалі в медово-гірчичному маринаді

Солодкувате і ніжне м’ясо реберець приємно здивує вас при виборі цього рецепта. Одночасна гострота і солодкість маринаду надає свинини незвичайний і вкрай вишуканий смак, що ідеально прикрасить будь-який пікнік.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 2 кг.
  • Гірчиця французька – 2 ст.л.
  • Мед – 30 мл.
  • Паприка гостра копчена – 1 м.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Перемішуємо всі необхідні для маринаду інгредієнти. Ретельно покриваємо їм реберця і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на півгодини. Після цього відправляємо м’ясо в холодильник десь на 5 годин.

f2d3455d4ef0445d701c695220eca763

2. Далі приступаємо до підготовки вугілля для смаження.

4835e818344eb0ee96119c61d67753b6

3. Ребра викладаємо на решітку і обсмажуємо близько 6 хвилин, періодично повертаючи.

0dc65398d3b6f3d0cb98e2651b0e6c97

4. Потім відкриваємо решітку і обсмажуємо ребра далі, поливаючи маринадом і перевертаючи.

b1d89fd2790d2046a74839ffc4d78d55

5. Готовність м’яса перевіряємо по соку: якщо він прозорий – реберця готові.

abb47c49a1228e428331468fddd96b28

6. Подаємо реберця гарячими. Смачного!

8bda237d84dd8569892ecda66ca66b91

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал