Свинячі реберця на мангалі – 5 рецептів маринадів для свинячих реберець з покроковими фото

Маринад для свинячих реберець на мангалі – при правильному приготуванні свинячі реберця виходять чи не найсмачнішою стравою зі свинини. Пов’язано це з тим, що м’ясо між ребер дуже ніжне, соковите і солодке. Особливо гарні реберця виходять при приготуванні на вугіллі, чому і буде присвячена ця стаття. Також ви можете скористатись добіркою маринадів для реберець.

Соковиті свинячі реберця в фользі на мангалі

Неймовірно ароматний шашлик з реберець, який завдяки приголомшливому маринаду і приготування в фользі виходить дуже соковитим і пряним.

Час готування: 260 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 4 кг.
  • Соус томатний – 500 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Цибуля-шалот – 2 шт.
  • Гірчиця – 2 ч.л.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 7 зубчиків
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

1. Очищаємо реберця від жиру з плівкою. Робимо надрізи навскоси, щоб маринад краще ввібрав.

2. Готуємо соус. Очищаємо і нарізаємо цибулю-шалот і одну цибулину великими шматками. Також нарізаємо перець чилі і очищаємо його від кісточок. Змішуємо всі інгредієнти за допомогою блендера, додаючи при цьому томатний соус, часник, масло, зелень і гірчицю. Реберця ретельно покриваємо отриманим соусом і залишаємо маринуватися приблизно 4 години.

3. Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву ж ріжемо тонкими шматочками. Викладаємо реберця на фольгу, надягаємо їх на шампури і зверху покриваємо їх цибулею і реберцями.

4. Загортаємо реберця в фольгу і відправляємо на мангал. Готуємо реберця по годині з кожного боку, потім знімаємо фольгу і залишаємо реберця на мангалі ще на пару хвилин, щоб утворилася скоринка.

5. Готові реберця ділимо на окремі шматочки і посипаємо зеленню за смаком. Смачного!

Реберця барбекю з хрусткою скоринкою на мангалі

Рум’яні реберця барбекю з хрусткою ароматної скоринкою. За рахунок легкого і доступного в приготуванні соусу м’ясо виходить дуже пікантним і соковитим і точно обрадує всю компанію.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 1 кг.
  • Кетчуп – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Соус соєвий – 2 ч.л.
  • Соус тютюно – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Приправи – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

2. Ребра нарізаємо на шматки таким чином, щоб в кожному шматку була одна кісточка.

3. Кожен шматочок м’яса посипаємо приправами з обох сторін і гарненько втираємо їх в м’ясо. Маринуємо його протягом приблизно 20 хвилин.

4. Приступаємо до соусу барбекю. Для початку перемішуємо кетчуп з оцтом.

5. Далі додаємо соєвий соус, цукор, сіль, масло і соус тютюно.

6. Змішуємо вийшов соус з соком половинки лимона.

7. Відправляємо реберця на решітку гриль.

8. Перевертаємо підсмажити з одного боку м’ясо і змащуємо соусом барбекю. Коли підсмажиться друга сторона, змащуємо і її.

9. Всього готуємо м’ясо близько 20 хвилин, а потім залишаємо його відпочити протягом ще 10 хвилин.

10. Готові реберця можна подати з салатом або свіжими овочами. Смачного!

Як приготувати свинячі реберця в соєвому соусі на мангалі?

Красиві, ароматні і ніжні реберця виходять особливо соковитими в маринаді з солодко-соленого соєвого соусу. Простий і доступний рецепт приготування дуже смачних реберець на мангалі.

Час готування: 300 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 600 гр.
  • Кетчуп – 100 гр.
  • Соус соєвий – 50 гр.
  • Перець червоний солодкий – 1 ч.л.
  • Перець червоний гострий – ½ ч.л.
  • Базилік сушений – 1 ч.л.
  • Імбир сушений – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Розрізаємо реберця на однакові шматочки.

2. Відрізаємо від ребер зайвий край.

3. Змішуємо інгредієнти для маринаду і ретельно перемішуємо.

4. Заливаємо ребра маринадом.

5. Прибираємо м’ясо маринуватися на добу в холодильник.

6. Тим часом готуємо вугілля.

7. Роздмухуємо полум’я і подрібнюємо вугілля.

8. Ставимо на мангал решітку.

9. Накладаємо реберця на решітку.

10. Перед тим, як викласти м’ясо, сильно роззуємо вугілля, і відразу ж кладемо реберця на решітку.

11. Обсмажуємо їх близько 2 хвилин і перевертаємо.

12. Знову роздмухуємо вугілля.

13. І знову тримаємо реберця близько 2 хвилин і перевертаємо.

14. Повторюємо ці дії, поки не утворюється красива скоринка.

15. Потім обсмажуємо м’ясо до готовності на спокійних вугіллі, провертаючи раз в 3 хвилини. Це займе приблизно півгодини.

16. Готові реберця загортаємо в фольгу.

17. І залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.

18. Реберця дістаємо з фольги і подаємо з овочами. Смачного!

Смачні і соковиті свинячі реберця по-канадськи на мангалі

Смачні і ароматні реберця по-канадськи, приготувати які буде легко навіть початківцям кулінарам і всі необхідні інгредієнти для яких знайдуться в найближчому супермаркеті. Страва виходить гостроватою, з пряним ароматом, фруктовими нотками і цікавим кисло-солодким смаком.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 1 кг.
  • Кетчуп – 4 ст.л.
  • Яблука – 150 гр.
  • Соус соєвий – 4 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Часник – 3 зубчика
  • Кориця – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти.

2. Промиваємо свинячі реберця і нарізаємо порціями.

3. Приступаємо до приготування соусу. Для цього миємо яблука і очищаємо їх від насіння і шкірки, а потім нарізаємо великими шматочками.

4. Далі подрібнюємо яблука в пюре за допомогою блендера.

5. До пюре додаємо кетчуп.

6. І наливаємо соєвий соус.

7. Додаємо також подрібнений часник.

8. Засипаємо в суміш перець з корицею.

9. Накладаємо цукор і ретельно змішуємо наш соус.

10. Соусом заливаємо реберця і гарненько перемішуємо.

11. Реберця відправляємо маринуватися в холодильник мінімум на півгодини.

12. Накладаємо м’ясо на решітку і обсмажуємо протягом півгодини, періодично перевертаючи.

13. При бажанні доповнюємо блюдо цибулею і лавашом.

14. Подаємо реберця гарячими. Смачного!

Реберця свинячі на мангалі в медово-гірчичному маринаді

Солодкувате і ніжне м’ясо реберець приємно здивує вас при виборі цього рецепта. Одночасна гострота і солодкість маринаду надає свинини незвичайний і вкрай вишуканий смак, що ідеально прикрасить будь-який пікнік.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 2 кг.
  • Гірчиця французька – 2 ст.л.
  • Мед – 30 мл.
  • Паприка гостра копчена – 1 м.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Перемішуємо всі необхідні для маринаду інгредієнти. Ретельно покриваємо їм реберця і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на півгодини. Після цього відправляємо м’ясо в холодильник десь на 5 годин.

2. Далі приступаємо до підготовки вугілля для смаження.

3. Ребра викладаємо на решітку і обсмажуємо близько 6 хвилин, періодично повертаючи.

4. Потім відкриваємо решітку і обсмажуємо ребра далі, поливаючи маринадом і перевертаючи.

5. Готовність м’яса перевіряємо по соку: якщо він прозорий – реберця готові.

6. Подаємо реберця гарячими. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал