Маринад для свинячих реберець – 6 рецептів для запікання в духовці з фото покроково

Маринад для свинячих реберець – головний секрет для соковитого і ароматного м’ясного страви. Рум’яні і апетитні свинячі реберця виходять такими завдяки смачному і правильно приготованому маринаду, який можна приготувати з найнесподіваніших компонентів, надавши страві неповторний смак і яскравий аромат.

Соєвий маринад для запікання свинячих реберець

Соєвий маринад має таку рідкісної здатністю, як відтіняти власний смак м’яса і інших страв, при цьому ні краплі не спотворивши його! Маринад на основі соєвого соусу допоможе розкрити нові грані смаку, зробивши м’ясо м’якше і набагато соковитіше.

Час готування: 15 хв.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 1000 гр.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Зіра – 0,25 ч.л.
  • Олія – 2-3 ст.л.
  • Соус соєвий – 2-3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

1. Всі спеції, крім часнику, у нас в молотому вигляді. Це допоможе значно скоротити час приготування. А зубчики часнику очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.

2. У миску заливаємо соєвий соус і відразу ж додаємо часник, добре розмішуючи. Після цього в однорідну масу всипаємо всі сухі інгредієнти і вливаємо трохи олії. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

3. Свинячі ребра промиваємо і порційно нарізаємо на кісточки поменше.

4. Потім підготовлені свинячі ребра перекладаємо в глибоку ємність і заливаємо маринадом. М’ясо намагаємося покрити пряним маринадом повністю з усіх боків і тільки потім прибираємо охолоджуватися мінімум дві години.

5. Через цей час деко застеляємо рулоном фольги і заповнюємо замаринувати в соєвому соусі свинячими ребрами. Випікаємо в розігрітій духовці протягом 40-45 хвилин, поки маринад не стане злегка застиглим з приємним золотистим відтінком.

Смачного!

Смачний гірчичний маринад для свинячих реберець в духовці

Відмінною особливістю такого маринаду буде вельми приємна і м’яка за смаком гірчинка, яка відмінно взаємодіє з іншими прянощами, а м’ясо разом з тим знаходить приємний теплий і злегка золотистий відтінок.

Час готування: 10 хв.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 1000 гр.
  • Гірчиця – 2 ст.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Мед рідкий – 2 ч.л.
  • Перець кайенский – 1 ч.л.
  • Перець чилі – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибокій мисці з’єднуємо гірчицю, масло, мед, сіль і перець кайенский. Все добре перемішуємо до однорідності.

2. Подрібнюємо зубчики часнику.

3. Нарубаний часник додаємо в загальну масу і в останній раз ретельно перемішуємо всі компоненти для маринаду.

4. Доповненням до маринаду ми подрібнюємо перець чилі, яким окремо посипаємо зварені свинячі ребра і тільки потім промазуємо їх гірчичним маринадом. І залишаємо маринуватися ребра мінімум на 12 годин.

5. Запікаємо ребра в гірчичному соусі приблизно протягом 30 хвилин.

Бажаємо смачного!

Маринад для свинячих реберець з медом, гірчицею і соєвим соусом

Маринад для шашлику, в якому поєднуються такі на перший погляд несовмісне компоненти, як мед, гірчиця і соєвий соус. Саме така композиція дозволяє приготувати соковите м’ясо кисло-солодкого смаку з явним відчуттям, ніби воно вкрите глазур’ю.

Час готування: 15 хв.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 1000 гр.
  • Соус соєвий — 4 ст.л.
  • Мед рідкий – 2,5 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. В окрему піалу з соєвим соусом додаємо рідкувату гірчицю і добре перемішуємо.

2. В однорідну масу вливаємо такі рідкі інгредієнти і знову розмішуємо вміст.

3. Пропускаємо весь часник через прес або ж дрібно ріжемо за допомогою ножа і додаємо разом з травами і спеціями в соус. Всі компоненти ретельно перетираємо між собою.

4. Підготовлені свинячі ребра солимо і приправляємо перцем.

5. І зверху виливаємо маринад, повністю занурюючи в нього ребра. Маринуємо протягом мінімум двох годин, періодично перевертаючи і змінюючи положення м’яса, щоб дати йому можливість рівномірно просочитися кисло-солодким соусом.

6. Мариновані ребра перекладаємо в ємність для запікання, виливаючи залишився маринад поверх ребер, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку запікатися протягом 60 хвилин.

Бажаємо смачного!

Простий і смачний маринад для свинячих реберець з оцтом

За рахунок дуету оцту і лимона в смаку м’яса і цибулі можна буде відшукати природну і ледве вловиму кислинку.

Час готування: 10-15.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 2000 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Оцет – 4 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Соус соєвий – 30 мл.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

1. Кільцями нарізаємо очищену цибулю і викладаємо в глибоку ємність, потім додаємо будь-які спеції на ваш смак і сіль.

2. Свинячі ребра нарізаємо на більш дрібні частини і засипаємо кільцями цибулі зі спеціями, чергуючи шари.

3. Видавлюємо з половинок лимона сік і додаємо в свинячі ребра.

4. На цьому етапі добре перемішуємо м’ясо, додаємо лавровий лист і ще трохи солі в разі потреби.

5. На завершення додаємо оцет з соєвим соусом і залишаємо маринувати свинячі ребра мінімум протягом ночі.

6. Після чого замариновані в оцті свинячі ребра запікаємо в духовці протягом 30 хвилин.

Бажаємо смачного!

Покроковий рецепт приготування маринаду для свинячих реберець з майонезом

Завдяки такому маринаду виходить дуже апетитне і не менше калорійне блюдо, яке чудово доповнить будь-який нехитрий гарнір з картоплі або круп.

Час готування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 600 гр.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
  • Майонез – 250 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Приправа для м’яса – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо всі необхідні компоненти, щоб в потрібний момент вони опинилися під рукою.

2. Маринад ми будемо відразу додавати в свинячі ребра, які попередньо промиваємо і розміщуємо в глибокій ємності. Відразу заправляємо їх необхідною кількістю майонезу. Кількість можна варіювати в залежності від ваших уподобань.

3. Зубчики часнику пропускаємо через прес або також можна подрібнити будь-яким зручним для вас способом.

4. Тепер збираємо всі компоненти для маринаду разом. У додаванні спецій і приправ орієнтуйтеся тільки на свій смак і переваги своїх близьких. Не обов’язково додавати все те, що заявлено в інгредієнтах.

5. Весь вміст ретельно перемішуємо, щоб свинячі ребра повністю покрилися готовим маринадом. Після цього переміщаємо їх в холодильник мінімум на 2 години, щоб м’ясо встигло насититися ароматами, стало м’яким і максимально насиченим.

6. Готувати замариновані таким чином свинячі реберця можна абсолютно будь-яким способом. Наприклад, сьогодні ми запечемо їх в духовці.

Бажаємо смачного!

Маринад для соковитих свинячих реберець з апельсином

Апельсиновий маринад з легкою цитрусовою ноткою ідеально підкреслює смак жирних свинячих реберець і сприяє тому, що м’ясо стає більш соковитим, м’яким і покривається апетитною жовтою скоринкою. Не бійтеся експериментувати в поєднаннях і у вас все вийде!

Час готування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 500 гр.
  • Апельсин – 3 шт.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Соус соєвий – 1,5 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Апельсини обов’язково добре вимиваємо, тому що нам доведеться використовувати цедру апельсина. Цедру знімаємо за допомогою дрібної терки.

2. Після цього апельсин нарізаємо на пару менших часточок і видавлюємо сік зручним для вас способом.

3. У ємність з соком викладаємо мед і добре перемішуємо.

4. У цю ж ємність з соком і медом видавлюємо очищені зубчики часнику. Суміш добре перемішуємо до однорідного стану.

5. Переливаємо апельсиновий маринад в сотейник, всипаємо подрібнену цедру і трохи соєвого соусу. Добре перемішуємо і доводимо до кипіння спочатку на середньому вогні, поступово його зменшуючи. Протягом процесу приготування маринаду вміст постійно перемішуємо. За бажанням додаємо сіль і перець.

6. Таким апельсиновим маринадом ми покриваємо вже запечені в духовці свинячі ребра, попередньо остудивши соус. Після цього продовжуємо запікати ребра в маринаді протягом 30 хвилин, вже не загортаючи свинячі ребра фольгою.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал